Wredny 9 506 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 No teraz, gdy poprawili ten performance to HFW jest jedyną grą, którą można sprzedawać konsolę nowej generacji Cytuj
tjery 1 190 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 Tu jest porównanie HFW pomiędzy konsolami: Jak ja pisałem, że na PC w 4K na max ustawieniach i koło 100 kls God of War to jest miazga i wygląda dużo lepiej niż wersja z PS4/PS5 to zostałem zlinczowany, bo różnic to się trzeba dopatrywać z lupą, bo to prawie to samo, bo to w ruchu nie widać, bo kto to tam się przygląda szczegółom w czasie gry itd. itp. Tymczasem HFW w wersji na PS5 różni się w stosunku do PS4 Pro dokładnie tymi samymi aspektami co wersja GOWa na PC w stosunku do konsol, a więc wyższa rozdzielczość, ostrość, lepsze cieniowanie, lepsze efekty, lepsze cienie, geometria, draw distance, odbicia, LOD (w GOW w stosunku do konsol jest przejście z konsolowego medium na Ultra na PC). I pomimo, że różnice praktycznie te same to HFW na PS5 (nawet w wersji performance w 1440p i gorszą grafiką niż w quality) to NEXT GEN i kosmos, ale już GOW na PC z takim samym przeskokiem jakościowym to praktycznie to samo co na konsolach. No musiałem wylać swoje żale nierozumianego PCtowca. Wracając do tematu to po tym patchu wygląda to naprawdę dobrze i rusza się cudnie. Mają jebańcy talent do kreacji świata i widoczków. 1 Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 No co by nie mówiąc, to na tę chwilę HFW na PlayStation deklasuje wersję PC w każdym calu Cytuj
tjery 1 190 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 Wrócę do tematu za 5-10 lat jak już premiery będą równo Cytuj
grabipl 151 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 Shieeeet nareszcie wyzwanie pękło, dobry jest też poradnik do niego z gry online Cytat Wyzwanie 3: Nieprzerwane przełamanie (Sustained Breaker): Uderzajcie wroga wielokrotnie (R1, R1, R2), następnie przytrzymajcie R1, aby uderzyć, po czym od razu przytczymajcie R2. W ten sposób podskoczycie, dzięki temu możecie trafić przeciwnika z łuku. Cytuj
Square 8 559 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 Bossa pokonałeś? Ja dzisiaj zrobiłem w NG+ na UH i poszło o wiele szybciej (została mi sekunda do końca ) niż starcie w Bastionie ale Wytrwałą to będzie ciężko pokonać. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 15 czerwca 2022 Opublikowano 15 czerwca 2022 9 godzin temu, tjery napisał: Wrócę do tematu za 5-10 lat jak już premiery będą równo Czekamy z niecierpliwością razem z naszymi PS6/7 Cytuj
YETI 10 980 Opublikowano 16 czerwca 2022 Opublikowano 16 czerwca 2022 Na długi weekend, dziubek od Alojki 2 1 Cytuj
Donatello1991 1 417 Opublikowano 16 czerwca 2022 Opublikowano 16 czerwca 2022 Zacząłem ng+ i gra się jeszcze lepiej niż za pierwszym. W szczególności, że teraz e trybie 60fps, który wygląda kapitalnie. Co za gra. Arcydzieło. Dawać dlc. 1 2 Cytuj
Bielik 729 Opublikowano 16 czerwca 2022 Opublikowano 16 czerwca 2022 Arcydzieło ? Oj zdecydowanie nie, chyba, że jedynym kryterium jest grafika. Gra to po prostu rozwinięcie pierwszego horizona, jednemu się podobało drugiemu mniej, ja osobiście jestem w tej drugiej grupie. Doceniam nowe roboty, reżyserię rozmów, które w końcu nie wyglądają mega sztywnie czy nowe ficzery typu lotnia. Szkoda, że po 10h gry fabuła jest mało angażująca, a sama Ayloy stała się nie do zniesienia to czysta brudna prawda, że baba bez bolca dostaje pierdolca. Zbieractwa jest tu chyba jeszcze więcej niż w porzedniczce, na szczęście jest opcja wyłączenia animacji podnoszenia kijaszków. Wracając do grafiki, flora wygląda pięknie, ale jak się wchodzi do jaskiń czy obozów to robi się znacznie gorzej, nie wiem czy tylko u mnie wszystko się dziwnie świeci w zamkniętych lokacjach bez światła słonecznego. Cytuj
GSPdibbler 172 Opublikowano 16 czerwca 2022 Opublikowano 16 czerwca 2022 2 godziny temu, Bielik napisał: Arcydzieło ? Oj zdecydowanie nie, chyba, że jedynym kryterium jest grafika. Gra to po prostu rozwinięcie pierwszego horizona, jednemu się podobało drugiemu mniej, ja osobiście jestem w tej drugiej grupie. Doceniam nowe roboty, reżyserię rozmów, które w końcu nie wyglądają mega sztywnie czy nowe ficzery typu lotnia. Szkoda, że po 10h gry fabuła jest mało angażująca, a sama Ayloy stała się nie do zniesienia to czysta brudna prawda, że baba bez bolca dostaje pierdolca. Zbieractwa jest tu chyba jeszcze więcej niż w porzedniczce, na szczęście jest opcja wyłączenia animacji podnoszenia kijaszków. Wracając do grafiki, flora wygląda pięknie, ale jak się wchodzi do jaskiń czy obozów to robi się znacznie gorzej, nie wiem czy tylko u mnie wszystko się dziwnie świeci w zamkniętych lokacjach bez światła słonecznego. Tylko grafika i walka z robotami ciągną tę grę, bo fabularnie to ziewalem podczas dialogów i już chciałem żeby się skończyło. I niestety nie dotrwałem do końca. Zbieractwo i eksploracja też z dupy bo zero nagradzania. A żeby odblokować wszystkie dominację to dodatkowo trzeba popierdalac za dinusiami. 2 Cytuj
grabipl 151 Opublikowano 16 czerwca 2022 Opublikowano 16 czerwca 2022 W dniu 15.06.2022 o 00:07, Square napisał: Bossa pokonałeś? Ja dzisiaj zrobiłem w NG+ na UH i poszło o wiele szybciej (została mi sekunda do końca ) niż starcie w Bastionie ale Wytrwałą to będzie ciężko pokonać. Sorki, że dopiero odpisuje.. Areny i upgrade legendarnych broni jechałem na najniższym bo już nie chciało mi sie męczyć z tym na very hardzie. 2 trofiki zostały a potem leci new game+ i tym razem jade w 60 klatkach Cytuj
PiotrekP 1 756 Opublikowano 17 czerwca 2022 Opublikowano 17 czerwca 2022 (edytowane) Po kolejnej przerwie wróciłem do gry i teraz na trybie wydajności w końcu wygląda spoko, a w 60fps gra się o wiele lepiej. Rodem z AC też mamy oddzielną zmianę wyglądu a noszone wdzianko- szkoda tylko, że nie ma fajnych "lekkich" strojów (nie licząc Sobeck), więc latam w standardowym. Wczoraj też zaliczyłem pierwszy wyścig- na początku chaos bo wszyscy blisko, ale jak się ich wyprzedzi to idzie łatwo. Edytowane 17 czerwca 2022 przez PiotrekP Cytuj
Rtooj 1 616 Opublikowano 17 czerwca 2022 Opublikowano 17 czerwca 2022 Też wolę lekkie stroje, a nie wielkie koguty w zbroi. Mój ulubiony to jest Oseram Explorer, ale te klapki Zawiodłem się na Carja Stalker Elite, w komplecie jakiś dziwny. Cytuj
aph 155 Opublikowano 17 czerwca 2022 Opublikowano 17 czerwca 2022 W dniu 16.06.2022 o 11:26, Bielik napisał: Arcydzieło ? Oj zdecydowanie nie, chyba, że jedynym kryterium jest grafika. Gra to po prostu rozwinięcie pierwszego horizona, jednemu się podobało drugiemu mniej, ja osobiście jestem w tej drugiej grupie. Sequel jest lepszy prawie pod każdym względem, już wiele osób pisało że chcialo ograć np. dlc do HZD no ale nie da się " grać" po Zakazanym Zachodzie. Cytuj
Square 8 559 Opublikowano 17 czerwca 2022 Opublikowano 17 czerwca 2022 Jakbym miał grać teraz w HZD to najbardziej by mi brakowało rozbudowanej walki wręcz i formy prowadzenia rozmów. Cała reszta by była ok. Cytuj
Snake_Plissken 880 Opublikowano 17 czerwca 2022 Opublikowano 17 czerwca 2022 Mi by jeszcze brakowało spadochronu. 1 Cytuj
Square 8 559 Opublikowano 17 czerwca 2022 Opublikowano 17 czerwca 2022 A to w sumie też, strasznie ułatwia schodzenie z wysokości, ale z drugiej strony w jedynce są praktycznie wszędzie liny do zjazdu. Cytuj
ginn 785 Opublikowano 18 czerwca 2022 Opublikowano 18 czerwca 2022 Pytanie mam. Czy zakup wersji pudełkowej PS4 na PS5 wiąże się z tym, że przy każdym odpaleniu instaluje się dodatkowo wersja PS4? Cytuj
PiotrekP 1 756 Opublikowano 18 czerwca 2022 Opublikowano 18 czerwca 2022 Fotki w PNG w tej grze za dużo zajmują żeby je w takim formacie wrzucać na forumek. Chyżoszpony fajne dinusie do ujeżdżania, ale po dominacji, w walce padają dość szybko jak się z nich zsiądzie. 6 Cytuj
Paolo de Vesir 9 096 Opublikowano 19 czerwca 2022 Opublikowano 19 czerwca 2022 Forumki, jak najszybciej odblokuję drzewko Wojownika? Z jego opisu wynika, że związane jest ono z jakąś zdolnością, ale nie widzę żadnych poszlak w innych kategoriach. Czy to wypadnie mimochodem z ogrywania fabuły? Cytuj
Square 8 559 Opublikowano 19 czerwca 2022 Opublikowano 19 czerwca 2022 Nie bardzo wiem o co ci chodzi. Drzewko Wojowniczki jest dostępne razem z innymi i skupia się ono na walce w zwarciu. W każdym drzewku są dodatkowo do odblokowania techniki broni, w drzewku Wojowniczki są techniki dla Łuku Wojownika (ten na krótki dystans). Cytuj
Paolo de Vesir 9 096 Opublikowano 19 czerwca 2022 Opublikowano 19 czerwca 2022 1 godzinę temu, Square napisał: Nie bardzo wiem o co ci chodzi. Drzewko Wojowniczki jest dostępne razem z innymi i skupia się ono na walce w zwarciu. W każdym drzewku są dodatkowo do odblokowania techniki broni, w drzewku Wojowniczki są techniki dla Łuku Wojownika (ten na krótki dystans). No chodzi mi o drzewko Warrior, pierwsze od lewej. Chce Alojkę od początku poprowadzić pod walkę wręcz + kontrola zwierzaków, ale opcja na maksa pod lewej była na drugim poziomie jedyną zablokowaną. Cytuj
Rtooj 1 616 Opublikowano 19 czerwca 2022 Opublikowano 19 czerwca 2022 Nie wiem czy ona się da tak Tobie prowadzić po tych wszystkich kalumniach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi