Skocz do zawartości

Horizon II Forbidden West

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tam też tak było, ale tutaj jest więcej rodzajów bronii i więcej typów amunicji, więc automatycznie się wszystko komplikuje. Ja chciałbym aby np. łuki miały swoje staty jak mają teraz, ale jak ma slot na żywiołowe strzały to można wybrać dowolny żywioł.

• This 1
  • Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
41 minutes ago, PiotrekP said:

Można też ponarzekać na tych ludzkich akrobatów z mieczami/pałami cokolwiek to jest. Czyściłem wczoraj obozy i w jednym jak mnie jeden pizdnął to poszło ponad 200hp. A gram na normalu. Jak pisał @Yap z nimi trzeba wykorzystać teren i próbować trafić ich w łby, bo tylko tam zbierają jakieś sensowne obrażenia. 

Jest mod na bonusowy damage jesli bijesz z wyzyn. Mozna jeszcze dodac jeden za stealth i po cichu czyscic obozy, ale pozycje zmieniac co jakis czas badz cierpliwie siedziec w czerwonej trawie lub za skala. Szefowie, ktorzy ciskaja ogniste bomby, rzucaja nimi z dokladnoscia snajpera wyborowego. Kilka razy po wykryciu mojej pozycji daszowalem do ukrycia, a ten jakims cudem trafil mnie w ruchu prosto w dynie. 

Opublikowano

Zacząłem grać w trybie Performance i jest naprawdę super - płynnie, wyraźnie, bez zgrzytów, a przynajmniej takich nie odczułem. Z ciekawości na chwilę przełączyłem się na Resolution i się prawie porzygałem jak zacząłem obracać kamerą wokół postaci. Nie wiem jak można grać w to w tym trybie. Może miejscówka też swoje robiła (byłem w Barren Light), ale to była naprawdę straszne i mocno rozczarowujące doświadczenie. Fakt, gry wygląda fenomenalnie (nawet w trybie Performance), ale to tylko pokazało, że PS5 wcale nie takie potężne (albo Guerrila nie umie w optymalizację). 

Opublikowano

Ja tylko przypomnę że to jest cross gen a i tak prawdopodobnie najładniejsza gra obecnej generacji, poczekajmy co Ci czarodzieje zrobią w DLC, a tak naprawdę w części III.

Wiadomo że zawsze trzeba iść na jakieś ustępstwa przy maszynce za 2,5 k, ale oczywistym jest patrząc na developera jak i poprzednie konsole SONY, że czeka nas duży przeskok po paru latach.

Opublikowano
5 godzin temu, Yap napisał:

Mozna jeszcze dodac jeden za stealth i po cichu czyscic obozy

Ja je czyściłem po cichu, bo dodali dużo zajebistych animacji wykańczania przeciwników. Aloyka jest bardzo zwinna tutaj.

Opublikowano

Drugie wyzwanie areny w cierniowym bagnie blokuje mi platynę, bo ni chvja nie ogarniam co robię źle, że wyskakuje mi ciągle zła reakcja po dwóch R1. O co kvrwa chodzi z tą pauzą?  Cała reszta ogarnięta, tylko to i kolejne  jej wyzwania stoją mi na drodze. Już kurvicy z tym dostaję, bo nawet YT nie pomaga. :yuno:

Opublikowano

No robisz krótką pauzę przed kolejnym atakiem, jakieś pół sekundy. Jest nawet charakterystyczny dźwięk i błysk na włóczni. Przeczytaj też sobie opis wyzwania, bo tam trzeba z ostatniego ciosu przejść automatycznie do kolejnej kombinacji przytrzymując R1.

• Dzięki 1
Opublikowano

Ja nie miałem z nimi żadnego problemu. Większość ameb na necie to tacy co nie potrafili przeczytać opisu wyzwania, gdzie jest jasno napisane jak przejść z jednej kombinacji w Półksiężyc np.

Opublikowano

Te areny to strata czasu. Nie lubie tego typu „rozrywki” w zadnej grze. Za kazdym razem robiac wieze w DMCkach czy jakies durne areny w jakiejkolwiek innej mysle sobie „zrobmy to jeszcze nigdy”. Na story mode, odfajkowac, zapomniec. 
Te areny zorientowane wokol melee, a konczace sie durna walka z babcia klozetowa, rozwalilem w pol godziny, zeby nie musiec o nich juz myslec. 

Calak w tej grze to raczej koniecznosc. Zlozenie holdu programistom i docenienie ich kunsztu polaczone z przyjemnoscia. 

Opublikowano (edytowane)

Panowie, potrzebuje pomocy. 

Jak polubic sie z ta gra? Jedynke przeszeldem.

Spoko. Solidne 6/10

Ale ta gra juz tak irytuje od samego poczatku. Speedrunowalem ja i oceniam 4,5/10 max!

Czy macie jakies rady, co zrobic, by ta gra nie byla az tak slaba? Irytuje postac Aloy od samego poczatku. Zmeczenie materialu i malo nowosci od 1 czesci. Gra wyglada jak DLC z opcja plywania.

Warto dac druga szanse i liczyc, ze bedzie to min 6/10, czy odpuscic i wrocic do grania w Pokemon Violet?

Edytowane przez maniekboy
  • Plusik 1
  • beka z typa 1
Opublikowano
8 minut temu, maniekboy napisał:

Jak polubic sie z ta gra? Jedynke przeszeldem.

Spoko. Solidne 6/10

A po co na siłę polubić? Mało masz gier?

Opublikowano
27 minutes ago, Square said:

Ja tam zrobiłem je wszystkie na VH i UH. Na UH bracia w Bastionie najgorsi, no i Wytrwała. Oby dodali opcje bloku i parowania w H3.

Jesli ktos lubi to jasne, Brawlbreaker i fszysko z10. Ja jednak nie trawie aren jako takich. Poprosilbym wiecej cauldron’ow.