Skocz do zawartości

Horizon II Forbidden West

Featured Replies

Opublikowano

Grasz z upłynniaczami obrazu na "on"? Może dlatego nie widzisz różnicy? Chociaż PS5 że swoim ALLM wymusza wyłączenie tych dodatkowych funkcji, i w teorii różnice były by zauważalne. No chyba że z kolei ALLM wyłączyłeś :p

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Wyświetleń 282,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

Pograłem wczoraj więcej, znalazłem potykacz, broń która była jedną z ulubionych z jedynki, sporo lootu, walczę z maszynami i odkrywam pytajniki. Już w kilku miejscach się odbiłem bo albo nie dopłynę, brak powietrza, albo przejście zablokowane .
Ale gra mi się świetnie.
Jak dla mnie niepotrzebne tych drzewek rozwoju tyle, spokojnie mogło być tyle co w jedynce, milion zbędnych umiejętności, ale trzeba je odblokować zanim coś sensownego się odblokuje. Na razie ładuję wszystko w łowczynię bo nie wiem za bardzo, w którą stronę iść.
Widzę, że walkę wręcz sporo poprawili i kombosy można odblokować. Zapowiada się świetnie.

Opublikowano

Skilli jako tako nie ma zbędnych, część która w HZD była do odblokowania jest dostępna od razu, doszły nowe i ogólnie wychodzi na to samo ilościowo. Jedynie o czym wspomniałem wcześniej większość skilli występuje dwa razy w drzewku dla podwójnego bonusu i to jak już bym ograniczył.

Jak chcesz dłużej nurkować już teraz, to jest opcja dostępności do tego, ale zablokowane bariery będą dalej nie do zniszczenia dopóki nie zdobędziesz maski.

Opublikowano

Właśnie widziałem, że powielają się te umiejętności w dole drzewka, ciekawa jest też ta sprawa umiejętności specjalnych.

A pojawią się maszyny z jedynki w drugiej części? Czujki, nadymacze, piłoząb, bysior ?

Edytowane przez mario10

Opublikowano

Np powyższego Piłozęba czy Bysiora, zwykłej Czujki, Bieguna i Wielkogłowa.

Opublikowano

Trochę szkoda bo mogli wszystkie z jedynki przenieść do dwójki i tych maszyn byłoby ogrom, a w końcu w jedynce się pojawiły :)

Opublikowano

40 w podstawce to i tak sporo bym powiedział. Co prawda Bysior mógłby być, bo był dość unikalny, ale wywalenie Bieguna i Wielkogłowa rozumiem.

Opublikowano

Już teraz na początku są chyba podobne do nich maszyny, ale pamiętam Bysior w stadzie potrafił być niebezpieczny.

Opublikowano

Tutaj wszystko w stadzie jest niebezpieczne. Łatwiej walczyć z jedną dużą maszyną niż kilkoma małymi.

Bysior był świetnym źródłem Iskrzaka, z jednego wpadało jakoś 30 sztuk.

Opublikowano

Ja na razie wdrażam się w system walki i faktycznie jak się złażą maszyny w miejsce walki to nie wiadomo skąd idą ciosy, a nawet taki nornik ma dość duży obszar ataku i jest zwinny. Kwestia wprawy i rozwinięcia nieco umiejętności i ekwipunku :)

Opublikowano

Czy Wam też gra po przełączeniu z 4K/30 na inne tryby "świeci" słabiej? Chodzi mi o to że w trybie jakości HDR mocno daje po oczach a w innych trybach obraz jest zauważalnie słabszy, i nie chodzi tylko o rozdzielczość?

Opublikowano

Ja nie zauważyłem zmian, a ostatnio testowałem te różne tryby.

Przeszedłem wczoraj ambasadę i dopiero zaczyna się fajna rozgrywka i dostałem "spadochron". Fajny gadżet :)

Opublikowano

Jak już mi się trochę mapy odsłoniło to oczyściłem dwa obozy bandytów i albo mi się wydaje, albo jest lepiej bo trudniej. W jedynce można było połowę obozu wyczyścić strzałami zza ogrodzenia, a teraz mają coś ala  hełm na głowie i jeden strzał nie wystarcza, a jak alarm się podniesie to jak się zlecą to są wyzwaniem. Fajnie dobrze, że to trochę poprawili :)

Opublikowano

Potrzebujesz strzał przebijających do tego, łuki wyborowe je mają. Osobiście polecam eliminacje po cichu, bo animacje są super zrobione.

Opublikowano

Na razie mam chaos trochę w broniach. Bo w jedynce z tego co pamiętam to np łuk myśliwski miał strzały zwykłe, ogniste i wzmocnione, a teraz mam dwa myśliwskie jeden ze zwykłymi i skażonymi, a drugi z ogniowymi i skażonymi,  jak by to rozdzielone na różne łuki. Podobnie mam wyborowy i w nim nie mam na przykład strzał odrywających. Ale gdzieś czytałem, że jest więcej rodzajów broni i strzał więc myślę, że odkrywanie dopiero przede mną.

Widzę, że mocno też poprawili walkę włócznią na razie większość punktów poszła w łowczynię i walkę wręcz.

Po zdominowaniu pierwszego żyrafa widać, że sporo rzeczy jest do zrobienia więc zabawa na całego :)

Opublikowano

No jest więcej elementów więc i sporo broni jest. Mogliby to ograniczyć i dać możliwość zmiany strzał w locie zamiast przypisywać je do konkretnego łuku.

Opublikowano

W jedynce to było bardziej czytelne dana broń miała 3 rodzaje strzał i tyle. Ale przypuszczam, że to jest kwestia przyzwyczajenia bo jest też więcej slotów na broń .

Opublikowano

No w HZD miałeś dwa łuki myśliwskie i to pokrywało cały arsenał strzał. Tutaj łuki mają specjalne staty i jest więcej żywiołów.

Opublikowano

Wczoraj na chwilę się nimi pobawiłem i porównywałem poszczególne statystki, ale tak skacząc bo nie doszukałem się opcji "porównaj".  Ale graficznie na prawdę robi wrażenie gierka, aż miło się siada do konsoli :)

Opublikowano

Porównaj z niewiadomych powodów jest tylko w sklepie, w wersji bazowej i maksymalnym ulepszeniu.

Opublikowano
On 6/6/2023 at 10:09 AM, .:marioo:. said:

Czy Wam też gra po przełączeniu z 4K/30 na inne tryby "świeci" słabiej? Chodzi mi o to że w trybie jakości HDR mocno daje po oczach a w innych trybach obraz jest zauważalnie słabszy, i nie chodzi tylko o rozdzielczość?

Potwierdzam. Nie wiem jaki masz TV, jeśli to LG, to gry z PS5 nie lubią się z ficzem "HDR tonemapping". Funkcja zwyczajnie chyba nie działa, jeśli przełączamy się na tryby obrazu pakowane w kontener 120hz. Zmienia się wyjściowy profil kolorów z RGB na te uboższe, w efekcie wszystko świeci słabiej. Lepiej w tym wypadku prezentuje się obraz z "HDR Tone Mapping" na off. 

Opublikowano

Ja akurat sprawdzałem na tv Sony więc może w takim połączeniu nie ma problemów.