Hal Emmerich 257 Opublikowano 28 maja 2021 Opublikowano 28 maja 2021 To prawda, że velociraptory były malutkimi teropodami, ale nie wszystkie zwierzęta z tej rodziny były tak niewielkie. Na przykład taki Utah Raptor, który pochodził z rodziny dromeozaurów, tej samej co velociraptor, jak najbardziej pasuje już do tych wizerunków filmowych / growych raptorów o sporej wielkości. Nie pamiętam już, jak w takim Parku Jurajskim nazywane są te dinozaury - czy określają je tam jako velociraptory czy po prosty jako raptory. Jeśli to pierwsze, to takie określenie byłoby jak sam zauważyłeś mocno niewłaściwe, jednak jeśli to drugie, można by to zaakceptować i rozumieć jako ogólne określenie na dużego dinozaura pochodzącego z tej rodziny [/NationalGeographic] 1 Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 28 maja 2021 Opublikowano 28 maja 2021 13 minut temu, Hal Emmerich napisał: To prawda, że velociraptory były malutkimi teropodami, ale nie wszystkie zwierzęta z tej rodziny były tak niewielkie. Na przykład taki Utah Raptor, który pochodził z rodziny dromeozaurów, tej samej co velociraptor, jak najbardziej pasuje już do tych wizerunków filmowych / growych raptorów o sporej wielkości. Nie pamiętam już, jak w takim Parku Jurajskim nazywane są te dinozaury - czy określają je tam jako velociraptory czy po prosty jako raptory. Jeśli to pierwsze, to takie określenie byłoby jak sam zauważyłeś mocno niewłaściwe, jednak jeśli to drugie, można by to zaakceptować i rozumieć jako ogólne określenie na dużego dinozaura pochodzącego z tej rodziny [/NationalGeographic] Pewnie masz rację ale śmieszne jest też traktowanie tych gadów jak jakiś Einsteinów wśród zwierząt. Otwieranie klamek i inne takie cuda. Taki krokodyl mimo, że paskudne bydlę nie jest jakimś tytanem intelektu. xd Cytuj
Hal Emmerich 257 Opublikowano 28 maja 2021 Opublikowano 28 maja 2021 Mocno odpłynęli. Jeszcze kilka tych filmów i raptory będą wysyłać promy w przestrzeń kosmiczną. Aż mi się przypomniała końcówka Jurassic Park 3 i to wydawanie przez Granta poleceń głosowych raptorom przy pomocy odlewu komory nozdrzy ze skamieniałej czaszki. Wszystko to jest dobrym przykładem na to, jak dzieła fikcji naginają fakty, po to tylko by uczynić coś bardziej interesującym na ekranie. Albo bardziej żenującym. 2 Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 29 maja 2021 Opublikowano 29 maja 2021 Pierwszy efekt Wow spowodowany był efektem skali (i detali) świata, ale nazajutrz wersja "4K" pokazu zabija artefaktami. Idzie dostać gdzieś video bez kompresji? Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 29 maja 2021 Opublikowano 29 maja 2021 7 godzin temu, Rash napisał: https://youtu.be/YWq-CHgRIec Fajny materiał! Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 1 czerwca 2021 Opublikowano 1 czerwca 2021 Zajebiscie to wyglada. Niektorym przypominam ze ta gra nie jest oparta na faktach autentycznych i prawdziwej historii ziemii. Jeszcze raz powtarzam. Tak nie wygladal swiat przed chrystusem. Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 1 czerwca 2021 Opublikowano 1 czerwca 2021 Ja to jestem ciekawy jak w takich czasach i przy takim trybie życia aloy została ulańcem. Mega nierealistyczne i psuje to immersje 1 Cytuj
Snake_Plissken 924 Opublikowano 1 czerwca 2021 Opublikowano 1 czerwca 2021 19 minut temu, Pupcio napisał: Ja to jestem ciekawy jak w takich czasach i przy takim trybie życia aloy została ulańcem. Mega nierealistyczne i psuje to immersje Przecież gęba jest ta sama co w HZD. Spoiler Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 1 czerwca 2021 Opublikowano 1 czerwca 2021 40 minut temu, Pupcio napisał: Ja to jestem ciekawy jak w takich czasach i przy takim trybie życia aloy została ulańcem. Mega nierealistyczne i psuje to immersje Na fb w komentarzach inceli od ktorych nie spierdalaja podczas rozmowy tylko baby 4/10 wrecz przeciwnie. Im mniej atrakcyjna bohaterka tym zwiekszona immersja. Malo tego jak ich wysmialem to mnie od spermiarzuf zwyzywali ! Ało Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 1 czerwca 2021 Opublikowano 1 czerwca 2021 Godzinę temu, kanabis napisał: Zajebiscie to wyglada. Niektorym przypominam ze ta gra nie jest oparta na faktach autentycznych i prawdziwej historii ziemii. Jeszcze raz powtarzam. Tak nie wygladal swiat przed chrystusem. Wiadomo, że dinozaury są w grze żeby było efektownie ale pewnie sporo osób nadal uważa, że to dzięki byciu jakimś max wytworem ewolucji. xd Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 1 czerwca 2021 Opublikowano 1 czerwca 2021 Taka Aloy mogli zrobic, wiem ze nie wyglada na kogos kto z zapalki wybuduje dom i zniszczy mechaniczne dinozaury ale co z tego 4 2 1 Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 1 czerwca 2021 Opublikowano 1 czerwca 2021 No ideałem moze nie byly ale majac wysokosc bloku , pelen zestaw ostrzy w mordzie i bedac jedna wielka masa miesniowa nie musialy umiec otwierac klamek ani potrafic rozwiazac sudoku zeby byc cool 1 minutę temu, schabek napisał: Taka Aloy mogli zrobic, wiem ze nie wyglada na kogos kto z zapalki wybuduje dom i zniszczy mechaniczne dinozaury ale co z tego Kto powiedzial ze w tamtych czasach nie moglo byc wyborow miss venezuela? Kopsnałbym zetona Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 1 czerwca 2021 Opublikowano 1 czerwca 2021 Proszę o Wasze zdjęcia przystojniaki. Kurva, no już naprawdę przypierdalac się o większe policzki to tylko samce alfa konsolomaniacy mogą. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 1 czerwca 2021 Opublikowano 1 czerwca 2021 A tak w sumie to oglądając ten materiał ostatni to jakoś nie zauważyłem żeby bohaterka się zmieniła od 1szej części. Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 1 czerwca 2021 Opublikowano 1 czerwca 2021 Moze to jak w san andreas. Zalezy czy bedziesz duzo jezdzil rowerem Aloy i jadl burgery 1 Cytuj
Rtooj 1 633 Opublikowano 1 czerwca 2021 Opublikowano 1 czerwca 2021 (edytowane) Bardzo podoba mi się podejście do bohaterki Returnal i Horizon, najłatwiej zrobić wydmuszkę ala Lara Croft, przy okazji robienia głębszej postaci można im odjąć trochę z urody (przynajmniej tej obiektywnie uważanej za doskonałą) i pokazać w tym wymalowanym świecie że bohaterka może być w wieku 40+ albo nie mieć 90/60/90. Dla mnie np. wygląd Selene wspaniale się uzupełnia do historii i nie widziałbym w jej miejsce blondynki ala Samus. Mam nadzieję że doczekamy się gier gdzie bohater będzie na wózku albo będzie miał też np. syndrom Down'a, niesamowicie takie elementy wpływają na społeczeństwo, oczywiście te gry muszą też być dobre. Edytowane 1 czerwca 2021 przez Rtooj 1 1 Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 1 czerwca 2021 Opublikowano 1 czerwca 2021 Też nie widzę zmiany. Zreszta wygląd bohaterów to kwestia twórców i jakiekolwiek dopierdalanie się ze strony zjebanych graczy wyglądajacych zazwyczaj jak gówno rozmazane jest delikatnie mówiąc nie na miejscu 1 Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 1 czerwca 2021 Opublikowano 1 czerwca 2021 Proste. Inteligentna, wartosciowa kobieta nie moze byc atrakcyjna. No a jak jest za atrakcyjna to nie mozna sie skupic na fabule bo trzeba zwalic byka. Gracze. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi