Masamune 148 Opublikowano 3 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2023 Grasz z upłynniaczami obrazu na "on"? Może dlatego nie widzisz różnicy? Chociaż PS5 że swoim ALLM wymusza wyłączenie tych dodatkowych funkcji, i w teorii różnice były by zauważalne. No chyba że z kolei ALLM wyłączyłeś :p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 5 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2023 Pograłem wczoraj więcej, znalazłem potykacz, broń która była jedną z ulubionych z jedynki, sporo lootu, walczę z maszynami i odkrywam pytajniki. Już w kilku miejscach się odbiłem bo albo nie dopłynę, brak powietrza, albo przejście zablokowane . Ale gra mi się świetnie. Jak dla mnie niepotrzebne tych drzewek rozwoju tyle, spokojnie mogło być tyle co w jedynce, milion zbędnych umiejętności, ale trzeba je odblokować zanim coś sensownego się odblokuje. Na razie ładuję wszystko w łowczynię bo nie wiem za bardzo, w którą stronę iść. Widzę, że walkę wręcz sporo poprawili i kombosy można odblokować. Zapowiada się świetnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 5 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2023 Skilli jako tako nie ma zbędnych, część która w HZD była do odblokowania jest dostępna od razu, doszły nowe i ogólnie wychodzi na to samo ilościowo. Jedynie o czym wspomniałem wcześniej większość skilli występuje dwa razy w drzewku dla podwójnego bonusu i to jak już bym ograniczył. Jak chcesz dłużej nurkować już teraz, to jest opcja dostępności do tego, ale zablokowane bariery będą dalej nie do zniszczenia dopóki nie zdobędziesz maski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 5 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2023 (edytowane) Właśnie widziałem, że powielają się te umiejętności w dole drzewka, ciekawa jest też ta sprawa umiejętności specjalnych. A pojawią się maszyny z jedynki w drugiej części? Czujki, nadymacze, piłoząb, bysior ? Edytowane 5 czerwca 2023 przez mario10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 5 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2023 Część się pojawia, część nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 598 Opublikowano 5 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2023 Czego nie ma w dwojce z jedynki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 5 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2023 Np powyższego Piłozęba czy Bysiora, zwykłej Czujki, Bieguna i Wielkogłowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 5 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2023 Trochę szkoda bo mogli wszystkie z jedynki przenieść do dwójki i tych maszyn byłoby ogrom, a w końcu w jedynce się pojawiły Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 5 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2023 40 w podstawce to i tak sporo bym powiedział. Co prawda Bysior mógłby być, bo był dość unikalny, ale wywalenie Bieguna i Wielkogłowa rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 5 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2023 Już teraz na początku są chyba podobne do nich maszyny, ale pamiętam Bysior w stadzie potrafił być niebezpieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 5 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2023 Tutaj wszystko w stadzie jest niebezpieczne. Łatwiej walczyć z jedną dużą maszyną niż kilkoma małymi. Bysior był świetnym źródłem Iskrzaka, z jednego wpadało jakoś 30 sztuk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 5 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2023 Ja na razie wdrażam się w system walki i faktycznie jak się złażą maszyny w miejsce walki to nie wiadomo skąd idą ciosy, a nawet taki nornik ma dość duży obszar ataku i jest zwinny. Kwestia wprawy i rozwinięcia nieco umiejętności i ekwipunku Cytuj Odnośnik do komentarza
.:marioo:. 104 Opublikowano 6 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2023 Czy Wam też gra po przełączeniu z 4K/30 na inne tryby "świeci" słabiej? Chodzi mi o to że w trybie jakości HDR mocno daje po oczach a w innych trybach obraz jest zauważalnie słabszy, i nie chodzi tylko o rozdzielczość? Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 6 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2023 Ja nie zauważyłem zmian, a ostatnio testowałem te różne tryby. Przeszedłem wczoraj ambasadę i dopiero zaczyna się fajna rozgrywka i dostałem "spadochron". Fajny gadżet Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 7 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2023 Jak już mi się trochę mapy odsłoniło to oczyściłem dwa obozy bandytów i albo mi się wydaje, albo jest lepiej bo trudniej. W jedynce można było połowę obozu wyczyścić strzałami zza ogrodzenia, a teraz mają coś ala hełm na głowie i jeden strzał nie wystarcza, a jak alarm się podniesie to jak się zlecą to są wyzwaniem. Fajnie dobrze, że to trochę poprawili Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 7 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2023 Potrzebujesz strzał przebijających do tego, łuki wyborowe je mają. Osobiście polecam eliminacje po cichu, bo animacje są super zrobione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 7 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2023 Na razie mam chaos trochę w broniach. Bo w jedynce z tego co pamiętam to np łuk myśliwski miał strzały zwykłe, ogniste i wzmocnione, a teraz mam dwa myśliwskie jeden ze zwykłymi i skażonymi, a drugi z ogniowymi i skażonymi, jak by to rozdzielone na różne łuki. Podobnie mam wyborowy i w nim nie mam na przykład strzał odrywających. Ale gdzieś czytałem, że jest więcej rodzajów broni i strzał więc myślę, że odkrywanie dopiero przede mną. Widzę, że mocno też poprawili walkę włócznią na razie większość punktów poszła w łowczynię i walkę wręcz. Po zdominowaniu pierwszego żyrafa widać, że sporo rzeczy jest do zrobienia więc zabawa na całego Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 7 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2023 No jest więcej elementów więc i sporo broni jest. Mogliby to ograniczyć i dać możliwość zmiany strzał w locie zamiast przypisywać je do konkretnego łuku. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 7 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2023 W jedynce to było bardziej czytelne dana broń miała 3 rodzaje strzał i tyle. Ale przypuszczam, że to jest kwestia przyzwyczajenia bo jest też więcej slotów na broń . Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 7 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2023 No w HZD miałeś dwa łuki myśliwskie i to pokrywało cały arsenał strzał. Tutaj łuki mają specjalne staty i jest więcej żywiołów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 7 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2023 Wczoraj na chwilę się nimi pobawiłem i porównywałem poszczególne statystki, ale tak skacząc bo nie doszukałem się opcji "porównaj". Ale graficznie na prawdę robi wrażenie gierka, aż miło się siada do konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 7 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2023 Porównaj z niewiadomych powodów jest tylko w sklepie, w wersji bazowej i maksymalnym ulepszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 7 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2023 Niby takie pierdoły, a jednak ich zabrakło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 148 Opublikowano 7 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2023 On 6/6/2023 at 10:09 AM, .:marioo:. said: Czy Wam też gra po przełączeniu z 4K/30 na inne tryby "świeci" słabiej? Chodzi mi o to że w trybie jakości HDR mocno daje po oczach a w innych trybach obraz jest zauważalnie słabszy, i nie chodzi tylko o rozdzielczość? Potwierdzam. Nie wiem jaki masz TV, jeśli to LG, to gry z PS5 nie lubią się z ficzem "HDR tonemapping". Funkcja zwyczajnie chyba nie działa, jeśli przełączamy się na tryby obrazu pakowane w kontener 120hz. Zmienia się wyjściowy profil kolorów z RGB na te uboższe, w efekcie wszystko świeci słabiej. Lepiej w tym wypadku prezentuje się obraz z "HDR Tone Mapping" na off. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 7 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2023 Ja akurat sprawdzałem na tv Sony więc może w takim połączeniu nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi