Rash 212 Opublikowano 7 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2023 Ile razy powtarzane jest ze dlatego najlepiej rbg level ustawić na limited/limited i jest ŚW.SPOKÓJ. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 8 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2023 Dziś wpadła dłuższa sesja z Aloy i zdominowany pierwszy kocioł. Walczyłem z dwoma robotami wielkoszczęk ile oni łyknęli strzał to głowa mała, nie mam jeszcze amunicji czyściwoda więc zabawy z nimi było sporo. Trochę potykacza, strzał z kwasem i strzelanie w słabsze miejsca, ale w końcu padły. Za mną pierwszy twist fabularny więc zrobiło się ciekawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 8 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2023 Wielkoszczęki można łatwo przemoczyć strzelając w ten pocisk czyściwodny jak się ładują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
.:marioo:. 104 Opublikowano 13 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2023 (edytowane) W dniu 7.06.2023 o 13:38, Masamune napisał: Potwierdzam. Nie wiem jaki masz TV, jeśli to LG, to gry z PS5 nie lubią się z ficzem "HDR tonemapping". Funkcja zwyczajnie chyba nie działa, jeśli przełączamy się na tryby obrazu pakowane w kontener 120hz. Zmienia się wyjściowy profil kolorów z RGB na te uboższe, w efekcie wszystko świeci słabiej. Lepiej w tym wypadku prezentuje się obraz z "HDR Tone Mapping" na off. Mam LG, czyli co lepiej grać bez HDR? sprawdzę... edit: Już wiem, problemem był tryb 120hz, po wyłączeniu tej opcji w konsoli wygląda to teraz tak jak powinno. Edytowane 13 czerwca 2023 przez .:marioo:. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 13 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2023 Trochę wzmocniłem Aloy walki są bardziej zrównoważone, ale jak trafię na walkę solo z gromoszczękiem to jeszcze potrafi mnie wyjaśnić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 13 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2023 Ja ostatnio zacząłem całkiem od nowa i po ciężkich początkach na UH teraz już jest z górki jako tako. Kilka maszyn na raz jest dalej groźnych, ale ubija się je dużo szybciej, a i nie ma łatwych śmierci od byle ciosu. Widzę też, że naprawili skalowanie w Terenach Łowieckich Pieśni Ziemi, bo da się je zrobić bez bonusów, a nie jak na początku, że nawet dopakowanym pod korek mogły przyjąć więcej niż jeden bezszelestny cios. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 13 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2023 Akurat mi brakuje strzał odrywających co mocno ułatwiały grę w jedynce wydawały dźwięk i wybuchały odrywając elementy, teraz jak gromoszczęk w otwartym polu ładuje działkiem i wpuszcza te wybuchające bomby to jest gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 13 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2023 One są dostępne na niektórych łukach wyborowych. Łuki myśliwskie są spoko do odrywania i są też specjalne dyski odrywające. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 13 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2023 Na razie jestem na etapie Spoiler pójścia po trzy podrzędne funkcje Gai ale sporo pobocznych robię i łuków myśliwskich mam chyba 4 rodzaje, ale nie ma wśród nich żadnego lepszego, wszystkie bardzo podobne mają parametry tylko jeden ze zwykłymi strzałami, jeden z lodem, jeden z kwasem i jeden z ogniem. Kwestia broni podobała mi się w jedynce jakoś bardziej. Każdy łuk miał 3 rodzaje strzał tylko się co raz lepsze zdobywało, teraz noszę 3 łuki myśliwskie, wyborowy, potykacz, łuk wojownika i wyrzutnię lin i żongluję nimi podczas walki Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 20 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 czerwca 2023 Najnowsza łatka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 22 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 2023 W tej łatce dodali małe "ku pamięci" dla Lance'a, które można znaleźć w Burning Shores. Spoiler W H3 pewnie będzie coś większego. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 26 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2023 Posiedziałem ostatnio z gierką i gra mi się świetnie, ale mam wrażenie, że trochę skopana jest wspinaczka czy ogólnie chwytanie punktów. Już kilka razy zginąłem uciekając bo jak się ruda chwyciła tak nie mogła się odkleić czy przeskakiwanie czasem między platformami jest problematyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 27 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2023 Mieliście jakiś problem z próbami łowieckimi? Skończyłem kolejne teraz mam wszystkie próby ukończone na maksa, a dalej mam misję aktywną i "pomów z opiekunem". Nie wiem o co chodzi. Tak samo w jednym z miast są walki na arenie też mam wszystkie ukończone, a dalej mam opcję "pomów mistrzem areny" czy coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 27 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2023 Próby Łowieckie i Areny do walki są zawsze tak widoczne, to samo było w HZD i niestety tego nie zmienili. Arena w Gaju będzie oznaczona jako kompletna po zrobieniu zestawu z dodatku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 27 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2023 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 29 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2023 napisy w aloszce no zawiodłem się końcówką oprócz graficzki to takie jakieś mdłe to było miały być filsy i emołszyns a wyszło tak sobie historia w pewnym momencie robi sie ciekawa, liczysz że końcówka dowiezie a tu taki chuj XD no ale napisy fajne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 29 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2023 Fajnie, Szwarc1875, ale zapomniałeś dodać coś o xiaomi na końcu Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 29 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2023 skopiowałem to co pisałem na prawilnym discordzie forumkowym Spoiler spierdalaj Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 29 czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 czerwca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 4 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2023 Fajnego buga miałem wczoraj, czyściłem obóz bandytów i pogoda szalała i pory dnia. Padał deszcz p[o chwili przestawał i dzień z nocą się zamieniał co chwilę Rozkręciła się gierka fajnie walka jest nadal wymagająca, ale nie jestem na 2-3 strzały, mało strojów mam i broni, ale jacyś nowi handlarze się pojawiają więc może coś wpadnie. Spoiler jestem teraz po nawalance w chwili Kulrutu i nawet fajna walka, teraz trochę pobocznych i jazda dalej z fabułą Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 4 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2023 Też miałem podobnie ostatnio w drodze do LV, pół dnia i noc zleciało jakoś w dwie minuty, potem ustało. Ten handlarz przy bazie ma aktualizowany inwentarz przy postępach fabularnych także warto do niego też zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 4 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2023 O widzisz nie wiedziałem. Mam jakąś jedną zbroją od jakiegoś czasu bardzo rzadką i ma na razie najlepsze parametry z tego co znalazłem i nie zmieniam. Potykacza też nie znalazłem lepszego niż z początku gry, łuki też od jakiegoś czasu te same. Bo nic nowego nie wpada. Wydaje mi się, że jakoś więcej w jedynce tych broni było Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 4 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2023 Jeszcze niedawno narzekałeś, że za dużo. Jeżeli robiłeś Tereny Łowieckie to na Arenie w Gaju możesz medale na bronie wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 4 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2023 Może się źle wyraziłem teraz chodzi mi o to, że danego typu z danymi strzałami nie ma ich dużo, od jakichś 10 godzin mam łuk myśliwski, ze strzałami zwykłymi i ogniowymi i od tego czasu nie znalazłem łuku żeby miał te parametry lepsze. Teraz mam jakieś 20 godzin gry ponad połowę mapy odkryte i znalazłem/kupiłem tylko dwa łuki, które miały ogniowe strzały i te najzwyklejsze. Nie znajduję po prostu nic lepszego od tego co mam i zaraz się okaże, że 2/3 gry przejdę z jednym łukiem i zbroją. Mam wrażenie, że w pierwszej części częściej się zmieniało sprzęt bo częściej wpadało coś lepszego. Jeszcze tam nic nie wymieniłem bo przy ostatniej rozgrywce,po walkach z Regallą, dopiero mi kobieta powiedziała , że jest taka opcja więc może tam coś mi się przytrafi fajnego. To nie narzekanie tylko taki przytyk bo ogólnie gra mi się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 5 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2023 No jak koniecznie chcesz mieć na łuku myśliwskim zwykle strzały i ogniste to może być problem. Polecam jednak zmienić na taki co ma zaawansowane strzały myśliwskie, np.właśnie ten za medale z Terenów. W HZD miałeś jeden łuk myśliwski w trzech różnych rzadkościach, tutaj trzeba bardziej pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi