Square 8 511 Opublikowano 27 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2023 Wziąłeś te nagrody za medale z Terenów Łowieckich? Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 28 lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2023 Tak i kupiłem jeden łuk z wzmocnionymi strzałami, ale nie pamiętam nazwy, ale jeszcze nie machnąłem wszystkich bo jeszcze nie mam odkrytej całej mapy. Spoiler Teraz jestem na etapie pójścia do grobowca Faro ale staram się mniej więcej na bieżąco robić misje poboczne i pozostałe aktywności jak kontrakty na złom czy kotły. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 3 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2023 Mam aktualnie 52 lvl i poszedłem wczoraj na arenę powalczyć bo myślę ona na 20 lvl więc dam radę. No te dwa pierwsze poziomy to spoko, ale ten kolejny zaawansowany to już grube są maszyny i czasu mało. Jak ktoś to przeszedł na jakimś wyższym poziomie to szacunek bo z tych statystyk wynika, że większość na fabularnym tą arenę przechodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2023 Panowie kojarzycie gdzie się wydaje grynszpan? Zbieram go przez ponad 80h gry i żaden ze spotkanych handlarzy nie chciał go a może gdzieś przegapiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2023 Grynszpan jest wymagany do zakupu niektórych broni/strojów/zwoi oraz do ich ulepszania, nie można go sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2023 Tak to wiem, ale na razie nie znalazłem kupca, który chce za ten grynszpan coś sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2023 W Cierniowym Bagnie coś tam ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2023 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2023 Po ponad 90 godzinach skończyłem wczoraj drugą część Horizona, 85% ukończenia, chyba 10 pucharków do platyny brakuje, większość mapy wyczyszczona. No i warto by było parę słów napisać. Najpierw trochę ponarzekam. Trochę mi nie pasuje nowy system broni. Łuków cała masa i nie raz mi się trafiało, że w 2-3 łukach miałem po jednym dobrym rodzaju amunicji, a resztę słabo i żonglowałem tymi łukami podczas walki. I tak z każdym rodzajem broni. Po drugie nie wiem czy ja tak miałem, ale na bronie z żywiołem plazmy trafiłem dopiero w 3/4 gry, a dużo wcześniej już miałem maszyny na ten żywioł wrażliwe. Ogólnie jeśli chodzi o sprzęt to w jedynce często go zmieniałem bo handlarze w kolejnych osadach mieli co raz lepsze parametry tak samo z ubiorami. Tutaj rzadko handlarz miał coś lepszego niż to co już miałem, nie mówiąc już o strojach gdzie ponad połowę gry przeszedłem w jednym stroju. Lubię w grach nowy sprzęt odnajdywać choćby był nieco lepszy. Nie podoba mi się względem poprzedniczki też ulepszanie ekwipunku, że trzeba robić to przy warsztatach trochę to na siłę wciśnięte, na szczęście są dość często. Przez całą grę nie wydałem ani kawałka grynszpanu nawet wczoraj odwiedziłem kilku handlarzy i nikt nic nie miał, a liczyłem, że za rzadki surowiec będzie można kupić coś elitarnego i generalnie najlepsze bronie można zdobyć na arenie. Takie rzeczy, które trochę mi przeszkadzały. Poza tym jak komuś siadła pierwsza część to tutaj jest więcej tego samego. Przede wszystkim pięknie jest gra wykonana. Czuć tutaj nextgena, walki z maszynami dają sporo frajdy i satysfakcji. Aktywności cała masa wiadomo, że część z nich to takie wynieś, przynieś, ale mnie nie męczyły i robiłem je tak przy okazji regularnie. Świetnie są zaprojektowane nowe maszyny i sporo ich jest. Walczyło mi się z nimi doskonale i fajnie, że to jest nadal trzon gry. Bohaterowie poboczni też nieźli, ekipę, którą kompletujemy da się lubić i każdy ma jakąś swoją historię do opowiedzenia. Kolejny fajny openworld od Sony i ja bawiłem się doskonale z Aloy i czekam na 3 część choć pewnie parę lat przyjdzie mi poczekać. Fabuła szału nie robi, ale nie ma też tragedii czuję trochę niedosyt jeśli chodzi o kwestię Spoiler Zenitów, pojawiają się, później długo, długo nic i przed finałem dopiero coś więcej o nich się dowiadujemy i tutaj nie wykorzystali do końca potencjału bo można było się mocniej na tym skupić. Na przykład nie dowiedziałem się jak to się stało, że są nieśmiertelni, ale może coś pominąłem, a tutaj można była fajne tło z ich osobnych historii zrobić. No i końcówka ewidentnie zrobiona pod 3 część zmienia się tylko wróg Jedna rzecz, że latanie na solarptaku to ostatnia godzina gry i ewentualna aktywność po jej zakończeniu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2023 To teraz lecisz z dodatkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2023 To jest pomysł. Jeszcze poczyszczę mapę z pojedynczych aktywności i pomyślę nad dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2023 Na razie sobie tak jeszcze co nieco eksploruję po zakończeniu gry i może nawet platynkę machnę. Niewiele mi zostało z tego co kojarzę chyba 7 pucharków. Choć nigdy nie zwracam uwagi na trofea to może tutaj się skuszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2023 (edytowane) Kurde jednym z trofików jest wygranie w napad maszyn nie znoszę tej gierki Umęczyłem tan napad maszyn. Platynka wbita skończyłem na 57 poziomie, jedno drzewko umiejętności nie całe odkryte reszta spoko. Dobra to była przygoda Edytowane 18 sierpnia 2023 przez mario10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2023 Mi Napad podpasował, zawsze robię wszystkie. Szkoda, że nie ma online. Do trofika tylko z dwoma graczami trzeba wygrać, po zakupie dobrej figury jak Burzoptak jest to banalnie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2023 (edytowane) Powiem Ci, że jak uważam Wiedźmina 3 za genialną grę tak gwint mi nie siadł zupełnie. Może jak by się w atak maszyn zagłębić to może być ciekawa gierka, ale zrobiłem tylko dwie rozgrywki dla tofka. Można HFW pewne rzeczy zarzucić, ale grało mi się doskonale i walka z maszynami daje satysfakcje oczywiście na odpowiednim poziomie bo wszystko poniżej trudny to samograj. Teraz ściągnąłem COD-a w ramach odskoczni, a później chyba RE2 remake. Edytowane 19 sierpnia 2023 przez mario10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 26 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2023 Ograłem w końcu dlc. Kurwa mać ja pierdole. Końcówka to chyba jedna z najbardziej epickich potyczek w gierkach w ogóle. Grafika to jakieś jebane mistrzostwo świata. No żadna gra z 4090 nie wgląda na PC jak to DLC. I już chuj w to, że 30 klateczek. Wygląda OBŁĘDNIE. 2 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 26 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2023 Taki pc master a gra w 30 klatkach Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 26 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2023 Dla mnie tryb 30 klatek jest niegrywalny, bo przy każdym ruchu kamerą oczy bolą. Co do epickości to jak najbardziej się zgadzam, Ragnarok zawiódł w tym aspekcie niemiłosiernie to chociaż Aloyka dostarczyła walkę na poziomie Kolosa czy Posejdona. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 26 sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2023 2 godziny temu, creatinfreak napisał: Taki pc master a gra w 30 klatkach Ulubiona gra pipolinia to 3dmark tak więc pewnie nawet nie widzi różnicy 60/30 GRAJĄC Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 9 września 2023 Udostępnij Opublikowano 9 września 2023 Wersja kompletna została sklasyfikowana, ciekawe czy rzeczywiście wszystko będzie na płytach, bo cyfra w EU zajmuje 130GB. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 13 września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 września 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 14 września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 września 2023 Możliwe że dziś na SoP się pochwałą datą premiery na steam Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 27 września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 września 2023 Wersja kompletna niby 6 października. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 27 września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 września 2023 tak jak Square pisał, 6 października wychodzi edycja kompletna na PS5, a na PC premiera na początku przyszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 27 września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 września 2023 https://store.steampowered.com/app/2420110/Horizon_Forbidden_West_Edycja_kompletna/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi