Skocz do zawartości

Horizon II Forbidden West

Featured Replies

Opublikowano
31 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Na razie umiarkowany entuzjazm, obawiam się, że pękne w okolicach premiery. ;) 

Brać, brać aby szybko cena spadła:) 

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Wyświetleń 287,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
4 godziny temu, Bigby napisał:

horizon_zero_dawn_2-5597876.webp

nie zebym realizmu oczekiwał,  ale drewniany dom przetrwał 1000 lat?

Opublikowano

Rozumiem że to spoiler z tym tysiącem? :(

Opublikowano
4 minuty temu, Rtooj napisał:

Rozumiem że to spoiler z tym tysiącem? :(

Rozumiem, że wchodzisz do tematu Horizon 2 bez ogrania jedynki?

Opublikowano
28 minut temu, Shen napisał:

nie zebym realizmu oczekiwał,  ale drewniany dom przetrwał 1000 lat?

A może. Coś jak Kirkjubøur. Mógłby być jeszcze Nishiyama Onsen Keiunkan, ale on często był remontowany, więc cholera wie ile z oryginalnego materiału tam zostało. ;)

Opublikowano

Nie ma co się czepiać takich głupot, ma wyglądać fajnie i budować klimat postapo. Chociaż pamiętam że równie zabawne było coś takiego w falloutach od bethesdy że 200 lat po wojnie a w miastach rozpierdol jakby atomówka spadła tydzień temu xD

Opublikowano
8 minut temu, Shen napisał:

Rozumiem, że wchodzisz do tematu Horizon 2 bez ogrania jedynki?

Wchodzę, nie mam pretensji, sądziłem że jest na tyle dużo osób które ogrywają jedynkę że nie będzie spoilerów. Trailerów fabularnych nie oglądam, a że główna bohaterka nie umiera na końcu to widać po okładce, na którą niestety spojrzałem.

Opublikowano

W zapowiedziach Horizon ZD było podawane, że akcja dzieje się 1000 lat do przodu - główną tajemnicą było dlaczego ludzkość cofnęła się w rozwoju.

Opublikowano

Dzięki, no to luzik, ja tylko  pytałem czy to spoiler. Czytam na razie wszystkie notatki i chyba nigdzie to nie było zdradzone który rok jest w grze.

Opublikowano

Na razie ciężko mi porównać graficzkę na samym PS5, patrząc tylko na '4k' YT, ale ogólny poziom graficzno-animacyjny to chyba półeczka z "next-genowym" Ratchetem i ciut wyżej niż top last genowe: RDR2 i TLOU2. 

A jeżeli cała reszta to taki AC1 -> AC2, gdzie już HZD było na wypasie pod wieloma względami, to szykuje się poważny sztosik. Przepłacony steelbook przed promkami i do tego w wersji PS5 (399 zł :D)  już dawno zamówiony, czekam z niecierpliwością. Oczeiwkania mam wysokie. 

Opublikowano

Nie widziałem tylko jeszcze żeby gra osiągnęła złoty status, albo po prostu nie chwalili się tym. Mam nadzieję, że już nie będzie opóźnienia premiery chociaż, w końcu zostało tylko nieco ponad 3 tygodnie.

Opublikowano

Ja wróciłem do jedynki i nie wiem po co złożyłem na specjalną wersję preordera :D

Jednak te filmiki budują hajp.... Ta linka, lotnia zeldowa, postacie mniej drewniane, ruda. No cudne to jest.

Nie wiem tylko czy skończę jedynkę do premiery, a gram z Dishonored na zmianę...

Jedno co chciałbym najmocniej, żeby było poprawione to fabuła/postacie. I to mocno.

Opublikowano

Zapowiedź IGN pokazała tylko, ze możemy oczekiwać starego dobrego Horizona w formule bigger, better and more badass. I super, graficznie wyglada to swietnie ale tez i tak, ze czuć ze to cross-gen i posiadacze PS4 tez bedą mogli to spokojnie ograć. Nabrała mnie ochota by przed premiera odświeżyć jeszcze fabule jedynki bo… minelo już prawie 5 lat :O Przyznam, ze niewiele pamietam. 

Opublikowano
6 godzin temu, Basior napisał:

Ja wróciłem do jedynki i nie wiem po co złożyłem na specjalną wersję preordera :D

Jednak te filmiki budują hajp.... Ta linka, lotnia zeldowa, postacie mniej drewniane, ruda. No cudne to jest.

Nie wiem tylko czy skończę jedynkę do premiery, a gram z Dishonored na zmianę...

Jedno co chciałbym najmocniej, żeby było poprawione to fabuła/postacie. I to mocno.

Ja przenigdy nie robiłem preorderów, ba zawsze cierpliwie czekałem, aż gra znacznie potanieje. Jednak w przypadku HFW zrobiłem wyjątek i zamówiłem edycję specjalną oraz edycję Regalla na półkę.

Setki godzin spędzone przy pierwszej części spowodowały, że ten jeden jedyny raz zaszaleję  :)

Opublikowano
4 godziny temu, Voytec napisał:

graficznie wyglada to swietnie ale tez i tak, ze czuć ze to cross-gen i posiadacze PS4 tez bedą mogli to spokojnie ograć.

Mówisz? :philosoraptor:

To biere :kaz:

Opublikowano
2 minuty temu, Wredny napisał:

Mówisz? :philosoraptor:

To biere :kaz:

Tak, Voytec już gra i widział na żywo na TV :kaz:

Opublikowano

Mam 28 godzin w jedynce (obym się wyrobił przed premierą) i jedyne co mi przeszkadza to tylko 4 bronie na kółku quick select. Nie mogli zrobić kolejnych kółek pod R/L2 jak w Ratchet & Clank? Myślę, że żąglowanie w walce 8/12 brońmi zamiast 4 byłoby bardziej dynamiczne i widowiskowe. 

Opublikowano

Już było skorygowane wczoraj, że błąd w tłumaczeniu.

Opublikowano

Okładka i kilkustronicowy artykuł z Gameinformera. Po przeczytaniu odczułem spory hype tonowany faktem, że jedynka nieruszona a backlog do ogrania ogromny :) W każdym razie wrzucam, może komuś się przydaspacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png