Cedric 1 313 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 29 minut temu, messer88 napisał: Ten pop up to oby szybko wyeliminowali paczykiem. Podobno już po patchach, które wypuściło Guerilla 2-3 dni temu jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 597 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 1 minutę temu, balon napisał: Albo możesz np poczytać i przypomnieć sobie o postaciach, jak ci nie zapadło w pamięć min 5 bohaterów XD Co do pop up to on w każdym trybie występuje na PS5? Za pół roku na PC będzie i 4k/60 i nie będzie Pop-up'u i się zagra jak człowiek. 1 minutę temu, Cedric napisał: Podobno już po patchach, które wypuściło Guerilla 2-3 dni temu jest ok. A inny powiedział że grał w wersję z patchem day1 i pop-up nadal jest, twierdził że możemy trochę poczekać na wyleczenie tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 4 minuty temu, Rtooj napisał: Za pół roku na PC będzie i 4k/60 i nie będzie Pop-up'u i się zagra jak człowiek. Co tak długo? Za kwartał pewno Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 W trybie wydajności rozdzielczość wynosi 1800p patrząc po analizach. Porównując to do niedawnego DL2 i jego 1080p w 60 klatkach gdzie grafika ogólnie jest dużo lepsza w Horizonie to widać gdzie Techland miał optymalizację pod konsole. Hype w tej chwili już mam ogromny, ostatnio taki miałem przed The last of us 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 1 minutę temu, Qbon napisał: W trybie wydajności rozdzielczość wynosi 1800p patrząc po analizach. Porównując to do niedawnego DL2 i jego 1080p w 60 klatkach gdzie grafika ogólnie jest dużo lepsza w Horizonie to widać gdzie Techland miał optymalizację pod konsole. Hype w tej chwili już mam ogromny, ostatnio taki miałem przed The last of us 2. 1800 p w checkerboardingu z 1440p z tego co widziałem, więc 1080 vs 1440 Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 10 minut temu, tjery napisał: 1800 p w checkerboardingu z 1440p z tego co widziałem, więc 1080 vs 1440 Nie wiem, możliwe ale nawet jeśli to jest to i tak dużo lepiej niż te 1080p przy totalnie past genowej oprawie w DL2 względem tego co jest w FW. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 390 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 30 minut temu, Rtooj napisał: Za pół roku na PC będzie i 4k/60 i nie będzie Pop-up'u i się zagra jak człowiek. A inny powiedział że grał w wersję z patchem day1 i pop-up nadal jest, twierdził że możemy trochę poczekać na wyleczenie tego. Kto wytrzyma rok? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 724 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 Ktoś zamawiał gierkę do paczkomatu? Gdzie najpewniej będzie na piątek? Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 8 minut temu, Qbon napisał: Nie wiem, możliwe ale nawet jeśli to jest to i tak dużo lepiej niż te 1080p przy totalnie past genowej oprawie w DL2 względem tego co jest w FW. Nie chcę zaczynać dłuższych wywodów ale poza większą rozdziałką lub klatkami (w zależności od trybu) nie ma tu zbyt dużych różnic między ps4 a ps5 (używając oczywiście takiej samej miary jaka była użyta w stosunku do God of War na PC, gdzie grafika zmieniła się z medium na ultra, a było snucie, że to wcale nie takie duże zmiany, a tu jest podobna sytuacja). Także porównując do wersji z ps4 nie ma tu next genowej oprawy, a raczej past genowa przypudrowana, bo jeżeli w GOW czy HZD na PC duże zmiany w jakości cieni, draw distance, LOD, tekstur, odbić, oświetlenia to tylko kosmetyka to tu mamy tą samą sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 2 minuty temu, tjery napisał: Nie chcę zaczynać dłuższych wywodów ale poza większą rozdziałką lub klatkami (w zależności od trybu) nie ma tu zbyt dużych różnic między ps4 a ps5 (używając oczywiście takiej samej miary jaka była użyta w stosunku do God of War na PC, gdzie grafika zmieniła się z medium na ultra, a było snucie, że to wcale nie takie duże zmiany, a tu jest podobna sytuacja). Także porównując do wersji z ps4 nie ma tu next genowej oprawy, a raczej past genowa przypudrowana, bo jeżeli w GOW czy HZD na PC duże zmiany w jakości cieni, draw distance, LOD, tekstur, odbić, oświetlenia to tylko kosmetyka to tu mamy tą samą sytuację. No dokładnie tak, wielkich różnic nie ma i nie ma mowy o next genowym skoku, różnice podobnie właśnie jak przy portach na PC, kosmetyka, trudna do zauważenia w ruchu, żadnych dużych zmian ani w GoW ani tu. Gra by musiała być pisana natywnie pod nowy sprzęt żeby był duży i wyraźny skok, największą zmianą na plus jest te 60 klatek przy bardzo miłej rozdzielczości. Swoja drogą sporo udało im się jeszcze wykrzesać ze starych konsol, magia wewnętrznych teamów Sony. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 1 minutę temu, Qbon napisał: No dokładnie tak, wielkich różnic nie ma i nie ma mowy o next genowym skoku, różnice podobnie właśnie jak przy portach na PC, kosmetyka, trudna do zauważenia w ruchu, żadnych dużych zmian ani w GoW ani tu. Gra by musiała być pisana natywnie pod nowy sprzęt żeby był duży i wyraźny skok, największą zmianą na plus jest te 60 klatek przy bardzo miłej rozdzielczości. Swoja drogą sporo udało im się jeszcze wykrzesać ze starych konsol, magia wewnętrznych teamów Sony. No, po ograniu DS, HZD, GOW, DG na PC muszę przyznać, że jedyne czego tym grom na PS4 brakowało to rozdziałka, płynność i dopieszczenia, poprzestawiania suwaków ze środka na prawo bo naprawdę robią mega wrażenie w takim wydaniu, nowe gierki nawet się chowają. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 @tjery no właśnie posiadam na konsoli i PC Days Gone, HZD i GOW . Z ręką na sercu odpalając grę na PC nie widziałem w żadnej z tych gier zmian graficznych, napewno stawiając je obok siebie będą różnice ale nie są one tak ogromne jak czasem w multiplatformach. Tak samo jest jak piszesz między ps4 a ps5 , gdzie gra wygląda wręcz identycznie i jakby ktoś nie stawiał ich obok siebie to wątpie aby widział różnice po za rozdzielczością. Już pomijam te uncharted 4 , które też ogrywając na ps5 czuje jakbym grał w te samą wersje gry tylko w 4k i pewnie w wersji PC będzie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 I tak ten Horizon wygląda pięknie, pierwsza część wyglądała bardzo dobrze. Ale czekam aż wydawcy dostarczą jakieś sztosiwo nex genowe, a nie wiecznie te crossgeny Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 (edytowane) Cytat @tjery no właśnie posiadam na konsoli i PC Days Gone, HZD i GOW . Z ręką na sercu odpalając grę na PC nie widziałem w żadnej z tych gier zmian graficznych, napewno stawiając je obok siebie będą różnice ale nie są one tak ogromne jak czasem w multiplatformach. Tak samo jest jak piszesz między ps4 a ps5 , gdzie gra wygląda wręcz identycznie i jakby ktoś nie stawiał ich obok siebie to wątpie aby widział różnice po za rozdzielczością. Już pomijam te uncharted 4 , które też ogrywając na ps5 czuje jakbym grał w te samą wersje gry tylko w 4k i pewnie w wersji PC będzie to samo. Widzisz, ja akurat jestem mega szczególarzem i wszystko zawsze wypatruje (mogliby mnie do DF wziąć), dlatego dla mnie to są duże różnice, jak ktoś mniej na takie rzeczy zwraca uwagę to pewnie, że można też to uznać za szczegóły Edytowane 14 lutego 2022 przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 722 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 Czyli wychodzi na to, że FW ma taką samą notę, jak ZD Dla mnie to i tak nie ma znaczenia, nie wiem, jak dotrwam do piątku, chyba zrobię zrobię sobie wcześniej zapasy i zamrożę, aby do sklepu nie trzeba było wychodzić Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 129 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 Będzie grane w natywnym 4k z pełnym natywnym wsparciem Dual Sensa. Na PC nie uświadczysz Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 (edytowane) 6 minut temu, GearsUp napisał: Będzie grane w natywnym 4k z pełnym natywnym wsparciem Dual Sensa. Na PC nie uświadczysz 30 FPS też na PC nie uświadczysz na razie resztą na PC ciężko z "uświadczeniem" czegokolwiek I w jakim trybie tu teraz grać, jak se pomyśle o 30 klatkach to już oczy łzawią, a ten z DF twierdzi, że lepiej w tym resolution. Edytowane 14 lutego 2022 przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 129 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 Ale łatwo striggerować tego klauna Ja pewnie ogram na PC i na PS5 jak już wyjdzie a Ty teraz możesz oglądać you tubki 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 1 minutę temu, GearsUp napisał: Ale łatwo striggerować tego klauna Ja pewnie ogram na PC i na PS5 jak już wyjdzie a Ty teraz możesz oglądać you tubki Po tym co piszesz to mogę bez żadnych wątpliwości stwierdzić, że na konsolach grałem zanim Ty się urodziłeś, więc nie muszę oglądać YT Cytuj Odnośnik do komentarza
addhoc 62 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 Na chwilę obecną gierka nie zapowiedziana na PC. Może wyjdzie za pół roku albo za trzy lata więc dajcie sobie siana z tymi PCtami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 Jest i analiza DF: Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 23 minuty temu, Paolo1986 napisał: Czyli wychodzi na to, że FW ma taką samą notę, jak ZD Dla mnie to i tak nie ma znaczenia, nie wiem, jak dotrwam do piątku, chyba zrobię zrobię sobie wcześniej zapasy i zamrożę, aby do sklepu nie trzeba było wychodzić Paolo, wiedziałem że się opamietasz Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 129 Opublikowano 14 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2022 10 minut temu, tjery napisał: I w jakim trybie tu teraz grać, jak se pomyśle o 30 klatkach to już oczy łzawią 5 minut temu, tjery napisał: na konsolach grałem zanim Ty się urodziłeś No więc w czym problem skoro zjadłeś zęby grając w 15 fpsach. Also: 26 minut temu, tjery napisał: Widzisz, ja akurat jestem mega szczególarzem i wszystko zawsze wypatruje (mogliby mnie do DF wziąć) 48 minut temu, tjery napisał: Nie chcę zaczynać dłuższych wywodów ale poza większą rozdziałką lub klatkami (w zależności od trybu) nie ma tu zbyt dużych różnic między ps4 a ps5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi