Opublikowano 16 lutego 20223 l 16 minut temu, WisnieR napisał: Jak się umie odpowiednio ustawić tryb to i artefaktów nie ma. A i jeszcze trzeba mieć odpowedni TV czyli Samsungi z lat 2018/9 bo reszta producentów i poźniejsze modele samsunga to jednak lipa z motion plus w trybie gry. Oj no wiem,w salonie mam q80r 2019 i jakbyś tego nie ustawił to artefakty są.Pozatym jak przypomnę sobie samsungowe gówno na game mode, tzn wyłączony local dimming to... Podziękuje Edytowane 16 lutego 20223 l przez Rash
Opublikowano 16 lutego 20223 l 2 minuty temu, messer88 napisał: Było jakieś info jak wezmę pudło ps4 to ile GB będzie upgrade do wersji ps5? Pewnie tyle ile waży cała gra, czyli jakieś 90GB
Opublikowano 16 lutego 20223 l 11 minut temu, Rash napisał: Oj no wiem,w salonie mam q80r 2019 i jakbyś tego nie ustawił to artefakty są.Pozatym jak przypomnę sobie samsungowe gówno na game mode, tzn wyłączony local dimming to... Podziękuje Dlatego mówię o starszych modelach, gdzie local dimming to prawie nie istniał bo i tak są podświetlane krawędziowo, Tryb Gry nie zmieniał obrazu w gówno, a Game Motion Plus działa bardzo dobrze i gdzieś tak do wartości 6/10 jest ok bez widocznych artefaktów. Świetnie sprawdza się na switchu, gdzie większość to i tak gry bez szczegółowej grafiki, działające w 30fpsach. Edytowane 16 lutego 20223 l przez WisnieR
Opublikowano 16 lutego 20223 l 27 minut temu, WisnieR napisał: Jak się umie odpowiednio ustawić tryb to i artefaktów nie ma. A i jeszcze trzeba mieć odpowedni TV czyli Samsungi z lat 2018/9 bo reszta producentów i poźniejsze modele samsunga to jednak lipa z motion plus w trybie gry. przestań już zaginać rzeczywistość z tym sowim krawędziowym średniakiem. zero artefaktów, piękna czerń i to wszystko na TV z 2018/19 roku z krawędziowym podświetlaniem Edytowane 16 lutego 20223 l przez Lord Protector
Opublikowano 16 lutego 20223 l 6 minut temu, Lord Protector napisał: przestań już zaginać rzeczywistość z tym sowim krawędziowym średniakiem. zero artefaktów, piękna czerń i to wszystko na TV z 2018/19 roku z krawędziowym podświetlaniem Chłopie weź może jeszcze raz przeczytaj co napisałem to może zrozumiesz co? Nie bez powodu wspomniałem właśnie o konkretnych modelach z 2018/2019. Dla mnie to żadna różnica, bo mam stary telewizor i czy mam włączony upłynniacz w trybie gry czy nie to jakość obrazu sie nie zmieni, za to odbiór 30 klatek już tak. Algorytm jest na tyle zaawansowany, że w przewidywalnych scenach jak np. podróżowanie po mapie (ogólnie panning) jest w stanie idealnie wstrzelić się z klatkami i symulować te 60fps. Artefakty są nawet i na HUDzie jak się przesadzi z suwakiem i da go na maxa więc w zależności od gry trzeba nim odpowiednio manipulować. W pierwszego Horizona grałem z włączonym upłynniaczem i sama gra nie jest aż tak dynamiczna jak jakieś slashery by algorytm sobie z nią nie poradził. Edytowane 16 lutego 20223 l przez WisnieR
Opublikowano 16 lutego 20223 l 19 minut temu, messer88 napisał: Było jakieś info jak wezmę pudło ps4 to ile GB będzie upgrade do wersji ps5? Jak łom napisał, wkładasz płytę PS4 i pobierasz całą grę w wersji PS5 czyli 98GB, bo wszystkie ścieżki dźwiękowe są w pakiecie (tak to by było ok 10GB mniej).
Opublikowano 16 lutego 20223 l W zwykłym boxie PS5 gra będzie na 2 płytach? Czy upchali na jednej, albo reszta do pobrania?
Opublikowano 16 lutego 20223 l Powinna być na jednym na PS5 (bo jest max pojemność 100GB) i na dwóch na PS4 (max 50 GB na jednej płycie).
Opublikowano 16 lutego 20223 l Kurde, zamówiłem przez allegro w jakimś sklepie internetowym mającym największą popularność, a tam przewidywany czas dostawy to poniedziałek. Jak myślicie, jest szansa że wyślą wcześniej?
Opublikowano 16 lutego 20223 l Zamawiał ktoś w Euro i jeśli tak to czy dostaliście już info o możliwości terminie dostawy ? Bo u mnie cisza a zawsze już można było wybrać na 2-3 dni przed premierą.
Opublikowano 16 lutego 20223 l @Qbon ja mam u nich co prawda Regale, ale póki co też cisza. Ani o anulowaniu, ani potwierdzeniu.
Opublikowano 16 lutego 20223 l 1 godzinę temu, XM. napisał: Właściwie czym możesz tu się zawieźć - gameplay poprawiony, lepsza grafika, system areny i więcej potworów. To jak Monster Hunter, byle olać fabułę i zająć się rozgrywka. Może po prostu nie sprostać hajpowi, nawet jak wszystko zagra jak trzeba.
Opublikowano 16 lutego 20223 l https://www.jinx.com/collections/horizon Kolejny must have, cenowo też jest spoko
Opublikowano 16 lutego 20223 l 9 minut temu, PiotrekP napisał: @Qbon ja mam u nich co prawda Regale, ale póki co też cisza. Ani o anulowaniu, ani potwierdzeniu. To musimy czekać, może jeszcze przyjdzie potwierdzenie, do tej pory zawsze mi dostarczali na czas.
Opublikowano 16 lutego 20223 l Tak, jak jedna gra waży więcej niż na PS4, a większość waży mniej, to jest to marketingowa ściema i pic na wodę.
Opublikowano 16 lutego 20223 l No bo bez Krakena gra na pewno zajmowałaby też te 98GB, a nie np. 140GB.
Opublikowano 16 lutego 20223 l 1 minutę temu, Square napisał: No bo bez Krakena gra na pewno zajmowałaby też te 98GB, a nie np. 140GB. Zabawne ale rok temu jak ludzie hajpowali sie Krakenem to o ile pamietam robili to, bo sądzili że gry na PS5 będą zajmowały dużo mniej miejsca niż na PS4 własnie dzieki temu Krakenowi. Tym bardziej biorąc pod uwage mniejszy pojemnościowo dysk w PS5 niz w PS4.
Opublikowano 16 lutego 20223 l A ja pamiętam, że pisaliśmy, że będą zajmowały mniej albo nie więcej i dokładnie tak jest.
Opublikowano 16 lutego 20223 l jak widac HFW zaczyna sie wyłamywać temu co piszesz. Z Gt7 pewnie będzie podobnie.
Opublikowano 16 lutego 20223 l Pewnie Decima nie ma jeszcze pełnego wsparcia wszystkich opcji kompresji bo Death Stranding też dużo zajmował. 10 GB więcej to i tak jest mało patrząc na o wiele lepszą jakość tekstur, a jak ogłosili że dysk będzie miał 670 GB dla gier to był strach że max 4 gierki się zmieszczą bo wtedy któryś CoD zajmował ponad 150GB, a patrząc na wydawane gry mało co zajmuje 100 GB a część gier waży mniej niż wersje PS4 więc kompresja musi robić swoje.
Opublikowano 16 lutego 20223 l 2 minuty temu, łom napisał: jak ogłosili że dysk będzie miał 670 GB dla gier to był strach że max 4 gierki się zmieszczą bo wtedy któryś CoD zajmował ponad 150GB Tylko że te 98GB w HFW to jest bez patchy liczone. Tak czy inaczej biorąc pod uwage że w PS5 do użytku pozostaje ok 660GB to troche słabo to wygląda że nawet poważne exy jak HFW nie brylują pod względem mniejszej ilości zajmowanego miejsca. Edytowane 16 lutego 20223 l przez PIOTR8642
Opublikowano 16 lutego 20223 l No ale patche się nie dodają do ogólnego rozmiaru, może dojść giga dwa, a może tez być finalnie mniej.