Opublikowano 14 maja 20213 l Jak coś to wyspało na olx Returnala - nówki po około 200zł - efekt dodawania gry do zestawów.
Opublikowano 14 maja 20213 l Ostatnio nie grałem w Returnala i wczoraj odpaliłem 3 biom. A idź pan w chuj, poziom trudności zapikował mocno do góry. Co to za latające gówna kamikaze? Trzeba zagrać w dodatki do Control dla uspokojenia...
Opublikowano 14 maja 20213 l Szkoda, że gra nie daje większych szans by poczuć się kozakiem, tylko grać jak zachowawcza pipka XD
Opublikowano 14 maja 20213 l W dniu 11.05.2021 o 00:39, WisnieR napisał: Po 21 godzinach zobaczyłem napisy końcowe. Teraz czas na true ending i chyba.. platynę. Niestety szósty biom robiłem bez dźwięku,.bo dopadł mnie znany bug, a miałem tak skoksowaną postać, że nie chciałem odpuścić. Ostatni boss zawiódł swoim niskim poziomem trudności. Ile zajął Ci taki run od początku do końca? Rozumiem, że nie ma savow i jedyne rozwiązanie to konsola w stanie spoczynku?
Opublikowano 14 maja 20213 l Pierdolenie, odpowiednia broń jak wydropi to jesteś kozak i nawet się starać za bardzo nie musisz, wystarczy że pociski będziesz omijał bo te mogą zrobić dalej kuku. Przy drugim przejściu jak wypadł hollowseeker z portal beam i działkiem ostatni boss padł w niecałe dwie minuty XD izi - ok 5-6h jak RNG sprzyja
Opublikowano 14 maja 20213 l Autor Gra daje taką możliwość, tylko trzeba do tego trochę skilla i i szczęścia z broniami. No i samo podejście, bo po przejściu fragmetów, z którymi miało się problem przy kolejnych runach gra się mniej ostrożnie.
Opublikowano 14 maja 20213 l 2 minuty temu, Figuś napisał: izi - ok 5-6h jak RNG sprzyja I ani jednego normalnego save przez ten czas?
Opublikowano 14 maja 20213 l 16 minut temu, Donatello1991 napisał: Szkoda, że gra nie daje większych szans by poczuć się kozakiem, tylko grać jak zachowawcza pipka XD Nie prawda, jak się trafi spoko HollowSeeker, nawet już w 2 biomie to się leci jak przez masło, to samo w 2 części gry, przez 5 i 6 biom przeleciałem jakbym grał na jakimś super easy xD Jedynie na 3 bossa Hollowseeker jest mocno średni Edytowane 14 maja 20213 l przez cotek
Opublikowano 14 maja 20213 l Na trzeciego bosa do imo najlepiej jak wydropi nam wyrzutnia rakiet, hoolowseekerem też da radę ale trwa to tak ze dwa trzy razy dłużej.
Opublikowano 14 maja 20213 l No dziś doszedłem do pierwszego bossa i myślałem, że luzik bo pasek energii spadł dość szybko, ale później się okazało, że to pierwszy z 3 Gra się świetnie, ale czuję, że jednak się odbiję, przez system powrotu do początku. Dziś z lizaniem ścian dojście do bossa zajęło mi jakieś 2,5 godziny, więc żeby dojść do połowy czyli ok 3 biomów musiałbym mieć jakieś 8 godzin na sesję. A ostatnio 8 godzin na sesję miałem jakieś 5 lat temu Jak mi wypadł karabin to nawet spoko się walczyło. A jak podchodzicie do tych uszkodzonych przedmiotów co najczęściej nakładają jakiś status zbieracie czy zostawiacie. Jak mam dużo energii to raczej zostawiam.
Opublikowano 14 maja 20213 l No raz z wyrzutnią byłem bliski go pokonania, ale z tym kozakowanie chodzi mi o to, że nim jesteś jak ci dobrze wylosuje runa. W tedy jak miałem wyrzutnie, to mi jedynie czego brakło to astronauty, bo nie było akurat możliwości kupić. Imo skończyłem się już bawić w farmienie, tylko z 1 od razu na 3 i szybki run do bossa. Tylko fiolki zebrać jak są i lekko integralność. Nie ma sensu już w moim przypadku się przygotowywać godzine-dwie, bo jeszcze większy strach, że coś zaraz stracę, a to to na żywioł. Dobra to będzie taktyka w moim przypadku, bo tym razem też dwa paski poszły gładko. No, ale to mój 4 fight z nemesizem, więc zagęszczając z nim spotkania, w końcu go rozyebe ucząć się po prostu walki z nim.
Opublikowano 14 maja 20213 l Autor Ja go akurat trzeciego bossa ubiłem Hollowem. A co do czasu przejścia to zrobienie Biomów 3-6 zajęło mi jakoś 7 godzin, ale w 4-6 czyściłem każdą lokację, więc jak tylko ma się spoko broń to można dużo szybciej. Teraz muszę tylko skończyć akt3 i na spokojnie zbieranie znajdziek. Szkoda, że po przejściu gry nie ma skalowania, że w każdym biomie mamy 25-30 poziom, eksterminacja przeciwników byłaby przyjemniejsza wtedy w pierwszych biomach. @mario10 jak raz już przejdziesz dany biom to można szybko przeskoczyć do następnego, nie trzeba za każdym razem czyścic wszystkiego. Także te 8 godzin może w rzeczywistości wyjść na 2h. @Donatello1991 No ja też tak robiłem przy kolejnych podejściach. Z 1 do 3 i tam przygotowywanie się po drodze do bossa. Jak tylko opanuje się uniki przed dronami to jest tam łatwo.
Opublikowano 14 maja 20213 l 9 minut temu, mario10 napisał: No dziś doszedłem do pierwszego bossa i myślałem, że luzik bo pasek energii spadł dość szybko, ale później się okazało, że to pierwszy z 3 Gra się świetnie, ale czuję, że jednak się odbiję, przez system powrotu do początku. Dziś z lizaniem ścian dojście do bossa zajęło mi jakieś 2,5 godziny, więc żeby dojść do połowy czyli ok 3 biomów musiałbym mieć jakieś 8 godzin na sesję. A ostatnio 8 godzin na sesję miałem jakieś 5 lat temu Jak mi wypadł karabin to nawet spoko się walczyło. A jak podchodzicie do tych uszkodzonych przedmiotów co najczęściej nakładają jakiś status zbieracie czy zostawiacie. Jak mam dużo energii to raczej zostawiam. Po dotarciu do pierwszego bossa i porażki z nim, drugi raz możesz dotrzeć do niego nawet w 10 sekund, ja tak miałem jak miałem pokój do niego zaraz za bazą wyjściową. Teraz przykładowo jak sobie pograłem i poleciałem do 3 biomu i bossa to zajęłi mi to 10 minut. W drugim biomie przykładowo najpierw zrobiłem sobie run do bossa, żeby skrót odblokować, a potem się bawiłem w drugim, zbierajki itp. Żeby już nie myśleć, że trzeba się przedrzeć przez stado przeciwników. Także skróty są i to jest duży plus. Chyba recenzenci o tym za bardzo nie wspominali tylk, że zawsze od początku i to może być mylne. Sam bym w życiu nie grał w Returnal, gdyby kompletnie wszystko miałbyć od początku.
Opublikowano 14 maja 20213 l A jak zbieracie te uszkodzonych przedmiotów? Ja co wziąłem takiego dziada to miałem jakiś dziadowski status nałożony.
Opublikowano 14 maja 20213 l W ogólnym rozrachunku się nie opłaca ich zbierać chyba, że masz wystarczającą ilość Eteru do oczyszczenia to wtedy hulaj dusza
Opublikowano 14 maja 20213 l Przedmioty leczące że złośliwością olewam, nie warto chyba że mam mało życia to wtedy ryzykuje. Skrzynki zazwyczaj otwieram w biome 1 i 4, łatwo tam zdjąć status bo przeciwnicy raczej łatwi. Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 14 maja 20213 l Po 26 godzinach gry zobaczyłem dzisiaj napisy końcowe. Zginąłem łącznie 14 razy. Nie wiem jeszcze czy mi się platynować będzie to chciało (przywiozłem dzisiaj ze sklepu Mass Effect, w 2 i 3 nigdy nie grałem), ale mocny kandydat do goty jest. Solidne 9/10. Graficznie przyzwoicie, dźwiękowo miazga, grywalność i miód można wiadrami czerpać. Muzyka idealnie siada w klimacie. Story solidnie prowadzone i intrygujące przez całą grę, aby zakończyć lekkim wtf. Na pewno jeszcze do gry wrócę, zasługuje na to jak mało która. PS. Hollowseeker z portalami ftw. Ostatni złodupiec nawet pierdnąć nie zdążył, a już martwy w kanalizację spływał. Edytowane 14 maja 20213 l przez second
Opublikowano 14 maja 20213 l Szkoda, że nie ma opcji aby pobić się z jakimś bossem tak z poziomu statku na przykład. 4 złodupca bym odpalał raz za razem, piękna potyczka
Opublikowano 14 maja 20213 l A czy w końcu udało się komuś znaleźć zwłoki innego gracza i wejść z nimi w interakcje? Po 24 godzinach grania wciąż ani razu nie uświadczyłem tej funkcji.
Opublikowano 14 maja 20213 l Tak zdarzyło mi się wejść w interakcję, ale tylko 2 razy w pierwszym biomie. Tak to od tamtej pory nic. Jak poleciałem za jego duchem to było do wyboru z tego co pamięta, to albo wziąć eter, albo pomścić. Brałem eter. Edytowane 14 maja 20213 l przez Donatello1991
Opublikowano 14 maja 20213 l Autor To było aktywne na tym błędnym patchu 1.3.4 czy jaki on tam miał numer. Niektórym to działało chyba na najnowszym, ale ogólnie opcja jest wyłączona. Szkoda, bo spoko motyw, a też było promowane przed premierą.
Opublikowano 14 maja 20213 l Gierka już do wyrwania nowa za 250 - ceny szybko lecą w dół. Chyba jeszcze trzeba poczekać:)
Opublikowano 14 maja 20213 l Wiemy już co jest za zebranie wszystkich kostek?[emoji41] Mi zostało jeszcze raz ubić ostatniego bossa - kluczyki już są wiec zakończę akt 3. Jeszcze jakimś cudem nie wbiłem 30 lvl, popełniłem błąd, że nie wyczyściłem wszystkich roomów w 6 biomie a później już nie było powrotu do nich i na 29 lvl skończyłem[emoji58] Zostaną brakujące znajdzki w biomach 2-3 oraz 5-6 i platynowy dzbanek mój[emoji846] Gra za(pipi)ista, dawno mnie tak nie ciągło do konsoli odrazu po zakończeniu sesji. Na ta chwilę 54h na liczniki i 30 zgonów.