Donatello1991 1 424 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 Na 3 biom ta sama taktyka jeśli chodzi o dotarcie do boss. Pierwsze podejście odblokować most, a potem. Biom1 podexpić i skrótem cisnąć prosto na bossa. Wyuczyć się w miarę pokoi i można dotrzeć bez uszczerbku. W tej grze nie ma sensu za dużo się bawić w przygotowywanie do bossa. W sensie czyszczenie biomów i robienie nie wiadomo jakiej integralności. Bossowie to kwestia wyuczenia ich ruchów i faz. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 Jak się szykowaliscie na 3 biom?Z 1 skrótem do 3 odrazu?Wiecie żeby to wyszło optymalnie cena/jakość xD.Wiadomo że lev broni podbije na wejsciu.Pozostaje kwesta integralności bonusów artefaktów.No nie usmiecha mi się grać godzinę do bossa żeby instant wperdol obskoczyc.Chodzi o to zeby tam dojść w miarę szybko i w miarę przygotowanym.Jakieś tipy?Chcesz powiedzieć że za każdym razem warto robić bossa z 1 biomu?Jakie są plusy bo ja zawszę go omijam.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 Uzbieraj na apteczkę/astronautę w 1 biomie i leć do 3 Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 4 czerwca 2021 Opublikowano 4 czerwca 2021 Do 3-go się inigdy nie szykowałe, bo w szale bojowym przeszedłem go na raz po bossie nr 2, ale: - czyścić cały 1 biom bez bossa, z dużym naciskiem na zbieranie obolitu i kupno zębatki (wzmocniona szabelka do niszczenia żółtych pól siłowych) i astronauty, - 2 biom - pustynia i sruuu przez teleport do biomu nr 3. Całość to przyjemna podróż przy okazji oczyścisz biom 1 ze scout logów i glifów. Mi brakuje 2 glifów (jeżeli biom 2 nadal źle liczy glify) 2 scout logi i 2 kostki. Szkoda że nie wiem dokładnie które kostki, chociaż wiedza które glify mi brakują nic nie pomaga ;] Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Wczoraj zacząłem. Pierwszy Level z miejsca zniszczony. Jest wyśmienicie, klimatycznie i responsywne. Tylko już widzę, że moim największym przeciwnikiem będzie tu czas Ale pewnie z czasem biomy będą ogarniane szybciej. Mam rację? Cytuj
Kmiot 13 663 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Zależy jak bardzo zaangażujesz się w ich czyszczenie. Ale tak, ogólnie będzie szło to sprawniej (znajomość wrogów, pomieszczeń, ewentualne skróty). 1 Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Po 3 dniach w grze czlowiek w zasadzie cały czas biega i pamieta gdzie co leży. Czy jak mam puchar za dany biom to oznacza to oczyszczenie go również z kostek danych? Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Po 3 dniach w grze czlowiek w zasadzie cały czas biega i pamieta gdzie co leży. Czy jak mam puchar za dany biom to oznacza to oczyszczenie go również z kostek danych?Kostki z tego co się orientuje nie wliczają się w wymogi co do 100% za biom i dzbanka za to. Wypada po 3 kostki na biom to napewno. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 5 czerwca 2021 Autor Opublikowano 5 czerwca 2021 Nie, kostki się nie wliczają do trofeum. Teraz, elvis004 napisał: Wypada po 3 kostki na biom to napewno. Nie bardzo, bo w pierwszym biomie jest 5, w drugim jedna, w trzecim trzy i jakoś tam dalej. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Na razie lecę pierwsze pełne przejście ale nasuwa mi się pytanie - czy jest sens podchodzić do bossów więcej niż jeden raz ? Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 - postęp % wiedzy o wrogach - menu - etery - czasami artefakt po wygranej. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Też tak sądzę. Tym bardziej że jakieś czasami chore liczby przeciwników trzeba zabić by mieć 100% za każdego. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Mogli ( trochę wzorem raidów z Destiny) zrobić drugie i każde kolejne podejście do bossa w opcji hard i z dodatkowym losowym gearem za wygraną. Wolałbym nowe skórki niż eter i statsy. Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Nie, kostki się nie wliczają do trofeum. Nie bardzo, bo w pierwszym biomie jest 5, w drugim jedna, w trzecim trzy i jakoś tam dalej.O widzisz to gdzieś źle wyczytałem, a zbierając nie zwracałem uwagi ile gdzie wpadło Cytuj
second 3 695 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 1 godzinę temu, giger_andrus napisał: Na razie lecę pierwsze pełne przejście ale nasuwa mi się pytanie - czy jest sens podchodzić do bossów więcej niż jeden raz ? W pierwszym przejściu nie ma sensu, strata czasu i zasobów 1 Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 1 godzinę temu, second napisał: W pierwszym przejściu nie ma sensu, strata czasu i zasobów A w kolejnych jest sens skoro nagroda marna a i wyzwanie niezbyt wysokie ? Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Nie, ale fajnie zawsze obić mordę Ixionowi w parę minut ;] 1 Cytuj
second 3 695 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Otóż to No i jeśli chcesz odkryć w 100% wpisy o bossach, to imo zdecydowanie przyjemniej i szybciej robi się to później Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 3 boss zrobiony.Wchodziłem tak napakowany ze nie było bata.30% atak/obrona 250 integralnosci karabin 14lev duża fiolka.Generalnie znów powiem że prosty.Jak już się ma wiedzę co warto brać artefakty/pasożyty to jest ez.Najgorzej jak człowieka pod kusi i nałapie uszkodzeń.Co ciekawe w 3 biomie nie znalazłem 1 raz pokoju z fabrykantami tego głównego.Jestem pewien że wszystko przeszukałem.Wchodziłem na bossa z 1000 obolitu a teraz mi wszystko wyzerowalo.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Największą trudnością nie jest pokonać bossa tylko do niego cierpliwie dojść lub też nie wkurzyć się kiedy podwinie nam się noga po dłuższym runie. Szczerze mówiąc bossowie do 4 biomu to raczej pikuś a to głównie za sprawą genialnego dasha, który jest dość długi i gwarantuje nieśmiertelność. Kolejna świetna mechanika to overload, który znamy przecież z Alienation. Ta gierka to zdecydowany sztos. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Myślałem że od 4 będzie ez bo przecież nie trzeba lecieć przez 2 biomy do bossa.Myliłem się, gra szmaci mnie niemiłosiernie.Dojście do bossa będzie wyzwaniem.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 O dziwo boss organista i ten ostatni padli u mnie za jednym runem z tego co pamietam. A ile nagryzlem się tynku z nerwów przy bossie 3. Chyba każdy doświadcza tej gry inaczej. Biom 4 ma tę zaletę, ze startujesz od lvl 15, więc tylko znaleźć plujkę lub elektropręty i wszystko będzie zdychac po drodze (ofkors jesli nie zespawnią się jakieś skurwysyny w polowie drogi xd) Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Brakuje jakiegoś trybu w którym można by samemu wybrać artefakty i przedmioty na jakimś etapie, niektóre są naprawdę fajne a losowość powoduje że można kilkadziesiąt godzin ich nie spotkać, np. superdash z czerwonymi wyładowaniami, dostałem go na początku przygody z 2 razy, od tamtej pory ani w skrzyni ani w fabrykatorach tego nie ma. Pobiegałbym sobie też z samodzielnie wybraną bronią a nie że może kiedyś ją dostanę pod koniec jakiegoś biomu... Już pisałem, mini edytor poziomów z wyborem wyposażenia i byłoby 120% cukru w cukrze. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Ale ta randomowość, to jedna ze składowych rogue-like/lite, o to chodzi w tym gatunku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi