Rtooj 1 633 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 (edytowane) 4 minuty temu, Rozi napisał: Ale ta randomowość, to jedna ze składowych rogue-like/lite, o to chodzi w tym gatunku. Dlatego nie chcę zmieniać głównego trybu gry, tylko widziałbym jakąś opcję po przejściu by się "pobawić". Chyba że ten typ gier ma mocno zakreślone zasady co można dodać do menu głównego. Edytowane 5 czerwca 2021 przez Rtooj Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Fajnie ale ten 4 biom to masakra.Co z tego że broń na 15lev jak integralność 100 zero bonusów i artefaktow.Teraz to jest prawdziwe bullet hell.Na szczęście odblokowałem już wrota doszedłem do bossa ale z mm energii.Plan jest taki byle uzbierać na integralność 25% duży syfilion i na bossa.Z plusów to dużo etheru teraz wpada .Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rtooj 1 633 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Dziwne, większość w temacie była raczej zgodna że 4 biom to przerwa od piekła i miły spacerek do bossa. Btw: płaszczki w większej liczbie to chyba niemal pewność oberwania, chyba że się złapie szybko duży dystans albo użyje prądownicy/ jakiegoś przedmiotu. Zdecydowanie obok dronów najgorsi przeciwnicy. Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Przy płaszczkach trzeba plecy pilnować bo zachodzą, a jak się robią pomarańczowe to od razu dash jak najdalej. Strzał niweluje od razu ich atak jak coś Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Faktycznie Boss łatwy.Trudność ta sama co zawsze.Nazbierać hajsu na fiolke/astronaute I liczyć że wpadnie coś z fabrykatorow.Został już tylko 5 biom.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 Ja pierdole, dawno nie grałem w grę z tak gęstym klimatem :o Dźwięk, haptyka Dualsense'a, M U Z Y K A (czy ja dobrze kiedyś widziałem, że za OST jest odpowiedzialny The Haxan Cloak?), to jest coś na wyższym poziomie, tego po prostu jeszcze nie było. Cytuj
Rtooj 1 633 Opublikowano 5 czerwca 2021 Opublikowano 5 czerwca 2021 No muzyka jest doskonała jak reszta gry i jak pisałem, nawet przy przelatywaniu po menu konsoli na chwilkę przystaję by posłuchać te parenaście sekund. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Skończyłem runa, trwał 3 godziny, ubiłem pierwszego bossa, wszedłem do drugiego biomu Marsjańsko-piekielny klimat, mackowate stwory, no czuć Lovecraftem na kilometr, z resztą nawet audio logi są w takim stylu. Strzelanie, poruszanie się, kurwa ta haptyka tak działa na banię, że się czuję jakbym w jakimś skafandrze wirtualnej rzeczywistości napierdał, unik, jeb z alt-fire, podjazd, jeb z miecza, masakra, jakie to piękne. Pierwszy boss łatwiutki, to lawirowanie między pociskami Dawno mi tak żadna gra nie siadła, uwielbiam rozkminy z pętlami czasu i popierdolonym psychicznym thrillerem, cosmic horrorem, zapomnianymi cywilizacjami, cyklopowymi budowlami Nawet jak zginąłem, to nie byłem zły, bo wiem, że zaraz będę odkrywał nowe brońki, pasożyty, malignmenty (zajebista sprawa z tym pozbywaniem się ich w ramach czelendży), czy artefakty. Oj szykuje się pierwsza moja gra generacji, ładnie to się nam wszystko rozpoczyna. A gigantyczny chuj w dupę Housemarque za brak save and exit. Konsola w rest mode, serio? Przy takich cyrkach z automatcznymi apdejtami, albo samoistnym wyłączaniem konsoli? Po braku pauzy w Soulsborne, przyszedł czas na taką abominację. Co następne? Kasowanie save? Wyłączanie prądu? Przemienienie konsoli w Xboksa Series X? Noggers, plis. Widziałem, że coś tam pisali o wprowadzeniu możliwości save and quit, ale od chyba trzech tygodni cisza XD Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Tu musi wpaść jakieś DLC z trudniejszymi bossami. Coś na zasadzie dodatku do Bloodborne. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Czytalem lamenty, ze przy Save and Quit każdy bedzie tylko uploadowal plik do chmury i robił backup, zeby przywracać go np. tuz przed bossem. No to imho juz decyzja gracza co z tym zrobi (pamiętam, ze tak czeesowałem w Diablo 2 na PC sto lat temu, szybki alt+tab co jakis czas i kopia folderu z sejwami xD) i w jakis sposob naduzyje systemu, tak samo mógłbym robic tez w Kingdom Come zamiast zużywać sznapsy przy kazdej okazji. Stad radze koniecznie wyłączyć autoupdejty w konsoli, juz raz czy dwa mi ubiła inną grę uspioną w trybie standby. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Wielkie głowy od Sony wbijają platyny to trochę głupio nie mieć własnej :> Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Ja już miałem w Returnala nie grać, leży na pchlim ale gra ma coś w sobie że jednak odpalam raz na dwa dni i coś tam próbuje zebrać. Ta gra jest po prostu kurewsko MIODNA. Jebany biom 1 stoi na 99% i nie wiem czego mi brakuje. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 audio log nr. 9 pewnie jak większości graczy. Możesz to na kartach aktywności sprawdzić jak jesteś w danym biomie. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 A no i niezła rozkmina z tym: W sumie trochę straszne, tak jak te scenki w domu, ale powtórzę jeszcze raz - klimat Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Czytaj wszystko i zapamietuj wszystkie małe wskazówki, potem fajnie się zbiera do kupy ten mindfuck. 49 minut temu, bartiz napisał: Ja już miałem w Returnala nie grać, leży na pchlim ale gra ma coś w sobie że jednak odpalam raz na dwa dni i coś tam próbuje zebrać. Ja już się nasycilem i poszedł na OLX (najwyżej wrócę kiedyś jak wyjdą DLCki i będzie za grosze), ale od dawna zadna gra tak nie dostała po dupie cenowo. Jak tu konkurować jak wywalilo u mnie w miescie z 20 sztuk i po 170 folie wystawiali Liczę na to samo z Raczetem Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Pięknie te gry spadają z ceny, Ratchet w lipcu też będzie poniżej 2 stówek w folii latał. Rozumiem, że jak dojdę do 3 biomu, to będę miał skrót 1 -> 3? Nie żeby mi coś przeszkadzało, bo przechodzenie kolejnych obszarów to czysty miód wielokwiatowy, ale z względu na brak wiadomo czego, to fajnie mieć taki "checkpoint". Czy bicie bossów ponownie daje coś oprócz tych kostek? Jak dobrze zrozumiałem, one odblokowują nowe przedmioty w cyklach? Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Tak będzie skrót do 3 biomu. Kostki znajdujesz na mapie, narazie to sobie nimi głowy nie zawracaj. Za ponowne zabicie bossa to się w sumie tylko 5x Eter dostaje. Ja dziś jeden run z rana i wpadł ten brakujący audiolog w 1 biomie <3 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 A te cube'y co wkładamy po bossie do maszyny? Tego się nie farmi? Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Nie, one są w określonych miejscach w każdym biomie, ale dostęp do niektórych będziesz miał dopiero później bo wymagają jakiejś zdolności. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Tak, skrót do 3 biomu jest... w 2 biomie Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 Teraz, Voytec napisał: Tak, skrót do 3 biomu jest... w 2 biomie Przecież można prosto z 1 wlecieć do 3. A drugi ma teleport na samą górę blisko bossa i teleportu do 3. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 A dobra, masz racje, poyebało mi się, w 1 biomie trzeba znaleźć przejście przez wrota Cytuj
Rtooj 1 633 Opublikowano 6 czerwca 2021 Opublikowano 6 czerwca 2021 26 minut temu, Rozi napisał: A te cube'y co wkładamy po bossie do maszyny? Tego się nie farmi? Znajdujesz kostkę - bierzesz i zanosisz do urządzenia. Biom 1 - po bossie Biom 2 - po pokonaniu bossa dostępne również przed nim, Biom 3 - przed bossem. Warto zbierać bo odkrywa przedmioty i dokłada do maszyny losującej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi