Square 8 604 Opublikowano 26 października 2021 Autor Opublikowano 26 października 2021 Ale gówno update i jeszcze go nazywają 2.0, Photo Mode spóźnione o pół roku, Zawieszanie Cyklu spoko chyba, ale gdzie jest nowa zawartość do chuja wafla. Gdzie jakiś balance patch dla endgame'u czy NG+, o nowych trybach nie wspominam. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 26 października 2021 Opublikowano 26 października 2021 Wiedziałem że taka będzie reakcja życzenia śmierci już pewnie na discordzie HMQ poszły 2 Cytuj
KubaJ023 1 Opublikowano 26 października 2021 Opublikowano 26 października 2021 Gierkę śledziłem od premiery, zakupiłem dwa dni temu i nie zaluje.. W 14 godzin zajęło mi, żeby przejść przez wszystkie biomy i zobaczyć napisy końcowe. Z tego co gdzieś widziałem, to jest jeszcze jakieś ukryte zakończenie? Mógłby ktoś cos podpowiedzieć czy jest sens kontynuować grać dalej? Jak wejść do biomu 1-3? Dziękuje z góry ! Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 października 2021 Autor Opublikowano 26 października 2021 Musisz zrobić wszystkie sekwencje w domu, potem zebrać sześć przedmiotów (po jednym na biom), iść ostatni raz do domu i pokonać jeszcze raz ostatniego bossa. Przenosić się pomiędzy B1 i B4 można dzięki przedmiotowi który jest na statku. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 26 października 2021 Opublikowano 26 października 2021 Odnośnie update'u: - wstrzymanie cyklu działa i chyba kolega rzucił na mnie klątwę bo gra mi się zawiesiła... i nagle się okazało że po włączeniu ponownie zapamiętało mi cykl i zacząłem od tego samego momentu, - photo mode działa i można nareszcie przyjrzeć się Selene, broniom (!) i przeciwnikom, - chyba rośliny w biomie 1 i 4 któe dotąd były fioletowe nabrały też kolorów pomarańczowych. Zrobiłem sobie run 4-6 i ta gra jest nieśmiertelna, miałem z 6 nowych komnat w grze. To plus ciągłe zmiany układów, przeciwników, rozstawu skrzyń powoduje ze ciągle się gra jakby to było pierwsze przejście. 10/10 nieprzerwanie. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 31 października 2021 Opublikowano 31 października 2021 <3 Hm wrzuca ciągle co lepsze fotki od fanów z PMode, fantastyczne rzeczy wychodzą. Cytuj
Mecenas 59 Opublikowano 1 listopada 2021 Opublikowano 1 listopada 2021 Miał ktoś problemy z odnalezieniem jednego szyfru w 2 biomie ?To jest skandal ! gre przechodzę już 2 raz, za pierwszym razem szukałem tego jakieś 14 godzin i nic, przeszedłem gre 2 raz i poszukiwania idą już 9 godzine, i już rzygam tym drugim biomem Co robić brakuje jednego szyfru do platyny dostaje kórwicy. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 1 listopada 2021 Autor Opublikowano 1 listopada 2021 Jak wiesz który to rób speedruny. Obstawiam, że jeden z dwóch, albo pokój z filarem albo orbem, pierwszy jest zawsze w pierwszym poziomie świątyni, drugi w drugim. Obejrzyj filmik na YT, jak zlokalizujesz który to wtedy można się skupić na jak najszybszym sprawdzaniu pomieszczeń. Cytuj
Mecenas 59 Opublikowano 1 listopada 2021 Opublikowano 1 listopada 2021 No właśnie trzeba będzie przeanalizować który to nie wpadł, trochę trudno będzie, bo jednak jest tego aż 20.Coś spierdzielili z tym biomem, wiem że inni też mieli z tym problem. Teraz to nie wiem, czy nie lepiej grę, od nowa instalować przechodzić po raz 3 i robić screena z każdego szyfru i potem szukać tego brakującego pokoju. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 1 listopada 2021 Opublikowano 1 listopada 2021 Sa lokacje tak rzadkie niektore ze bedziesz mial pewnosc ze tam nie byles. U mnie to byl balkon nad wejsciem do wiezy. Raz mi wypadlo. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 1 listopada 2021 Autor Opublikowano 1 listopada 2021 41 minut temu, Mecenas napisał: Teraz to nie wiem, czy nie lepiej grę, od nowa instalować przechodzić po raz 3 i robić screena z każdego szyfru i potem szukać tego brakującego pokoju. Obejrzyj filmik, jak nie wyłapiesz którego pokoju ci brakuje to zrób pełny run w B2. Potem speedrun, bo już będziesz wiedział gdzie byłeś itp. Całość nie powinna zająć więcej niż 5 minut. Zwróć uwagę na dwa ostatnie pokoje w filmiku, one są najbardziej upierdliwe. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 1 listopada 2021 Opublikowano 1 listopada 2021 Pełny run to pełna przyjemność Ja powoli upgrejduje każdą broń. Dzięki temu pokochałem dreadbounda. 3 już mam na 100%. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 1 listopada 2021 Autor Opublikowano 1 listopada 2021 Dreadbound to moja ulubiona broń. 3 traity na trzecim poziomie czy co masz na myśli przez 100%? Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 1 listopada 2021 Opublikowano 1 listopada 2021 Wszystkie mozliwe traity w 3 broniach na 100. Dread swietny ale trzeba uwazac z dronami. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 1 listopada 2021 Opublikowano 1 listopada 2021 1 godzinę temu, Mecenas napisał: No właśnie trzeba będzie przeanalizować który to nie wpadł, trochę trudno będzie, bo jednak jest tego aż 20.Coś spierdzielili z tym biomem, wiem że inni też mieli z tym problem. Teraz to nie wiem, czy nie lepiej grę, od nowa instalować przechodzić po raz 3 i robić screena z każdego szyfru i potem szukać tego brakującego pokoju. Ostatnie dwa szyfry, które zdobywałem to był biom 2 i 6. Oba wymagały pewnej ilości speedrunów bo oba należały do kategorii "very rare". Obadaj sobie filmik na YT ze wszystkimi szyframi z biomu 2 tak jak radzą koledzy wyżej i skup się tylko na rzadki bo z pewnością brakuje Ci któregoś z nich. Reinstal nic nie pomoże. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc o kolejnym przechodzeniu gry. Zbieranie szyfrów to czysty speedruning, biom 2 zajmuje kilka minut. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 1 listopada 2021 Opublikowano 1 listopada 2021 @Mecenas na 99% brakuje ci tego albo tego Cytuj
Mecenas 59 Opublikowano 1 listopada 2021 Opublikowano 1 listopada 2021 @FiguśThx o to musi być ten z 2 filmiku bo znam większość lokacji na pamięć, a w tym to nie byłem raczej. Cytat Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc o kolejnym przechodzeniu gry. Przechodziłem gre po raz 2 na nowym sejwie, bo miałem dość szukania, zresztą wyszedł patch to myślałem, że losowość będzie lepsza w tym biomie (niestety nie) Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 1 listopada 2021 Autor Opublikowano 1 listopada 2021 Godzinę temu, Rtooj napisał: Wszystkie mozliwe traity w 3 broniach na 100. Dread swietny ale trzeba uwazac z dronami. W B6 farmiłeś? Ja chciałem je podlevelować, ale już mnie coś strzelało jak kolejny raz miałem trait na pierwszym poziomie gdy już miałem postęp na lvl 2 czy 3. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 1 listopada 2021 Opublikowano 1 listopada 2021 Nie rozumiem, zaawans. % traitów się nie traci. Przechodzę w kółko 4-6 z bossami, przy okazji robie % przedm. i artef. W biomie 6 zatrzymuję się przy nieskończonych osmiornicach i robię wszystkie bronie wokół. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 1 listopada 2021 Autor Opublikowano 1 listopada 2021 Jak masz trait na drugim czy trzecim poziomie to i tak możesz znaleźć broń z tym traitem na lvl 1, i to mnie strasznie wkurzało, że miałem przykładowo Rising Pitch na 50% lvl 3, a i tak znajdowałem go na broni na lvl 1 albo 2. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 1 listopada 2021 Opublikowano 1 listopada 2021 Tak jak Square pisze, miając wymaksowany trait mogłeś i tak podnieść broń z tym traitem na niższym lvl. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 1 listopada 2021 Opublikowano 1 listopada 2021 Godzinę temu, Square napisał: Jak masz trait na drugim czy trzecim poziomie to i tak możesz znaleźć broń z tym traitem na lvl 1, i to mnie strasznie wkurzało, że miałem przykładowo Rising Pitch na 50% lvl 3, a i tak znajdowałem go na broni na lvl 1 albo 2. Aha kumam, jeszcze ten problem mnie nie dotknął ponieważ ciągle w skrzynkach i po wrogach dostaję broń która ma coś do odkrycia więc jeszcze nie latam i nie szukam danego typu broni. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 2 listopada 2021 Opublikowano 2 listopada 2021 W dniu 26.10.2021 o 15:17, _Red_ napisał: o dzieki, tego nie widzialem, to wyjaśnia xD Ciekawe ciekawe, ze coś się zapisuje na dysku a jednocześnie nie daje możliwości uzytkownikowi na skopiowanie. Dobre rozwiazanie. A jednak się da exploitować Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 2 listopada 2021 Opublikowano 2 listopada 2021 No to o tym pisalem od poczatku, ale mowili tu, ze to sie nie zachowuje w pliku sejwa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi