Skocz do zawartości

Returnal

Square

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Czyli jeśli dobrze zrozumiałem to może być tak, że w danym runie nie wylosuje mi się komnata w której występuje ten brakujący glif. Dzięki mordziu. :lapka: 

Tak, ponieważ w danym runie nie masz wszystkich komnat, dlatego też niektórzy, w tym ja, na niektóre komnaty musieli polować godzinami.

Ma to swój urok, pamiętam że po zebraniu pucharka, nadal pojawiały mi się całkowicie nowe, często rozbudowane komnaty. A może nawet jakieś jeszcze nie widziałem.

Gdybym miał 14 lat to bym założył zeszyt z nazwą returnal i szkicował schematy wszystkich komnat. Bo oficjalnie nie podali ile ich jest.

Opublikowano

Najwyższa potwierdzona ilość to 325 pokoi, ja mam 324. Platyna wpadła przy 319 z tego co pamiętam, ale teraz trochę przyśpieszyli jej zdobycie i te najrzadsze pokoje pojawiają się trochę częściej.

Opublikowano
Teraz, Square napisał:

Najwyższa potwierdzona ilość to 325 pokoi, ja mam 324. Platyna wpadła przy 319 z tego co pamiętam, ale teraz trochę przyśpieszyli jej zdobycie i te najrzadsze pokoje pojawiają się trochę częściej.

Gdzie jest to info o pokojach?

Opublikowano

Czy pokój się liczy to nie wiem, wątpię, ale nawet po całkowitym odkryciu artefaktów (bo tylko tu mam braki) zostało by ponad 20 kwadracików i nie wiadomo czego one dotyczą.

Opublikowano

Wszędzie czytam o geniiuszu tej gry a sam się kuzwa odbiłem po 2-3 godzinach szczelania. Nie wiem w sumie czemu bo jakoś trudna ta rozwałka nie była ale nie złapałem chyba bakcyla w tym strzelaniu, bieganiu i skakaniu. Jednak widzę że na forum taki rozkurw ta gra zrobiła że chyba zakupię ponownie. Tak się chciałem podzielić tylko:)

Opublikowano

No nie wiem, jak pierwsze 3 godziny nie przekonały to ciężko to widzę. Gra od początku przekazuje to co ma najlepsze. Poruszanie, strzelanie, dual sense, dźwięk, klimat, miodność. Inne biomy, pukawki chyba diametralnie odczuć nie zmienią.

Opublikowano

Zależy dokąd doszedł w ciągu tych 3 godzin, ale ogólnie tak. Drugą szansę zawsze można dać, a może zaskoczy, ja tak np. miałem z serią Borderlands.

Opublikowano

Gram w Doom'a na Ultraprzemoc (pierwsze przejście) i jest :obama: . Co jakiś czas mam "No tego to się nie da przejść...". Przechodzę i za chwilę "No tego, to na bank nie da się przejść...". W Returnalu tak nie miałem. Myślę, że jak ktoś sobie radzi w DE, to w Returnalu odnajdzie się bez problemu. 

Opublikowano

Trudno nie jest, czasem randomowo dostajemy takie gnaty że No damage można przez 2 biomy się przebić. Pierwszego bossa za pierwszym razem pyknąłem a drugie za drugim :D ciekawi mnie trzeci bo już blisko jestem. Na liczniku z 4 godziny na razie

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 25.01.2022 o 20:10, LiŚciu napisał:

Wszędzie czytam o geniiuszu tej gry a sam się kuzwa odbiłem po 2-3 godzinach szczelania. Nie wiem w sumie czemu bo jakoś trudna ta rozwałka nie była ale nie złapałem chyba bakcyla w tym strzelaniu, bieganiu i skakaniu. Jednak widzę że na forum taki rozkurw ta gra zrobiła że chyba zakupię ponownie. Tak się chciałem podzielić tylko:)

Myślałem że jestem sam xD

Szczerze to byłem napalony a czemu nie siadło...nie mam pojęcia. Sam gierki nie skreślam bo zwyczajnie może nie czas i pora na tego szpila. Rdr2 też rzuciłem w kat po prologu i wróciłem po pół roku. 

@Lukas_AT no dla mnie Doom trudniejszy...wcale ten Returnal nie taki trudny jak naczytalem się przy premierze. Chociaż do sławnego 3 swiata nie doszedłem 

Edytowane przez Szymek
  • Plusik 1
Opublikowano

Skończone, nawet nie wiem co myśleć. Epilog jest równie pogmatwany co wydarzenia które do tej pory widziałem na ekranie. Tłumaczy raczej niewiele, pokrywa się częściowo z tym co podejrzewałem:

Spoiler

Myślałem, że matka zginęła w wypadku, a okazało się, że jednak jest jedynie sparaliżowana. Nie wiem czy sama Selene nie ma halucynacji od leków które bierze. Nie wiem czym były klocki które podnosiliśmy w domu, ani czy dziecko z sekwencji FPP to w końcu mała Selene czy jej potomek.

Największe rozczarowanie? TYLKO DLA TYCH CO UKOŃCZYLI

Spoiler

Myślałem, że będzie jakiś szósty boss. :( 

Tak na świeżo - mam jednak pewien niedosyt fabularny. Do platyny 4 biomy do wymaksowania, reszta wpada w trakcie gry co sprawia, że najwyższy z pucharów nie jest trudny, a jedynie czasochłonny. Da mi to chwilę aby przesłuchać raz jeszcze wszystkie logi które do tej pory zebrałem, przeczytać info w dzienniku oraz to co zapisano na tablicach. Mam wrażenie, że jest tu więcej i to znacznie więcej niż pokazuje gra, zwłaszcza analogii do mitologii greckiej.

• 2 tygodnie później...