Figuś 21 173 Opublikowano 2 marca 2022 Opublikowano 2 marca 2022 https://venturebeat.com/2022/03/02/housemarque-looks-back-on-returnals-success/ Zapomnijcie o DLC Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 2 marca 2022 Opublikowano 2 marca 2022 No i dobrze, uważają że dzieło skończone to nie ma co dyskutować. Drugiej takiej nie będzie, salutuję twórcom. Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 Gra urywa głowę - zacząłem grać jakoś na weekend. Na razie jestem mega cieniasem. Przy pierwszym runie udało mi się dojść do pierwszego bossa, ale przy 3 fazie dostałem baty. Potem dobiegłem do niego jeszcze 2 razy i dalej to samo Na razie jest dla mnie za szybki z tym swoim atakiem z bliska. Nie kumam też do końca mechanik gry, jak zbieramy te przedmioty lecznicze a zdrowie mamy na full, to po lewej pojawia się jakby dodatkowa apteczka (można mieć max 3?), ale jednocześnie nie można jej użyć - rozumiem, że ta apteczka sama się wykorzystuje, gdy spada nam zdrowie? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 7 marca 2022 Autor Opublikowano 7 marca 2022 Jak masz pełną integralność to sylfion zamienia się w żywice, jak zbierzesz trzy to zwiększa się maksymalna integralność stroju o 5%. Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 7 minut temu, Square napisał: Jak masz pełną integralność to sylfion zamienia się w żywice, jak zbierzesz trzy to zwiększa się maksymalna integralność stroju o 5%. Ok, dzięki za wyjaśnienie. W takim razie chyba nie opłaca się ich podnosić jak się ma max integralność, chyba że przed jakąś walką z bossem. W tym 1 biomie jest spora dysproporcja między przeciwnikami, a bossem, bo przelatuje praktycznie cały biom bez większych problemów, a walka z bossem na razie hardkorek Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 7 marca 2022 Autor Opublikowano 7 marca 2022 Jak najbardziej opłaca się budować większą integralność stroju, jest to nawet zalecane. Dlatego jeżeli przeciwnicy nie stanowią dla ciebie problemu, to lepiej zostawić wszystko na ziemi, a po wszystkim jak masz pełne zdrowie to zacząć zbierać i zrobić sobie np 130-150% życia. Duży sylfion odnawia 85% całości zdrowia, więc lepiej jak np odnowi 130 punktów niż 85. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 12 minut temu, Zajcik napisał: Ok, dzięki za wyjaśnienie. W takim razie chyba nie opłaca się ich podnosić jak się ma max integralność, chyba że przed jakąś walką z bossem. W tym 1 biomie jest spora dysproporcja między przeciwnikami, a bossem, bo przelatuje praktycznie cały biom bez większych problemów, a walka z bossem na razie hardkorek No ale nietoperze w grupie to i weterana potrafią doprowadzić do pasji ;] Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 6 minut temu, Square napisał: Jak najbardziej opłaca się budować większą integralność stroju, jest to nawet zalecane. Dlatego jeżeli przeciwnicy nie stanowią dla ciebie problemu, to lepiej zostawić wszystko na ziemi, a po wszystkim jak masz pełne zdrowie to zacząć zbierać i zrobić sobie np 130-150% życia. Duży sylfion odnawia 85% całości zdrowia, więc lepiej jak np odnowi 130 punktów niż 85. Ok, teraz rozumiem 3 minuty temu, Rtooj napisał: No ale nietoperze w grupie to i weterana potrafią doprowadzić do pasji ;] Jak się je trzyma na dystans to nie ma żadnego problemu, ich ataki na dużą odległość są łatwe do wyminięcia. Najgorszy w tym pierwszym biomie jest taki przeciwnik, który strzela czerwonymi kulami, ale jak mi wyskakuje to też walę w niego z dystansu. Na tego pierwszego bossa jaką broń polecacie? Karabin tachiomatyczny czy "strzelba" (nie pamiętam jeszcze jej nazwy) ? Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 (edytowane) Broń nie ma takiego znaczenia jak to żeby nauczyć się jego ataków i ładować w niego tym co fabryka dała, ten w którym szybko przysuwa się do nas to chyba najłatwiejszy bo wystarczy szybko się odsunąć do tyłu jak podnosi rękę. Edytowane 7 marca 2022 przez Rtooj Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 Qrde, właśnie tym atakiem mną poniewiera, bo ten atak zabiera chyba od razu pół życia... jakoś na razie nie mogę dokładnie wyczaić momentu, w którym się zbliży. Nie no myślę, że prędzej czy później uda mi się przebić, pewnie najlepsze i tak dopiero przede mną, to dopiero pierwszy boss Gra jest naprawdę wciągającą i ma świetny gameplay, a udźwiękowienie to mistrzostwo świata. Niezwykle rajcujący tytuł. Cytuj
messer88 6 478 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 Każda broń którą Ci się dobrze gra się nada, najgorzej to chyba iść na bossa z nowym typem broni co ma się jeszcze nie obcykane jak się sprawuje. 1 Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 Prawdziwy progres postaci jest w perkach broni, bierz te które mają jakieś do odkrycia, niektóre znacząco podnosza przydatność pukawek. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 7 marca 2022 Autor Opublikowano 7 marca 2022 Wszystko zależy od traitów na broni. Najlepsze co możesz mieć to np. Pistolet z rakietami lub Paszczomiot z ciężkim pociskiem (na Karabinie obojętne raczej). Jeżeli czyścisz cały biom to możesz mieć broń z dwoma traitami (lvl5), ale tutaj też najpierw trzeba je odblokować, więc lepszy efekt możesz mieć walcząc częściej z bossem i ucząc się ruchów. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 (edytowane) 15 minut temu, Zajcik napisał: Qrde, właśnie tym atakiem mną poniewiera, bo ten atak zabiera chyba od razu pół życia... jakoś na razie nie mogę dokładnie wyczaić momentu, w którym się zbliży. Nie no myślę, że prędzej czy później uda mi się przebić, pewnie najlepsze i tak dopiero przede mną, to dopiero pierwszy boss Gra jest naprawdę wciągającą i ma świetny gameplay, a udźwiękowienie to mistrzostwo świata. Niezwykle rajcujący tytuł. Jest moment w którym bierze zamach, bardzo charakterystyczne, wtedy szybki speed do tyłu. W 1 fazie tego nie robi, w drugiej robi raz, a w trzeciej dwa z rzędu. Zadbaj też o dodatkowe życie, kup w sklepie figurkę kosmonauty. Edytowane 7 marca 2022 przez Rtooj Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 Czytałem porady, że dobrze jest włączyć ciągły sprint, więc tak uczyniłem. Dałem sobie też dasha pod kwadrat, zamiast kółko - pod kółkiem mam atak mieczem. Macie jeszcze jakieś porady na start? Co do figurki astronauty - jeszcze jej nigdzie nie widziałem (tzn. raz miałem wrażenie, że jest taka figurka na jakiejś półce, ale nie mogłem się tam dostać), w tym "sklepie" też mi się nie trafiła, na razie miałem tam fiolki z integralnością, jakieś artefakty typu adrenalina na 5 lvl. Z tym unikaniem jego ataku jeszcze popróbuję, widać, że w tej grze klucz to uczyć się ataków przeciwników i ich skutecznego omijania. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 7 marca 2022 Autor Opublikowano 7 marca 2022 Figurkę Astronauty odblokowujesz w domu, więc jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś to warto, potem będzie dostępna w sklepie. Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 Ten dom mijam cały czas, ale nie mam do niego kluczyka. Gdzie go znajdę? Na bossa byłaby zbawienna Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 dopiero po pokonaniu pierwszego bossa dostaniesz możliwość wejścia do domku Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 7 marca 2022 Opublikowano 7 marca 2022 2 minuty temu, Figuś napisał: dopiero po pokonaniu pierwszego bossa dostaniesz możliwość wejścia do domku Miałem dodatkowe życie w trakcie walki z pierwszym bossem, dlatego go sieknąłem za pierwszym razem Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 7 marca 2022 Autor Opublikowano 7 marca 2022 Godzinę temu, Figuś napisał: dopiero po pokonaniu pierwszego bossa dostaniesz możliwość wejścia do domku Klucz można znaleźć przed walką, dlatego jak ktoś ma problem z bossem, to figurka może być zbawienna. Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 9 marca 2022 Opublikowano 9 marca 2022 Co za gra... Przy (chyba) 8 podejściu w końcu pierwszy boss padł. Przy 7 pierwszych razach dostawałem niezłe baty, nie mogłem jakoś znaleźć na niego sposobu. Stwierdziłem, że muszę się trochę podszkolić i latałem po całym biomie i wszystko czyściłem. Znalazłem fajny artefakt, który zwiększał mi integralność o chyba 30 %, a dodatkowo miałem coś co powodowało, że jak podnosiłem apteczkę, to odnawiało mi znacznie więcej integralności , niż normalnie. Potem trafił mi się fajny karabinek tachiomatyczny... i dodatkowo w fabrykatorze kupiłem sobie dużą apteczkę. Pocisnąłem na niego z tym zwiększonym życiem, apteczką i naładowaną bronią - dostał wpierdziel i właśnie wchodzę do drugiego biomu. Faktycznie ta gra to taki Bloodborne tej generacji - z tym, że w Bloodborne jakoś łatwiej przechodziło mi się bossów, niż tutaj 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 9 marca 2022 Opublikowano 9 marca 2022 Zdecydowanie perła w koronie PS5. Nie sądzę, że będzie hitem sprzedażowym jak BB, ale zdecydowanie tytułem dla bardziej wymagających konsolorzy. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 9 marca 2022 Opublikowano 9 marca 2022 BB był hitem sprzedażowym? Ile go się sprzedało? Dobrze, że twierdzisz, że PS5 ma już koronę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi