Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 14 marca 2022 Opublikowano 14 marca 2022 Po drugim bossie na dobrą sprawę zaczyna się najlepsza zabawa jeśli chodzi o możliwości w walce, więc życzę wytrwałości. Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 14 marca 2022 Opublikowano 14 marca 2022 32 minuty temu, Jeez_PS napisał: @Zajcik Polecam słuchawki na tego bossa, będziesz słyszał z której strony nadlatuje. Racja - wcześniej grałem w słuchawkach, ale ta gra we mnie wywołuje wtedy jakieś stany niepokoju i przeszedłem na głośniki 20 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Po drugim bossie na dobrą sprawę zaczyna się najlepsza zabawa jeśli chodzi o możliwości w walce, więc życzę wytrwałości. Mam nadzieję, że wytrwam i dam radę - gierka jest super, ale potrafi też nieźle zirytować jak przy dobrym runie i fajnych przedmiotach dostaje się baty od bossa Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 14 marca 2022 Autor Opublikowano 14 marca 2022 Mnie Ixion pokonał pięć razy, w tym raz nawet spadłem z areny, także na spokojnie. Jak chcesz się nauczyć jego ruchów to możesz robić speedruny, ale jedynie trzecia faza jest wyzwaniem tak naprawdę. Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 14 marca 2022 Opublikowano 14 marca 2022 6 minut temu, Square napisał: Mnie Ixion pokonał pięć razy, w tym raz nawet spadłem z areny, także na spokojnie. Jak chcesz się nauczyć jego ruchów to możesz robić speedruny, ale jedynie trzecia faza jest wyzwaniem tak naprawdę. Na razie zginąłem dwa razy, za pierwszym razem po prostu czyściłem biom i te teleportujące się poczwary nieźle dały mi w kość, bo co lokacje mi się spamowali, ale udało się dojść do bossa. Jak przegrałem to byłem załamany, że muszę przebyć znowu taką drogę, żeby się do niego doczłapać. Miałem radochę jak okazało się, że odkrył się teleport pod wieżą, więc jak będę miał problemy to będę speedrunował, żeby poćwiczyć ruchy bossa i potem się dozbroję i ruszę na niego oficjalnie Przy drugim podejściu z kolei raz spadłem z areny tracąć integralność, potem wkradł się chaos i nie wiedziałem gdzie jest, teleportował mi się ciągle za plecy. Dotarłem do końca drugiej fazy. Ataki nie są trudne, ale trzeba dużo dashować przez te niebieskie pasy, uważając jednocześnie na pomarańczowe kulki. Myślę, że do wyuczenia i powinienem mu w końcu dać radę. Trzeciej fazy jeszcze nie widziałem, więc jeszcze się pewnie zdziwię. Swoją drogą podchodzenie do niego z bronią na 6-7 levelu jest ok, czy powinienem jeszcze bardziej podpakować? Cytuj
Aruuus77 2 Opublikowano 14 marca 2022 Opublikowano 14 marca 2022 Radziłbym wymaxowac biegłość. 6 poziomBroni to za mało. Na 6 pierwszego bossa robiłemWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 14 marca 2022 Autor Opublikowano 14 marca 2022 Jest ok, bo następny level który miałby realny wpływ na broń to 15 (trzy traity), a do tego trzeba wyczyścić wszystko i jeszcze mieć trochę szczęścia. Osobiście polecam karabin do tej walki, jako alternatywny atak to wiązka pustki jeżeli masz dostępną, dzięki niej można początek drugiej i trzeciej fazy mocno skrócić. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Przepraszam, ale po obejrzeniu pierwszych minut, to mi wygląda na goty 2022. Dalej nie oglądam, trochę jestem zły bo nie będę mógł spokojnie kończyć horizona mając to na konsoli. 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 16 marca 2022 Autor Opublikowano 16 marca 2022 Cudownie się to prezentuje i w sumie szkoda, że kooperacji nie będzie w tym trybie. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 1 minutę temu, Square napisał: że kooperacji nie będzie w tym trybie. może w 4.0 dodadzą Cytuj
Rotevil 121 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Jak za darmo to trzeba koniecznie sprawdzić Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 17 marca 2022 Autor Opublikowano 17 marca 2022 Mogliby wypuścić więcej kawałków. Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Ubiłem Ixiona w weekend po odpowiednim dopakowaniu, pierwsze dwie fazy faktycznie proste i po kilku próbach robiłem je bez strat integralności, natomiast ta 3 faza to niezły chaos, ale w końcu poszło. Jestem teraz w 3 biomie... i poziom trudności gry podszedł pod sufit. Na razie nie mogę przebić się przez sam biom, nie mówiąc o bossie, który pewnie też gdzieś tam na mnie czeka Te latające roboty strzelające rakietami są straszne - kilka celnych strzałów i gryzę glebę Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Będzie dobrze Zajcik, po tym biomie gra wyraźnie zwalnia z poziomem trudności. W sumie powiedziałbym, że jego szczyt przypada na B3 właśnie. No i skrót B1 -> B3 pomaga jeśli chodzi o powtarzanie, powodzenia. 1 Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 17 minut temu, Figuś napisał: obrazek Dokładnie tak to u mnie wyglądało Po zwycięstwie wjechałem dumny do 3 biomu, z niezłą integralnością i miałem nawet apteczkę... Nagle 1/4 paska, zdążyłem obrócić kamerę i chociaż zobaczyłem od kogo. 16 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Będzie dobrze Zajcik, po tym biomie gra wyraźnie zwalnia z poziomem trudności. W sumie powiedziałbym, że jego szczyt przypada na B3 właśnie. No i skrót B1 -> B3 pomaga jeśli chodzi o powtarzanie, powodzenia. Widziałem już ten skrót, bo potem w akcie desperacji rzuciłem się na te "drony" pistolecikiem level 0 - chciałem trochę pouczyć się ich ruchów, ale szybko mnie wyjaśnili IMO ta gra jest ZNACZNIE trudniejsza od soulsów, gdzie chociaż po śmierci zostaje nam zdobyty ekwipunek i mimo wszystko jakoś łatwiej się do tych bossów doczłapać. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 21 marca 2022 Autor Opublikowano 21 marca 2022 A teraz sobie wyobraź, że na premierę drony miały gdzieś dwa razy więcej życia i mocniejsze ataki. Skup się na jednym, bo jak mają mało życia to robią atak kamikaze. Atak rakiet unikaj w ostatniej chwili, najlepiej do przodu. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 21 marca 2022 Autor Opublikowano 21 marca 2022 Cytat In co-op mode the world of Atropos has been rebalanced, so Returnal remains the treacherous experience you know and love. https://housemarque.com/news/2022/3/21/returnal-ascension-update Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 21 marca 2022 Opublikowano 21 marca 2022 Będzie po północy, po śniadaniu czy przed obiadem? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 21 marca 2022 Autor Opublikowano 21 marca 2022 Zapewne ok 9-10 jak to zwykle aktualizacje u nas były. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Aż przez apkę wzbudziłem konsolę usuwając zdalnie coś z dysku żeby mi na 100% pobrało patch i mógł napierdalać jak wrócę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi