Rtooj 1 620 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Moje jedyne 100% pucharków w życiu zmieniło się na 84% w menu głównym. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 O mój boże, zginąłem w 3 etapie jak ostatni frajer. Na razie zapowiada się ze wydali po prostu to co zawsze pragnąłem, nie dość że dodatkowy Biom, to zapowiada się na najlepszy. Boss co etap i do tego fabuła, nowa broń, nowe gadgety, nowi przeciwnicy, na razie najlepsze doznanie tego roku. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Pytanko @Rtooj: Spoiler każdy etap to ten sam boss cały czas? I jeżeli tak, to czy są to jakieś jego wariacje za każdym razem? Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 (edytowane) 4 minuty temu, Cedric napisał: Pytanko @Rtooj: Ukryj zawartość każdy etap to ten sam boss cały czas? I jeżeli tak, to czy są to jakieś jego wariacje za każdym razem? Spoiler Prawdopodobnie jeden boss z wariacjami, w 1 etapie miał jeden pasek, w drugim już dwa i dodatkowe ataki. Zapowiada się ostro w kolejnych. Układ pomieszczeń jest jak w normalnym biomie, myślałem że pójdą na łatwiznę i będzie pokój za pokojem z przeciwnikami, a tutaj mamy normalnie rozplanowane komnaty z niespodziankami. Normalne xenoglify, audiologi, sklepiki, nawet nowe robale. Edytowane 22 marca 2022 przez Rtooj 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Zdaje się że nie ma trofek za co-op? I like. Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Ciekawe na ile ta wieża będzie trudna w porównaniu do innych biomów. Dajcie znać. Cytuj
Snake_Plissken 915 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Dali cały nowy biom? No kurde, to po Horizonie chyba wrócę na Atropos. Kto by przypuszczał takie wsparcie dla tytułu, i jeszcze ten co-op. Jeszcze trochę i gra zyska status porównywalny do Bloodborne. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 (edytowane) To jest jakby niekończący się tryb, to raczej nie jako nowy biom, tylko taki endless bloody palace Chociaż w sumie fabularnie to jakby tak Edytowane 22 marca 2022 przez cotek Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 2 minuty temu, cotek napisał: To jest jakby niekończący się tryb, to raczej nie jako nowy biom, tylko taki endless bloody palace Chociaż w sumie fabularnie to jakby tak Jesteś pewien? Bo widzę pucharek za zabicie ostatniego wcielenia bossa. Nie ma znaczenia w sumie czy masz zwykły biom czy tę wieżę podzieloną na etapy, tu i tu masz różne komnaty i jak zginiesz to zaczynasz od początku. No ale to przemyślenia po godzinie. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 No tak dlatego napomknąłem o tej fabularnej stronie, ostatnie wcielenie bossa to niekoniecznie koniec tej wieży, wątpie. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 22 marca 2022 Autor Opublikowano 22 marca 2022 Wieża nie ma końca, w pewnym momencie dojdziesz do takiego momentu, że przejście dalej będzie niemożliwe. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Pod koniec 2 etapu już się jest nieźle dopalonym, ciekawe czy odblokują pasek energi i inne. Btw, ta nowa broń to poezja, banan na ustach. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Odnoszę wrażenie że grafika dostała boosta z nowym dlc. Ostatni tydzień grałem w returnala, zainstalowałem teraz patcha i chyba jest ładniej. Jeszcze nie zdobyłem true ending , ale już wbiłem - jest cudnie. Przypomina mi to bloody pałace z DMC. Nowa broń 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 (edytowane) Kur** co? To dlc to nie tylko jakaś chujowa jedna mapa z randomowymi przeciwnikami, ale "cały" fabularny biom? Kilka trofików, nowy boss, różne formy, jakieś cutscenki, nowe bronie, skille??? Za free? Tylko czy ja jeszcze umiem w to grać xD... Edytowane 22 marca 2022 przez KrYcHu_89 Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 (edytowane) No ja musiałem przywyknąć, bo zamiast kółkiem robiłem dasha kwadratowym wślizgiem z horizona ;] Jak zabijecie białego stwora to szybko wskakujcie w tę kulę która zostawia, teleportowało mnie do bezpiecznej komnaty z robaczkami. Edytowane 22 marca 2022 przez Rtooj Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Ale to ma klimat dalej gęsty, te wstawki fabularne zajebiste. Poległem w 3 etapie przez swoją głupotę trochę, ale jest mocarnie Housemarque to koty 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Co zrobić żeby to "działało"? I mały ester egg Spoiler Cytuj
Kmiot 13 663 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Kurde. Zagrałoby się, ale jednak najpierw Eldenik. Byłem sceptyczny co do tego dodatku, jednak widzę, że się przyłożyli i warto będzie wrócić. Tylko tak jak mówicie - trzeba będzie od nowa "poczuć" gameplay, by nie być drewnem xd Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Dawno nie gralem, co te drony takie mało agresywne? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 Też zainstalowałem gierkę, odpaliłem 3D audio i kurrrrwa Chyba sobie zrobię kilka runów przed wejściem do wieży. No i ta platynka kusi. Powiedzcie mi jak to było - w poszukiwaniu scout logów trzeba po prostu przebiegać po pomieszczeniach i one się losowo zrespią? Cytuj
Rotevil 121 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Figuś napisał: Co zrobić żeby to "działało"? I mały ester egg Pokaż ukrytą zawartość Musisz zdążyć zestrzelić taką zieloną kulkę nad tym żeby się zmaterializowało. Doszedłem do 4 etapu no i tam zaczyna się hardkor, tak w ogóle to są w nieskończoność te etapy? W trofkach pojawiło mi się, że pokonałem ostateczną formę tego bossa, więc na końcu 4 etapu dalej będzie miał 3 fazy? Tak w ogóle cały czas z przyzwyczajenia naciskałem kółko przez tego eldena żeby biec no i przedmioty co chwilę traciłem Edytowane 22 marca 2022 przez Rotevil Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 23 marca 2022 Opublikowano 23 marca 2022 (edytowane) Lecą napisy końcowe, po Spoiler Zebraniu 6 maków doszedłem do końcówki 4 etapu, z jednej strony jest się wtedy już maszynką do zabijania, z drugiej umrzeć łatwiej. 17 xenoglifow i kupe audiologów tez zebrałem. Wspaniały biom. Nareszcie można być dopakowanym i do woli się wyżywać. Jestem około 1300 w rankingu heh. 3 godziny temu, Rozi napisał: Też zainstalowałem gierkę, odpaliłem 3D audio i kurrrrwa Chyba sobie zrobię kilka runów przed wejściem do wieży. No i ta platynka kusi. Powiedzcie mi jak to było - w poszukiwaniu scout logów trzeba po prostu przebiegać po pomieszczeniach i one się losowo zrespią? Wieża sama w parę pięter wszystko przypomni, lec do wieży. Edytowane 23 marca 2022 przez Rtooj Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 23 marca 2022 Opublikowano 23 marca 2022 Doszedłem wczoraj do bossa 3 biomu. Nie wiem czy miałem jakiegoś buga, ale ani razu nie napotkałem na swojej drodze dronów Znalazłem fajną nową broń (wyrzutnia rakiet) i bez dronów dosłownie przeleciałem przez ten biom, nawet ci minibossowie nie byli żadnym zagrożeniem. Na Nemezisie niestety poległem, choć też byłem zaskoczony, bo doszedłem do 3 fazy i została mu 1/3 paska nie znając w ogóle jego ruchów. Ogólnie ta walka to niezły oczopląs. Zrobię parę podejść, żeby nauczyć się jego ataków i powinien paść Panowie, czy podobnie jak w Biomie 2 odblokował się tu jakiś skrót do bossa, czy trzeba się przebijać przez całą wieżę do góry? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi