giger_andrus 3 092 Opublikowano 30 kwietnia 2022 Opublikowano 30 kwietnia 2022 Nex Machina to walka o przetrwanie i ratowanie ludzkości podlana sosem cyberpunku. Nie wiem co tam radosnego dostrzegłeś no chyba, że intensywne kolory. 1 Cytuj
KarolJanuszGejmingu 471 Opublikowano 30 kwietnia 2022 Opublikowano 30 kwietnia 2022 Czy ten Boss w nowym trybie zawsze musi mi dać ta klątwę XD Zabijam go i zawsze dostaje jakaś karę czy można od tego uciec? Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 30 kwietnia 2022 Opublikowano 30 kwietnia 2022 Tak zawsze dostajesz "karę" nie da się uciec Cytuj
triboy 973 Opublikowano 1 maja 2022 Opublikowano 1 maja 2022 Oki, mały progres. 6719012 pkt x46,15 4-14 I pierwszy raz od nie wiem kiedy, miałem buga, boss znieruchomiał i zniknęło mu życie, a co za tym idzie, nie dało się to ubić... dobrze, że to na pierwszym etapie 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 2 maja 2022 Autor Opublikowano 2 maja 2022 Nie wspominają o żadnych bugach co trochę martwi. Reset tabeli też dziwnie wygląda, chyba, że teraz wyniki będą znacznie niższe. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 2 maja 2022 Autor Opublikowano 2 maja 2022 Jak wyższe to bez sensu, bo jak teraz szybciej będą wpadać punkty to i stare wyniki zostałyby pobite więc nie ma sensu zerować tabeli. Jakoś dwa dni temu najlepszy wynik został pobity z 500 milionów na 800. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 2 maja 2022 Autor Opublikowano 2 maja 2022 No zobaczymy później co tam naprawili https://housemarque.com/news/2021/10/25/returnal-patch-20-lah8y Cytat Bug fixes: Tower of Sisyphus: Added Audio Logs to new locations in the tower Tower of Sisyphus: Fixed a rare issue where Algos might refuse to die, or die too early in the tower Tower of Sisyphus: Increased leaderboard scrolling speed Co-Op: Fixed several issues where a client or host might encounter a black screen or hang when moving between biomes during co-op play Co-Op: Fixed multiple minor gameplay bugs Co-Op: Fixed two rare crashes in co-op mode Cytuj
triboy 973 Opublikowano 3 maja 2022 Opublikowano 3 maja 2022 Oki, zagrane po aktualizacji i co rzuciło mi się w oczy to to, że: - mnożnik szybciej rośnie - apteczek chyba zostaje więcej po wrogach - można mieć x5 tarcz w kieszeni, ale za to można użyć x2(czy więcej, nie wiem) i być chronionym przed dwoma trafieniami - przedmioty są bardziej różnorodne niż przed aktualizacją, gdzie od początku wpadało ulepszenie obrażeń 10%, albo integralność 25% Może wieczorem odpalę i coś jeszcze zauważę. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 3 maja 2022 Autor Opublikowano 3 maja 2022 28 minut temu, triboy napisał: - mnożnik szybciej rośnie - apteczek chyba zostaje więcej po wrogach - można mieć x5 tarcz w kieszeni, ale za to można użyć x2(czy więcej, nie wiem) i być chronionym przed dwoma trafieniami - przedmioty są bardziej różnorodne niż przed aktualizacją, gdzie od początku wpadało ulepszenie obrażeń 10%, albo integralność 25% Nie wydaje mi się aby mnożnik szybciej wpadał, ale zagrałem tylko raz. Sylfionów wypada raczej tyle samo, kwestia rng. Ilość tarcz ograniczona do 5, ale aktywowanych można mieć nieskończoność, tak samo jak wcześniej. Przedmioty działają ogólnie tak samo, tutaj nic nie ruszano. Czytałem, że po wymaksowaniu integralności na początku każdego etapu będzie dostępna ochrona +10% zamiast wyczerpanego fabrykatora, ale nie miałem okazji tego potwierdzić. Najważniejsze dwie zmiany to: Teraz można zginąć od jednego hita mając 30% integralności (czyli będąc na zielono), co w połączeniu z ograniczoną ilością tarcz podbija poziom trudności Pociski kontrujące zawsze jako piąte stałe uszkodzenie Cytuj
KarolJanuszGejmingu 471 Opublikowano 3 maja 2022 Opublikowano 3 maja 2022 (edytowane) Mam wrażenie,że po aktualizacji pierwsze dwa poziomy w wieży są łatwiejsze,więcej wypada apteczek. Niestety do 3 walki z bossem nigdy nie udaje mi się dojść. Nagły boost w trudności i te głupie permanentne klątwy połączone z przeciwnikami które za samo trafienie dają kolejne debuffy odbieraja mi smak gejmingu Edytowane 3 maja 2022 przez KarolJanuszGejmingu Cytuj
triboy 973 Opublikowano 6 maja 2022 Opublikowano 6 maja 2022 Chyba za słaby na to jestem... U Was jest jakiś progres? Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 6 maja 2022 Opublikowano 6 maja 2022 u mnie gorzej jak przed patchem wydaje mi się że jest trudniej Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 9 maja 2022 Autor Opublikowano 9 maja 2022 W dniu 6.05.2022 o 23:36, triboy napisał: Chyba za słaby na to jestem... Traity na wyższym poziomie diametralnie ułatwiają granie, warto się skupić na tych lepszych i je odblokować. W dniu 6.05.2022 o 23:44, Figuś napisał: wydaje mi się że jest trudniej No jest trudniej, bo można zginąć mając pełne życie. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 12 maja 2022 Autor Opublikowano 12 maja 2022 Wczoraj pobiłem trochę wynik, ale dalej bez szaleństw, bo trochę błędów się wkradło, a i rng nie pomagało. 1 Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 Powiedzcie mi, czy zaczynać grę totalnie od nowa czy kontynuować moją przygodę od 4 aktu na którym to skończyłem jakieś 4 miesiące temu i grę porzuciłem? Zapomniałem kompletnie mechanikę gry, a nie ukrywam chce to w końcu ukończyć i opchnąć, bo za chwilę będzie gra za free. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 Masz na myśli usunięcie sejwa? Po co od nowa skoro ta gra z definicji zawsze jest "od nowa"? Chcesz pozbawić się ekwipunku i glifów, by zbierać je randomowo od nowa? No chyba żeby cut scenki obejrzeć ponownie w domu, ale to można na YT nadrobić. Jak kiedykolwiek wrócę to koniecznie od starego sejwa. Kontynuuj i tyle. Każdy start to czysta karta. Cytuj
Sobies 173 Opublikowano 18 maja 2022 Opublikowano 18 maja 2022 9 minut temu, _Red_ napisał: Masz na myśli usunięcie sejwa? Po co od nowa skoro ta gra z definicji zawsze jest "od nowa"? Chcesz pozbawić się ekwipunku i glifów, by zbierać je randomowo od nowa? No chyba żeby cut scenki obejrzeć ponownie w domu, ale to można na YT nadrobić. Jak kiedykolwiek wrócę to koniecznie od starego sejwa. Kontynuuj i tyle. Każdy start to czysta karta. Właśnie sam stwierdzam, że to chyba zbędne posunięcie. Zwyczajnie pobiegam kilka razy po tym 4 akcie, żeby przypomnieć sobie jak się poruszać postacią, strzelać, co zbierać etc. i zacznę atakować bossa. 1-2 godziny i zapewne wszystko się przypomni 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 18 maja 2022 Autor Opublikowano 18 maja 2022 Jak chcesz sobie przypomnieć pierwsze trzy biomy to niby można zacząć od nowa (nawet w coop), pytanie czy dasz radę je bezproblemowo ukończyć? Przejście ich od strzała sprawi, że nie będziesz miał odblokowanych przedmiotów, które masz teraz. Jak chcesz tylko skończyć grę bez poznawania całej historii to możesz kontynuować od czwartego biomu i całość skończyć w te trzy godziny. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 26 maja 2022 Opublikowano 26 maja 2022 No i super. Wolałbym ograć właśnie wersję pecetową. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi