Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Wyświetleń 262,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• No siemaneczko Returnalowe swiry  jeszcze tydzien temu nie podejrzewalbym ze wystarczy mi cierpliwosci i samozaparcia zeby zrobic w tej grze cos ponad zwykle ukonczenie ale im dalej tym bylo trudniej.

• No co za Drama Queen z tego Reda!

• nero2082
    nero2082

the crash, the attack, my death. the crash, the att--   okurła co to jest za gra. co ona mi zrobiła. mam już obsesję na jej pkcie  ale po kolei    jaki to ma klimat :o bardzo tu cz

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, beardo0 napisał:

Nastepnym razem juz go poloze.

Jeżeli jeszcze nie byłeś, to polecam iść do Domu co odblokuje figurkę astronauty.

Opublikowano
1 godzinę temu, Square napisał:

Jeżeli jeszcze nie byłeś, to polecam iść do Domu co odblokuje figurkę astronauty.

A co daje ta figurka Astronauty? Pierwszy raz jak byłem w domu to na końcu na nią trafłem. Teraz dom niedostępny. Coś się z nią robi albo czy ona na coś wpływa? Czy tylko fabularnie pcha do przodu?

Opublikowano
  • Autor

Figurka Astronauty to drugie życie, jak padniesz to od razu odnawia ci się 70% czy ileś tam integralności.

Dom, oprócz fabuły, działa na zasadzie, że odblokowujesz nowy osobisty przedmiot, który jest dodany do puli. Jeżeli podniosłeś w domu kostkę to ten przedmiot będziesz miał od razu do dyspozycji w aktualnym cyklu.

Opublikowano

Ale rozumiem ze można podnieść tylko raz i tylko raz użyć, tak?

Opublikowano
  • Autor

Przedmiot jest dodany na stałe do puli przedmiotów, które możesz znaleźć w każdym cyklu. Często jest np. do kupienia w głównym fabrykatorze.

Opublikowano

Byłem w domu. Widziałem, że figurka astronauty jest już dostępna w "uszkodzonym fabrykatorze" lub do kupienia w tym pomieszczeniu z paroma fabrykatorami, ale jeszcze z niej nie korzystałem.

Za to korzystałem z "rekonstruktora", czy jak tam się nazywa i mnie zaskoczyło po walce z bossem 

Opublikowano
  • Autor

No Rekonstruktor niby też spoko, ale ogólnie lepiej wykorzystać Eter na odblokowanie nowych przedmiotów z maszyny na początku.

Jakby co to zawsze mogę pomóc z bossem czy coś, ale wierzę, że dacie radę sami.

Opublikowano
1 minutę temu, Square napisał:

Jakby co to zawsze mogę pomóc z bossem czy coś

nie zapraszajcie go, niech w końcu w coś innego pogra :balon:

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Figuś napisał:

Ma już z 60lvl w coopie

93 :rayos:

Opublikowano

To niezłym jesteś wyjadaczem ja tam miałem biedę z pierwszym bossem, ale niedługa jak skończę Milesa to podejdę od początku do Returnal.

Opublikowano
  • Autor

No na początku to też ginąłem sporo, Phrike dopiero za czwartym razem pokonałem. Grę przeszedłem z 27 śmierciami na liczniku*, z czego wszystkie w pierwszym akcie (11 zgonów na bossach).

*kilka z trybu wyzwań więc w samej grze trochę mniej.

Ostatniego bossa to ubiłem jakoś 99 razy chyba.

Opublikowano
  • Autor

Nerfy były w czerwcu tamtego roku. Drony w B3 mają jakoś połowę życia i mniej śmiercionośne ataki, reszta bez większych zmian.

Opublikowano

To gram w łatwiejszą grę niż na premiere i wpierdol taki sowity dostaje? Grubo. 

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
  • Autor

Jak nie jesteś w B3 to nie grasz w łatwiejszą.

Opublikowano

A to jeszcze zapytam, grając cały czas mamy w końcu dopakowaną postać czy zawsze od zera (oprócz tego co przechodzi jak teleporty czy alternatywny strzał)? To że teraz rozwalasz gre i bossów to dlatego że masz wszystko wyuczone czy dopakowaną postać? Jeśli dobrze zrozumiałem to wszystko od zera po śmierci (poza powyższym) ale może czegoś nie kumam. 

Opublikowano
  • Autor

Zawsze zaczynasz od zera mając podstawowy pistolet, bez zebranego obolitu czy artefaktów. Stały ekwipunek jak ostrze i inne ulepszenia stroju odblokowujesz raz i są zawsze dostępne.

Odblokowane przedmioty zużywalne i artefakty trafiają do ogólnej puli co można zdobyć w trakcie trwania cyklu. Odblokowane cechy broni też są dostępne, nie trzeba ich ponownie odblokowywać, ale co będziesz miał na broni jest losowe.

Tak więc ogólnie znajomość gry, skill, plus w późniejszych etapach odblokowane wyższe cechy ekwipunku czynią grę łatwą, ale i tak można szybko zginąć robiąc głupie błędy czy mając po prostu pecha.