[InSaNe] 2 477 Opublikowano 5 lipca 2022 Opublikowano 5 lipca 2022 Chciałbym zrobić platynę, ale ^$@!%$ jest to moim zdaniem niewykonalne lub dopadł mnie bug. Oczywiście chodzi o glify, konkretnie drugi biom. Brakuje mi jednego i po chyba setnym przejściu biomu od początku do końca, wszystko dokładnie sprawdzając, niestety nigdzie się nie pojawia. Już mnie trochę wkur.wia bieganina po tym biomie - mam wrażenie, że wszystko zebrałem i po prostu nie zaliczyło mi jednego glifu. Sprawdzałem filmiki na YT, przejrzałem każdy zakamarek i lipa. Cytuj
Square 8 562 Opublikowano 5 lipca 2022 Autor Opublikowano 5 lipca 2022 Sprawdź kartę aktywności będąc w tym biomie, jeżeli tam jest info, że ci brakuje tzn. że musisz to po prostu znaleźć. B2 ma pokoje, które są bardzo rzadkie. Cytuj
YETI 10 982 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 Wrota izolacji, gdzie znajduje się dużą liczbą wrogów. Cykam się tam wchodzić, zwłaszcza że zaraz boss, a postać dość dobrze wyposażona. Jaka nagroda czeka nas po wyczyszczeniu takiego pokoju? Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 uzupełnienie straconej integralności, jakieś zużywalne graty, skrzyneczka i z przeciwników jakieś bronie mogą wypaść losowe w 5 biomie i tak będziesz musiał wejść do tego pomieszczania jak będziesz chciał ruszyć z fabułą 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 101 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 11 godzin temu, [InSaNe] napisał: Chciałbym zrobić platynę, ale ^$@!%$ jest to moim zdaniem niewykonalne lub dopadł mnie bug. Oczywiście chodzi o glify, konkretnie drugi biom. Brakuje mi jednego i po chyba setnym przejściu biomu od początku do końca, wszystko dokładnie sprawdzając, niestety nigdzie się nie pojawia. Żaden bug, po prostu RNG. Mi przeszło na robienie platyny (która IMO jest prosta pod względem wymagać) z tego tytułu, że nie chce mi się farmić tych pokoi. Cytuj
YETI 10 982 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 Jeszcze jedno, kula translokacji, która przenosi nas do nieznanej lokacji. Mogę tego użyć przy walce z bossem? Cytuj
Square 8 562 Opublikowano 6 lipca 2022 Autor Opublikowano 6 lipca 2022 Docelowo polecam i tak czyścić pokoje wyzwań, ale jak jesteś przed bossem i się obawiasz to może lepiej nie rób tego w tym cyklu. Cytuj
YETI 10 982 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 Tak też zrobiłem, pierwszy boss pokonany za drugim razem. Przy trzeciej fazie tętno poszło nieco w górę W pierwszym świecie są miejsca niedostępne, gdzie przy krawędzi urwiska świeci się pomarańczowe światło. Dostaniemy się tam w dalszej części gry, jak zdobędziemy jakąś umiejętność? Cytuj
LiŚciu 1 335 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 I tak samo mam pytanie o te zamknięte bramy za którymi widać itemy - później je jakoś otworzymy? Cytuj
Paolo de Vesir 9 101 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 W okolicy tych bram są świecące się na żółto przyciski, wystarczy w nie strzelić. @YETI jesteś bliżej niż dalej itemku który odpowie na twoje pytanie. Cytuj
Square 8 562 Opublikowano 6 lipca 2022 Autor Opublikowano 6 lipca 2022 @LiŚciu coś chyba nieuważnie grałeś, bo na początku gry masz samouczek do tego. Podczas celowania z broni ten przycisk o którym wspomniał Wezyr będzie wydawał specyficzny dźwięk, wystarczy go zlokalizować. One zawsze są w tych samych miejscach. Cytuj
Paolo de Vesir 9 101 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 Chyba dodano ten samouczek z czasem, bo o przyciskach też dowiedziałem się na forumku. Cytuj
Square 8 562 Opublikowano 6 lipca 2022 Autor Opublikowano 6 lipca 2022 11 minut temu, Paolo de Vesir napisał: jesteś bliżej niż dalej itemku który odpowie na twoje pytanie. Jak dla mnie to jeszcze przez jakiś czas będzie dalej niż bliżej Nie mogli go dodać z czasem, bo na samym początku gry masz taką bramę do otwarcia. Cytuj
Szermac 2 728 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 Może chodziło mu bardziej o te miejsca z itemami za żółtą/pomarańczową poświatą Cytuj
LiŚciu 1 335 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 Nie, chodzi mi o te bramy. Nie wyłapałem tego ze trzeba strzelić w przycisk. Po południu spróbuje. Cytuj
Square 8 562 Opublikowano 6 lipca 2022 Autor Opublikowano 6 lipca 2022 Jeżeli chodzi o te bariery (a nie o bramy) to do tego potrzebny jest artefakt ulepszający ostrze. Do kupienia np. w głównym fabrykatorze (zawsze na drugim miejscu, więc albo będzie ulepszenie albo figurka astronauty). Cytuj
messer88 6 457 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 23 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Chyba dodano ten samouczek z czasem, bo o przyciskach też dowiedziałem się na forumku. Też nie pamietam takiego samouczka a pamietam że się ucieszyłem jak odkrylem jak to się otwiera xD Cytuj
Square 8 562 Opublikowano 6 lipca 2022 Autor Opublikowano 6 lipca 2022 To jest od razu po tym jak zdobywasz broń na samym początku gry. Może nie używaliście celowania wtedy i wam umknęło buczenie, ale sam proces otwierania tych bram musieliście wykonać. Cytuj
Paolo de Vesir 9 101 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 Nie ma opcji kwadrat, to zbyt charakterystyczny przycisk abym nie zapamiętał. Cytuj
YETI 10 982 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 Padłem w drugim świecie, zaczynam od pierwszego, ale widzę że mogę iść do bossa, ale również od razu na Wrota prowadzące na pustynie. Jaki w takim razie jest sens walki z bossem? Cytuj
Szermac 2 728 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 (edytowane) Trenowanko ? No i za bossem masz maszynę na kostkię, z której robi nowe artefakty trafiające do puli rzeczy wypadających itp Edytowane 6 lipca 2022 przez cotek Cytuj
YETI 10 982 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 To ta maszyna na kostki pojawia się za każdym razem gdy pokonamy bossa? Sądziłem że tylko za pierwszym. PS. Odblokowałem spowalnianie czasu przy celowaniu alternatywnym, fajna sprawa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi