Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 i tak masz szczęście, bo funkcję zawieszania gry wprowadzono dopiero po premierze Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 5 minut temu, mario10 napisał: Boli mnie serce jak zostawiam konsolę w uśpieniu, że tak niepotrzebnie zjada prąd od dawna nie musisz dawać konsoli w uśpienie, wciskasz opcje i masz tam "zawieś cykl" i możesz iść grać w coś innego 1 Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 8 lipca 2022 Autor Opublikowano 8 lipca 2022 Poleci mocna matura, ale dorzucę jeszcze rekomendowane rolle na broniach z czym latać (jak już wrzucałem to sorry, na szybko sprawdziłem kilka ostatnich stron i nie widziałem). Trait w nawiasach jako zastępstwo dla pierwszego traitu (bo są trzy w tej grupie), dla pozostałych oznacza, że też daje radę (bo i tak mamy zawsze jeden z dwóch). W niektórych przypadkach może być i nawet lepsze jak np. combo Wyrzut i Naładowany Strzał na Pistolecie, czy Lepka Premia i Wzbierająca Eksplozja na Pirobombach, które są lepsze przeciwko pojedynczym przeciwnikom z dużą ilością zdrowia, a Race i Pomocnicze są lepsze na grupy przeciwników. Lista jest w oparciu o dopakowane traity, więc np. przy niskim poziomie inny trait może być lepszy, np. na Paszczomiocie Wybuchowe Splunięcie będzie lepsze niż Szybki Spluwacz na poziomie pierwszym. Kolejność taka jak w bazie danych. Cytat Usprawniony Pistolet M8 Rakiety Naprowadzane (Rykoszet) Przeszywanie (Wyrzut) Odłamki (Naładowany Strzał) Ząbkowane Pociski Karabin Tachiomatyczny Trafienie Krytyczne Większy Kaliber (Rosnące Tempo) Pijawkowe Naboje Przyspieszenie Paszczomiot Ciężki Pocisk (Wąska Paszcza) Szybki Spluwacz Krytyczne Oszołomienie (Chłodny Powiew) Przeszywające Splunięcie (Kwasowe Chmury) Wyrzutnia Pirobomb Usprawniona Komora Race Tropiące (Lepka Premia) Pociski Anty-grawitacyjne Pomocnicze Pociski (Wzbierająca Eksplozja) Dyskownica Wyczerpane Dyski (Adrenalinowe Dyski) Bliźniacze Dyski Zmiana Celu Negujące Dyski Rzutnik Termogeniczny Rakiety Krytyczne Replikacja Trafień Automatyczność Termitowe Rakiety Miotacz Elektroprętów (jedyna broń, gdzie traity poza drugą grupą nie mają większego znaczenia, bo są po prostu słabe i nie pasują za bardzo do tej broni) Usprawniona Komora (Dobicie) Zgniły Pluj Trwała Zgnilizna Wybuchowe Gnicie Żrące Gnicie Portalowe Gnicie (Gnijące Pnącze) Pustkostrzał Fale Ząbkowane Pociski (Odłamki) Portalowa Wiązka Portalowa Wieżyczka Nosiciel Bólu Oszołomienie (Czwarty Odłamek) Rosnące Odłamki Wybuchowe Odłamki Kradzież Obrażeń 2 1 Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 Uff już myślałem, że może jakiś kompromitujący mnie filmik z wczorajszego coopa. Znaczy kompromitujący messera Jestem pod wrażeniem jak fajnie się gra we dwóch, skalowanie poziomu trudności wydaje się spoko przynajmniej na początek. Szkoda, że zerwało połączenie w B3 i tutaj ciekawostka: jak zostałem sam w grze to nagle biłem wszystko co się rusza praktycznie na hita i w jednym pomieszczeniu nabiłem adrenalinę od 1 do 4 O.o Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 8 lipca 2022 Autor Opublikowano 8 lipca 2022 Brak kompromitacji wczoraj, randomowe śmierci się nie liczą. A zabijałeś szybko, bo miałeś broń z odblokowanymi/dopakowanymi traitami. W coop też wszystko ginie błyskawicznie jak ma się dobre bronie, taki Nosiciel Bólu z Rosnącymi/Wybychowymi to nie ma znaczenia czy solo czy coop. Jak polecimy drugi akt to od początku będziesz wszystko niszczył, bo zaczyna się od lvl15 z trzema traitami na broni, a jak jeszcze wpadną jako drugi poziom, a potem trzeci to już w ogóle. Pierwsze przejście gry jest wymagające, bo ma się mało rzeczy odblokowanych, potem jest tylko łatwiej. Cytuj
mario10 530 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Figuś napisał: od dawna nie musisz dawać konsoli w uśpienie, wciskasz opcje i masz tam "zawieś cykl" i możesz iść grać w coś innego Ale mogę wyłączyć konsolę? Chodzi o to czy da się wrócić do runu np po 2 dniach wyłączając konsolę, a tego się chyba nie da Edytowane 8 lipca 2022 przez mario10 Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 8 lipca 2022 Autor Opublikowano 8 lipca 2022 Da się, to działa jak sejw w każdej innej grze. 1 Cytuj
mario10 530 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 Ale to wprowadzili z jakąś aktualizacją? Bo na premierę chyba się nie dało. Teraz zmienia się perspektywa grania panowie. Dziękówka. Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 8 lipca 2022 Autor Opublikowano 8 lipca 2022 To zostało dodane kilka miesięcy po premierze. 1 Cytuj
mario10 530 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 A widzisz, ogrywałem na premierę i tak mi się zakodowało w głowie. Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 Jakby nie było save przy wyjściu z gry, to bym nawet nie pobierał Cytuj
mario10 530 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 Może dlatego też się odbiłem na premierę, dobrze czasem dopytać bo pewnie dalej bym wyłączał w połowie runu konsolę z braku czasu Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 Czy ten save n quit idzie cebulować z backupem do chmury przed bossem? Chętnie oszczędzałbym czas i nerwy na długotrwała wędrówkę do Nemesisa. Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 8 lipca 2022 Autor Opublikowano 8 lipca 2022 Idzie, ale co to za przyjemność. A jak już to zabierz Karabin ze sobą. Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 Taka sama jak w każdej innej grze, gdzie mamy checkpoint przed bossem, tak by sobie tylko z nim powalczyć =] Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 33 minuty temu, _Red_ napisał: Czy ten save n quit idzie cebulować z backupem do chmury przed bossem? Chętnie oszczędzałbym czas i nerwy na długotrwała wędrówkę do Nemesisa. A on ma jakieś ograniczenia, że trzeba cebulować? Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 8 lipca 2022 Autor Opublikowano 8 lipca 2022 Redowi chodzi o to, że jak zginiesz to trzeba od nowa do bossa dojść aby z nim walczyć. Zawieszając cykl przed bossem i wgrywając go do chmury, w razie porażki możesz od razu być w tym samym miejscu i spróbować ponownie. 1 1 Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 Redowi chodzi o to co Square wyjaśnił. W sumie podobnie robię w innych grach, w których jest jeden slot na sejw i tym samym brak szansy na sprawdzanie różnych wariantów (np. Vampyr i jakieś ważne decyzje - save do chmury, sprawdzamy wydarzenie i przywracamy sejwa ) Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 Wkroczyłem na karmazynowe pustkowia Podoba mi się ta lokacja W tej grze jest więcej platformowania, niż w Ratchet & Clank Cytuj
mario10 530 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 Też tam dziś wpadłem fajna lokacja i nawet mi dobrze szło w tej lokacji. Karabin tachiomatyczny to super broń Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 9 lipca 2022 Opublikowano 9 lipca 2022 22 godziny temu, mario10 napisał: Boli mnie serce jak zostawiam konsolę w uśpieniu, że tak niepotrzebnie zjada prąd Nie polecam, w czwartek tak zrobiłem, jak zresztą zawsze przy tej grze. Okazało się, że konsola w stanie uśpienia postanowiła ściągnąć nowy fw i go zainstalować, co oczywiście skutkowało automatycznym restem konsoli, jak i gry. Fajnie, byłem w 3 biomie, dobrze dopakowany, dziękuję Sony No ale teraz mam przyciągnie i się zwiedzi niedostępne lokacje we wcześniejszych biomach. 1 Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 9 lipca 2022 Opublikowano 9 lipca 2022 Kolejny możesz wstrzymać run bez paniki, że brak prądu czy aktualizacja zresetuje run Cytuj
WisnieR 2 739 Opublikowano 9 lipca 2022 Opublikowano 9 lipca 2022 No ale on nie zawiesił cyklu tylko włączył konsole w stan spoczynku xD Cytuj
mario10 530 Opublikowano 9 lipca 2022 Opublikowano 9 lipca 2022 Zawieszenie runu to bardzo fajna opcja może się da w opcjach wyłączyć automatyczną aktualizację, ale no zbieg okoliczności niezbyt fajny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi