Skocz do zawartości

Returnal

Square

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, easye napisał:

No tak, który jest na początku każdego nowego levelu. A z tego co pamiętam kiedyś brałeś kalibrator i musialesz szukać broni w skrzynkach, a nie ze bierzesz na starcie i Ci bron ręku zamienia na 25 level.

Ostatnie kilka dni robiłem ciągle speedruny z 1 do biomu 3 i nigdy żadna broń nie zmieniła mi sama levelu po wzięciu kalibratora. Trochę to dziwne że tak masz. Może jakiś glitch albo po prostu możliwe, że się pomyliles. Nie raz miałem w ogóle taki chłam w początkowych skrzyniach w tych speed runach, że przez połowę trójki leciałem np. z miotaczem prętów lvl1 bo i tak był lepszy niż powiedzmy pistolet ze zrypanymi traitami lvl9.

Edytowane przez AgentTomek1982
Opublikowano

speedranow w 6 biomie mialem sporo bieglem od 3 nie oddając strzału - dobiegałem do 6, brałem kalibrator na poczatku levelu i mialem pistlola na 25 levelu - raz ze zamiatał od razu wszystko, a broni nie musiałem zmieniać przez cały level, dwa co podbiegłem do 1 lepszej skrzynki to zawsze miałem wymianę pistol 25 level - na nowa bron. W pewnym momencie nawet zacząłem sobie podmieniać bron w 4 biomie w skrzynkach, wchodziłem do 6 podnosiłem te niebieskie gowno i latałem z bronią do końca. Wiec może to u mnie cos sie zglitchowało.

Opublikowano
2 minuty temu, easye napisał:

W pewnym momencie nawet zacząłem sobie podmieniać bron w 4 biomie w skrzynkach, wchodziłem do 6 podnosiłem te niebieskie gowno i latałem z bronią do końca. Wiec moze to u mnie cos sie zglitchowało.

Nieźle. A może grasz "na kodach"? :D Żarcik :D

Opublikowano

No ciekawa sytuacja i nie kojarzę żeby mi się przytrafiła. Kalibratory podnoszą mi poziom biegłości, ale broń zostawała w miejscu dopiero kolejne się podbijały :) dobrze dla Ciebie.

Opublikowano

Mam nietypowego buga, miał ktoś coś podobnego? Mianowicie postać sama mi się porusza, dzieje się to w różnych momentach i niestety w grze gdzie śmierć potrafi zaboleć, jest to cholernie irytujące.

Aktualnie gra wyleciała z dysku, bo za mocno to irytowało, ściągnę ponownie albo zacznę grać całkowicie od nowa.

Frustracja już była tak duża, że raczej odpuszczę grę na jakiś czas i przejdę pierw dodatek do cuszimy
Opublikowano

Ale pewne, że z padem wszystko ok? Ja też miałem podobnie przez jakiś czas ale ona tak jakby się delikatnie ruszała i myślałem, że analog driftuje ale po jakimś czasie przeszło :)

Opublikowano

Tylko to własnie dzieje się losowo, podziała z 10 sekund i koniec, z ustawień zmieniłem tylko przyciski na alternatywne. Zobaczymy po ściągnięciu ponownie gry, wyglądało to jak problem gry zdecydowanie, bo nigdzie indziej to nie występuje.

Opublikowano

No niestety tak to się zaczyna, jeżeli jest to drift to będzie tylko gorzej. Niekiedy nawet jak ustawisz wszystko na 0% to będzie dobrze działać, by później losowo na domyślnych 15% utrudniać rozgrywkę.

Ja w sumie miałem coś podobnego w Kenie, gdzie kamera bardzo powoli opadała i to wg moich testów był błąd gry. Jak u ciebie dzieje się tak samo na dwóch padach to może rzeczywiście jakiś bug. Jak jest to częste, to może zamiana analogów w ustawieniach rozwikła sprawę.

Opublikowano

@Square

Po naszym coopie zacząłem intensywnie zbierać traity do dyskownicy i wyrzutni pirobomb. Mam właśnie wyrzutnie z wszystkimi sugerowanymi w Twoim rankingu najlepszymi traitami. Co prawda wszystkie tylko lvl 1 ale powiem szczerze że szczena mi opadła jakie ta broń sieje spustoszenie w wieży :woot: Co ona musi robić jak te 4 traity są na lvl3... Myślę że może być lepsza od nosiciela ale póki co to tylko moje domysły :D

IMG20220824200914.jpg

Opublikowano

Myślę, że większość broni tak ma. Ja dużo walczyłem Hollow i Karabinem bo mają kozacki zasięg, ale na przykład jak wpadł mi pistolet z dobrymi traitami to robił niezłą siekę, ale losowość wypadania broni utrudnia sprawę.

Opublikowano

Ja kocham wyrzutnię pirobomb, zawsze jak mi wpadnie z traitem do odkrycia to mam banana. Poza tym najlepsze efekty wizualne od implozji.

Nie lubię rakietnicy za bardzo,ale to jak mieli bossa jest komiczne.