Square 8 604 Opublikowano 4 grudnia 2022 Autor Opublikowano 4 grudnia 2022 Jak najbardziej zasłużone forumkowe GOTY. 1 Cytuj
AgentTomek1982 46 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 Do Returnala wystarczy podejść po prostu w ten sposób, że umieranie to część tej gry i że trzeba umierać, żeby grać Im więcej razy umrzesz tym będziesz lepszy i odkryjesz więcej w tej grze. Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 Nie zgodzę się. Do Returnala trzeba podejść ze zmysłem strategicznym i rozważnie planować swoje działania: w jakiej kolejności zbierać i kupować przedmioty, kiedy włazić do sekretów, czy ryzykować awarię itd. Nie wszystko należy robić od razu jak leci, inaczej można np. wylądować bez waluty w sekrecie, gdzie będzie zarąbisty item do kupienia i straci się na niego szansę; albo choćby pomścić czyjegoś zgona będąc na to za słabym i dostać w czapę. Strategia i leci się jak po maśle zamiast umierać. Cytuj
mario10 519 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 Oba podejścia są dobre i powinny zachodzić razem. Pewna strategia jak w każdej grze jest potrzebna ale ja za bardzo się przejmowałem umieraniem, a jak człowiek luźniej do tego podejdzie i trochę ma obycia z grą to lepiej się wszystko układa Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 5 grudnia 2022 Autor Opublikowano 5 grudnia 2022 Ja na początku miałem dziwny nawyk podnoszenia wszystkiego, często nawet bez czytania. Chomikować kasy też nie ma sensu, chyba że się zna level na wylot. Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 3 godziny temu, mario10 napisał: Oba podejścia są dobre i powinny zachodzić razem. Pewna strategia jak w każdej grze jest potrzebna ale ja za bardzo się przejmowałem umieraniem, a jak człowiek luźniej do tego podejdzie i trochę ma obycia z grą to lepiej się wszystko układa Jak jest luz z umieraniem to spoko, można się bawić. Mnie ciągły death w pierwszym biomie trochę wkurzył i po kilku razach uznałem, że nie może tak być. Przyjąłem więc strategię działania i wraz z nią za pierwszym razem doszedłem do drugiego biomu, za drugim pięknie już do piątego, a za trzecim ukończyłem grę. Cytuj
mario10 519 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 Chcesz mi powiedzieć, że skończyłeś gierkę trzema podejściami/zgonami? Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 4 zgony zanim obczaiłem jak grać, później te 2 do ukończenia gry, o których wspomniałem i w międzyczasie jeszcze 4 po pijaku grając dla funu, więc się nie liczą Statystyki wskazały zatem ostatecznie 10 śmierci, natomiast w moim odczuciu spokojnie można uznać, że było ich 6. A wcale dobry w grach strzelankowych nie jestem. 1 Cytuj
niunias101 17 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 Czasem natrafiam w wieży na itemy, których nie mogę zebrać, bo są jakby przezroczyste. Co trzeba zrobić, żeby je zgarnąć? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 5 grudnia 2022 Autor Opublikowano 5 grudnia 2022 Szczerze to nie mam pojęcia, bo u mnie odblokowały się same w drugim cyklu chyba. Wiem, że sporo osób ma z tym problem. Cytuj
mario10 519 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 W dniu 5.12.2022 o 19:51, Brolin napisał: 4 zgony zanim obczaiłem jak grać, później te 2 do ukończenia gry, o których wspomniałem i w międzyczasie jeszcze 4 po pijaku grając dla funu, więc się nie liczą Statystyki wskazały zatem ostatecznie 10 śmierci, natomiast w moim odczuciu spokojnie można uznać, że było ich 6. A wcale dobry w grach strzelankowych nie jestem. No to pięknie, ja myślę, że pod 100 zgonów miałem 1 Cytuj
Lukas_AT 1 187 Opublikowano 7 grudnia 2022 Opublikowano 7 grudnia 2022 Doszedłem do bossa w 3 biomie już przy 3 podejściu do tego biomu. Bardzo udany run - integralność zwiększona o 100%, pijawka, ulepszony atak wręcz, zadawanie wiekszych obrazen i coś tam jeszcze. W jednym pokoju natknąłem się na trzech Zerwanych i mnie zamurowało. Gdyby nie użycie kolca to bym zginął, ale udało się. Przy bossie niestety poległem - zabrakło znajomości jego ataków, ale do drugiego paska dotrwałem. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 7 grudnia 2022 Autor Opublikowano 7 grudnia 2022 Trzecia faza jest całkiem inna. Cytuj
AgentTomek1982 46 Opublikowano 8 grudnia 2022 Opublikowano 8 grudnia 2022 W dniu 5.12.2022 o 12:47, Brolin napisał: Nie zgodzę się. Do Returnala trzeba podejść ze zmysłem strategicznym i rozważnie planować swoje działania: w jakiej kolejności zbierać i kupować przedmioty, kiedy włazić do sekretów, czy ryzykować awarię itd. Nie wszystko należy robić od razu jak leci, inaczej można np. wylądować bez waluty w sekrecie, gdzie będzie zarąbisty item do kupienia i straci się na niego szansę; albo choćby pomścić czyjegoś zgona będąc na to za słabym i dostać w czapę. Strategia i leci się jak po maśle zamiast umierać. Jeżeli komuś zależy na przejściu z jak najniższą ilością zgonów to w pełni się z Tobą zgodzę. Mi bardziej chodziło o to w tym podejściu, żeby się nie stresować kiedy się umrze, bo to po prostu jest część tej gry Ja w pierwszym biomie podobnie chyba dopiero za 8-mym razem zrobiłem Phrike. Drugi, trzeci i czwarty za jednym podejściem. Aczkolwiek wstrzymywałem cykl między drugim i trzecim biomem i grałem właśnie strategicznie jak Ty. Po przejściu act1 zacząłem robić platynę, później eksplorację i teraz nawet jeśli zginę to mam to gdzieś, bo to kolejna szansa zagrania od nowa i znalezienia pozytywki czy globusa Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 8 grudnia 2022 Opublikowano 8 grudnia 2022 1 godzinę temu, AgentTomek1982 napisał: Jeżeli komuś zależy na przejściu z jak najniższą ilością zgonów to w pełni się z Tobą zgodzę. A czy to nie jest fundamentalna zasada jeżeli chodzi o gry wideo ? Nie wiem jak młodsze pokolenie ale jak ktoś sie wychował na grach z przełomu lat 80 i 90 to bliska jest mu zasada 3 życia i od nowa. I raczej nie lubi oglądać ekranu game over. Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 8 grudnia 2022 Opublikowano 8 grudnia 2022 No ja mam już chyba dosyć zbyt częstego ginięcia w grach po wszystkich soulslikach jakie zaliczyłem i stąd staram się uważać. Apropo miałem dziś fajny run w Returnalu: będąc tak gdzieś w połowie drugiego biomu okazało się, że... nie mam już miejsca na artefakty Uzbierałem tyle waluty i tak wyczyściłem wszystko co było wcześniej po drodze, że momentalnie zapełniłem ekwipunek. Raczej nie muszę dodawać jak ułatwiło to sprawy. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 8 grudnia 2022 Autor Opublikowano 8 grudnia 2022 Artefakty możesz niszczyć w razie czego. 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 9 grudnia 2022 Autor Opublikowano 9 grudnia 2022 Może w końcu naprawią wszystkie bugi. Cytuj
AgentTomek1982 46 Opublikowano 9 grudnia 2022 Opublikowano 9 grudnia 2022 19 godzin temu, giger_andrus napisał: A czy to nie jest fundamentalna zasada jeżeli chodzi o gry wideo ? Nie wiem jak młodsze pokolenie ale jak ktoś sie wychował na grach z przełomu lat 80 i 90 to bliska jest mu zasada 3 życia i od nowa. I raczej nie lubi oglądać ekranu game over. Właśnie w tych latach się wychowałem i również z tą teza się zgadzam. Może źle zostałem przez Was zrozumiany więc napiszę najprościej jak mogę o co mi chodziło. Nie załamywać się w razie zgonu, grać dalej i tyle To po prostu taka gra 1 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 9 grudnia 2022 Opublikowano 9 grudnia 2022 Teraz się wstydzę tylu zgonów jak tu sami wyjadacze Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 12 grudnia 2022 Autor Opublikowano 12 grudnia 2022 Brak cross-playu ma być z tego co czytam, trochę słabo. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 12 grudnia 2022 Opublikowano 12 grudnia 2022 słabo, na disco swoim potwierdzili? e. dobra znalazłem https://wccftech.com/returnal-pc-requirements-detailed-no-crossplay-with-ps5/ Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 12 grudnia 2022 Opublikowano 12 grudnia 2022 Uj tam z cross-play, zeby cross-save był Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi