AgentTomek1982 46 Opublikowano 16 stycznia 2023 Opublikowano 16 stycznia 2023 Godzinę temu, Lukas_AT napisał: Wreszcie jakieś przełamanie i postępy w 5 biomie. Byłem tak blisko zdobycia tych 3 kluczy, ale dwóch Zerwanych mnie dopadło. Jest ciężko. Na drony wykorzystuję sposób nooba - stoje za zamknietymi drzwiami i gdy się otwierają to leci krótka seria pocisków. Potem szybki odwrót i drzwi znów się zamykają. Na początku ze strachu przed zgonem też tak próbowałem, niestety z marnym skutkiem i nie raz dostawałem kulę w pysk. Odpuściłem ten soosob bardzo szybko. Dużo łatwiej walczy się z nimi robiąc dash do przodu w momencie kiedy strzelają. A kiedy jest ich dużo, po prostu okrążasz plansze daszhując w bok co chwilę. Oczywiście w tym samym czasie trzeba do nich walić Co do zerwanych to zakładam, że wiesz w którym momencie robić dash, kiedy zerwany się teleportuje w Twoją stronę? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 16 stycznia 2023 Autor Opublikowano 16 stycznia 2023 8 minut temu, balon napisał: Mimo kapitalnego klimatu rzygam już powoli tym bioemem i znam go na pamięć. Podawałem rozwiązanie dawno temu na ten problem. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 16 stycznia 2023 Opublikowano 16 stycznia 2023 W dniu 3.05.2021 o 11:10, Rtooj napisał: Wczoraj zgodnie z planem pełne przygotowanie: 5 pasożytów, w cieniu wygląda się jak choinka, astronauta, apteczki, i save w maszynie za 6 etherów. No i przepiękna broń. Poszło nieźle, ocaliłem astronautę i jedną apteczkę, potwierdzeniem była radosna "K%$!A" na cały dom. Rozochocony ruszyłem na 3-ci biom, bo po drodze tak jeszcze dopakowałem że czułem się jak Rambo - chyba najlepszy pasożyt to ten odnawiający życie do minimum. 3-ci biom przepiękny i pękł razem z bossem za pierwszym razem, metoda wolnych kroczków i pełne skupienie zaowocowało nadal zachowaniem astronauty co jak pokazała linia fabularna nie zostało docenione w biomie czwartym. Najpiękniejszym dotychczas dodatkowo, po jednym zgonie w zapadni (te fioletowe lasery ) zebrałem klucze i uśpiłem konsolę. Ta gra to calkowicie nowe doznanie dla mnie, trzeci boss... nie pamiętam kiedy ostatnio byłem tak podekscytowany. Do dziesiątek zalet doszła kolejna - Pokaż ukrytą zawartość broń na pręty - geniusze. Aż się łezka w oku kręci, te kryzysy gdy się myślało że gry się nie przejdzie Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Ja to gralem jak w formue 1. Wbiegalem do pomieszczenia i sie na chwile nie zatrzymywalem tylko robilem kolka po arenie i jak cos wyskakiwalo pod lufe to... Ogolnie na poczatku tez mialem z kilka(nascie?) podejsc do pierwszego bossa ale gamplay w tej grze to dla mnie bylo cos niesamowitego czego w jeszcze zadnej grze nie uswiadczylem, no pieknie sie steruje Selena i to jest chyba jedyna gra do ktorej wracam po wbiciu wszystkich pucharkow i zamierzam od nowa grac jak tylko wyjdzie na piecu. Cytuj
Pure Bladestone 151 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Dla mnie 1 biom to też była mordęga że miałem myśli żeby odpuścić grę po 10 zgonach i 5 próbach bossa, ale dałem radę i dla mnie Returnal zaczął się od drugiego biomu, pierwszy to taka skromna w bronie rozgrzewka. Balon pewnie ma złe wzorce i nie rośnie mu skill. Przywołaj sobie do co opa jakiegoś randoma wymiatacza z dużą rangą i obserwuj jak gra. Agresja i parcie do przodu popłaca, a chowanie się za winklami sprawdza się bardziej na mini bossów. Po ewentualnym zabiciu bossa rozłącz się i sam leć dalej. Ogólnie lepiej grać solo, bo poznaje się fabułę, sporo jej jest. Cytuj
Lukas_AT 1 187 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Square napisał: Nie lepiej się nauczyć jak z nimi walczyć? Odblokowałeś Nosiciela? Odblokowujesz/ulepszasz traity na broniach? Odblokowałem. Tym razem Zerwani w Challenge room byli jacyś słabi i ten pojedynek był mega łatwy. Nosiciel to bron bardzo dobra, ale do tej pory wyuczylem sie tak grac, by ostrzeliwac wrogow z daleka. Teraz musze zmienic taktyke. Odnosnie tych bossow, to oni nie sa az tak trudni. Trudnosc polega na tym, ze trzeba zaczynac od poczatku i nie ma sie czasu wyuczuc ruchow. Bossowie w soulsach i takie Valkirie w God of War to bardziej wymagajacy przeciwnicy. Fajnie by bylo zobaczyc jakis tryb treningu walki z przeciwnikami, ale z przyczyn oczywistych go nie moze byc. Edytowane 17 stycznia 2023 przez Lukas_AT Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Sobie tak czytam Was i aż chce się wrócić na Atropos. Został mi ostatni fragment słońca w 6 biomie, aż wstyd. Chyba będzie ciorane dziś Cytuj
AgentTomek1982 46 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 29 minut temu, Szermac napisał: Sobie tak czytam Was i aż chce się wrócić na Atropos. Został mi ostatni fragment słońca w 6 biomie, aż wstyd. Chyba będzie ciorane dziś To jest ktoś, kto zaczął już zbierać słońca i to porzucił? Nie wierzę... Do roboty kolego Cytuj
mario10 518 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Dajcie pany spokój niedawno do Wiedźmaka wróciłem, a tu są smaki Selenką pobiegać, a skąd wziąć czas Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 39 minut temu, AgentTomek1982 napisał: To jest ktoś, kto zaczął już zbierać słońca i to porzucił? Nie wierzę... Do roboty kolego Tez w 6tym dlugo szukałem i odbierało mi to smak życia Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 No ja właśnie ostatnio jakiś czas temu robiłem kilka runów do tego 6 biomu i nie mogłem znaleźć tego tałatajstwa. Albo przebiegałem za daleko, albo niestety ginąłem przed xD Cytuj
AgentTomek1982 46 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 17 minut temu, Szermac napisał: No ja właśnie ostatnio jakiś czas temu robiłem kilka runów do tego 6 biomu i nie mogłem znaleźć tego tałatajstwa. Albo przebiegałem za daleko, albo niestety ginąłem przed xD Musisz pamiętać, że ta lokalizacja nie jest widoczna na mapie. Trzeba się rozglądać za kulą co otwiera platformy. Ta lokalizacja może być za równo na pierwszym poziomie ale również na tym dolnym pod fabrykatorem. 1 Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 To jeszcze tak na zaś pytanko, jak już będę miał słoneczko kompletne to uderzać do domu w 1 czy 4 biomie, czy bez znaczenia ? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 W 1 biomie musisz iść do domku. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 17 stycznia 2023 Autor Opublikowano 17 stycznia 2023 Jak już jest wymóg to powiedziałbym, że w B4 trzeba, ale chyba obojętne. 1 godzinę temu, Szermac napisał: No ja właśnie ostatnio jakiś czas temu robiłem kilka runów do tego 6 biomu i nie mogłem znaleźć tego tałatajstwa. Albo przebiegałem za daleko, albo niestety ginąłem przed xD Trza było pisać, byś miał w jednym runie wszystkie Cytuj
AgentTomek1982 46 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Jakby, ktoś twierdził, że paszczomiot słaby na nemezisa Szybki spluwacz, chłodny powiew i ciężki pocisk. Trzecią fazę już uciąłem bo jakoś wybitnie długo platform szukałem Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 17 stycznia 2023 Autor Opublikowano 17 stycznia 2023 Paszczomiot najszybciej go rozwala, ale w ostatniej fazie trzeba podejść. Na pierwsze przejście najłatwiej/najbezpieczniej z Karabinem, z Pustkostrzałem najgorzej. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Ta pamiętam jak po premierze dobyłem gdzieś zajebisty pustkostrzał i nie było na mnie kozaka. Myślę phiiii już po grze, idę jak przecinak. No to masz tu nemesisa, pa tera i se możesz w dupe tego pustkostrzała wsadzić xD Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 18 stycznia 2023 Autor Opublikowano 18 stycznia 2023 Oby naprawili przy okazji znane błędy. Ale ten brak crossplaya to słabo strasznie. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 Ale mogliby dodać ten ray-tracing też na ps5 Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 8 minut temu, Rtooj napisał: Ale mogliby dodać ten ray-tracing też na ps5 Na PS5 masz 1080p, więc tryb 480p RT raczej by nie przeszedł Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 (edytowane) @łom ostatnio dyskutowaliśmy trochę o optymalizacji, zobacz, kolejna gra (tym razem robiona juz tylko na PS5), do ktorej do ustawien z PS5 wystarcza 2070s To sie Sony rozpędziło na początku roku, w takim tempie na koniec 2023 powini ze starszymi grami być już na czysto. Ale tu pomiędzy Returnal a Tlou 2 tygodnie? Dziwna decyzja. Edytowane 18 stycznia 2023 przez tjery Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 O proszę czyli gra jednak nie wymaga super szybkiego ssd do działania, no kto by się spodziewał że były to tylko marketingowe frazesy 4 1 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi