Donatello1991 1 424 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 3 minuty temu, MEVEK napisał: Beda jakies przejscia do innych biomow czy trzeba leciec przez wszystkie, raz po raz ? Z 1 do 3 skrót, a potem sam zobaczysz. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 3 godziny temu, Square napisał: Zostało to zmienione dawno temu jak był reset wyników. Dzięki, doczytałem, patch 3.03 rok temu. Pewnie ograniczyli też ile maksymalnie można na siebie wsadzić osłon. Musieli dużo namieszać bo dziwnie wysoko dobiegłem za pierwszym razem po przerwie. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 27 lipca 2023 Autor Opublikowano 27 lipca 2023 Jako przedmiot do użycia możesz mieć 5, ale aktywnych bez limitu. Teraz zamiast je chomikować trzeba aktywować, w połączeniu z możliwością zaginięcia od jednego ciosu co też zmienili w Wieży jest trudniej. @MEVEK Sylfion leczy, Żywica powiększa integralność. Jak masz pełny pasek to Sylfion zamienia się w żywice jak jesteś blisko. 1 Cytuj
MEVEK 3 513 Opublikowano 30 lipca 2023 Opublikowano 30 lipca 2023 Dziś doszedłem do 3 biomu ale zaraz padłem. Teraz kiedy zaczynam od pierwszego to juz mogę grać na spokojnie eksplorując sobie wszystko ponieważ mam ulepszony skafander a tym samym dostęp do ukrytych wcześniej miejsc. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 30 lipca 2023 Opublikowano 30 lipca 2023 Warto kupować "zębatkę" w sklepikach, wtedy możesz za pomocą melee niszczyć pomarańczowe pola siłowe. Można to też zrobić przy pomocy jednego alternatywnego ataku. 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 30 lipca 2023 Autor Opublikowano 30 lipca 2023 3 godziny temu, Rtooj napisał: Można to też zrobić przy pomocy jednego alternatywnego ataku. Nie można od dawna. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 30 lipca 2023 Opublikowano 30 lipca 2023 Heh, w sumie to się zgadza, bo nawet nie wiem który to atak był nigdy i nawet nie zauważyłem że to zmienili. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 30 lipca 2023 Opublikowano 30 lipca 2023 Nawet nie wiesz, nigdy nie użyłeś, jesteś niezorientowany. Może zostaw doradzanie Squareowi. 1 1 Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 30 lipca 2023 Opublikowano 30 lipca 2023 (edytowane) Każdy ma prawo się mylić, i nie analizować każdych patchy. Bzdur nie piszę, co najwyżej przeterminowane kwestie. Żeby oddać pokłon Squerowi to o tym ataku wiedziałem od niego, tylko nigdy nie doszedłem której to broni dotyczyło. Edytowane 30 lipca 2023 przez Rtooj Cytuj
MEVEK 3 513 Opublikowano 30 lipca 2023 Opublikowano 30 lipca 2023 Przerwe te wywody na chwile Wlasnie wpadlem na nowa bron. Zgnily Pluj - jak ta bron wymiata to muzg rozje.bany Strzelasz i kierujesz sie na kolejny cel by po chwili wrocic i pozbierac surowce. No konkret. Jestem pod koniec 3 biomu ale juz styka na dzis. Limit smierci wyczerpany Cytuj
mario10 519 Opublikowano 31 lipca 2023 Opublikowano 31 lipca 2023 To bardzo fajna broń i też ją późno odkryłem, ale z tego co pamiętam wziąłem go na bossa, z którym się walczy przeskakując po platformach i on jest daleko. I nie mogłem go sięgnąć, ale na prawdę jest fajna. Cytuj
MEVEK 3 513 Opublikowano 31 lipca 2023 Opublikowano 31 lipca 2023 Zobaczymy ale na 10 levelu bron nie ma sobie rownych imo. A ten.. czasem wchodzac na nowa mape slysze muzyczke i napis ze gdzies jest ukryty skarb. Tylko ja nie wiem czego szukac? Nie mam jeszcze umiejetnosci plywania ale moze nie o to akurat chodzi. Spedzilem z 10 min i nic nie znalazlem. Skaner chyba nic nie pokazal w tedy Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 31 lipca 2023 Autor Opublikowano 31 lipca 2023 Muzykę słyszysz tylko mając Pozytywkę, więc tu nie będzie problemu, bo to najrzadszy przedmiot w grze. Ogólnie w biomie pierwszym czy drugim, sekrety to pokoje do których się spada, w B3 są to portale. 1 1 Cytuj
MEVEK 3 513 Opublikowano 31 lipca 2023 Opublikowano 31 lipca 2023 To chyba jestem na biezaco. No to fartlo mi sie z ta pozytywka Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 31 lipca 2023 Autor Opublikowano 31 lipca 2023 Pierwszy raz odblokowujesz ją w domu, jak podniesiesz kostkę to będzie do zebrania po sekwencji. Wszystkie osobiste artefakty tak wpadają, jak nie podniesiesz kostki to przedmiot jest dodany do puli potencjalnych przedmiotów. 1 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 31 lipca 2023 Opublikowano 31 lipca 2023 Jak Ty to wszystko zapamiętujesz to podziwiam. Ja jak dziś bym przysiadł do rozgrywki to ogólnie pamiętam co i jak, ale wiele rzeczy muszę sobie na bieżąco przypominać Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 31 lipca 2023 Autor Opublikowano 31 lipca 2023 Po prostu sporo czasu spędziłem w grze poznając wszystko, a i też udzielam się na discordzie HMQ gdzie jest więcej obeznanych osób. 1 Cytuj
mario10 519 Opublikowano 31 lipca 2023 Opublikowano 31 lipca 2023 No ale widać bo wiele tych gier masz obcykane jak już gdzieś się pyta i doradzasz to widać, że sporo godzin masz i sporo z nich pamiętasz Ja nie mam takiej pamięci do gier mimo, że w niejednej sporo godzin przegrane. Cytuj
MEVEK 3 513 Opublikowano 31 lipca 2023 Opublikowano 31 lipca 2023 Kurka, jestem w szoku z jednej strony, a z drugiej deko zawiedziony. Wielki szef w 3 biomie okazal sie latwiejszy niz sie spodziewalem. Co prawda udalo mi sie dobrze przygotowac: mialem ze soba duza fiolke sylfionu + jakies fajerwerki oraz zgnily pluj na 13 levelu - fantastyczna bron, potrafi dobrze namieszac. Jedyny jej minus to przeladowanie co strzal. Mozna sie wyuczyc timingu, ale mimo to zdarzaja sie wpadki. Sam boss okazal sie banalny, gdyz pokonalem go za 1 podejsciem. Bylo troche skakania, ale z linka jest to dosc ulatwione Szkoda ze 4 biom zaczynamy na gol.asa Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 1 sierpnia 2023 Opublikowano 1 sierpnia 2023 No w Returnal uważam, że droga do bossa jest trudniejsza niż sam boss. Odwrotnie w Soulsach. No ja mam takie odczucia przynajmniej. Cytuj
MEVEK 3 513 Opublikowano 1 sierpnia 2023 Opublikowano 1 sierpnia 2023 Zgadzam sie. A zaczynajac od 1 biomu jestesmy w stanie sie strasznie dopakowac Tak sie wkrecilem ze moge skonczyc watek glowny jeszcze przed urlopem. Potem to juz z gorki, taknie ? Cytuj
MEVEK 3 513 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Opublikowano 8 sierpnia 2023 @Square Proszę o kilka porad odnośnie platynki w tym niezwykłym szpilu. Aktualnie jestem po akcie 2 i powoli zbliżam sie do 3 - jeszcze tylko 2 biomy mi zostały. Przy okazji zbieram co mogę ale widzę ze nie wszystkie znajdzki sa do zebrania. Na necie piszą zeby sie nie stresować póki nie ukończę aktu 3. Jaka kolejność jest poprawna, aby wszystko zebrać do kupy. Please Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 8 sierpnia 2023 Jakieś pojedyńcze rzeczy mogą się pojawić dopiero po trzecim akcie z tego co pamiętam. Potem pozostaje powtarzanie leveli aż wpadnie. Najgorszy jest B2, który może wymagać nawet kilkudziesięciu cykli. Cytuj
MEVEK 3 513 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Opublikowano 8 sierpnia 2023 52 minuty temu, Square napisał: Jakieś pojedyńcze rzeczy mogą się pojawić dopiero po trzecim akcie z tego co pamiętam. Potem pozostaje powtarzanie leveli aż wpadnie. Najgorszy jest B2, który może wymagać nawet kilkudziesięciu cykli. W 2 biomie brakuje mi 5 z 20 takze chyba jest dobrze. Wszystko zalezy od szczescia. Na wieczor lece z koksem Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 8 sierpnia 2023 No spoko, ale tam dwa pokoje są bardzo rzadkie, nawet po łatkach, które przyspieszyły platynę. Nawet wiedząc czego się szuka i robiąc speedruny może to zająć sporo powtórzeń. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi