Skocz do zawartości

Returnal

Square

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rownież z biegiem czasu porzuciłem karabin, ale jednak nigdy nie przyzwyczaiłem się do tych dwóch z małymi magazynkami, dyskownica i plujka, musiałbym być perkusistą by zgrać tańczenie po planszy, i pilnowanie przeładowania takiej broni i być zadowolonym z efektu.

Opublikowano

Przy pierwszym przejściu najwięcej korzystałem właśnie z karabinu i pustkostrzała, bo zasięg mają fajny. Później więcej z pistoletu i zgniłego pluja, miotacz elektropretów i wyrzutnia dysków dla mnie były jakieś kiepskie, ale może faktycznie jak się podbije ich poziom i wpadną nowe traity będą lepsze. Do przetestowania niedługo :)

Opublikowano
37 minut temu, Rtooj napisał:

dyskownica i plujka, musiałbym być perkusistą by zgrać tańczenie po planszy, i pilnowanie przeładowania takiej broni i być zadowolonym z efektu.

Zarówno Dyskownica jak i Zgniły Pluj najlepiej się sprawują mając jeden strzał, bo bardzo łatwo złapać rytm. Jak wyleci z Powiększoną Komorą to nawet nie podnoszę,

Obie bronie odblokowuje się albo późno, albo łatwo pominąć, stąd też nie są tak często używane przez graczy.

• Plusik 2
Opublikowano

No niestety wczoraj gra pokazała mi gdzie moje miejsce. 4-5 zgonów w miejscach, gdzie normalnie raczej powinno być problemu. Bronie też mi nie leżały. Do tego czasami losowo pojawia się taka jedna czerwona bestia, która jest dużo bardziej wytrzymalsza na obrażenia. 

Opublikowano

Wczoraj miałem jeden run i nic mi nie szło. Nie dość, że nie chciało mi dobrać dobrej broni to jeszcze nigdzie nie było astronauty do zebrania. Cały pierwszy i drugi biom przechodziłem niemal na zerowym życiu, a ostatecznie doszedłem do bossa i prawie go pokonałem. Tak gra jest niesamowita pod tym kątem. Wydaje się, że jak coś zyebiesz na początku to już nic nie osiągniesz a tu taka niespodzianka. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Cytat

Pomijając całą tę wylicznake. To skąd informacje że w tym roku może wyjść gra Housemarque, są ku temu jakieś realne przesłanki czy to raczej pobożne życzenia?

Dyskusja rozpoczęła się w temacie Death Stranding 2. Odpisuję tu by uniknąć offtopu.

Na nową grę Housemarque to bym w 2024 nie liczył. Nex Machine wydali w 2017, a Returnala w 2021. Patrząc na to jak gra jest dopracowana i że powstawała od podstaw, jestem w stanie uwierzyć, że prace zajęły 4 lata.

Ciekawe czy spróbują pójść w segment AAA. Ja bym wolał by zostali przy AA. Ich kolejna gra nie potrzebuje dla mnie tych super animacji jakich uświadczymy choćby w Pająku, by być dobrą i miodną grą. Mogli by wydać nawet nową grę w stylu Dead Nation lub Alienation. Ciekawe na co naciska Sony.

Opublikowano
34 minuty temu, Lukas_AT napisał:

Dyskusja rozpoczęła się w temacie Death Stranding 2. Odpisuję tu by uniknąć offtopu.

Na nową grę Housemarque to bym w 2024 nie liczył. Nex Machine wydali w 2017, a Returnala w 2021. Patrząc na to jak gra jest dopracowana i że powstawała od podstaw, jestem w stanie uwierzyć, że prace zajęły 4 lata.

Ciekawe czy spróbują pójść w segment AAA. Ja bym wolał by zostali przy AA. Ich kolejna gra nie potrzebuje dla mnie tych super animacji jakich uświadczymy choćby w Pająku, by być dobrą i miodną grą. Mogli by wydać nawet nową grę w stylu Dead Nation lub Alienation. Ciekawe na co naciska Sony.

Pomijając że nie postawiłbym więcej niż 100 zł że gra wyjdzie w 2024, to skrócenie czasu przygotowywania kolejnej gry z 4 do 3 lat to nie jest jakieś sci-fiction, tym bardziej że doskonale wiemy że zostali przytuleni przez Sony, i raczej będą mieli przyjemniej niż ciężej. Oczywiście nie wiadomo też na jaką wielkośc gry postawili. Tak czy tak 3 a 4 lata to nie jest przepaść.

Opublikowano

Ten 5 biom (zimowy) to jest jakiś hardcore bez wazeliny. Siedzę już tam kilka dni i nie mogę przejść drugiego killrooma. Przeciwnicy są zwyczajnie za mocni i jest ich zbyt wielu. Jakieś porady macie?

Opublikowano
14 minut temu, LukeSpidey napisał:

Ten 5 biom (zimowy) to jest jakiś hardcore bez wazeliny. Siedzę już tam kilka dni i nie mogę przejść drugiego killrooma. Przeciwnicy są zwyczajnie za mocni i jest ich zbyt wielu. Jakieś porady macie?

Naładuj kontroler, sprawdź czy wszystko z nim dobrze i reaguje jak potrafi, wyśpij się, kup jakieś dobre zdrowe przekąski i dużo wody, żeby po każdym nieudanym runie coś wszamać i wypić, jakieś rozciąganko na macie w międzyczasie i pyknie, mówię Ci :). 

• Haha 2
Opublikowano
49 minut temu, LukeSpidey napisał:

Jakieś porady macie?

Z którą odnogą masz problem, Challenge Room? Tam jest sporo miejsc do użycia linki więc polecam  być ciągle w ruchu.

Masz odblokowane traity na broniach?

Jak będziesz w Hubie to otwórz  zamknięte drzwi aby zdobyć

Spoiler

stałe ulepszenie.

Nie pomoże za bardzo w przejściu B5, ale się przyda.

Opublikowano

@Square Ulepszenie już odblokowałem. Generalnie problem mam z każdym pokojem, niezależnie, które drzwi otworzę. Z reguły przebijam się przez pierwszy killroom, a potem tylu robi się przeciwników, że albo wyprztykuję się z zasobów leczniczych, albo padam jak mucha. Skok poziomu trudności jest bardzo duży, bo 4 biom nie sprawia mi większych problemów. 

Mam pytanie odnośnie broni. Co zadaje większe obrażenia? Broń na wyższym poziomie czy broń na niższym poziomie, ale z podbitym Bonus Damage? Upodobałem sobie karabinki albo wyrzutnię rakiet, ale widzę, że na 5 biomie obrażenia, który kosiły wrogów na 4 biomie już takie nie są. 

Opublikowano

Musisz po prostu zgodnie z idea rogalików umierać, uczyć się wrogów, umierać, uczyć się sterowania, wygrywać.

Jak znasz broń, znasz przeciwnika, to naprawdę wszystko można przejść, chyba że jesteś na 10 poziomie wieży ;]

Opublikowano
1 godzinę temu, LukeSpidey napisał:

Mam pytanie odnośnie broni.

Jeżeli porównujesz te same bronie to traity mają większe znaczenie, dopiero później statystyki. Level broni oznacza ile punktów jest losowo rozłożone na te trzy staty.

• Dzięki 1
Opublikowano

Usiadłem o 23:00 z zamiarem ostatniego podejścia. Doszedłem do wniosku, że jak mi się nie uda to odstawię grę na kilka dni z zamiarem odpoczynku i świeżego podeĵścia. Godzinę później 5. biom został przeze mnie podbity za pierwszym podejściem. What the actual fuck?! :dunno:

Nie ukrywam, że broń, którą dość szybko znalazłem (rakieta z mocnym bonus damage i pociskami rykoszetowymi na full auto) bardzo pomogła. Przedzierałem się przez wrogów jak nóż przez ciepłe masło. Po drodze złapałem jeszcze astronautę i z 200%  życiem oraz dwoma dużymi apteczkami wkroczyłem do 6. podwodnego biomu. Ale to zostawiam sobie na kolejny wieczór. Stay tuned folks.

Opublikowano
8 godzin temu, LukeSpidey napisał:

Usiadłem o 23:00 z zamiarem ostatniego podejścia. Doszedłem do wniosku, że jak mi się nie uda to odstawię grę na kilka dni z zamiarem odpoczynku i świeżego podeĵścia. Godzinę później 5. biom został przeze mnie podbity za pierwszym podejściem. What the actual fuck?! :dunno:

Nie ukrywam, że broń, którą dość szybko znalazłem (rakieta z mocnym bonus damage i pociskami rykoszetowymi na full auto) bardzo pomogła. Przedzierałem się przez wrogów jak nóż przez ciepłe masło. Po drodze złapałem jeszcze astronautę i z 200%  życiem oraz dwoma dużymi apteczkami wkroczyłem do 6. podwodnego biomu. Ale to zostawiam sobie na kolejny wieczór. Stay tuned folks.

Emotions 98.3 <3. Tak brzmi jak typowy playthough Returnalika. 

6 biom jest krótki, ale w cholerę trudniejszy, szczególnie taki jeden random przed bossem mi się przypomina xD. 

No i nie zapomnij potem o DLC. 

Opublikowano
2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał:

6 biom jest krótki, ale w cholerę trudniejszy, szczególnie taki jeden random przed bossem mi się przypomina xD.

Z nim nie trzeba walczyć, ale obowiązkowo pojawia się wcześniej przed ostatnim ulepszeniem i to w wersji Wypaczonej. Wyrzutnie Pirobomb się tam skanuje też.

Opublikowano
1 minutę temu, Square napisał:

Z nim nie trzeba walczyć, ale obowiązkowo pojawia się wcześniej przed ostatnim ulepszeniem i to w wersji Wypaczonej. Wyrzutnie Pirobomb się tam skanuje też.

Jasne, ale typ dużo trudniejszy niż jacykolwiek bossowie w grze.