Skocz do zawartości

Returnal

Square

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Tutaj fajny podgląd na Art of Returnal. Sam zamówiłem dwie sztuki (jeden na prezent dla kumpla, który podobnie jak ja zakochał się w tej gierce na amen) i serio nie żałuję. Niektóre arty trochę z dupy jak wspominał @Rtooj, to fakt, jednak jest też sporo prawdziwego złota. A samo wydanie bardzo ładne (oprawa, format, druk). Komiks odpuściłem bo tutaj od razu coś mi w nim nie grało.

Największym problemem artbooka jest jego kod źródłowy - serio, gdyby to było związane z dowolną inną gierką to by była perła, sęk w tym że Returnal (gierka) to przecież kopalnia mistrzowskich obrazów (szeroko rozumianych) i spokojnie szło z tego zrobić 500 stronicowy artbook wypchany po brzegi. Same brońki i przeciwnicy (a ci zostali potraktowaniu tutaj po macoszemu), o szkicach koncepcyjnych nie mówiąc nawet.

Osobiście jakoś nie mogę przeżyć że nie dali nawet tych "roślinek"... no kurde, dla mnie to wizytówka flory z tej gierki.

FpQpn9IXoAMfPgB.thumb.jpg.3e640eaebc7583e4617d6a362e1c22c8.jpg

Jednak mimo to naprawdę warto rzucić okiem...

Edytowane przez Amer
  • Plusik 1
Opublikowano

Zacząłem Returnala i jest spoko, ale nie wiem jakbym miał w to grać skoro mam jednorazowo czas około godziny lub dwóch na granie, a raczej nie chce mi się trzymać konsoli w uśpieniu ciągle i nie móc odpalić nic innego w międzyczasie. 

Opublikowano
6 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Zacząłem Returnala i jest spoko, ale nie wiem jakbym miał w to grać skoro mam jednorazowo czas około godziny lub dwóch na granie, a raczej nie chce mi się trzymać konsoli w uśpieniu ciągle i nie móc odpalić nic innego w międzyczasie. 

Między cyklami w returnala gra się w returnala proszę Pana.

• Haha 1
  • This 1
Opublikowano

Ogólnie strasznie słabo ostatnie pół roku z zapowiedzami gier które by spowodowały opad szczęki, ani żadnych dat, ani gameplayów, trochę to denerwujące, nie pamiętam kiedy ostatnio taka dziura była.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.01.2025 o 14:19, zdrowywariat napisał(a):

Takie to dobre? W sumie prawie wszystko, co chciałem ukończyłem na PS5, niektóre gry nawet po 2 razy (survival horrory remaki :)).

Nie licząc Rebirth, to dla mnie najlepsza gra na PS5 lekko, a być może nawet i na PS4 lepszej nie bylo. Tylko nie zrażaj się na starcie, mi na poczatku średnio podeszło, ale postanowiłem jeszcze pograć kolejnego dnia i zaskoczyło. Cudowny tytuł. 

Edytowane przez agst
  • Plusik 1
  • Dzięki 1
  • This 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.01.2025 o 14:28, zdrowywariat napisał(a):

Dobrze, w takim razie wezmę przy najbliższej okazji, gdy będę w CEXie, gra zebrała dużo 10ek od userów, a cisną po grze tylko ci, którzy dostali wpierdol xD

Zdrowy, dla mnie to najlepsza singlowa gra ever. Miłość od pierwszej minuty, dosłownie. Przy czym zaznaczam z miejsca że to mój ukochany gatunek i setting świata, tutaj połączone 2 w 1, więc może dlatego tak siadło. To tak w ramach odpowiedzi na pytanie czy to dobra gra jest. 

Edytowane przez Amer
  • Dzięki 1
Opublikowano
50 minut temu, giger_andrus napisał(a):

Czy Returnal potrafi czasem zgrzytnąć podczas walki ? Grałem na premierę i nie pamiętam żeby płynność kulała a wspomniał mi ostatnio o tym kumpel. 

Nie kojarzę jakichś spadków. Pewnie coś tam dropi miejscami, bo gra chyba nie ma VRR, ale nic jakoś odczuwalnego.

A co do samej fajności gry, to zdobyła Forumkowe GOTY więc warto sprawdzić.

• Dzięki 1