Skocz do zawartości

Returnal

Square

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, mario10 napisał:

Lubię karabin techiomatyczny, ale jakieś dodatkowe funkcję w nim odblokowałem i wolniej strzela.

Jak dla mnie Większy Kaliber jest lepszy niż Rosnące Tempo, ale trzeba się trochę przyzwyczaić, że nie działa to tak samo. W trzecim biomie możesz już dobić do 15 poziomu biegłości, więc bronie będą miały 3 traity, ale do tego trzeba wyczyścić prawie wszystko po drodze, najlepiej na wysokiej adrenalinie.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

No właśnie staram się trzymać tą adrenaline wysoko. Teraz jeszcze pewnie będę odwiedzał niedostępne lokacje w 1 i 2 biomie, bo mam tą linkę do przyciąganoia albo spróbuję powalczyć w tych kill roomach z gwiazdką bo na razie byłem na nie za miękki :)

Edytowane przez mario10
Opublikowano

Powinno się dać wszędzie w trzecim, ale jeżeli rzeczywiście w wieży nadawczej się nie da to teleportnij się w inne miejsce i tam zawieś cykl.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

To jeśli są dwie wieże to może być tak, że się zakręciłem trafiłem do niej po załatwieniu drugiego bossa, a faktycznie jest skrót przy statku więc może to dwa różne miejsca. W tej wieży rzuca mnie pomiędzy poziomami i liczy mi poziomy i pokoje.  Próbowałem na kilku poziomach zawiesić cykl i za każdym razem opcja była wyłączona. Sprawdzę to zaraz w jakimś poradniku.

Faktycznie musiałem coś namieszać bo trzeci biom na pewno przechodziłem, ale od razu po drugim i dostałem chwytak. A później tym chwytakiem się dostałem przy statku skrótem do wieży i pewnie to jest ta, o której wspominacie z dodatku :)

A tak mi coś nie pasowało bo nigdzie nie przeczytałem o skrócie z 1 do 3 biomu :facepalm:

Dzięki za pomoc panowie.

Edytowane przez mario10
Opublikowano

No ta wieża to dodatek, który rozszerza fabułę, zalecałbym jej przejście dopiero jak skończysz trzeci akt. Jeżeli chodzi o B3 to jest skrót z B1 bezpośrednio przez zawalony most, pokój będzie oznaczony kółkiem tak samo jak przejście do B2 więc musisz go po prostu znaleźć, ale zaleca się wejście do B2 i zgarnięcie apteczki zaraz na początku. Potem można przebiec pustynię i użyć teleportu na szczyt i wtedy wejść do B3.

• Plusik 1
Opublikowano

Czy jest sens zabierać się za tą grę jak na jedną sesje ma się godzinkę, półtorej? Nie grałem ze względu na dosyc mało czasu i teraz jak jest w abo to się zastanawiam i nie wiem czy się wkręcać czy pcozekać na lepsze czasy. Runy są szybkie czy idzie tu topić godziny na jednym runie?

Opublikowano
29 minut temu, PanKamil napisał:

Czy jest sens zabierać się za tą grę jak na jedną sesje ma się godzinkę, półtorej? Nie grałem ze względu na dosyc mało czasu i teraz jak jest w abo to się zastanawiam i nie wiem czy się wkręcać czy pcozekać na lepsze czasy. Runy są szybkie czy idzie tu topić godziny na jednym runie?

Też tak miałem, a teraz da się zawiesić run co nie zmienia faktu, że gra jest wymagająca, ale ja teraz bawię się doskonale nawet jak muszę powtarzać co chwilę, a sam ma rzadko więcej czasu na giercowanie niż 1,5-2 godzinki.

• Plusik 1
Opublikowano

Kurde walka z Nemesisem elegancka:obama:

Czasem żałuje, że parametry nie przechodzą do kolejnego biomu. Na walkę z Nemesisem byłem przygotowany kozacko. Astronauta, 2 fiolki sylfionu małego, jedna apteczka i podwojona praktycznie integralność. Z Nemesisem pierwsza najgorsza pierwsza faza, a później już fajna walka z przeskakiwaniem między platformami ale nie ukrywam, że trochę mi naklepał :)

• Plusik 1
Opublikowano

To jest 3 boss? Bo jeżeli tak, to padłem dwa razy, teraz idę trzecie raz, ale już fajnie doładowany (min. figurka). Za pierwszym razem, to nawet nie wiedziałem za bardzo w co strzelać. 

Opublikowano

Pewnie walczył z nim pierwszy raz, bo na prawdę za pierwszym razem za bardzo nie wiadomo w co strzelać. 

Spoiler

Ja strzelałem w te pojawiające się postacie. 

Tak w ogóle, to który boss i biom są najtrudniejsze? 

Opublikowano

No spoko, ale jeżeli widzisz, że nie robisz damage'u to chyba strzelasz też gdzieś indziej.

Dla wielu najtrudniejszy jest piąty biom, niektórzy powiedzą, że szósty, a inni że trzeci (kiedyś był najtrudniejszy). A tak na poważnie obiektywnie oceniając to wszystkie są bardzo zbliżone do siebie. Czwarty biom zaczynasz od 15 poziomu biegłości, a mając już trzy traity na broni można siąć zniszczenie, ze hej.

• Dzięki 1
Opublikowano

W trzecim psuły mi krew te latające ścierwa takie drony czerwone często mi zbijały adrenalinę do zera, albo te czołgające kamikadze.

Na 3 bossa karabin najlepszy bo ma daleki zasięg. Cały biom przeszedłem z plujem ale na bossa karabin i jazda.

Opublikowano

Dlatego B3 wspominam jako najtrudniejszy. 

3 godziny temu, Square napisał:

Ostatnio grałem z jakimś randomem polakiem i strzelał w głowę :dynia: Aż korciło wyjść z gry.

Jakbyś całe życie napierał w Cody i BFy to też byś z automatu w głowy celował :)

Opublikowano
14 godzin temu, Square napisał:

To teraz sobie wyobraź, że przez kilka tygodni po premierze te drony miały 2x więcej życia i mocniejsze ataki.

To faktycznie musiały być upierdliwe bo teraz potrafią mnie nieźle wkurzać.

Opublikowano

Najważniejsze to znaleźć "środek ciężkośći" wrogów na planszy, i odpowiednio trzymać to miejsce na dystansie cały czas krążąc albo się chowając. Śmiganie wokół pionka zamiast największego rzeźnika szybko się skończy zgonem, bo plecy bohaterki nie są nietykalne.