Ludwes 1 682 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 6 minut temu, nero2082 napisał: 42h, ale pojedyńcze runy są "męczące" bo brak sejwa Właściwie to 18, bo po tylu gość zobaczył napisy. Reszta to granie pod secret ending. I właściwie to nie narzekają na długość gry, jak ktoś tu wspominał, tylko na długość jednego runu, bo tu wychodzi niby koło 2h. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 644 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Oj będę niewyspany jutro w robocie Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 736 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 1 godzinę temu, Figuś napisał: o jebany 45 min recka XD najlepsza z tych recek <3 wg niego gierka podzieli graczy mocno, no i nie jest dla każdego, coś jak z Sekiro gdzie ludzie nagle mieli zachciankę na easymode.. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 249 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 12 minut temu, nero2082 napisał: najlepsza z tych recek <3 wg niego gierka podzieli graczy mocno, no i nie jest dla każdego, coś jak z Sekiro gdzie ludzie nagle mieli zachciankę na easymode.. Co jak co, ale ostatni główny boss w Sekiro, mimo, że mam na koncie wiele trudnych gier i bardzo lubię takie wyzwania, to było trochę za dużo na moje nerwy, pokonałem go dosyć szczęśliwie a znam wielu, co odpuścili :P. Poziom trudności, jak jest tylko jeden, to jednak powinien być dobrze wyważony, Sekiro moim zdaniem momentami zbytnio odjeżdżało w drugą stronę. Mam nadzieje, że Returnal nie będzie miał takich aż spike'ów jak w Sekiro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 będzie oglądane Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 736 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 stream leci PS Access, robią malignant run Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Archon jak zwykle dostarczył rzeczową recenzje. Miałem czekać na używkę ale głód czegoś nowego jest zbyt duży i jutro po pracy wciągam swoją kopię. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 2 godziny temu, PanKamil napisał: jak dla mnie brak kontynuacji bloodborna to wielki plus bo to dzieło tak kompletne i wspaniałe, że druga część nie mogła by powtórzyć tej perfekcji i powstałaby skaza na IP "BLOODBORNE". Returnal mega mnie cieszy i sukces takiej gry być może przysłuży się rozwojowi tego gatunku na salonach AAA Daliby oprawę oraz 60ks jak w DS remake i byłoby cudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 22 minuty temu, WisnieR napisał: Archon jak zwykle dostarczył rzeczową recenzje. Miałem czekać na używkę ale głód czegoś nowego jest zbyt duży i jutro po pracy wciągam swoją kopię. Trochę za mocno, bo już smaka narobił, a konsoli brak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 074 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Szczerze powiedziawszy to u mnie ta recka arhona raczej hajp obniżyła. Jednak mówi o gorszej (przedaczowej) grafie i wyglądzie jak z ps4. Tzn nie jest zła ale nie urywa. Przede wszystkim smuci mnie info o braku sejwa podczas runa. Ale tak czy siak gierka jutro będzie do odbioru to się przekonam osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Do oceny grafiki nie były potrzebne recki, bo to że jest pastgenowa było widać już na pierwszych filmach. W każdym razie majówka z Returnal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 XD Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Pogralem troszke. Pierwsze wrazenia: gra jest strasznie ciemna, prawie czarna. Swiat ozywa podczas walk (slynne efekty swietlne i czasteczkowe developera), no ale i tak nie kazdemu to siadzie rogale to jeden z moich ulubionych gatunkow, synonim gry wideo, ale nie do konca jestem przekonany czy tpp jest DLA MNIE odpowiednia konwencja ;\ nie wiem czy po Hadesie (ktory jest obiektywnie i subiektywnie jedna z najlepszych gier wszechczasow i zrewolucjonizowal gatunek) Returnal jest w stanie wywrzec tak mocne wrazenie bardzo latwo jest zginac nie czuje natychmiastowej checi wskoczenia w nastepny loop. Nie osmieszajcie sie z tymi save'ami mordeczki, to jest rogal - esencja gamingu. Macie usiasc, zapomniec o bozym swiecie i grac od A do Z. Jesli tego nie rozumiecie, to nie kupujcie. Zobaczymy dalej, trzymam kciuki ze kliknie, bo potencjal jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 1 minutę temu, Dave Czezky napisał: Pogralem troszke. Pierwsze wrazenia: gra jest strasznie ciemna, prawie czarna. Swiat ozywa podczas walk (slynne efekty swietlne i czasteczkowe developera), no ale i tak nie kazdemu to siadzie rogale to jeden z moich ulubionych gatunkow, synonim gry wideo, ale nie do konca jestem przekonany czy tpp jest DLA MNIE odpowiednia konwencja\ nie wiem czy po Hadesie (ktory jest obiektywnie i subiektywnie jedna z najlepszych gier wszechczasow i zrewolucjononizal gatunek) Returnal jest w stanie wywrzec tak mocne wrazenie bardzo latwo jest zginac Nie osmieszajcie sie z tymi save'ami mordeczki, to jest rogal. Jesli tego nie rozumiecie, to nie kupujcie. Zobaczymy dalej, bo potencjal jest. Czyli na oledzie będzie wyglądać kozacko! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Ale to pierwszy biom jest taki tylko Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 No to spoko Housemarque to sa przechuje, niedocenienie geniusze wierni swoim idealom, wiec w weekend lece dalej z koksem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Czyli nie dla mnie. Do rogali się chyba nigdy nie przekonam. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Tez tak mialem, az trafilem na children of morta - teraz to moj ulubiony gatunek. Nie jestem tez w stanie sobie wyobrazic, ze Hades sie komus nie spodoba. Boje sie tylko, ze Returnal jest paradokalnie zbyt staroszkolny i nie korzysta z dorobku najlepszych gier tego typu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 13 minut temu, mozi napisał: Czyli nie dla mnie. Do rogali się chyba nigdy nie przekonam. W The Binding of Isaac grałeś? Undermine? Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Isaac i dead cels i tak odbiłem się. No nie będę się zmuszal jak samo założenie mi nie pasi. A no i na switchu spelunker i też ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Rogal rogalowi nierówny, tak samo jak metroidvania innej metroidvanii itd. Wszystko zależy od danej gry, jej settingu, oprawy, stylu, mechanik, poziomu trudności itd. Ja też przekonałem się do niektórych gatunków dzięki forumkowi i jestem bardzo za to wdzięczny, bo sam z siebie bym w wiele gier nie zagrał czy nawet o nich nie słyszał. Także nie ma co od razu skreślać jakiegoś genre, bo ja też np. nie jestem fanem shooterów fpp, ale czasem zagram sobie dla odmiany w singlu w jakiegoś Killzone czy Bulletstorma (w multi bym nie zdzierżył i pewnie osiwiał). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Spróbuj Undermine, tam progres jest bardziej odczuwalny przy kolejnych podejściach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 606 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Ja mam problem z przekonaniem się do roguelike'ów. Za to w roguelite'y gra mi się świetnie. Po prostu lubię czuć jakiś postęp i nie zaczynać rozgrywki za każdym razem KOMPLETNIE od zera (w takim przypadku po prostu usunąłbym save). Mogę powtarzać runy, jak najbardziej, ale dajcie mi jakiś element stałości i pewne zakotwiczenie w progresie (poza naturalnie nabywanym skillem). Isaac i Spelunky mnie nie przekonały, ale Dead Cells czy Children of Morta to już sztosiwa. A Housemarque? Za Alienation ich uwielbiam, bo swego czasu wessało mnie całkowicie. Świetnie bawiłem się również przy... Outland. Resogun to wiadomo - idealne na krótkie strzały, ale potrafiło wciągnąć też na dłużej, a Nex Machina leży na dysku i czeka na mój odpowiedni nastrój do tego typu gry. Ogólnie mają moje zaufanie. I mówcie co chcecie, ale uwielbiam te momenty, gdy na konsole wjeżdża jakieś nowe IP, po którym nie do końca wiadomo czego się spodziewać pod względem rozgrywki, fabuły, smaczków. Jest ten dreszczyk ekscytacji i aż chce się brać udział w masowym testowaniu póki świeże. 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 693 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Ja swego czasu szybko odbiłem się od Isaaca, ale za to Hades siadł mi wybitnie, na pewno mój top 3 zeszłego roku. Więc Returnal ze względu na to dam szansę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 10gb aktualizacji mi wyskoczyło do pobrania xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi