Plugawy 3 672 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Mi ta gierka rozgrywką przypomina trochę Parasite Eve 3rd Birthday z psp. Grałbym chęcią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 394 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Update mały, 1GB, pobieranie kilka sekund, kopiowanie godzina, kpina...Co do zmian to nie ma info. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 143 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Kurwa miałem grę w uśpieniu po pokonaniu pierwszego bossa XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Shit ja też mam w uśpieniu w połowie runu! Co naprawia update? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 609 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 12 minut temu, Figuś napisał: A czy ty byś nie spierdalał? XD Oj, spierdalało się parokrotnie, strategiczny odwrót żadnym wstydem xd A w walkach z tym kozakiem to najlepiej się sprawdza ciągły ruch i trzymanie dużego dystansu. Na bliskim bije, na średnim doskakuje, ale na dalekim zazwyczaj musi się przespacerować i skrócić odległość, więc jest czas w niego ładować. Oczywiście łatwiej powiedzieć, niż zrobić, gdy czasami arena roi się od mniejszych przeciwników, ale po oddaleniu jest chwila spokoju by sobie z nimi poradzić (bo bydlak musi się przejść) i u mnie ta strategia póki co się sprawdza w miarę skutecznie, nawet w pomieszczeniach z gwiazdką. A propos pomieszczeń z gwiazdką, to wczoraj śmiało wbiłem się do takiego w drugim biomie i w ramach komitetu powitalnego miałem tego teleportującego się aliena + pustynnego żuczka, więc wiem jak to jest obsrać bieliznę. Tym bardziej, że śmierć w tej grze potrafi boleć, oj potrafi xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 143 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 1 minutę temu, WisnieR napisał: Co naprawia update? Nie ma patch notes na tą chwilę, ale to jakiś szybki hotfix bo ostatnia cyferka z 0 na 1 się tylko zmieniła. Włączyłem konsole na szczęście jeszcze gra się nie zaktualizowała, lecę na szybko do drugiego biomu obczajkę zrobić XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Wczoraj zgodnie z planem pełne przygotowanie: 5 pasożytów, w cieniu wygląda się jak choinka, astronauta, apteczki, i save w maszynie za 6 etherów. No i przepiękna broń. Poszło nieźle, ocaliłem astronautę i jedną apteczkę, potwierdzeniem była radosna "K%$!A" na cały dom. Rozochocony ruszyłem na 3-ci biom, bo po drodze tak jeszcze dopakowałem że czułem się jak Rambo - chyba najlepszy pasożyt to ten odnawiający życie do minimum. 3-ci biom przepiękny i pękł razem z bossem za pierwszym razem, metoda wolnych kroczków i pełne skupienie zaowocowało nadal zachowaniem astronauty co jak pokazała linia fabularna nie zostało docenione w biomie czwartym. Najpiękniejszym dotychczas dodatkowo, po jednym zgonie w zapadni (te fioletowe lasery ) zebrałem klucze i uśpiłem konsolę. Ta gra to calkowicie nowe doznanie dla mnie, trzeci boss... nie pamiętam kiedy ostatnio byłem tak podekscytowany. Do dziesiątek zalet doszła kolejna - Spoiler broń na pręty - geniusze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 609 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Ale co, nagły update wymusi mi zamknięcie gry w połowie runu (jestem aktualnie w trzecim biomie)? Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Trzeci Boss wydawał się wyjątkowo prosty o ile się ma zeza rozbieżnego i umie patrzeć na obydwie krawędzie ekranu xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 143 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 3 minuty temu, Kmiot napisał: Ale co, nagły update wymusi mi zamknięcie gry w połowie runu podczas gry nie, jak masz konsolę uśpioną to tak, chyba że masz w opcjach wyłączone aktualizowanie automatyczne Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Dawno chyba nie było tak trudnej gry wzbudzającej tak dużo zachwytów. Mówicie, że warto brać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 534 Opublikowano 3 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Jeżeli się zastanawiasz czy brać to możesz przestać i od razu wykładać pieniążki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 3 minuty temu, Voytec napisał: Dawno chyba nie było tak trudnej gry wzbudzającej tak dużo zachwytów. Mówicie, że warto brać? Sprawa jest o tyle śmieszna że jedni twierdzą że gra jest za droga, a ja obecnie uważam że ta gra będzie minimum kultowa i dla niej jednej warto zaopatrzyć się w konsolę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 609 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 9 minut temu, Figuś napisał: podczas gry nie, jak masz konsolę uśpioną to tak, chyba że masz w opcjach wyłączone aktualizowanie automatyczne profilaktycznie odpaliłem konsolę z uśpienia i nadal jestem w 3 biomie, więc zostawię ją odpaloną, bo zagram dopiero za jakiś czas xd 10 minut temu, Voytec napisał: Dawno chyba nie było tak trudnej gry wzbudzającej tak dużo zachwytów. Mówicie, że warto brać? Tylko jeśli uważasz się za TWARDZIELA, który się nie popłacze, jeśli po zgonie będzie musiał zaczynać grę od początku (pozornie, ale jednak). Założenia mogą budzić wątpliwości, ale sam gameplay to czysty jak złoto miód. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Właśnie sprawdziłem, właśnie zaczęło się pobieranie, dzięki wam je wstrzymałem dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Godzinę temu, WisnieR napisał: Trzeci Boss wydawał się wyjątkowo prosty o ile się ma zeza rozbieżnego i umie patrzeć na obydwie krawędzie ekranu xD Trzeci jest prosty ale tylko w trzeciej fazie bo wlasciwie pociski omijaja sie same. Za to dwie pierwsze fazy to meczarnia przynajmniej dla mnie. Padl i 4ty u mnie. Zdecydowanie najprostszy ze wszystkich. Teraz 5 biom i znowu opad szczeki. Ta gra jest cudowna. W ogole ile razy bym nie zaczynal od nowa to zawsze uklad planety, rozmieszczenie przedmiotow, znajdzki, bronie, przeciwnicy sa rozni. Wlasciwie to ani razu rozgrywka sie nie powtorzyla na te pewnie juz okolo 30 prob, wiadomo w poszczegolnych kill roomach trafiasz na podobnych przeciwnikow ale kolejnosc zawsze rozna. Nie ma nudy ani przez moment. Chetnie bym sie pokusil o wyczyszczenie kazdej planety ale pozbierac wszystko, przy tej losowosci to nie wiem ile razy trzeba by bylo zaczynac od nowa XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Ten moment gdy otwierasz wrota, lecą 3 stwory, dwa roboty, jakiś olbrzym, ładujesz 8 prętów tworząc pajęczynę, odsuwasz się, drzwi się zamykają, i obserwujesz znikające paski energii Czy mieliście wrażenie że od 3/4 biomu czasami graficzne błędy są? Początki filmików i niedograne tekstury, szkoda też że twarz Selene w trakcie gry wygląda jak na PS3. A co do grafiki "nie next-genowej" zarzucanej w recenzjach - nie dziwię się że chcąc skonstruować tysiące komnat zdecydowali się na pewne uproszczenia, w trakcie rozgrywki wszystko jest piękne i płynne i to jest znak że mamy grę nowej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 No faktycznie 4ty dość łatwy ale miałem pociski pijawki, a z tym to jest easy mode. Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 736 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 z jaką bronią latacie po biomach 1-2? czytam ciekawe rzeczy o shotgunie spitmaw który odpowiednio dopompowany sieje spustoszenie ale osobiście mam uśmiech na twarzy jak znajdę tachyomatic carbine na wysokim lvl :> Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Hollowseeker, chyba ze wpadnie Tachyomatic Carbine z przyśpieszającą serią. Strzelba i pistolet jednak mają małe magazynki i wymagają większego wyczuwania reloadu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 394 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Pistolet ma fajne bonusy, jak np Homing Missile, czyli przy strzelaniu dodatkowo wypluwa małe rakietki. Jak trafisz z dobrymi statami to schodzą jak złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza
iks 80 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Hollowseeker >>>>>>> carbine, electropylon driver, sidearm w tej kolejności, innych broni nie ruszam. Najlepsze perki na broń to moim zdaniem hardened, portal beam, leech rounds i serratic rounds. Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 394 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 W 3 świecie soundtrack podczas walk to po prostu miazga. Jakby brał udział w jakiejś kosmicznej walce o przetrwanie. Czyli w sumie w punkt Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 (edytowane) ...albo basy w 4-tym, zastanawiałem się czy te Pulse'y Sony są gotowe na takie coś. Muzyka jest doskonała. Szkoda że granie na słuchawkach wyklucza się z dzwiękami kontrolera przy głośnikach TV, oba motywy doskonałe. 4 boss padł, każdy z czterech biomów był wspaniały, ale gdybym miał wybierać gdzie lecieć na wakacje to zdecydowanie nr 4. Czasami miało się wrażenie że to nie dziwne rośliny i stwory tylko małpy i ptaki wydają te odgłosy. Edytowane 3 maja 2021 przez Rtooj Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 (edytowane) Swoją drogą - jakaś forma multi z tym system strzelania Returnal to mógłby być sam miodek. Prawie w ogóle nie gram w gry multiplayer, ale akurat jakąś wariację z Returnala chętnie bym sprawdził, bo mógłby być kozaczek. I ciekawi mnie czy Housemarque będzie coś dokładać do swojej gry - np. jakieś DLC z dodatkowymi biomami, albo jeszcze większe zwiększenie różnorodności/losowości w biomach, dodatkowych bossów itp. Edytowane 3 maja 2021 przez Cedric Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi