Patricko 1 394 Opublikowano 6 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2021 W ogóle ktoś mówił, że używanie tego Refractora (ta maszyna do niby zapisu gracza) powoduje, że wrócimy po śmierci, ale bez przedmiotów. Dzisiaj tego użyłem pierwszy raz specjalnie i wróciłem dosłownie ze wszystkim, tak jak w momencie robienia zapisu, bronie, artefakty, pasożyty, pasek zdrowia, itd. Może wtedy był bug? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 651 Opublikowano 6 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2021 (edytowane) No chciałbym tak po tym jak padłem na 3 szefie, niestety wróciłem golas xD Wróć, w sensie apteczek i astronauty nie było, reszta była czyli tak jak mówisz, ale ciul z tego jak sklep pusty, obolitu nie ma, wszystko poczyszczone, to se mogłem pomachać mu z tej platformy xD Edytowane 6 maja 2021 przez cotek Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 743 Opublikowano 6 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2021 no na tym polega reconstructor, że przywróci cie w biomie w którym go odpaliłeś, dobre na boss run tylko że w tym biomie będziesz miał już wyczyszczone pokoje więc nieoptymalne Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 394 Opublikowano 6 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2021 No wiem, ale ktoś mówił że wracali goli i wesoli, więc nie używałem tego, bo co mi to da że wrócę jak nie będę miał się gdzie dobić konkretnie? Teraz w biomie 5 i 6 obowiązkowe zapisy lecą. Cytuj Odnośnik do komentarza
iks 80 Opublikowano 6 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2021 Obowiązkowo w 5 i 6, reconstructor uratował moje pierwsze przejście gry, najpierw w 5 potem w 6. Tylko wtedy biegałem z karabinem bo jeszcze nie do końca ogarniałem system gry i namęczyłem się niemiłosiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 6 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2021 Od 4:17 walka z nemesis, tak dopasionej Selen nie miałem jeszcze 10 artefaktow w tym astronauta, 5 apteczek, 5 pasożytów, w tym jeden z 40% szans na odsyłanie zużytego przedmiotu. Udało się z dwoma apteczkami, bez użycia astronauty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szyna100 36 Opublikowano 6 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2021 No i platynka wpadła w sam raz na premierę RE8 Częstotliwość występowania niektórych pomieszczeń jest masakrycznie niska. Aby zdobyć ostatni glif musiałem zrobić dobrze ponad 50 runów biomu 2. OIstatnie kilkanaście to już był czysty speedrun. Bieg do przodu, ignorowanie przeciwników, wpadanie do każdego pomieszczenia i już na pierwzy rzut oka wiedziałem, że w danym miejscu nic nie znajde. Ogólnie trudnośc platyny osobiście oceniam na 5/10 i to tylko ze względu na męczący grind kompletnie zależny od rng. Jakby nie brać po uwagę grindu to takie 3,5-4/10. Po opiniach recenzentów myślałem że sama gra będzie znacznie trudniejsza. 4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 6 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2021 Nie no bez przesady, trudnosc 3/10 to jest ratchet xD Od returnala masa osob sie odbila po pierwszym biomie, byly nawet takie przypadki na forum dla g r a c z y Gierka wymaga przede wszystkim cierpliwosci, skupienia i pokory. No i farta. A skill to przyjdzie po paru probach Cytuj Odnośnik do komentarza
iks 80 Opublikowano 6 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2021 (edytowane) @szyna100 gratulacje, mi zostały 3 znajdźki, 2 w biomie 2 i niestety log 9 który szuka pół internetu Jeszcze z ciekawości ile godzin na liczniku? Edytowane 6 maja 2021 przez iks Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 651 Opublikowano 6 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2021 (edytowane) @elvis004 Ale ekstra, jest motywacja Widzę, że Hollowa też miałeś, zauważyłem po filmikach na YT że dość mało obrażeń Nemesisowi zadaje ta broń, niektórzy tym zwykłym karabinkiem albo wyrzutnią rakiet jechali mu równo. I skąd tyle apteczek Ci się ostało ? Edytowane 6 maja 2021 przez cotek Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 6 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2021 [mention=15628]elvis004[/mention] Ale ekstra, jest motywacja Widzę, że Hollowa też miałeś, zauważyłem po filmikach na YT że dość mało obrażeń Nemesisowi zadaje ta broń, niektórzy tym zwykłym karabinkiem albo wyrzutnią rakiet jechali mu równo. I skąd tyle apteczek Ci się ostało ? Miałem pasożyta, który daje 40% szans na to że odzyskasz zużyty przedmiot i te 40% działało jak 100% bo co chwile mi odawiało apteczkę. Zapomniałem z tego wszystkiego używać drugiego przedmiotu na ladowanie adrenaliny na 5.0 bo by było jeszcze szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 7 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 Ale mnie ostatni boss poskładał. Jest do niego jakiś skrót? Rozumiem że klucz już z głowy ale tam po drodze chore akcje były. Będzie jakiś teleport? Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 7 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 Biom 3 widzę trochę platformowo, czyli to czego nie lubię. Oj bez ubicia wszystkich po kolei się praktycznie nie obejdzie. Próbowałem kilka razy przrunić do bossa, ale się nie udało xd Mam od początku gry ciekawego buga? Nie pisałem o tym, ale wczoraj tak mi pięknie postać " expiło" od biomu 1 , że pierwszy raz się tak wkur. Nawet po bossach nie miałem takiej urwicy. Mianowicie dosyć często mi się zdarza tak, że drzwi mi się nie otwierają, portale i nie mogę nic podnosić. Miał ktoś takie coś? Normalnie szybki restart cyklu i spoko, ale tak jest u mnie codziennie. Nie wiem co jest grane. Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 693 Opublikowano 7 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 Przez 10 godz gry nie miałem tak ani razu, wszystko cacy Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 535 Opublikowano 7 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 37 minut temu, Donatello1991 napisał: Mianowicie dosyć często mi się zdarza tak, że drzwi mi się nie otwierają, portale i nie mogę nic podnosić. Miał ktoś takie coś? Zmień strój na domyślny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 743 Opublikowano 7 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 i nie skipuj sceny wyjścia ze statku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iks 80 Opublikowano 7 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 Do platyny brakuje jedna znajdźka w biomie 1, dobra rada od kolegi czach100, zamiast spokojnie zwiedzać biom 2, na szybko przebiegałem wszystko i patrzyłem tylko na mapę czy sa jakieś trójkąty. Na szczęście w biomie 2 nie ma pokoi gdzie może byc lockdown więc taki run zajmował 5 minut, godzina i oba brakujące glify wpadły. Na pewno coś jest w biomie 2 zglitchowane bo trofeum wpadło jak zdobyłem 19/20 glifów. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 7 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 Mi brakuje po 2 w 2 i 3 biomie. Przejebane bo nie zlicze juz nawet ile razy robilem speedrun w nich w ciagu ostatnich 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 7 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 9 godzin temu, Rtooj napisał: Ale mnie ostatni boss poskładał. Jest do niego jakiś skrót? Rozumiem że klucz już z głowy ale tam po drodze chore akcje były. Będzie jakiś teleport? @schabek? Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 7 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 Nie ma. Jedynie jak juz masz klucz to mozesz isc do niego prosto ale przed nim i tak jest zawsze ciezki kill room no i ogolnie biom jest wymagajacy. Jedynie pamietaj zeby z 4 biomu pojsc sobie najpierw do 5 fabrykatora i dorobic wiecej apteczek i dopiero wskoczyc do 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iks 80 Opublikowano 7 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 Platyna wbita, log 9 który zostawiłem sobie na koniec, a z którym masa ludzi miało problemy wpadł po 30 minutach 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 7 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 Też Wam tak ujowo działają aktywności dla Returnal żeby podglądnąć ile czego zebraliśmy? 4 Boss padł za 2 razem, 4 biom przyjemny za to 5 mi pokazał miejsce w szereguOj będzie hard z dowiezieniem 3 kluczyPrzygoda mi się skończyła na 2 ziomkach z mieczami, końcówka czyszczenia jednej odnogi i nawet 1 klucza nie zdobyłem, będzie wyzwanie Jak broń polecacie na tej (pipi)a.ne latające drony? Cytuj Odnośnik do komentarza
iks 80 Opublikowano 7 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 Karty aktywności działają jak chcą, ja wyłączyłem internet w konsoli, wyłączyłem grę i wtedy włączyłem internet, karty się pojawiły i od tego czasu działają.Na drony najlepiej mi się sprawdzał hollowseeker z perkiem portal. Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 7 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 Karty aktywności działają jak chcą, ja wyłączyłem internet w konsoli, wyłączyłem grę i wtedy włączyłem internet, karty się pojawiły i od tego czasu działają.Na drony najlepiej mi się sprawdzał hollowseeker z perkiem portal. Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu TapatalkaJeszcze jedno pytanko, do 100 % danego bioma a zarazem złotego dzbanka konieczne jest tez przejście złotego killroomu? Cytuj Odnośnik do komentarza
iks 80 Opublikowano 7 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 maja 2021 TakWysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi