szyna100 36 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 14 minut temu, Figuś napisał: Pytanko do tych co ukończyli i robili true ending, też mieliście taki problem żeby znaleźć w 6 biomie sunface fragment? Spoiler Tego miejsca nie widać na mapie dopóki do niego nie podejdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 No właśnie o to chodzi że to miejscówkę znam bo byłem tam z pierwszym pobytem w 6 biomie, wczoraj trzy razy i ni chu chu nie ma tej miejscówki, a z tego co kojarzę to nie jest jakoś daleko od lokacji startowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 609 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 1 godzinę temu, Figuś napisał: No weź nawet Yosp daje radę Ukryj zawartość Pytanko do tych co ukończyli i robili true ending, też mieliście taki problem żeby znaleźć w 6 biomie sunface fragment? Ta muzyka. Atmosfera 999/10. Natomiast co do Sunface Fragment 6, to problemu nie miałem, bo i tak liżę ściany, więc nie przegapiłem, ale tak jak mówi Szyna - na poboczu jest fragment biomu, który nie jest oznaczony na mapie, ale widać go gołym okiem. Musiałem tam jedynie doskoczyć z dashem. Dzisiaj będę leciał akurat 6 biom, więc jak ją namierzę, to zrzucę filmik. Może pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 Miałem robić przerwę a i tak gram codziennie i próbuję przejść ten biom 3, ale mnie już uj trafia konkretnie. Nie wiem czy to pech czy co. Jak miałem super run, zajebiście expiło postać to grę wyebało xd Brak mi już koncepcji, albo skilla najwyraźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 535 Opublikowano 11 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 Doszedłeś już do bossa? Jak dropnie ci wyrzutnia przed nim to warto zmienić broń. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 Raz byłem i nawet pasek mu zdjąłem jeden, ale to na oparach doszedłem do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 Na pocieszenie ci powiem ze pozniej to bedzie z gorki. W sensie 5 i 6 biom jest mocno trudny ale mnie 1-3 paralizowal na sama mysl ze bedzie trzeba znowu leciec od poczatku xD Do teraz te drony jebane z 3 i 5 sprawiaja mi najwieksza trudnosc i mam problem zeby bez obrazen wychodzic ze starcia z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 (edytowane) 31 minut temu, Donatello1991 napisał: Miałem robić przerwę a i tak gram codziennie i próbuję przejść ten biom 3, ale mnie już uj trafia konkretnie. Nie wiem czy to pech czy co. Jak miałem super run, zajebiście expiło postać to grę wyebało xd Brak mi już koncepcji, albo skilla najwyraźniej. Ta gra jest bardzo trudna więc nie miej do siebie pretensji. Dodatkowo jest losowanie i to że ktoś inny przeleciał na luzie to nie znaczy że to normalne. Ale im więcej będziesz grał tym bardziej będziesz znał zachowanie przeciwnika. Vide taki gość z mieczem, na początku zawsze mnie uderzał, później już było wiadomo że trzeba odczekać aż ta smuga chwile przy Tobie będzie i wtedy szybki odskok. 3 boss to przede wszystkim skakanie z platformy na platformę, i miej 1-2 dodatkowe życia. 31 minut temu, Donatello1991 napisał: Miałem robić przerwę a i tak gram codziennie i próbuję przejść ten biom 3, ale mnie już uj trafia konkretnie. Nie wiem czy to pech czy co. Jak miałem super run, zajebiście expiło postać to grę wyebało xd Brak mi już koncepcji, albo skilla najwyraźniej. A biom nr 3 ma ten plus że można mocno grać na dystans, dużo maszyn można zniszczyć będąc na oddalonej platformie, nawet ten najgorszy wielki robot może być pokonany strzelając zza kolumn. 3 biom to przede wszystkim pokonywanie małymi kroczkami do przodu. Edytowane 11 maja 2021 przez Rtooj Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 535 Opublikowano 11 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 19 minut temu, schabek napisał: W sensie 5 i 6 biom jest mocno trudny ale mnie 1-3 paralizowal na sama mysl ze bedzie trzeba znowu leciec od poczatku Przecież zasada dla 4-6 jest identyczna jak 1-3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 45 minut temu, Rtooj napisał: Ta gra jest bardzo trudna więc nie miej do siebie pretensji. Dodatkowo jest losowanie i to że ktoś inny przeleciał na luzie to nie znaczy że to normalne. Ale im więcej będziesz grał tym bardziej będziesz znał zachowanie przeciwnika. Vide taki gość z mieczem, na początku zawsze mnie uderzał, później już było wiadomo że trzeba odczekać aż ta smuga chwile przy Tobie będzie i wtedy szybki odskok. 3 boss to przede wszystkim skakanie z platformy na platformę, i miej 1-2 dodatkowe życia. A biom nr 3 ma ten plus że można mocno grać na dystans, dużo maszyn można zniszczyć będąc na oddalonej platformie, nawet ten najgorszy wielki robot może być pokonany strzelając zza kolumn. 3 biom to przede wszystkim pokonywanie małymi kroczkami do przodu. No będę próbował, bo tak łatwo się nie poddam, ale czytałem opinie na zagranicznych forach i dużo osób się wyłożyło na 3 biomie. Sama droga do bossa mimo skrótu potrafi nieźle uprzykrzyć życie. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 38 minut temu, Square napisał: Przecież zasada dla 4-6 jest identyczna jak 1-3. W 5 nie ma bossa wiec mozna od razu leciec do 6. Ja zgnieniesz to nie tracisz tyle roboty co przy 1-3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 No ale w 5-tym masz sklepik, i niby można tylko po to tam iść ale nagle się okazuje że brakuje jeszcze 56 monet, no to w pokoju obok pewnie są. Nagle się okazuje że w kolejnym są tylko laserki, więc czemu nie, no i tak się kończyło u mnie omijanie piątego biomu Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 535 Opublikowano 11 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 No spoko, ale w 2 możesz się przenieść do 3 przed bossem. Plus tu i tu możesz się przenieść z 1->3 i 4->6. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 Tylko w 5 trzeba pierw sobie dać radę w jednym pokoiku, ale tam bym nawet nie wchodził bez Hollowseekera z portal beam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 Teraz, Figuś napisał: Tylko w 5 trzeba pierw sobie dać radę w jednym pokoiku, ale tam bym nawet nie wchodził bez Hollowseekera z portal beam W którym? Ten za wrotami z robakiem? Po prostu wystarczy pobuszować w odnogach do momentu wkraczania do tych lokacji, łatwo je poznać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 ten z gwiazdką który ma trzy fale i trzech panów lubiących się teleportować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 609 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 Wczoraj grałem 5 biom, wbiłem pod gwiazdkę i w trzeciej fali miałem pięciu panów, co się teleportują. Co prawda najpierw trzech, ale dwóch w tym czasie się "materializowało", więc jeśli bym sobie nie poradził z tymi pierwszymi w miarę szybko, to musiałbym walczyć z pięcioma. W ogóle gra chwilami rzuca takie chore ilości wrogów, że nie wiem co się dzieje xd Mam też wrażenie, że z każdym przejściem rośnie ich ilość, ale to pewnie tylko wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 609 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 @Figuś znalazłeś ten Sunface Fragment 6? Bo mogę podrzucić pomoc wizualną w postaci filmiku, ale jak już masz, to nie będę się fatygował. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 Dopiero wszedłem do 6 biomu edit właśnie wpadł ostatni fragment Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 609 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 Jak chcesz, to potrafisz. Ja dzisiaj trzeci raz ukończyłem grę. Drugi raz w jednym, ciągłym runie. Teraz jeszcze zabawa z kolekcjonowaniem śmieci (w międzyczasie wpadło 100% za pierwszy biom, jeden z głowy), ale wciąż mnie na Atropos ciągnie, więc póki co to będzie wciąż przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza
chodznaspacer 4 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 (edytowane) OMFG ale się upociłem, jaki to jest sztosik. Zawsze byłem typowo casualowym graczem bardziej dla relaksu niż bawienie się w poziomy trudności. Bałem że się odbije ale to co się tutaj dzieje to jest amen 10/10 póki co, dużo nerwów ale warto. Czy R2 też powinien odbijać tak jak L2? Edytowane 11 maja 2021 przez chodznaspacer Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 609 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 L2 działa dwustopniowo, R2 płynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 Nie, R2 to tylko strzelanie, zero-jedynkowe. Też się cieszę że nie ma poziomów trudności, wtedy większość pierwsze co by robiła to je zmieniała. A tak jest uczucie że wszyscy z tym samym walczyli ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 8 minut temu, Rtooj napisał: Nie, R2 to tylko strzelanie, zero-jedynkowe. Też się cieszę że nie ma poziomów trudności, wtedy większość pierwsze co by robiła to je zmieniała. A tak jest uczucie że wszyscy z tym samym walczyli ;] W takim cuphead chyba dodali z czasem drugi poziom trudnosci Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 652 Opublikowano 11 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2021 6 minut temu, PanKamil napisał: W takim cuphead chyba dodali z czasem drugi poziom trudnosci Ale nie walczysz z ostatnim bossem wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi