Donatello1991 1 411 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 Ja 21h i 70 zgonów. Osobisty rekord zgonów z Sierotą Kos z BB pobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
KT1978 4 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 2 godziny temu, Starh napisał: Gierka już do wyrwania nowa za 250 - ceny szybko lecą w dół. Chyba jeszcze trzeba poczekać:) Widziałem już za 199 zł na olx ale szybko poszła Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 Wiemy już co jest za zebranie wszystkich kostek? Mi zostało jeszcze raz ubić ostatniego bossa - kluczyki już są wiec zakończę akt 3. Jeszcze jakimś cudem nie wbiłem 30 lvl, popełniłem błąd, że nie wyczyściłem wszystkich roomów w 6 biomie a później już nie było powrotu do nich i na 29 lvl skończyłem Zostaną brakujące znajdzki w biomach 2-3 oraz 5-6 i platynowy dzbanek mój Gra za(pipi)ista, dawno mnie tak nie ciągło do konsoli odrazu po zakończeniu sesji. Na ta chwilę 54h na liczniki i 30 zgonów. Jest na to prosty sposób, choć czasochłonny. W 6tyj biomie masz moba, który ciągle spawnuje te kamikadze ośmiornice. Dopóki go nie zabijesz masz nieskończony dopływ mięsa do ubicia Wczoraj z tego skorzystałem i wpadło trofeum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 394 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 Platyna siedzi. Najbardziej dało mi w kość debilne rng... Nie mogłem znaleźć ostatniego (nene)hera na ścianie w biomie 1 i 2. Robiłem tam chyba z dobrych kilkadziesiąt podejść i nic. Gdzieś przeczytałem, żeby po każdym runie zrestartować grę. Nie wierzyłem w to, ale spróbowałem... No i co? Nowy pokój w biomie 1 pojawił się praktycznie od razu, potem ostatni w biomie 2, w tym samym runie. Nie wiem czy to przypadek czy nie, ale warto rzeczywiście restartować grę po każdym nieudanym runie. Później wszedłem w biom 6, bo też mi jednego brakowało i również wpadło. Dzień konia... 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
iks 80 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 Ile godzin? Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 394 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 55 godzin wg info na profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza
iks 80 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 Teraz, Patricko napisał: 55 godzin wg info na profilu. No to jak nie AFK-owałeś, za dużo to rzeczywiście RNG nie sprzyjał Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 (edytowane) TAK TAK TAK!! Po 12h męki z biomem 3 w końcu nemezis pokonany Telepaczka rąk jeszcze nie mogę uspokoić XD CO ZA GRA! Czy po ukończeniu gry można dowolnie latać po każdym biomie? Edytowane 14 maja 2021 przez Donatello1991 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 30h i 18 zgonów na liczniku i pękło true ending. Zostało skompletować 5 biomów do platyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 6 biom - Selene tak OP ze tylko formalność, nie będę wymieniał co miałem ale tak OP postaci jeszcze nie miałem (w sumie gdyby zaszła potrzeba to prawie infinity apteczki - dropły mi dwa artefakty, które dawały łącznie 60-70% szans na odzyskanie użytego przedmiotu), na wszelki wypadek w zanadrzu astronauta Tez OP ale nie aż tak postacią, wcześniejszym razem ostatniego bossa wyjaśniłem w niecałe 5 min. Kluczyki do wiadomo czego na pokładzie, połowa drogi do bossa, najpierw zanik dźwięku, a w następnym roomie zwiecha gry, zamknąć aplikacji się nie da - kolejna zwiecha teraz konsoli i jedyne co pomogło to wyciągnięcie wtyczki z prądu 3h poszło się ebacRNG było za dobre, takich dropów naraz Jeszcze nie miałem i chyba postanowiło mi zawiesić grę i konsole bo aż za łatwo szło, kur.wa very easy się włączył Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 Nemesis padł... za 1 razem Jestem w szoku bo naczytałem się o tym bossie i byłem przygotowany na najgorsze a tutaj miłe zaskoczenie bo walka była rewelacyjna. Biom 3 jednak znacznie trudniejszy niż 1 i 2 razem wzięte. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 34 minuty temu, WisnieR napisał: 30h i 18 zgonów na liczniku i pękło true ending. Zostało skompletować 5 biomów do platyny. To że jako tatusiek dałeś radę skończyć napawa to optymizmem, bo jak zacząłem czytać, ze to gra bez sejwów, gdzie jeden run trwa 2-4h bez przerwy, to trochę zwątpiłem po co to zamówiłem xD Nie mam tyle siły na raz grać, a jak odchodzę od konsoli to żona odpala Sherlocka z PSN, wiec mi będzie ubijać sesję Z drugiej strony w końcu coś świeżego na nową generację i mam powoli gloda po graniu w starocie w trybie kompatybilności z PS4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 Mam nadzieję że twórcy się nie złamią i nie dadzą save'ów, ta gra to jest returnal, a nie loadernal. Ja szukałem dzisiaj w 6 biomie sunface'a i niestety bezskutecznie. Czy on może być ukryty za niebieskimi wrotami do odblokowania? Albo przed samym bossem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 Główna ścieżka, ale ukryty teren Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 Co to znaczy? Główna ścieżka nie prowadzi przez trójkątne wrota, a tylko one potrafią być zablokowane... Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 Na głównej ścieżce patrz dokładnie na boki bo możesz mieć teren dostępny do którego możesz się dostać albo przez platformę albo linkę. Jeżeli o 6 biom chodzi to to pierwsze, jeżeli znalazłeś wcześniej miejsce gdzie jest kostka to jest to dokładnie to miejsce. tutaj od 1:55 - za każdym razem ta miejscówka poboczna wygląda i odblokowuje się tak samo, ale w różnym momencie na początkowej 1/3 biomu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 535 Opublikowano 14 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 Ja dzisiaj też dobrą sesję miałem, bo zrobiłem dwa razy biomy 4-6. Wpadł trofik za piąty biom, zrobiłem Containment w szóstym, podlevelowałem kilka broni i zabrałem kilka znajdziek. Jutro się wezmę za 1-3 może też coś wpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 609 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 (edytowane) 10 godzin temu, Rtooj napisał: Ja szukałem dzisiaj w 6 biomie sunface'a i niestety bezskutecznie. Czy on może być ukryty za niebieskimi wrotami do odblokowania? Albo przed samym bossem? Spoiler Przykładowy fragment. Często nie wyświetla się na mapie. Sunface Element znajduje się na końcowej platformie w filmiku (tutaj już zebrany, więc go nie ma). Edytowane 15 maja 2021 przez Kmiot Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 To że jako tatusiek dałeś radę skończyć napawa to optymizmem, bo jak zacząłem czytać, ze to gra bez sejwów, gdzie jeden run trwa 2-4h bez przerwy, to trochę zwątpiłem po co to zamówiłem xD Nie mam tyle siły na raz grać, a jak odchodzę od konsoli to żona odpala Sherlocka z PSN, wiec mi będzie ubijać sesję Z drugiej strony w końcu coś świeżego na nową generację i mam powoli gloda po graniu w starocie w trybie kompatybilności z PS4A to nie wiem u mnie z konsoli tylko ja korzystam ale ogolenie to do Returnala jak siadałem o 21 to grałem do 23 conajmniej więc udało się zrobić czasami pełny run do bossa. Grę polecam każdemu posiadaczowi PS5. To jest must have!Dodam tylko, że gra robi się z każdym runem co raz łatwiejsza. Narzędzia odblokowane za każdego bossa pozwalają na dostęp do większej ilości buffow, a odblokowanie skilla na broni pozwala na odblokowanie jego mocniejszej wersji. Z każdym runem jest się co raz mocniejszym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 Lol mój run nigdy nie trwał więcej jak 40-50 minut, a jestem w 4 biomie XD Jedynie pierwsze uruchomienie gry to było chyba grane ciągiem lekko ponad godzinkę. Wczoraj od razu po pokonaniu nemezisa pograłem w czwartym i faktycznie poziom trudności zjazd w dół. Do bossa doszedłem nawet i gdybym nie pokpił sprawy to by za pierwszym padł. Za dużo osób myśli, że trzeba usiąść na 8h, żeby coś osiągnąć w grze. Do tej pory mam pretensje o to do recenzentów, bo jasno i klarownie tego nie wytłumaczyli co może się odbić na sprzedanych egzemplarzach. Chociaż tak jak kiedyś pisałem 2mln to będzie i tak mega sukces na ilość PS5 na rynku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 Wczoraj run, z którego w końcu byłem zadowolony. Odpaliłem grę i przebiegiem 3 biom i pokonałem bossa za pierwszym podejściem. Plan był taki żeby po prostu do niego dojść ale walka naprawdę mi się udała. Potem biom 4 i spacerkiem do bossa (poziom nieporównywalnie niższy niż 3. biomu) ale tam na nim na 2 pasku już padłem. Jest w tym biomie jakaś szybka droga do bossa tak jak chociażby w 2 biomie z teleportem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 Jest, zaraz za pomieszczeniem z fabrykatorami, wystarczy że od statku przelecisz chyba 5 pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 W skrócie - nie musisz już zbierać dwóch kluczy w dwóch odnogach, pytanie tylko czy i tak nie trzeba tam iść celem dopalenia postaci ;] No niestety przynajmniej do połowy trzeba, no i zamiast kluczy są teraz tam raczej świetne fabrykatory. 4 biom jest całkiem znośny do walki z cięższymi przeciwnikami z dwóch powodów - dużo miejsca i latania z linką (można przejść ich bez draśnięcia) i możliwość wycofania do pokoju wcześniej gdzie jest np. więcej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 A jak już odblokujecie te skróty, to nadal czyścicie dany Biom by podlevelowac, czy od razu do kolejnego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 15 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2021 Czasami tak czasami nie, zależy ile w tych początkowych pokojach zbierze obolitu i czy pożądana pukawka wypadnie. Podstawa to uzbierać na apteczkę i ewentualnie astronaute. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi