mario10 514 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 No jak się okazuje na wszystko jest rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 Niech oni coś zrobią z tymi crashami gry bo ja ebie, czyszczę sobie 2 biom, 1h na liczniku, fajne artefakty, 200% integralnosci, wszystko na lajcie przechodzę, już mam iść do biomu 3 bo w 2 jak zwykle żaden z 4 brakujących glifow się nie zrespił. Broń za(pipi)ista nasz ulubiony hallow. Mowie idę dokupić ulepszenie miecza, zbiorę przedmioty za 2 złotymi barierami i lecę do 3 biomu, postać za(pipi)ista to tam tez elegancko się będzie czyścić roomy w poszukiwaniu dzienników i glifow i uj babki strzelił - crash gry, Dziekuje dowidzenia Już 2, pierwszy miałem w 6 biomie podobna kozak Selene w połowie drogi do bossa i freez Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 514 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 Zbyt gładko Ci szło to Ci padło no ale wierzę, że jest to wkurzające jak jest dobry run i gra się wysypie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 Szczerze to ja zupełnie się przyzwyczaiłem do mechaniki tej gry mimo że fanem rougelikeów nie jestem. Jak muszę kończyć granie a nie skończyłem jeszcze runa (czytaj - żyję) to trudno, wyłączam grę. Na dojście do tego samego miejsca nie schodzi przecież zbyt długo. Kilka dni nie grałem więc dzisiaj odpalam i zwiedzam 5 biom. Polecam przeplatanie Returnala i Control. Finowie to potrafią w gamedev. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 No to też jest losowe, bo ja ostatnio 4 albo 5 biom robiłem niecałe 2h... Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 594 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 Gra rewelka, absolutny must have dla posiadaczy PS5, gameplay miodzio, dźwięk urywa łeb, graficznie bardzo dobrze. Siadła mi gierka elegancko, póki co doczolgalem się do 3 biomu i padłem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 655 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 1 godzinę temu, Voytec napisał: Jak muszę kończyć granie a nie skończyłem jeszcze runa (czytaj - żyję) to trudno, wyłączam grę. O to to, też robię runy w poszukiwaniu pozostawionych rzeczy, zaczynam granko z nastawieniem, że cokolwiek wpadnie, pakuje postać wszystko na 100% czyszcze, ale jak już coś wypadnie, że muszę kończyć, albo coś - to wyłączam i już Piękne to Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 7 minut temu, cotek napisał: Piękne to I pomyśleć że kiedyś grało się w gierki dla czystej frajdy. Bez punktów doświadczenia i zbędnego progresu. Eh... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 Ja rozumiem te dylematy kolegi @mario10, sam mam ledwo 3h na liczniku a w pierwszym biomie dopiero, ale ja podczas gry wyglądam mniej więcej tak Wiadomo, że z czasem będzie się lecieć z tematem na szybko, ale pierwsze godziny to takie powolne lizanie ścian, szczególnie jeśli ktoś czuje ten klimat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 655 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 Godzinę temu, Szymek napisał: I pomyśleć że kiedyś grało się w gierki dla czystej frajdy. Bez punktów doświadczenia i zbędnego progresu. Eh... Akurat to jest mocno adekwatne. Granie w Returnal to jak odpalanie gierek na Pegazusa (dużo powiedziane i nie precyzyjnie, także wojownicy CW proszę wara od tego komentarza xD) Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 W sumie też już teraz gierkę uruchamiam bez ciśnienia, żeby sobie popykać i zero stresu czy coś. Pogram nawet pół godziny i nie mam problemu wyłączyć, bo 5 biom by pasowało skończyć. Do tej gry trzeba mieć dobre podejście. Tu nie koniecznie chodzi o to, żeby ją ukończyć XD Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 575 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 No i tak się powinno grać. Z pół godzinki sesyjka, pograć na luzie bez spiny, postrzelać do mobków, macek, potem konsolę wyłączyć i iść spać/zająć babą/dzieckiem/ogrodem czy co tam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 514 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 8 godzin temu, smoo napisał: Ja rozumiem te dylematy kolegi @mario10, sam mam ledwo 3h na liczniku a w pierwszym biomie dopiero, ale ja podczas gry wyglądam mniej więcej tak Wiadomo, że z czasem będzie się lecieć z tematem na szybko, ale pierwsze godziny to takie powolne lizanie ścian, szczególnie jeśli ktoś czuje ten klimat. Wczoraj wieczorem 2,5 godzinny run po pierwszym biomie (witaj w klubie) i raz doszedłem do bossa w sumie trochę głupi zgon, ale nabieram pewności co prawda muszę trochę pozwiedzać bo nie pójdę na bossa z pistoletem, ale jest lepiej. Choć wczoraj miałem już fajną giwerkę jakiś karabin co dobrze dawał radę, wpadłem do pomieszczenia, drzwi się zatrzasnęły i masa wrogów, szybko mnie wyjaśnili, ale sama zabawa w tej grze jest przednia, a to pierwszy biom dopiero. Myślę, że z czasem będzie lepiej. Choć faktycznie ta losowość czasem jest denerwująca bo jak doszedłem do bossa to chyba po kilku lokacjach udało się dojść, a kolejne przejścia już dużą część mapy musiałem pokonać. Jest dobrze, a będzie lepiej 8 godzin temu, Szymek napisał: I pomyśleć że kiedyś grało się w gierki dla czystej frajdy. Bez punktów doświadczenia i zbędnego progresu. Eh... Masz w pewnym zakresie rację bo wydaje mi się, że bez względu na grę ten fun z gry musi być w sumie po to gramy, ale trochę świat gier się zmienił, gry są zdecydowanie dłuższe i jednak posuwanie się do przodu w grze daje frajdę i satysfakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Dacie radę chłopaki, Shu jest z wami 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 609 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Drugi biom zepsuty z ilością glifów, platynka wpadła już przy 19/20. Dziękuję Pan Housmarque, wspaniała gra z gameplayem ze złota. Nawet lekki grind z glifami nie zdołał mi obrzydzić tego sztosa. No i staty końcowe. Śmierci trochę mi przybyło, bo ostatnie runy to typowe speedruny na przebicie, no i parę razy się zaliczyło głupi zgon z pośpiechu. Realnie to powinna być połowa z tego. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 A jak zaawansowanie danych o przeciwnikach? To te brakujące kwadraciki z boku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Huh dzisiaj za pierwszym podejściem wylosowało pomieszczenie z brakującym glifem w drugim biomie. Zostały 5 i 6 do wyczyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 20 zgonów xD Ja jestem w 5 biomie i mam 2 razy tyle Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 609 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 W dniu 18.05.2021 o 20:00, Rtooj napisał: A jak zaawansowanie danych o przeciwnikach? To te brakujące kwadraciki z boku? A nie wiem w sumie co to i czy tylko wrogowie, czy też np. artefakty. Ogólnie do danych o przeciwnikach to chyba trzeba ich ubijać, a ja ostatnie runy to z grubsza ich omijałem, bo nie ma czasu na lamusów. W dniu 18.05.2021 o 20:06, Voytec napisał: 20 zgonów xD Ja jestem w 5 biomie i mam 2 razy tyle Po przejściu gry miałem 7, więc większość to efekt szybkich runów za glifami. Ogólnie sprawdzał się w moim przypadku metodyczny styl gry oraz dużo cierpliwości i ostrożności, a czasem wręcz lamienia zza filara/drzwi. Czyściłem praktycznie wszystkie pomieszczenia, łącznie z gwiazdkami, bo dawały spoko bronie i były warte ryzyka. Nie jestem specjalnie skillowy, dlatego będę się upierał, że z wystarczającą dozą samozaparcia większość nawet przeciętnych graczy powinna dać Raturnalowi radę. Nabyta znajomość przeciwników, dobre rng z ich spawnem, fart z udaną bronią i sukces gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 5 minut temu, Kmiot napisał: Po przejściu gry miałem 7, więc większość to efekt szybkich runów za glifami. Ogólnie sprawdzał się w moim przypadku metodyczny styl gry oraz dużo cierpliwości i ostrożności, a czasem wręcz lamienia zza filara/drzwi. Czyściłem praktycznie wszystkie pomieszczenia, łącznie z gwiazdkami, bo dawały spoko bronie i były warte ryzyka. No to ja gram całkowicie odwrotnie, czyli robie runy poznawcze i wpierdzielam się na jana, żeby poznać jak wygląda pomieszczenie i czego się można tam spodziewać, ale pełno jest w tym po prostu głupich błędów które potrafią szybko skończyć się tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 969 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Dawać mi tu jakieś dodatkowe tryby jak w Resogun Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 20 zgonow Kmiota ja przy 1 przejsciu mialem chyba cos pod 30 i drugie tyle na koniec po speedrunach dla znajdziek Kurde za jakies fajne dlc typu nowe biomy albo nawet te same biomy tylko nowe pomieszczenia z nowymi wrogami oddalbym nere. Albo moze jakis fajny system wyzwan bo te co sa to mi sie znudzily po 3 podejsciach. Albo jakis coop. Mam nadzieje ze nie porzuca tego sztosa Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Coop w tej grze byłby super. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 535 Opublikowano 18 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 10 godzin temu, triboy napisał: Dawać mi tu jakieś dodatkowe tryby jak w Resogun To #6 z dzisiaj? Bo jeżeli tak to Szkoda, że głupio skopałem w jednym momencie bo był potencjał na świetny wynik. I jeszcze szybka walka z trzecim bossem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi