Donatello1991 1 411 Opublikowano 22 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2021 Czy te 6 artefakty do true ending będą zaznaczone na minimapie jak wejdę do pokoju w którym się znajduje, czy sam muszę wywęszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 22 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2021 Czy te 6 artefakty do true ending będą zaznaczone na minimapie jak wejdę do pokoju w którym się znajduje, czy sam muszę wywęszyć?Chyba tak, jeśli dobrze pamietam to tak jak przedmioty i pasożyty - odwrócony trójkąt ale mogę złe pamiętaćByłoby: Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 969 Opublikowano 22 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2021 Skurwiel Nemezis padł! Ile ja się na nim namęczyłem, to głowa mała. Przynajmniej takie miałem wrażenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 22 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2021 Za każdym razem jak włącza się w menu konsoli melodia z returnala to przysiadam. OST na spotify leci regularnie. Ale zdecydowanie z tych depresyjnych ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 22 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2021 Autorem muzyki jest Haxan Cloak, koleś znany z tworzenia porytej muzyki z gatunku psychodelicznego sci-fi horroru, polecam obczaić inne jego albumy, faza wchodzi mocno. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 22 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2021 W drugim podejściu do Biomu 3 mam ciagle bugi z generowaniem lokacji, tj. pojawia się rozmazana tekstura wyglądająca na ścianę, przez którą można przechodzić. Nie wygląda to na element gry, bo ma jakość jak z N64. Zdarzylo mi się też wpaść pod podłogę i stracić energię jak przy przepaściach. Na szczęście żadnych crashy poki co na 10h. Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 969 Opublikowano 22 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2021 Hyperion padł za pierwszym razem Ta gra chyba robi się zbyt łatwa Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 538 Opublikowano 22 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 maja 2021 No ja po przejściu Nemesisa od razu z marszu zrobiłem biomy 4-6. Dzisiaj przy drugiej próbie wpadł brakujący glif w B6, tym samym został drugi i trzeci do wyczyszczenia. Będzie mi brakowało bardziej dopakowanych broni, ale przerwa od drugiej połowy gry musi być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 611 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 Powiem Wam, że tęskno mi za Returnalem. To znaczy niby nic nie stoi na przeszkodzie, aby tam wrócić, ale po tych kilku pełnych przejściach (biomy 1-6 w jednym ciągłym runie), kilkunastu ze skrótami i po kilku godzinach szukania glifów znam już pomieszczenia i światy na tyle, że niczym raczej mnie nie zaskoczą. Tego mi brakuje. Wspaniałe były te pierwsze godziny, pierwsze przejścia, fabularne wstawki, audiologi budujące atmosferę, eksploracja nowych środowisk, broni, artefaktów, przeciwników, łomot serca przy pierwszym pokonaniu każdego z bossów (btw. tylko raz poległem na pierwszym, ale jednak emocji te walki dostarczały). Wracanie do odwiedzonych już biomów zupełnie nie bolało, a wręcz fascynowało, bo przecież była świadomość, że z pewnością nie widziało się jeszcze wszystkiego, co w nich ukryte. A teraz mój trud skończony, zostały mi ewentualne powroty i zabawa bronią traitami, cieszenie się mechaniką strzelania, dynamiką starć. Ale tęskni mi się do tej całej otoczki, bo uwielbiam w grach eksplorować, odkrywać nowe elementy, a w Returnalu już nie mam czego szukać. Chciałbym, aby gra była dłuższa, miała nie 6, a na przykład 9 biomów. Czuję pustkę. 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 Może wydadzą jakieś DLC w przyszłości. Przede mną na szczęście jeszcze masa eksploracji, dopiero 2 artefakty mam do true ending. Teraz latanie bez trachu po biomach to czysta przyjemność i w sumie zero zagrożenia, bo wszystkich się kosi aż miło. Nawet ustanowiłem swój rekord w integralności 150% XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 (edytowane) 54 minuty temu, Kmiot napisał: Powiem Wam, że tęskno mi za Returnalem. To znaczy niby nic nie stoi na przeszkodzie, aby tam wrócić, ale po tych kilku pełnych przejściach (biomy 1-6 w jednym ciągłym runie), kilkunastu ze skrótami i po kilku godzinach szukania glifów znam już pomieszczenia i światy na tyle, że niczym raczej mnie nie zaskoczą. Tego mi brakuje. Wspaniałe były te pierwsze godziny, pierwsze przejścia, fabularne wstawki, audiologi budujące atmosferę, eksploracja nowych środowisk, broni, artefaktów, przeciwników, łomot serca przy pierwszym pokonaniu każdego z bossów (btw. tylko raz poległem na pierwszym, ale jednak emocji te walki dostarczały). Wracanie do odwiedzonych już biomów zupełnie nie bolało, a wręcz fascynowało, bo przecież była świadomość, że z pewnością nie widziało się jeszcze wszystkiego, co w nich ukryte. A teraz mój trud skończony, zostały mi ewentualne powroty i zabawa bronią traitami, cieszenie się mechaniką strzelania, dynamiką starć. Ale tęskni mi się do tej całej otoczki, bo uwielbiam w grach eksplorować, odkrywać nowe elementy, a w Returnalu już nie mam czego szukać. Chciałbym, aby gra była dłuższa, miała nie 6, a na przykład 9 biomów. Czuję pustkę. Możesz polować na dead scoutów, maksować każdą broń. No nie wiem, może przejście 1-6 tylko pistolecikiem bez robaków? Albo uporządkować i pomalować w końcu Heliosa? Edytowane 23 maja 2021 przez Rtooj Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 A ja się wnerwilem na siebie strasznie bo miałem juz ze 130% integralności, figurke astronauty, apteczkę i w drodze do Nemesisa figurke stracilem na batalii z tym wielkim automatonem i jego bandą pomocników. Nie ma jakiegoś skrotu do tego bossa tak jak do Ixiona? Dlugo sie do niego idzie i trzeba przejść sporo etapow platformowych z laserami i innymi przeszkadzajkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 394 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 1 minutę temu, _Red_ napisał: A ja się wnerwilem na siebie strasznie bo miałem juz ze 130% integralności, figurke astronauty, apteczkę i w drodze do Nemesisa figurke stracilem na batalii z tym wielkim automatonem i jego bandą pomocników. Nie ma jakiegoś skrotu do tego bossa tak jak do Ixiona? Dlugo sie do niego idzie i trzeba przejść sporo etapow platformowych z laserami i innymi przeszkadzajkami. Masz opuszczony most, dzięki któremu omijasz sporą część mapy, ale na górę wieży i tak trzeba wyjść, a po drodze jest chyba jeden automaton z tego co pamiętam. Nie pamiętam tylko czy pokój się zamyka i trzeba tę walkę odbyć czy można ją ominąć i biegnąć prosto do bossa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 Zależy jak wylosuje, ja raz miałem, że mi wrota zamknęło i musiałem walczyć. Tak to można było przelecieć. Grunt to wyuczyć się gdzie biec jak najszybciej. Jak już miałem wyuczone na pamięć to dobiegałem bez uszczerbku i za 3 razem ze wszystkimi fantami padł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 611 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 8 minut temu, Rtooj napisał: Możesz polować na dead scoutów, maksować każdą broń. No nie wiem, może przejście 1-6 tylko pistolecikiem bez robaków? Jasne, ale to tylko czysty gameplay ze złota, szukanie wyzwań na siłę i trochę nie zrozumiałeś. Mi brakuje tej całej otoczki "fabularnej" - odkrywania nowości, trafiania na nowe pomieszczenia, nowe artefakty, nowych przeciwników, poznawania LORE, eksplorowania nieznanego. Lubiłem te elementy w Returnalu, ale już wszystkie widziałem. Tego nie da się już odzobaczyć ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 Z kapitalnymi grami tak właśnie jest. To samo po RDR2, W3 czy TLOU2 miałem. Tutaj też człowiek chce więcej i więcej, bo gra wciąga jak narkotyk. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 538 Opublikowano 23 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 19 minut temu, Patricko napisał: a po drodze jest chyba jeden automaton z tego co pamiętam. Nie pamiętam tylko czy pokój się zamyka i trzeba tę walkę odbyć czy można ją ominąć i biegnąć prosto do bossa. Zależy jak wylosuje. Ja tam miałem jedno z dwóch pomieszczeń, albo dwa Automatony i kilka robocików/wieżyczek, albo jeden Automaton i ok 10 uszkodzonych. Pomieszczenie opuszcza się poprzez teleport, więc nie wiem czy jest aktywny w trakcie ewentualnego zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 Jasne, ale to tylko czysty gameplay ze złota, szukanie wyzwań na siłę i trochę nie zrozumiałeś. Mi brakuje tej całej otoczki "fabularnej" - odkrywania nowości, trafiania na nowe pomieszczenia, nowe artefakty, nowych przeciwników, poznawania LORE, eksplorowania nieznanego. Lubiłem te elementy w Returnalu, ale już wszystkie widziałem. Tego nie da się już odzobaczyć ;]Oj mam tak samo. Grę już sprzedałem ale tęskno mi do tego klimatu. Wybitny tytuł. Może wrócę kiedyś jak ja kupię za grosze i skończę platynę. Jak poprawia RNG. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 RNG już poprawili. Sam grę przechodzę 2 raz bawię się nadal rewelacyjnie, na jak tylko ja ukończyłem nie mogłem się doczekać by następnego dnia zacząć od nowa i pozwiedzać obszary do których nie miałem możliwości pójść - jedna z nielicznych gier która chyba splatynuje! Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 Czasem zdarza się, że przy pełnej adrenalinie nie tracę jej gdy raz oberwę, a innym razem byle kulka resetuje boost do zera. Jest tu jakaś konkretna mechanika, której nie zauważyłem? Nie mialem w ekwipunku żadnej antywnej tarczy czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 Czasem zdarza się, że przy pełnej adrenalinie nie tracę jej gdy raz oberwę, a innym razem byle kulka resetuje boost do zera. Jest tu jakaś konkretna mechanika, której nie zauważyłem? Nie mialem w ekwipunku żadnej antywnej tarczy czy coś.Jak zbierzesz adrenalinę na 5.0 to dostajesz tez benefit w postaci „tarczy” która chroni Cię od jednego hita i pozwala zachować dalej poziom 5.0Podejście do 6 biomu w poszukiwaniu ostatnich znajdziek, nie było źle wpadł jeden glif i żółtyroom zaliczony. Zostało 2 glify i ostatni 063 scout log i mam komplet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 Dzieki. Te latajace drony w Biomie 3 totalnie mnie hamują przed biegiem na pałę do bossa, bo ścigają mnie bez końca i lutują rakietami. Ale latwo padają od gnijącego działka, jeden strzal i trucizna zabija w 2 sekundy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 Najgorzej jak na moście wyskakiwały. Chociaż mi się zdarzało, że ich nie było tam. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 Czasami trafiam na zamknięte drzwi - żółte pole magnetyczne. Raz mogę je rozwalić mieczem, raz nie - od czego to zależy? Czy jak zrobię skan postaci w posagu to mogę wyłączyć konsole? Cytuj Odnośnik do komentarza
ezils 23 Opublikowano 23 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2021 Żółte rozwalisz mając ulepszony miecz. Nie wyłączaj konsoli, zrobiłem ten błąd i od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi