Rtooj 1 601 Opublikowano 25 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2021 Widać spokój na twarzy w ostatnich chwilach Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 25 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2021 Hyperion padł za pierwszym Prądownica (tzn. ten pylon driver) okazala się zajebista na tak niemobilnego wroga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 611 Opublikowano 25 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2021 Teraz już z górki, Mordo. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 9 godzin temu, _Red_ napisał: Nadal uważam, ze za duzo zalezy od farta. Wylosowalem fajny karabin maszynowy ze skillem precyzyjnego strzalu i przyspieszajacy wraz z trzymaniem spustu. Bez tego to mógłbym rownie dobrze zresetować. Jak sie juz wyrobisz w gierce to pewnie zmienisz zdanie, cala masa graczy robi speedruny i bosow bez żadnych upgredow, ja gram prawie wszystkimi broniami i uważam, ze każda można spokojnie grę przejść - jasne są te które lubię bardziej jak Rzutnik Termogeniczny, Rzutnik tych czerwonych lin, Karabin, ale prawda jest taka, że każdą pukawką jesteś w stanie przejść cala grę. Po 30h stwierdzam, że fart pomaga jedynie w znajdkach dla osob, ktore chca platynować grę - bosze ile razy ja powtarzałem ten 1 biom w by w końcu wypadł mi ostatni glif. Później starałem się znowu przejść do 4 biomu, bo nie ogarnąłem, że mogę się bezustannie miedzy nimi przenosić - ba na początku to nawet do bossów biegałem xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 No fakt, że po biomie trzecim robi się fajniej i grę skończyłem (pierwszy ending) bez wiekszego bólu po ok 3-4h, Ophiom padł za pierwszym podejściem. Mając elektryczne pręty wszystko praktycznie ginie od strzała, włącznie z dronami i tymi meduzami w Biomie podwodnym. Raz tylko mnie obcy zasiekali we dwójkę w killroomie, ale miałem save w replikatorze To jak rozumiem czeka mnie jeszcze backtracking po jakies znajdzki do true endingu i za 2h mam finito. Szkoda, ze takie nierowne są poziomy trudności, bo osiwialem w biomie 3. Jakbym mial tam ten pylon driver to sprawa bylaby inna. Ogólnie poza totalnym demotem w połowie gry, to mega doceniam produkcję za klimat i chęć poznawania lore, nagran z dzienników, czytania glifow, wizyt w domu. Gameplay jest responsywny, bronie nowatorskie, sterowanie wygodne. No tylko to bieganie kilometrów z powrotem gdy coś się nie uda - nie na mój charakter, gdzie chcę szybkiego progresu a nie powtarzania w kółko. E Cupheadzie walki z bossami były rownie trudne, ale przynajmniej można było od razu je resetować a nie biec do nich Patrząc ile tego wysypało na olx pewnie za 170 nawet nie zejdzie xD Oby tak bylo z raczetem 3 tyg po premierze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 539 Opublikowano 26 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 W biomie 4-6 znajdujesz bardziej dopakowane bronie, gdzie aby mieć coś z trzema bonusami w B3 musisz się pobawić w czyszczenie aby mieć 15 poziom. Pewnie przez to też może wydawać się łatwiej, no i drony nie sa aż tak uciążliwe jak w B3. Ale sami bossowie jak dla mnie łatwiejsi niż pierwsza dwójka. Taki Nemesis to teraz wydaje mi się mega banalny, testuje na nim różne bronie (na Ophiomie też), gdzie przy pierwszym przejściu się męczyłem i panikowałem. Natomiast Ixion to dalej potrafi napsuć krwi i jak dla mnie jest to najcięższy moment w grze. Wpadł wczoraj ostatni cipher w B3, i zostały dwa w B2. Mam tylko nadzieję, że nie mam tego bugga co potrafi zablokować trofeum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 21 minut temu, _Red_ napisał: No fakt, że po biomie trzecim grę skończyłem (pierwszy ending) bez wiekszego bólu po ok 3-4h, Ophiom padł za pierwszym podejściem. Mając elektryczne pręty wszystko praktycznie ginie od strzała, włącznie z dronami i tymi meduzami w Biomie podwodnym. Raz tylko mnie obcy zasiekali we dwójkę w killroomie, ale miałem save w replikatorze To jak rozumiem czeka mnie jeszcze backtracking po jakies znajdzki do true endingu i za 2h mam finito. Szkoda, ze takie nierowne są poziomy trudności, bo osiwialem w biomie 3. Jakbym mial tam ten pylon driver to sprawa bylaby inna. Od pierwszego posta ciągle tylko narzekasz na tę grę , aż smutno że tak dobra gra przyniosła tyle bólu i problemów jednemu człowiekowi Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 Nieprawda, wpierw chwaliłem mechanikę, potem wkurwialem się na spike trudności i brak fair play ze strony gry xD A teraz znowu chwalilem, ze druga połowa gry byla przyjemna, mimo że długa (zebranie 3 kluczy na jednym runie z ryzykiem zaczecia od nowa? uuch). Temat jest od wyrażania roznych opinii, zeby osoby z równie słabym sercem wiedzialy na co się piszą Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 Oblazlem cały biom 1 w akcie 3 i nie ma nigdzie tego sunface fragmentu Mam ryzykowac z restartem cyklu czy co? :< Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 Oblazlem cały biom 1 w akcie 3 i nie ma nigdzie tego sunface fragmentu Mam ryzykowac z restartem cyklu czy co? :Tak, nie jest powiedziane ze zrespi się w pierwszym podejściu. To jest to całe RNG. Mi nawet w miarę fragmenty wpadały elegancko. Teraz został mi ostatni glif w 6 biomie i już 6h go szukam w kilku podejściach Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 Drugi caly obszedlem i tez nic. Wystarczylo pokonac ostatniego bossa chyba, nie trzeba wpierw wrocic do biomu 4 by jeszcze jakas cut scenke w domu rozegrac? Bo w biomie 3 mialem wszystkie możliwe. Brak pojawiania sie Sunface ludzie opisuja jako bug bo to obligatoryjny przedmiot do fabuły ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 594 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 A nie trzeba najpierw odpalić wszystkich cutscenek w domu? Potem pojawiają się fragmenty i po ich zebraniu finałowa scenka w domu. Powtórz 4 biom i sprawdź czy możesz wejść do domu. Mi 4 fragmenty z biomu 1,2,3,4 wpadły za pierwszym podejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 611 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 Godzinę temu, _Red_ napisał: Oblazlem cały biom 1 w akcie 3 i nie ma nigdzie tego sunface fragmentu Mam ryzykowac z restartem cyklu czy co? :< Tak jak Bartiz pisze - leć do 4 biomu, pewnie masz scenkę w domu do odegrania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 Mi też za pierwszym razem wpadły. Na razie mam 4, ale jeszcze nie poszedłem sobie do 5 i 6 szukać. Trzy fragmenty były u mnie za niebieskimi drzwiami, a tylko w 3 biomie był na końcu mostu. Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 289 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 5 scenek musisz mieć zrobionych w domu żeby fragmenty słońca się zrespiły się po biomach.Collect 6 Sunface Fragments (1 per Biome) for the last House Sequence & Finish Act 3After defeating the 5th boss “Ophion” (the endboss), you will enter Act 3 in free roam. The main story is practically done at this point but there’s a secret third act. You can now go back to all areas.Make sure you’ve watched the first 5 house sequences, see :silver: Sins of the Mother.https://www.powerpyx.com/returnal-trophy-guide-roadmap/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 539 Opublikowano 26 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 Słońca zbierasz dopiero jak przy domu będziesz miał info, że jest ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 Ja jebie xD Nie wiedzialem, ale zaczalem cos przeczuwac. Niepotrzebnie sie cofnalem do B1 zaraz po zakonczeniu. I tak sobie kosze teraz B3 jak przez masło, szkoda tylko ze troche na darmo. Zeby wrocic do B1 to muszę zrestartowac cykl pewnie od zera? To dokończę dom w B4 potem poszukam Sunfragment az do B6 skoro jestem juz dopakowany. A chyba ze z B3 do B4 nie przejde ot tak tylko musze zmienic przestrzen ze statku. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 W każdej chwili możesz przenosić się między biomami 1-4, więc jak brakuje ci jakieś sekwencji w domu to po prostu wróć do statku i zajrzyj w to samo miejsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 Tylko powrót do statku to restart cyklu, nie? A juz tak ladnie dokoksilem postac na darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 No 4tybzawsze zaczynasz z 15 levelem broni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 611 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 Biom 4 i tak zawsze zaczynasz od zera z pistolecikiem i na golasa (tylko z 15 lvl broni), więc to, że jesteś koksem w 3 biomie nie będzie miało znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 Czaje. Bede musiał skoczyc do biomu 4 po scenkę z domem, znalezc suny i potem ponownie wrócić do 1-3. Chwile mi zajal pełen run na jednym zyciu od B1-B3 ale mieliście racje, ze przy dokoksowanym buildzie tnie się jak przez ciasto. Raczej skill mi nie urósł od wczoraj tylko dobry ekwipunek się pojawił. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 Skill też pewnie urósł. Rozumiem, że jak znajdę wszystkie fragmenty, to mogę zaczynać od 4biomu i biec od razu na finał? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 611 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 (edytowane) Tak. Tylko musisz jeszcze odwiedzić dom. Nie pamiętam czy w 1, czy 4 biomie. Edytowane 26 maja 2021 przez Kmiot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 26 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2021 Jak znajdziesz wszystkie to mozna chyba od razu isc ponownie ubić Ophiona w B6? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi