giger_andrus 3 092 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 (edytowane) Moja ocena 10/10. Gra stworzona jak pode mnie. W nocy zrobiłem true ending, 40 godzin na liczniku, kilka glifów i logów na drodze do platyny. Zaliczyłem 19 zgonów po drodze, większość to początkowe pomieszczenia w biomie 1 oraz 4. Według mnie to najtrudniejsze momenty w grze, bo jak nie wylosujemy czegoś dobrego (broń, artefakt itp.) a gra rzuci nam wymagający pokój to bywa ciężko. Klimat jest gęsty a do początkowych podobieństw do Prometeusza dorzucam jeszcze Mątwy żywcem wyjęte z Matrixa. Edytowane 21 czerwca 2021 przez giger_andrus 3 2 1 Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 Gram w Nex Machinę teraz i cieszę się że zacząłem od Returnala, widać że długo szlifowali pewne pomysły które przenieśli do ostatniej gry. Od miecza, po dash omijający kule, kolory laserków, teleportacja, jak komuś jeszcze mało to polecam pograć jeżeli jest ktoś jeszcze poza mną kto tego nie zrobił. Szkoda że mam returnala na płycie, ciągle kusi włączyć a płyta na półce. Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 Jesli chodzi o Housmarque, to Alienation polecam (w chuj i jeszcze trochę), bo swego czasu wciągnęło mnie na identycznym poziomie, co Returnal. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 21 czerwca 2021 Autor Opublikowano 21 czerwca 2021 Mniej najbardziej wciągnęła Nex Machina, swego czasu miałem tam zajebiste rekordy. Alienation też pierwszorzędny szpil (może nawet i najwięcej czasu tu spędziłem), w sumie jak każdy tytuł od nich. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 No i tam też było kilka patentów wykorzystanych później w Returnalu z overloadem na czele. W ogóle to naszła mnie myśl, że strzelanie ma sporo wspólnego z Destiny. Bardzo soczyste. Jestem w stanie robić podobne akcje, wyskok - dash - celowanie w locie - super - headshot. Satysfakcja gwarantowana. Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 26 czerwca 2021 Opublikowano 26 czerwca 2021 Pany czy z pierwszego można od razu wpaść do trzeciego biomu? Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 26 czerwca 2021 Opublikowano 26 czerwca 2021 6 godzin temu, Jakim napisał: Pany czy z pierwszego można od razu wpaść do trzeciego biomu? To przejście zawsze zaczyna się linką na wysoki most i jednym / dwoma / trzema podstawowymi robocikami z biomu 3. 1 Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 27 czerwca 2021 Opublikowano 27 czerwca 2021 Skończone - wspaniała gra, dla mnie piękne i pachnące 9/10 i z miejsca kolejna gra od Housemarque wskakuje na listę najbardziej oczekiwanych w tej generacji. Finowie rozjebali. 3 1 Cytuj
Daneq92 0 Opublikowano 29 czerwca 2021 Opublikowano 29 czerwca 2021 Siemka mam problem bo po zabiciu ostatniego bossa (ofion) powinienem mieć możliwość wejścia do domku z odtworzeniem sekwencji w 4 biomie , lecz niestety nie mam takiej możliwości zmieniałem biom na 1 i tam tak samo nie ma takiej opcji . Mam chyba bardzo bolesny błąd gry, raczej po platynie.. Miał ktoś podobny problem ? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 29 czerwca 2021 Autor Opublikowano 29 czerwca 2021 Jeżeli przy domu masz info "dark" tzn. że wszystkie wizyty masz zrobione i musisz teraz znaleźć fragmenty słońca (po jednym w każdym biomie), dopiero wtedy ostatnia sekwencja w domu będzie dostępna Cytuj
Daneq92 0 Opublikowano 29 czerwca 2021 Opublikowano 29 czerwca 2021 8 minut temu, Square napisał: Jeżeli przy domu masz info "dark" tzn. że wszystkie wizyty masz zrobione i musisz teraz znaleźć fragmenty słońca (po jednym w każdym biomie), dopiero wtedy ostatnia sekwencja w domu będzie dostępna Kurde to chyba zle zrozumiałem info w poradniku. Tam pisało że od razu po zabiciu ostatniego bossa powinienem się udać do domu , i dopiero po odtworzeniu sekwencji beda mozliwe do zdobycia te fragmenty słońca Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 29 czerwca 2021 Autor Opublikowano 29 czerwca 2021 Sprawdź jakie masz info przy próbie wejścia do domu. Jeżeli "dark" to jak wspomniałem wyżej potrzeba fragmentów. Cytuj
Daneq92 0 Opublikowano 29 czerwca 2021 Opublikowano 29 czerwca 2021 1 minutę temu, Square napisał: Sprawdź jakie masz info przy próbie wejścia do domu. Jeżeli "dark" to jak wspomniałem wyżej potrzeba fragmentów. Tak, mam info "ciemnosc" Dziekuje za naprostowanie Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 4 lipca 2021 Autor Opublikowano 4 lipca 2021 Mogliby zapowiedzieć już dlc, albo chociaż NG+ w jakiejś formie, bo podstawka nie stanowi w tej chwili żadnego wyzwania. A po ostatnich patchach jest jeszcze łatwiej, bo np te ataki uszkadzające strój w B6 już tego nie robią. Uwielbiam dynamikę w Returnalu, mogliby dodać jakieś bardziej skomplikowane wyzwania czy też inną arenę, plus jakiś Boss Rush gdzie będzie można wykorzystać dopakowane bronie. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 4 lipca 2021 Opublikowano 4 lipca 2021 Mogliby dać 6 dużych plansz z biomów i survival, o jezusku, fala49, fala 60, boss nr 7, fala 79 I jak piszesz, te bronie można by w końcu użyć, ehhh. Nawet grając w ff7 cały czas myślę o tych biomach ;] Gra roku, raczej nic tego nie zmieni, na pewno nie horizon2 ani gow2 gdyby nawet miał wyjść. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 4 lipca 2021 Opublikowano 4 lipca 2021 Dokładnie taki Bloody Palace by przytulił w Returnalu Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 11 godzin temu, cotek napisał: Dokładnie taki Bloody Palace by przytulił w Returnalu Infinity room mode. Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 Rozumiem, że lokacje z fragmentami słońca również generują się losowo ? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 5 lipca 2021 Autor Opublikowano 5 lipca 2021 Wydaje mi się, że są gwarantowane, albo mają chociaż bardzo wysoki spawn rate. Ta w B3 jest zawsze dostępna. 1 Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 Robi się coraz prościej chyba ;] Zaraz zaczną się podziały "Skończyłem Returnala przed patchem 1.xxxx, moja platyna to prawdziwa platyna" Ale to akurat fajne, nie zawsze zębatka jest w fabrykatorze (chyba że już jest) a żal zostawiać te komnaty. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 5 lipca 2021 Autor Opublikowano 5 lipca 2021 Doombringer od zawsze rozwalał te bariery, to nie jest nic nowego. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 A to ja nie wiedziałem. Omijałem te wszystkie filmiki z sekretami returnala, bo po obejrzeniu dwóch nic nowego się nie dowiedziałem. A jednak zawsze coś się znajdzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi