Opublikowano 6 lipca 20213 l Ja chyba się nie przebiję przez Returnala, świetna gra, ale po przerwie jakoś nie mam czasu na dłuższe sesje niż 1,5-2godziny więc lipa posunąć się naprzód
Opublikowano 6 lipca 20213 l Autor 1,5-2h to w sumie w sam raz na sesje, można w tym czasie wyczyścić większość pomieszczeń nie spiesząc się.
Opublikowano 6 lipca 20213 l To mi jakoś nie idzie może na jesień sobie zostawię Returnal do ogrania bo to świetna gra jest ale jakoś nie mam szczęścia, jak już fajnie mi idzie mam dobra broń i "zdrową" postać wpadam w jakiś pokój gdzie zamykają się drzwi i mnie dojeżdżają.
Opublikowano 6 lipca 20213 l Autor W którym biomie jesteś? Returnal jak każda skillowa gra ma syndrom "a to wejdę jeszcze tutaj przed bossem" który doprowadza do niechcianej śmierci w głupi sposób i człowiek narzeka sam na siebie, bo gdyby tam nie polazł to boss pewnie by padł bez problemów.
Opublikowano 6 lipca 20213 l W drugim, masz rację jak przysiądę do tego na spokojnie i nie na wariata to idzie się szybciej, ale często mnie dojadą jak szukam broni czy lepszego wyposażenia
Opublikowano 9 lipca 20213 l Ejj, a da się zrobić "pełnego runa" od początku do końca tj. Spoiler 1-3 i potem od razu 3-6? Przecież między okresami mogę się przenosić tylko poprzez "dziurę" w statku. Chciałem sobie zrobić pełny run, żeby zrobić specjalizację na 30 (trofik), zebrać "fragmenty", zmieść last bossa i zobaczyć true ending. Ale wydaje mi się, że to nie realne?
Opublikowano 9 lipca 20213 l 2 minuty temu, Wiolku napisał: żeby zrobić specjalizację na 30 4 biom zaczynasz zawsze z 15lvl broni, idąc po kolei 4>5>6 spokojnie dobijesz do 30lvl
Opublikowano 9 lipca 20213 l Nope, drugi czapter resetuje zdobycze więc zaczynasz na świeżo drugą część gry. Także nie ma sensu przechodzenie "całości" od początku.
Opublikowano 9 lipca 20213 l No jak najbardziej realne, kwestia tylko taka, że biom 4 zawsze i tak zaczynasz od defaultowej sytuacji tj. 15 lvl, goły pistolecik, brak waluty i artefaktów. Tak samo jak w trzecim biomie nie wskoczysz wyżej, niż 15 lvl. Spoiler Po zakończeniu trzeciego biomu (+filmik) lądujesz od razu w czwartym (z możliwością powrotu do pierwszego przez urządzenie w statku), więc możesz zaliczyć całą grę jednym ciągiem, ale nie ma fizycznej możliwości przeniesienia naszego stanu posiadania z 3 do 4 biomu (poza etherami). Edytowane 9 lipca 20213 l przez Kmiot
Opublikowano 9 lipca 20213 l Idziesz na pałe do 6go biomie gdzie szukać tego wielkiego kalmara, który spawnuje mniejsze ośmiorniczki i sobie na nich wbijasz 30ty poziom. Dopóki go nie zabijesz to je spawnuje w nieskończoność.
Opublikowano 9 lipca 20213 l Jaki wysyp tipów. Podziękować Panowie. Dziś wieczorem spróbuję. Zobaczymy czy mi starczy cierpliwości na pierwszą platynkę od lat.
Opublikowano 9 lipca 20213 l Autor Mi poziom 30 wpadł przy pierwszym przejściu, bo zrobiłem całość 4-6 w jednej sesji jak tylko udało się pokonać Nemesisa. Możesz zrobić wszystkie trzy biomy, wtedy masz w sumie gwarantowane wbicie max lvl, możesz też zrobić myka o którym wspomniał WisnieR, ale ostatnim razem jak grałem to te spawny nieskończonych przeciwników wydawały się znerfione.
Opublikowano 9 lipca 20213 l One chyba nie dają expa ani obolitu w nieskończoność. Tylko przez pewien czas.
Opublikowano 16 lipca 20213 l Autor Nie wiem jak z expem do poziomu postaci, ale tak obolit przestaje lecieć po kilku czy tam kilkunastu killach. Natomiast odblokowanie ulepszeń na broniach dalej działa, bo zrobiłem dwa na lvl 3 ostatnio. Wydaje mi się czy Challenge Room w B5 został też znerfiony w którymś z ostatnich patchy? Robiłem go trzy razy w tym tygodniu, za każdym razem z inną bronią i kiedyś był chyba o wiele trudniejszy. Przeciwnicy dalej mogą napsuć krwi jak mamy jakąś gorszą broń, ale wydają się mniej agresywni.
Opublikowano 17 lipca 20213 l Dzisiaj gra wydaje się łatwiejsza niż w okresie premierowym i trochę później. Pytanie tylko czy to kwestia ogrania i znajomości tematu czy poprawek od twórców. Może jedno i drugie. Konkretnie w B5 challenge room padłem przy pierwszej wizycie, doskonale to pamiętam. Dzisiaj to już żaden boss ani challenge room nie stanowi większego wyzwania. Aktualnie ganiam za ostatnim glifem w B6. Trochę wkurza mnie fakt, że tutaj nie da się zrobił 5 minutowego speedruna jak przy B2 a na pewno jest to mocno ryzykowne. Padam tylko na własne życzenie.
Opublikowano 17 lipca 20213 l Da się 15min run za glifem zrobić w B6 nie ma sensu się bawić w strzelanie.
Opublikowano 17 lipca 20213 l Da się na pewno tylko problem się pojawia jak wpadasz do trudniejszego pokoju gdzie zamykają się drzwi a jesteś goły. Może się to zdarzyć zarówno w B4 jak i B6. No i pytanie czy lepiej ryzykować kilka prób "na szybko" czy jedną bardziej bezpieczną - jak to wyjdzie czasowo. Chyba, że jest coś o czym nie wiem? Zarzucisz jakąś radę / filmik / cokolwiek ? Nie jestem też pewien, którego glifa mi brakuje do szczęścia bo w B6 wszystkie one są podobne -_-
Opublikowano 17 lipca 20213 l Ja dosyć szybko zrozumiałem że nie warto marnować czasu, w B4 przed domem nie pamiętam żeby mi się pomieszczenie zamknęło. z z B4 od razu do B6 i tam już dzida przez plansze bo oprócz pomieszczenia z wyzwaniem nic już ci się przed nosem nie zamknie.
Opublikowano 20 lipca 20213 l W kuhwe długa analiza Returnal z psychoanalitycznego punktu widzenia. https://withaterriblefate.com/2021/07/19/game-as-mind-a-psychoanalytic-explanation-of-returnal/ Zresztą ta stronka ma sporo takich tekstów. Będzie co czytać wieczorkiem.
Opublikowano 28 lipca 20213 l W dniu 17.06.2021 o 11:32, Jakim napisał: Hej mam pytanko. Nie chce mi się szukać w temacie. Pograłem kilka godzin i póki co ubiłem 1 bossa. Mam dostęp do drugiego biomu ale czy warto od razu tam wpadać? W sensie czy jak wy gracie to lecicie na pałę od razu jak najdalej czy jednak dokakszacie postać i dopiero dalej? Gra pomimo tego, że świetna, ma jednak słabo rozwinięty progres postaci po śmierci. W zasadzie go nie ma wcale. I jak ostatnio poleciałem od razu na drugi biom z pistoletem level 0-1 to było srogo. Łatwiej jest przechodzić od początku, więcej perków wyłapiesz itd, jeżeli chcesz wskoczyć od razu do drugiego no to musisz liczyć że szybko wyłapiesz jakąś dobrą spluwę. W przeciwnym razie może być ciężko
Opublikowano 29 lipca 20213 l Siemka mam problem z ostatnim pucharkiem mianowicie chodzi o ksenoglify na karmazynowych pustkowiach po zebraniu wszystkich sztuk 20/20 nie wbija mi osiągnięcia, na szczęście mam save który cofa mi do 18/20 zrobiłem to powtórnie i nic to nie dało. Czy reinstalacja całej gry może pomóc? a może jest jakaś inna opcja proszę o pomoc bo trochę się napociłem a został mi tylko jeden puchar do platyny
Opublikowano 29 lipca 20213 l Autor Licznik szyfrów przy podnoszeniu pokazał 20/20 czy sugerowałeś się postępem w tłumaczeniu glifów? W B2 jest więcej niż 20 szyfrów, z czego jeden może nie zwiększyć licznika po zebraniu. Sprawdź kartę aktywności czy masz tam info czego brakuje, plus nie zapomnij o archiwach i challenge roomie.