mario10 513 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 Ja chyba się nie przebiję przez Returnala, świetna gra, ale po przerwie jakoś nie mam czasu na dłuższe sesje niż 1,5-2godziny więc lipa posunąć się naprzód 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 6 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 1,5-2h to w sumie w sam raz na sesje, można w tym czasie wyczyścić większość pomieszczeń nie spiesząc się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 513 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 To mi jakoś nie idzie może na jesień sobie zostawię Returnal do ogrania bo to świetna gra jest ale jakoś nie mam szczęścia, jak już fajnie mi idzie mam dobra broń i "zdrową" postać wpadam w jakiś pokój gdzie zamykają się drzwi i mnie dojeżdżają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 6 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 W którym biomie jesteś? Returnal jak każda skillowa gra ma syndrom "a to wejdę jeszcze tutaj przed bossem" który doprowadza do niechcianej śmierci w głupi sposób i człowiek narzeka sam na siebie, bo gdyby tam nie polazł to boss pewnie by padł bez problemów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 513 Opublikowano 6 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2021 W drugim, masz rację jak przysiądę do tego na spokojnie i nie na wariata to idzie się szybciej, ale często mnie dojadą jak szukam broni czy lepszego wyposażenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 8 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2021 Trzeci boss zrobiony w Dreams Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 8 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2021 Spoko , ale ten dźwięk strzałów mnie zabił XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 9 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2021 Ejj, a da się zrobić "pełnego runa" od początku do końca tj. Spoiler 1-3 i potem od razu 3-6? Przecież między okresami mogę się przenosić tylko poprzez "dziurę" w statku. Chciałem sobie zrobić pełny run, żeby zrobić specjalizację na 30 (trofik), zebrać "fragmenty", zmieść last bossa i zobaczyć true ending. Ale wydaje mi się, że to nie realne? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 9 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2021 2 minuty temu, Wiolku napisał: żeby zrobić specjalizację na 30 4 biom zaczynasz zawsze z 15lvl broni, idąc po kolei 4>5>6 spokojnie dobijesz do 30lvl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 9 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2021 Nope, drugi czapter resetuje zdobycze więc zaczynasz na świeżo drugą część gry. Także nie ma sensu przechodzenie "całości" od początku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 604 Opublikowano 9 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2021 (edytowane) No jak najbardziej realne, kwestia tylko taka, że biom 4 zawsze i tak zaczynasz od defaultowej sytuacji tj. 15 lvl, goły pistolecik, brak waluty i artefaktów. Tak samo jak w trzecim biomie nie wskoczysz wyżej, niż 15 lvl. Spoiler Po zakończeniu trzeciego biomu (+filmik) lądujesz od razu w czwartym (z możliwością powrotu do pierwszego przez urządzenie w statku), więc możesz zaliczyć całą grę jednym ciągiem, ale nie ma fizycznej możliwości przeniesienia naszego stanu posiadania z 3 do 4 biomu (poza etherami). Edytowane 9 lipca 2021 przez Kmiot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 9 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2021 Idziesz na pałe do 6go biomie gdzie szukać tego wielkiego kalmara, który spawnuje mniejsze ośmiorniczki i sobie na nich wbijasz 30ty poziom. Dopóki go nie zabijesz to je spawnuje w nieskończoność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 9 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2021 Jaki wysyp tipów. Podziękować Panowie. Dziś wieczorem spróbuję. Zobaczymy czy mi starczy cierpliwości na pierwszą platynkę od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 9 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2021 Mi poziom 30 wpadł przy pierwszym przejściu, bo zrobiłem całość 4-6 w jednej sesji jak tylko udało się pokonać Nemesisa. Możesz zrobić wszystkie trzy biomy, wtedy masz w sumie gwarantowane wbicie max lvl, możesz też zrobić myka o którym wspomniał WisnieR, ale ostatnim razem jak grałem to te spawny nieskończonych przeciwników wydawały się znerfione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 9 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2021 One chyba nie dają expa ani obolitu w nieskończoność. Tylko przez pewien czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 16 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2021 Nie wiem jak z expem do poziomu postaci, ale tak obolit przestaje lecieć po kilku czy tam kilkunastu killach. Natomiast odblokowanie ulepszeń na broniach dalej działa, bo zrobiłem dwa na lvl 3 ostatnio. Wydaje mi się czy Challenge Room w B5 został też znerfiony w którymś z ostatnich patchy? Robiłem go trzy razy w tym tygodniu, za każdym razem z inną bronią i kiedyś był chyba o wiele trudniejszy. Przeciwnicy dalej mogą napsuć krwi jak mamy jakąś gorszą broń, ale wydają się mniej agresywni. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 17 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2021 Dzisiaj gra wydaje się łatwiejsza niż w okresie premierowym i trochę później. Pytanie tylko czy to kwestia ogrania i znajomości tematu czy poprawek od twórców. Może jedno i drugie. Konkretnie w B5 challenge room padłem przy pierwszej wizycie, doskonale to pamiętam. Dzisiaj to już żaden boss ani challenge room nie stanowi większego wyzwania. Aktualnie ganiam za ostatnim glifem w B6. Trochę wkurza mnie fakt, że tutaj nie da się zrobił 5 minutowego speedruna jak przy B2 a na pewno jest to mocno ryzykowne. Padam tylko na własne życzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 17 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2021 Da się 15min run za glifem zrobić w B6 nie ma sensu się bawić w strzelanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 17 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2021 Da się na pewno tylko problem się pojawia jak wpadasz do trudniejszego pokoju gdzie zamykają się drzwi a jesteś goły. Może się to zdarzyć zarówno w B4 jak i B6. No i pytanie czy lepiej ryzykować kilka prób "na szybko" czy jedną bardziej bezpieczną - jak to wyjdzie czasowo. Chyba, że jest coś o czym nie wiem? Zarzucisz jakąś radę / filmik / cokolwiek ? Nie jestem też pewien, którego glifa mi brakuje do szczęścia bo w B6 wszystkie one są podobne -_- Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 17 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2021 Ja dosyć szybko zrozumiałem że nie warto marnować czasu, w B4 przed domem nie pamiętam żeby mi się pomieszczenie zamknęło. z z B4 od razu do B6 i tam już dzida przez plansze bo oprócz pomieszczenia z wyzwaniem nic już ci się przed nosem nie zamknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 20 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2021 W kuhwe długa analiza Returnal z psychoanalitycznego punktu widzenia. https://withaterriblefate.com/2021/07/19/game-as-mind-a-psychoanalytic-explanation-of-returnal/ Zresztą ta stronka ma sporo takich tekstów. Będzie co czytać wieczorkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Broda666PL 0 Opublikowano 28 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2021 W dniu 17.06.2021 o 11:32, Jakim napisał: Hej mam pytanko. Nie chce mi się szukać w temacie. Pograłem kilka godzin i póki co ubiłem 1 bossa. Mam dostęp do drugiego biomu ale czy warto od razu tam wpadać? W sensie czy jak wy gracie to lecicie na pałę od razu jak najdalej czy jednak dokakszacie postać i dopiero dalej? Gra pomimo tego, że świetna, ma jednak słabo rozwinięty progres postaci po śmierci. W zasadzie go nie ma wcale. I jak ostatnio poleciałem od razu na drugi biom z pistoletem level 0-1 to było srogo. Łatwiej jest przechodzić od początku, więcej perków wyłapiesz itd, jeżeli chcesz wskoczyć od razu do drugiego no to musisz liczyć że szybko wyłapiesz jakąś dobrą spluwę. W przeciwnym razie może być ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 28 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2021 Ciekawe czy zarzucą jakieś DLC w ciągu roku od premiery. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daneq92 0 Opublikowano 29 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2021 Siemka mam problem z ostatnim pucharkiem mianowicie chodzi o ksenoglify na karmazynowych pustkowiach po zebraniu wszystkich sztuk 20/20 nie wbija mi osiągnięcia, na szczęście mam save który cofa mi do 18/20 zrobiłem to powtórnie i nic to nie dało. Czy reinstalacja całej gry może pomóc? a może jest jakaś inna opcja proszę o pomoc bo trochę się napociłem a został mi tylko jeden puchar do platyny Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 29 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 lipca 2021 Licznik szyfrów przy podnoszeniu pokazał 20/20 czy sugerowałeś się postępem w tłumaczeniu glifów? W B2 jest więcej niż 20 szyfrów, z czego jeden może nie zwiększyć licznika po zebraniu. Sprawdź kartę aktywności czy masz tam info czego brakuje, plus nie zapomnij o archiwach i challenge roomie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi