Square 8 529 Opublikowano 26 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Ale gówno update i jeszcze go nazywają 2.0, Photo Mode spóźnione o pół roku, Zawieszanie Cyklu spoko chyba, ale gdzie jest nowa zawartość do chuja wafla. Gdzie jakiś balance patch dla endgame'u czy NG+, o nowych trybach nie wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Wiedziałem że taka będzie reakcja życzenia śmierci już pewnie na discordzie HMQ poszły 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
KubaJ023 1 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Gierkę śledziłem od premiery, zakupiłem dwa dni temu i nie zaluje.. W 14 godzin zajęło mi, żeby przejść przez wszystkie biomy i zobaczyć napisy końcowe. Z tego co gdzieś widziałem, to jest jeszcze jakieś ukryte zakończenie? Mógłby ktoś cos podpowiedzieć czy jest sens kontynuować grać dalej? Jak wejść do biomu 1-3? Dziękuje z góry ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 26 października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Musisz zrobić wszystkie sekwencje w domu, potem zebrać sześć przedmiotów (po jednym na biom), iść ostatni raz do domu i pokonać jeszcze raz ostatniego bossa. Przenosić się pomiędzy B1 i B4 można dzięki przedmiotowi który jest na statku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 26 października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 października 2021 Odnośnie update'u: - wstrzymanie cyklu działa i chyba kolega rzucił na mnie klątwę bo gra mi się zawiesiła... i nagle się okazało że po włączeniu ponownie zapamiętało mi cykl i zacząłem od tego samego momentu, - photo mode działa i można nareszcie przyjrzeć się Selene, broniom (!) i przeciwnikom, - chyba rośliny w biomie 1 i 4 któe dotąd były fioletowe nabrały też kolorów pomarańczowych. Zrobiłem sobie run 4-6 i ta gra jest nieśmiertelna, miałem z 6 nowych komnat w grze. To plus ciągłe zmiany układów, przeciwników, rozstawu skrzyń powoduje ze ciągle się gra jakby to było pierwsze przejście. 10/10 nieprzerwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 28 października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 października 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 31 października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 października 2021 <3 Hm wrzuca ciągle co lepsze fotki od fanów z PMode, fantastyczne rzeczy wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mecenas 59 Opublikowano 1 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 Miał ktoś problemy z odnalezieniem jednego szyfru w 2 biomie ?To jest skandal ! gre przechodzę już 2 raz, za pierwszym razem szukałem tego jakieś 14 godzin i nic, przeszedłem gre 2 raz i poszukiwania idą już 9 godzine, i już rzygam tym drugim biomem Co robić brakuje jednego szyfru do platyny dostaje kórwicy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 1 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 Jak wiesz który to rób speedruny. Obstawiam, że jeden z dwóch, albo pokój z filarem albo orbem, pierwszy jest zawsze w pierwszym poziomie świątyni, drugi w drugim. Obejrzyj filmik na YT, jak zlokalizujesz który to wtedy można się skupić na jak najszybszym sprawdzaniu pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mecenas 59 Opublikowano 1 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 No właśnie trzeba będzie przeanalizować który to nie wpadł, trochę trudno będzie, bo jednak jest tego aż 20.Coś spierdzielili z tym biomem, wiem że inni też mieli z tym problem. Teraz to nie wiem, czy nie lepiej grę, od nowa instalować przechodzić po raz 3 i robić screena z każdego szyfru i potem szukać tego brakującego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 1 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 Sa lokacje tak rzadkie niektore ze bedziesz mial pewnosc ze tam nie byles. U mnie to byl balkon nad wejsciem do wiezy. Raz mi wypadlo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 1 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 41 minut temu, Mecenas napisał: Teraz to nie wiem, czy nie lepiej grę, od nowa instalować przechodzić po raz 3 i robić screena z każdego szyfru i potem szukać tego brakującego pokoju. Obejrzyj filmik, jak nie wyłapiesz którego pokoju ci brakuje to zrób pełny run w B2. Potem speedrun, bo już będziesz wiedział gdzie byłeś itp. Całość nie powinna zająć więcej niż 5 minut. Zwróć uwagę na dwa ostatnie pokoje w filmiku, one są najbardziej upierdliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 1 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 Pełny run to pełna przyjemność Ja powoli upgrejduje każdą broń. Dzięki temu pokochałem dreadbounda. 3 już mam na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 1 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 Dreadbound to moja ulubiona broń. 3 traity na trzecim poziomie czy co masz na myśli przez 100%? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 1 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 Wszystkie mozliwe traity w 3 broniach na 100. Dread swietny ale trzeba uwazac z dronami. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 1 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 1 godzinę temu, Mecenas napisał: No właśnie trzeba będzie przeanalizować który to nie wpadł, trochę trudno będzie, bo jednak jest tego aż 20.Coś spierdzielili z tym biomem, wiem że inni też mieli z tym problem. Teraz to nie wiem, czy nie lepiej grę, od nowa instalować przechodzić po raz 3 i robić screena z każdego szyfru i potem szukać tego brakującego pokoju. Ostatnie dwa szyfry, które zdobywałem to był biom 2 i 6. Oba wymagały pewnej ilości speedrunów bo oba należały do kategorii "very rare". Obadaj sobie filmik na YT ze wszystkimi szyframi z biomu 2 tak jak radzą koledzy wyżej i skup się tylko na rzadki bo z pewnością brakuje Ci któregoś z nich. Reinstal nic nie pomoże. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc o kolejnym przechodzeniu gry. Zbieranie szyfrów to czysty speedruning, biom 2 zajmuje kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 1 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 @Mecenas na 99% brakuje ci tego albo tego Cytuj Odnośnik do komentarza
Mecenas 59 Opublikowano 1 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 @FiguśThx o to musi być ten z 2 filmiku bo znam większość lokacji na pamięć, a w tym to nie byłem raczej. Cytat Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc o kolejnym przechodzeniu gry. Przechodziłem gre po raz 2 na nowym sejwie, bo miałem dość szukania, zresztą wyszedł patch to myślałem, że losowość będzie lepsza w tym biomie (niestety nie) Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 1 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 Godzinę temu, Rtooj napisał: Wszystkie mozliwe traity w 3 broniach na 100. Dread swietny ale trzeba uwazac z dronami. W B6 farmiłeś? Ja chciałem je podlevelować, ale już mnie coś strzelało jak kolejny raz miałem trait na pierwszym poziomie gdy już miałem postęp na lvl 2 czy 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 1 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 Nie rozumiem, zaawans. % traitów się nie traci. Przechodzę w kółko 4-6 z bossami, przy okazji robie % przedm. i artef. W biomie 6 zatrzymuję się przy nieskończonych osmiornicach i robię wszystkie bronie wokół. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 1 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 Jak masz trait na drugim czy trzecim poziomie to i tak możesz znaleźć broń z tym traitem na lvl 1, i to mnie strasznie wkurzało, że miałem przykładowo Rising Pitch na 50% lvl 3, a i tak znajdowałem go na broni na lvl 1 albo 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 1 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 Tak jak Square pisze, miając wymaksowany trait mogłeś i tak podnieść broń z tym traitem na niższym lvl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 1 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2021 Godzinę temu, Square napisał: Jak masz trait na drugim czy trzecim poziomie to i tak możesz znaleźć broń z tym traitem na lvl 1, i to mnie strasznie wkurzało, że miałem przykładowo Rising Pitch na 50% lvl 3, a i tak znajdowałem go na broni na lvl 1 albo 2. Aha kumam, jeszcze ten problem mnie nie dotknął ponieważ ciągle w skrzynkach i po wrogach dostaję broń która ma coś do odkrycia więc jeszcze nie latam i nie szukam danego typu broni. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 2 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2021 W dniu 26.10.2021 o 15:17, _Red_ napisał: o dzieki, tego nie widzialem, to wyjaśnia xD Ciekawe ciekawe, ze coś się zapisuje na dysku a jednocześnie nie daje możliwości uzytkownikowi na skopiowanie. Dobre rozwiazanie. A jednak się da exploitować Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 2 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2021 No to o tym pisalem od poczatku, ale mowili tu, ze to sie nie zachowuje w pliku sejwa Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi