Square 8 529 Opublikowano 2 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2021 Też mi się to wydawało dziwne, bo skoro nie w sejwie to gdzie? Od siebie dodam, że mając zawieszony cykl można bez obaw aktualizować grę, nic się nie traci. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 2 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2021 To by oznaczalo, ze konsola umożliwia funkcjonalnosc zapisu gdzies na dysku, dokąd nie mamy wjazdu. Jakis temp, ktory np. przepadałby z deinstalacja gry. Albo to gowno prawda i normalnie wstrzymanie cyklu zapisuje sie w sejwie i mozna backupowac do chmurki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 2 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2021 No konsola np zachowuje w pamięci odpalane gry, przez co później nie trzeba oglądać logosów, ale to się resetuje przy aktualizacji gry oraz FW konsoli (i chyba po całkowitym wyłączeniu). Mam zawieszony cykl w B3 to mogę sprawdzić, ale dopiero jak zginę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 2 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2021 To będzie niesamowita zabawa przejść returnala 1-szy raz bez stresu o rozpoczęcie od początku. Pychota. Ludzie ludziom zgotowali ten los. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 970 Opublikowano 2 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 listopada 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 3 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 Nie sądziłem wcześniej że ta gra aż tak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 3 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 No modele stroju, broni czy przeciwników wyglądają bardzo dobrze, na statycznych screenach z rozgrywki to niestety się tego nie uświadczy. Każda gra HMQ wygląda pięknie w ruchu z uwagi na mnogą ilość dodatkowych efektów. Szkoda, że tak późno tryb foto został dodany, bo niektóre zdjęcia prezentują się wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 3 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 listopada 2021 Ostatnio łaziłem sobie po statku i nie dość że na ścianach są efekty świetlne to jeszcze jest całkiem niezłe odbicie w czajniku obok łóżka ;] Podobnie jak spojrzałem na te czerwone punkty świetlne we wrotach do bossów biom 1 i 6, trochę się tam dzieje, podobnie jak wnętrzne roślin. Dużo tutaj jest poukrywane, zniszczyło mnie jak gościu przyzoomował rakietę dronów: Cytuj Odnośnik do komentarza
KarolJanuszGejmingu 466 Opublikowano 4 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2021 Od paru dni gram w tą gierkę i z jednej strony nie mogę się od tego oderwać a z drugiej nienawidzę tej gry za każdym razem jak wypada mi jakiś loot z dupy albo ginę w kretyński sposób. Dziś pokonałem drugiego bossa, niestety trzeci mnie z planszy zmiótł. Teraz pytanie,czy trzeba oczyścić całe 3 biomy aby zaatakować 3 bossa? Mam na myśli czy można iść z pierwszego odrazu na 3 czy to jest samobójstwo i zaleca się takim januszom jak ja wyfarmic, uzbroić się i dopiero atakować? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 4 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2021 5 minut temu, KarolJanuszGejmingu napisał: Teraz pytanie,czy trzeba oczyścić całe 3 biomy aby zaatakować 3 bossa? Mam na myśli czy można iść z pierwszego odrazu na 3 czy to jest samobójstwo i zaleca się takim januszom jak ja wyfarmic, uzbroić się i dopiero atakować? Możesz iść bezpośrednio z 1 do 3 biomu, ale może być ciężko ja zawsze pierwszy biom na szybko robiłem żeby chociaż lepszą broń zdobyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 4 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2021 15 minut temu, KarolJanuszGejmingu napisał: Od paru dni gram w tą gierkę i z jednej strony nie mogę się od tego oderwać a z drugiej nienawidzę tej gry za każdym razem jak wypada mi jakiś loot z dupy albo ginę w kretyński sposób. Dziś pokonałem drugiego bossa, niestety trzeci mnie z planszy zmiótł. Teraz pytanie,czy trzeba oczyścić całe 3 biomy aby zaatakować 3 bossa? Mam na myśli czy można iść z pierwszego odrazu na 3 czy to jest samobójstwo i zaleca się takim januszom jak ja wyfarmic, uzbroić się i dopiero atakować? Czyszczenie pierwszego i drugiego mocno zalecane, będzie łatwiej, przyjemniej i potrenujesz trochę. Trenowanie przede wszystkim podczas walk z teleportującymi się mocno wskazane bo w przyszłości będą jeszcze wredniejsi. Ja za to zacząłem mieć od tej gry już mroczki i lekką depresję więc odkładam znowu na miesiąc. Nie że brakuje NPC sprzedającym broń na każdym rogu i jakiegoś miasteczka, ale potrzeba mi czegoś bardziej pozytywnego. Komunikat "opuszczasz Heliosa" czasami daje po czaszce. Cytuj Odnośnik do komentarza
KarolJanuszGejmingu 466 Opublikowano 4 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2021 17 minutes ago, Rtooj said: Potrzeba mi czegoś bardziej pozytywnego. Komunikat "opuszczasz Heliosa" czasami daje po czaszce. No psychika siada ale gra jest świetna dlatego jest tak uzależniająca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 4 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2021 36 minut temu, KarolJanuszGejmingu napisał: No psychika siada ale gra jest świetna dlatego jest tak uzależniająca. No ja już spędziłem ponad 6 dni na Atropos więc to już trochę dużo, Ty tam się trzymaj i walcz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 13 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2021 Wróciłem do gry i farmię te traity jak tylko jest okazja. Sesje po 4 godziny w takim przypadku to norma, no bo jedyny sensowny sposób to w B6 i zabijanie w kółko Anomosów, a to wiąże się backtrackingiem, no bo tylko jeden naraz można ulepszać. I nawet w takim przypadku zajmuje to strasznie długo, no bo traitów jest od groma. No i brakuje wyższego poziomu trudności i innego skalowania we wcześniejszych biomach, żeby potem te ulepszenia należycie wykorzystać. Przykładowy kill ostatniego bossa przy użyciu dopakowane pistoletu (ale nie całkowicie), walka zaczyna się w 0:53, broń i staty na koniec. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 13 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2021 Widziałeś ten trait do dreadbounda który wyrzuca pociski świecące tak że caly ekran tv się świeci podczas strzelania? Niesamowite, nie wiem czy to hdr ale wręcz oślepia. Może kiedyś dadzą harda, w końcu to chyba dużo roboty niema. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 13 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2021 DB nie ma takiego traitu chyba, że masz na myśli Explosive Shards, ale to tylko z bardzo bliska robi podobny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 13 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2021 Nie nagrałem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 13 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2021 Wrzuć następnym razem, bo jestem ciekaw. W dniu 21.09.2021 o 09:52, Square napisał: Ale trafiłem na ciekawy błąd, wyrzutnia po którymś tam podniesieniu z ziemi miała ukryte perki, więc zamiast z 3 (2) to miałem aktywnych 5 (4). Ten błąd miałem już łącznie trzy razy (może i więcej, ale tyle razy wyłapałem), zawsze w B4, ale nie wiem co go powoduje. Ostatnio trafiło się na Spluwaczu (Szybki Spluwacz jako ukryty) i Nosiciel Bólu (Czwarty Odłamek). Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 16 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2021 Wspominałem już chyba, że Dreadbound to moja ulubiona broń, ale takich bonusów to jeszcze nie miałem. I jak tu nie chcieć wyższego poziomu trudności. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 16 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2021 Marzy mi się DLC do tej gry. Chociaż ze 2 biomy:D Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 17 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2021 11 godzin temu, Square napisał: Wspominałem już chyba, że Dreadbound to moja ulubiona broń, ale takich bonusów to jeszcze nie miałem. I jak tu nie chcieć wyższego poziomu trudności. Ukryj zawartość O, masz tego traita co rozbłyska ekran :] Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 21 listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2021 No i jak tu levelować traity na innych broniach skoro Dreadbound daje najwięcej funu. Lvl 20 z powiększającymi 3 i wybuchowymi 2 odłamkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 21 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 listopada 2021 Dopiero jak się ogląda filmiki to się docenia takie efekty jak wnikający w kombinezon obolit. Wszystko jest dopieszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 833 Opublikowano 22 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2021 Najlepsza gra na PS5 w jaką grałem od premiery. Przeszedłem jak na razie 4 razy, true ending zrobiony i ciągle chce się grać. Początki były ciężkie i nie wierzyłem, że w ogóle uda mi się ukończyć ale za bardzo gameplay i setting siadł żeby się poddać. Pozazdrościć każdemu, kto tę grę ma jeszcze przed sobą. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 22 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2021 9 godzin temu, Jeez_PS napisał: Najlepsza gra na PS5 w jaką grałem od premiery. W sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi