Square 8 529 Opublikowano 5 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Polecam Wezyr czym prędzej, bo gameplayowo to jest top topów, a i cała reszta stoi na podobnym albo "tylko" wysokim poziomie. Jedyna poważna wada tej gry to chujowe rng. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Panowie, nie waham się w najmniejszym stopniu, bo wiem że gra siądzie mi na 440%, ale ostatnią promkę odpuściłem, bo po wyjeździe za granicę krucho było u mnie z kasą. Po wypłacie sprawdzę na własnej skórze, może akurat wpadnie jakaś zniżka. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Nie wiem czy gra jest moim top 3 czy top 5 gier wszech czasów, ale wiem że w kwestii bycia czymś więcej niż tylko przyjemnością przy telewizorze na parę godzin jest numerem jeden. Gra wchodzi w głowę i zostaje tam niczym najlepsza przeczytana książka czy obejrzany film. Współczuję każdemu kto się od gry odbił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 752 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Egzakli, a najciekawsze jest to, że mówimy o rogaliku z różowymi laserami i kulkami. Ta gra na rozgrywce totalnie nie wygląda jakby miała tak pochłaniający gęsty klimat. Dla mnie to ostateczny dowód na to, że narracja nie musi iść kosztem gameplayu. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 8 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2021 Jak to jest możłiwe, że po skończeniu 3 aktu i zebraniu prawie wszystkich glifów, wciąż nie znalazłem ostatniej broni (Dreadbound?)? Bug jaki czy co. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 8 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2021 W dniu 5.12.2021 o 19:05, Paolo de Vesir napisał: No nie ukrywam, że hype'ujesz potężnie. Sam mam zamiar sprawdzić do końca roku, a nuż będzie i moje GOTY (bo spodziewam się i forumowicze lobbować będą właśnie ten tytuł). Ja się wahałem między returnal a strażakami galaktyki i jednak Returnal to moje GOTY. Za dla oddałbym wiele pieniędzy. Polecam, bo nie na darmo pisałem przy premierze, że to bloodborne ps5. Klimat miażdży jaja. Jest moment poważniejszy Gdzie można faktycznie się odbić Spoiler 3 biom Ale jak się przebrnie to już luzik do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 10 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2021 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 10 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2021 no elo 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 10 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2021 No proszę, może uda się natrafić na poległego scouta do pomszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 10 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2021 Albo do ubicia Białostocki Wezyr z mackami. Tentacle Paolo Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 10 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2021 not sure if spoiler or not Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 10 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2021 not Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 10 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2021 Panowie, a czy ktoś z Was słyszy te 3d audio na zwykłych sluchawkach? Mi chyba słoń nastąpił na ucho i jakoś tam nic rewelacyjnego tam nie usłyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 10 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2021 Oho, zaczyna się. Spoiler Nie wiem, gram na głośnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 10 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2021 Nie no, nie mam zamiaru się przypierdzielać - nie powiedziałem w sumie złego słowa na żadną z gier które w tym roku skończyłem (a CW nie ma co brać dosłownie). Po prostu z ficzerow PS5 (SSD, haptyka, triggery i 3D audio) nie doświadczyłem tylko tego ostatniego i liczyłem właśnie na Returnal w tym wzgledzie. A sama gra? Tak dobra, że aż szkoda było konsolę wyłączać. Klimat obcości gęsty że ciąć można nożem, sterowanie cymesik, mechaniki łatwe do zrozumienia, ale najlepsze są dla mnie te elementy metroidvanii, bo sprawia to, ze aż chce się w tej grze szperać w każdym zakamarku. Padłem na pierwszym bossie, na razie przerwa. Z przyjemnością podejmę się próby wycalakowania tego gałganka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 10 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2021 No ja żartowałem, sam chętnie bym sprawdził to 3D Audio w Returnalu na dobrych słuchawkach, bo każdy je zachwala. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 10 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2021 Masz włączone 3D audio w menu konsoli? I w grze wyjście chyba na słuchawki trzeba ustawić? Już nie pamiętam. Może po prostu masz niekompatybilne uszy xD Niemożliwe nie słyszeć tych dźwięków w Returnalu. Drzwi się otwierają a ty już po samym słuchu wiesz gdzie są przeciwnicy nawet ich nie widząc. Cytuj Odnośnik do komentarza
KarolJanuszGejmingu 466 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Dużo zależy od hedsetu chyba. Jak kolega napisał wyżej,w takim returnalu wchodzę do pomieszczenia i zamkniętymi oczami wiem gdzie są przeciwnicy. Mało tego wiem,że przeciwnik strzela z 10 czy 14 godziny tak dobrze odbiera dźwięk. W tej gierce są takie jakby rośliny które chcą cię pożreć stan za nimi,na dobrych słuchawkach czujesz,jak ta roślina jest za tobą. Jakby ci siedziała na plecach. Returnal w przeciwieństwie do starszych gier Sony automatycznie wybiera ci dźwięk,więc jak wyłączę słuchawki mam 3 d audio głosik TV no i to jest taki bulishit XD Sony tam się chwali,że teraz każdy może poczuć dźwięk 3 d ale dla mnie to bzdura. Grając na głośniki z tv nie da się kompletnie określić skąd idzie wróg,kto strzela itp. Ta gra ma jeden z najlepszych audio w gierkach od Sony więc jak ktoś nie czuje 3 d to -nie masz słuchawek 3 d - masz słuchawki 3 d ale Sony jak to Sony jak nie masz natywnych ma cię gdzieś. Albo 3 d nie robi żadnego wrażenia,ale to jest raczej niemożliwe bo czuć odrazu tutaj że mamy masywna przewagę grając na takich słuchawkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 No to musi być kwestia słuchawek. ;/ W sensie korzystam z Plantronics Blackwire 5220 lub AudioTechnik które dostałem do gramofonu i szczerze mówiąc w ogóle tego nie słuchać, stąd moje rozczarowanie. Nie wątpię, że efekt jest piorunujący, ale odpuszczę sobie płacenia 500zł dla jednej gry (wcześniej wymienione słuchawki fanstatycznie sprawdzały się do tej pory i z Xem i Plejką). Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 13 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 19 minut temu, KarolJanuszGejmingu napisał: -nie masz słuchawek 3 d A to nie jest, że na każdych słuchawkach to powinno działać, nawet zwykłych stereo za 10-40 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 TechRadar podaje, że na każdych. GfinityEsports to samo. Cytat Yes, the PS5 3D Audio is compatible with any stereo-based headsets or earphones. ... While every headset supports PS5 3D Audio, the PS5 does not support every headset. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 (edytowane) Ja pierdole rok czasu już to było pisane, że nie ma znaczenia na jakich słuchawkach gracie, 3D to wciąż dźwięk stereo wysterowany tak aby było "pełne" 3D. Sony specjalnie oczywiście w każdym materiale promocyjnym używa takich słow, żeby sprzedać swój headset 3D januszom gejmingu (sorry Karol xD), i jak widać to działa, bo nie ma dnia żeby ktoś o to nie pytał, a minął już rok od premiery konsoli. Wezyr najwidocznie nie jest czuły na audio. Z resztą napisał, że świetnie mu się sprawują słuchawki do voice chatu, więc nie jest zbyt wymagający w tym temacie najwidoczniej. Audio to bardzo obiektywna sprawa. Edytowane 13 grudnia 2021 przez WisnieR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 I jeśli dobrze pamietam, muszą byc sparowane z konsola (lub podlaczone po kablu). Moje obecne nauszniki parowane przez BT z telewizorem nie wchodzą w tryb 3D, ale dokupiłem kabelek 3.5mm jack i podpinam pod dualsense i wszystko śmigało, chociaż jakos specjalnie nie przypominam sobie wrażeń przestrzennych w Returnalu, albo po prostu niespecjalnie się na tym skupiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
KarolJanuszGejmingu 466 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Aż specjalnie znalazłem jakieś chińskie no nejmowe słuchawki odpaliłem returnala. Przecież je od tych od Sony Platinum dzieli przepaść XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Dzwięk jest bardzo dobry w moich słuchawkach, ale widocznie efekt jest znacznie bardziej wyczuwalny w dużych nausznych słuchawkach. W menu konsoli konfiguracji audio 3D czuć jest na benchmarku te różnice w wysokości dzwięku, ale Returnal tego nie oddaje po prostu. Pewnie na Pulsach zapierdziela to jak miło, no ale nie na moich nausznych widocznie. Dzisiaj jeszcze popróbuję na słuchawkach od gramofonu, bo ich nie konfigurowałem i może rzeczywiście coś z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi