Square 8 529 Opublikowano 13 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 4 minuty temu, KarolJanuszGejmingu napisał: Aż specjalnie znalazłem jakieś chińskie no nejmowe słuchawki odpaliłem returnala. Przecież je od tych od Sony Platinum dzieli przepaść XD No szok, chujowe słuchawki grają gorzej od bardziej dojebanych. Kto to widział takie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Sorki, ale headset który wymieniłem wcześniej to jest 3.5 stówki naprawdę wyśmienitego sprzętu do pracy, który gra naprawdę dobrze w przypadku standardowego audio z gier i muzyki (a tu słuchawek miałem sporo). Widocznie 3D Audio w Returnalu wymaga przynajmniej dedykowanego sprzętu i to nie jakiś Trustów tylko przynajmniej markowego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 13 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Mój post był do Karola jakby co, się wtryniłeś po prostu. No ja jak wspomniałem wcześniej nie gram na słuchawkach, sprawdzę swoje do telefonu z ciekawości czy będzie jakiś efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Nie pamiętam czy to akurat jest związane w jakikolwiek sposób z Returnalem ale mnie dużo dał wybór odpowiedniego profilu audio w opcjach konsoli / słuchawek Pulse. Pięć ich tam chyba było ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 (edytowane) Ja jadę na Pulse'ach od początku i słyszę 3d, albo po prostu wmawiam sobie bo wydałem na grę 329 zł a na słuchawki 359. Tak czy tak mózg oszukany ciało zadowolone. Edytowane 13 grudnia 2021 przez Rtooj Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Dobra, jest rozwiązanie - przełączyłem się na Audiotechniki, skonfigurowałem ponownie audio 3D i jest kolosalna różnica. Zatrzymałem się w jaskini i strzeliłem serią strzałów odbijających się od powierzchni. Dzwięk na Plantfornicsach jest w tym przypadku płaski, ale o mamusiu, AT pokazały o co chodzi. Od góry do dołu (tak, słuchać to) dzwięk jest wyraźny na całym odcinku jaki pokonuje pocisk. Kur,cze zaczyna to mieć ręcę i nogi, aż mi głupio. Dzięki wszystkim za pomoc. <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
KarolJanuszGejmingu 466 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 14 minutes ago, Square said: No szok, chujowe słuchawki grają gorzej od bardziej dojebanych. Kto to widział takie coś. Kolega pisał wyżej,że nie ma znaczenia w jakich słuchawkach gramy więc sprawdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Nie ma znaczenie w kontekscie obsługi 3D Audio, a nie jakości dźwięku. @Paolo de Vesir cieszymy się razem z Tobą bo zabraliśmy Ci jeden z nowych argumentów do CW xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 15 minut temu, WisnieR napisał: @Paolo de Vesir cieszymy się razem z Tobą bo zabraliśmy Ci jeden z nowych argumentów do CW xD Jak na kogoś kto jest tu od 2004 chyba nie wiesz jak działa CW. No ale dziękówka mordziu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Scenariusz do CW - jebane melepety z Sony nie potrafią w 3d i tylko wybiórcze słuchawki działają a miały działać wszystkie! Koniec offtopu Ale mam pytanko- widziałem ostatnio promke na xh4000 nauszne od Sony i pytanie czy mając Pulse 3d warto się doinwestować bardziej czy wielkiej różnicy już raczej nie poczuję? Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 83 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 mam gre i pierwszy boss kopie mi dupsko. Fantastyczny klimat i ogólnie system strzelania. Jak na razie to zbieram wszystkie znajdźki które znajduję. Nie wiem za którym razem zabiję pierwszego bossa, ale jeszcze rage quit mnie nie dopada...jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Spiąć poślady i modlić się do Boga RNG żeby dobrze wypadało ze skrzyń i przeciwników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 12 minut temu, genjuro napisał: mam gre i pierwszy boss kopie mi dupsko. Fantastyczny klimat i ogólnie system strzelania. Jak na razie to zbieram wszystkie znajdźki które znajduję. Nie wiem za którym razem zabiję pierwszego bossa, ale jeszcze rage quit mnie nie dopada...jakieś rady? Idź na bossa ze świadomością ze zginiesz i zamiast strzelać obserwuj jego ruchy i naucz się ich unikać, ja kto zrobisz to później dołożysz do tego strzelanie ;] Mi to pomogło z drugim. Pozostali pękli za pierwszym razem, w grze minibossowie i drony są trudniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 13 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Broń i traity mają większe znaczenie niż jej poziom. Np. pistolet z rakietami na poz.1 sprawdzi się lepiej niż pistolet na poz.4 z czymś innym. Grunt to właśnie nie poddawać się, bo każdy kolejny run i próba pokonania bossa nauczą ruchów itp. Jeżeli nie byłeś to idź do domu aby odblokować figurkę astronauty. Sylfion zamienia się w żywicę jak masz pełne zdrowie, przydatne jak chcesz zwiększyć pasek. Jak czujesz się na siłach to warto zrobić Challenge Room, bo można sporo przedmiotów dostać. Apteczka odnawia 50 punktów zdrowia, duża apteczka odnawia zawsze 85% twojego maksymalnego zdrowia, to w sumie info na później. @down a to akurat święta racja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Najgorzej jak idzie się na luzaku na nowego bossa z myślą o nauce patternow, potencjalnym zginięciu, a tu nagle okazuje się, że wchodzi perfekcyjny flow od początku i jest szansa wygrać, przy drugiej fazie zaczyna się turbo stres a potem paniczne wpadanie w kazdy laserek i śmierć z ragem xd Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 83 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 ok dzięki za porady. Tak, byłem już w domu i odblokowałem figurkę (co to daje?). Mam też miecz. Widzę że nie mogę się dostać na platformy z taką pomarańczową poświatą, ale pewnie później jakiś hak. Ogólnie staram się czyścić wszystkie pomieszczenia, zanim pójdę na bossa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 13 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Figurka Astronauty daje Spoiler coś w rodzaju drugiego życia, odzyskujesz 30% (czy ileś tam) życia od razu po zgonie i możesz np dalej bić bossa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 19 minut temu, Square napisał: Figurka Astronauty daje Pokaż ukrytą zawartość coś w rodzaju drugiego życia, odzyskujesz 30% (czy ileś tam) życia od razu po zgonie i możesz np dalej bić bossa. Astronauta daje 100%, inny gadget daje mniej, zegarek bodajze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 13 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Właśnie pamiętam, że 30%, ale to było dawno temu, Zegarka chyba nigdy nie użyłem. Ogólnie nie wiem po co zostawili oba przedmioty, skoro można mieć tylko jedną sztukę z tym samym efektem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Astronauta na pewno nie dawał 100% życia, jak robiłem fabułę przy premierze przywracał w okolicach 70% co dobrze widać na time stampie z mojej walki Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 1 minutę temu, Square napisał: Właśnie pamiętam, że 30%, ale to było dawno temu, Zegarka chyba nigdy nie użyłem. Ogólnie nie wiem po co zostawili oba przedmioty, skoro można mieć tylko jedną sztukę z tym samym efektem. Jesteś pewien? Wydaje mi się ze miałem oba naraz. 1 minutę temu, Figuś napisał: Astronauta na pewno nie dawał 100% życia, jak robiłem fabułę przy premierze przywracał w okolicach 70% co dobrze widać na time stampie z mojej walki Ukryj zawartość No fakt, ale jednak bliżej pełnego paska niż zera. Jako weteran gry tak dawno nie zginąłem że nie pamiętałem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 13 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Może też być, że przywraca 50% tego co masz maksymalnie, ale nie będę testował. 6 minut temu, Rtooj napisał: Jesteś pewien? Wydaje mi się ze miałem oba naraz. Na początku tak było, ale w którymś patchu to zmienili. Chyba wtedy jak drony dostały nerfa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Godzinę temu, _Red_ napisał: Najgorzej jak idzie się na luzaku na nowego bossa z myślą o nauce patternow, potencjalnym zginięciu, a tu nagle okazuje się, że wchodzi perfekcyjny flow od początku i jest szansa wygrać, przy drugiej fazie zaczyna się turbo stres a potem paniczne wpadanie w kazdy laserek i śmierć z ragem xd O, to ja przy drugim bossie. Właśnie padłem, za pierwszym podejściem zszedł na 1/2 ostatniego paska żyćka, nawet zły nie jestem. Tylko jednak długie to są runy teraz, bo pierwszy boss jest niemalże na wyciągnięcie ręki, a do drugiego długa jest droga. no i w końcu tutaj rozumiem o co cho z tym 3D audio, ale jak ktoś mi.powie, że przy wiekszej ilości bliskich sobie wrogów to coś więcej niż bajer to zwyję xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 529 Opublikowano 13 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Możesz od razu iść do B2 jak tylko się pojawi przejście. Tam też masz teraz dostępny skrót do bossa, więc jak długi będzie run zależy tylko od tego jak bardzo dopakowanym chcesz być. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 13 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2021 Dzięki za info, sprawdzę. Chciałem jeszcze dodać, że niesamowicie budują atmosferę te audiologi oraz runiczne zapisy na ścianach przez co gra robi coś co potrafi niewiele tytułów - intryguje. No tak jak myślałem, gra siadła mi jak 150. Ten rok obfituje w mnóstwo dobrego softu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi