Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 Tak jak pisał wcześniej @Square - bronie od biomu 4 są tak przepakowane, że gra staje się wyraźniej prostsza niż na początku. Pierwsza połowa gry to hard, druga - normal. @Nyu chcę Cię też przeprosić za te przytyki sprzed kilku stron o krawędziowanie. Zmiana poziomu trudnościa w drugiej połowie gry jest zauważalna, dla Ciebie to musiał być wręcz spacerek po parku. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 A co z tymi bossami później? Możesz dać w spojler który był ostatni? Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 3 minuty temu, Whisker napisał: A co z tymi bossami później? Możesz dać w spojler który był ostatni? Spoiler z 6 biomu, w 5 biomie nie ma bossa 1 Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Tak jak pisał wcześniej @Square - bronie od biomu 4 są tak przepakowane, że gra staje się wyraźniej prostsza niż na początku. Pierwsza połowa gry to hard, druga - normal. @Nyu chcę Cię też przeprosić za te przytyki sprzed kilku stron o krawędziowanie. Zmiana poziomu trudnościa w drugiej połowie gry jest zauważalna, dla Ciebie to musiał być wręcz spacerek po parku. Alez luzig Wierze, ze trzeci biom moze kogos sponiewierac, tam jest trudniej niz w pierwszych dwoch, no ale nie po to sie gra od ~23 lat, zeby mnie taki Returnal mial zniszczyc. Ta gra jako pierwszy rogal AAA ma IMO idealny poziom trudnosci dla graczy, zeby stresik czuli, ale zeby obylo sie bez oskarzen o torturowanie odbiorcow. W takim Hadesie przeszedlem gre chyba w 14 runie, w DC nie pamietam, tutaj za chyba 4, a w Enter the Gungeon po 25 probach tylko raz widzialem ostatniego bossa i zostalo mu niewiele zycia glownie dlatego, ze trafilem na op bron. Tam to jest trudno Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 Z tym AAA bym się kłócił jednak - widać mały budżet po jakości technicznej samej gry (pop-up, proste otoczenie), duży recycling assetów, w grze słyszymy w sumie tylko jedną aktorkę głosową. Jak dla mnie do gier AAA jednak trochę brakuje. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 Za to miażdży gierki AAA grywalnością. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 Nie mówię, że nie, ale jedno nie wyklucza drugiego, ani z niego nie wynika. Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 27 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Z tym AAA bym się kłócił jednak - widać mały budżet po jakości technicznej samej gry (pop-up, proste otoczenie), duży recycling assetów, w grze słyszymy w sumie tylko jedną aktorkę głosową. Jak dla mnie do gier AAA jednak trochę brakuje. Tak się pewnie przyjęło mówić, bo Returnal zdecydowanie wyróżnia się budżetem na tle reszty rogalów, ale yup, racja. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 8 lutego 2022 Opublikowano 8 lutego 2022 Skończona przygoda i jak z początku dałbym 8 tak po zakończeniu i chęci dalszego ogrywania śmiało wystawilbym 9/10, świetna przygoda i o dziwo z ciekawą fabułą. Ostatni biom i przeciwnicy to zdecydowanie niższy poziom niż wcześniej ale sama gra mega, po prostu perełka. Niech wydają jak najszybciej DLC a ja tymczasem wracam dalej kompletować 1 Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 8 lutego 2022 Opublikowano 8 lutego 2022 Z ostatnim biomem mialem tak, ze jak go zobaczylem to meh, ale potem Spoiler schodzenie coraz nizej i nizej w tych glebinach to mega klimacior, normalnie jakbysmy juz dotykali jadra tego calego zla Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 9 lutego 2022 Opublikowano 9 lutego 2022 No i warto wspomnieć że KAŻDA bron w pewnych ustawieniach daje rade na wszystkich przeciwników. Z początku inny zestaw sprawia radość później odkrywamy nowe i w kolejnym runie próbujemy na inne sposoby, No pokłady grywalności. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 9 lutego 2022 Opublikowano 9 lutego 2022 dlc chyba żadnego nie zobaczymy, skupiają się na nowej grze i cały czas szukają pracowników Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 9 lutego 2022 Autor Opublikowano 9 lutego 2022 Cicho tam. Będzie dlc. 1 Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 12 lutego 2022 Opublikowano 12 lutego 2022 (edytowane) Gdzie, w jaki sposób zdobyć figurkę astronauty? Spoiler Wiem, że trzeba mieć klucz do 20-to wiecznego domu, ale obleciałem pierwszy biom z 25 razy i nigdzie go nie znalazłem. Edytowane 12 lutego 2022 przez Czezare Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 12 lutego 2022 Opublikowano 12 lutego 2022 Musisz chyba wpierw dojść do drugiego biomu i jak zginiesz to dopiero będzie w pierwszym gdzieś klucz. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 12 lutego 2022 Opublikowano 12 lutego 2022 Figurke kupujesz. Zależy od rng czy sie pojawi do kupna. Jest jeszcze zegarek ale to chyba pod koniec. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 12 lutego 2022 Opublikowano 12 lutego 2022 Żeby ją mógł później kupić to wpierw musi wejść do domu i obejrzeć scenkę. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 12 lutego 2022 Autor Opublikowano 12 lutego 2022 Klucz do domu jest normalnie w pierwszym biomie dostępny, nie trzeba nigdzie iść dalej. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba w ostatnim pokoju. Potem jak zrobisz sekcję w domu to będzie na ziemi i losowo w sklepie w każdym kolejnym cyklu. Ok, z tego co widzę to ostatni pokój w pobocznej ścieżce. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 12 lutego 2022 Opublikowano 12 lutego 2022 12 minut temu, Square napisał: Klucz do domu jest normalnie w pierwszym biomie dostępny, nie trzeba nigdzie iść dalej. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba w ostatnim pokoju. Potem jak zrobisz sekcję w domu to będzie na ziemi i losowo w sklepie w każdym kolejnym cyklu. Ok, z tego co widzę to ostatni pokój w pobocznej ścieżce. Czyli rozumiem nie muszę pokonywać pierwszego bossa? Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 12 lutego 2022 Opublikowano 12 lutego 2022 Godzinę temu, Square napisał: Nie trzeba. Dzięki. Bardzo dziwna sprawa. Jadę pierwszy biom już bodaj tak na oko 25-ty raz i ani razu w ten fyrtel z kluczem nie dotarłem, a wydawało mi się, że już wszystko mam poodkrywane. Niestety, tyleż razy poskładał mnie pierwszy boss. Wiem niby co i jak mam robić, ale max co mi się udało mi zrobić to skosić mu nieco ponad dwa z trzech prostokątów życia, co więcej mam wrażenie, że z każdą próbą robi się trudniej, bo np w pierwszych bodaj 10-ciu próbach te wysokie żółte człapaki co potrafią spowolnić bohaterkę w ogóle nie występowały, a teraz pojawiają się w co 3-ciej 4-tej komnacie. Nie wiem wobec powyższego czy nie lepszą rzeczą nie było by fpisdu zrestartowanie cyklu. Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 12 lutego 2022 Opublikowano 12 lutego 2022 2 minuty temu, Czezare napisał: Dzięki. Bardzo dziwna sprawa. Jadę pierwszy biom już bodaj tak na oko 25-ty raz i ani razu w ten fyrtel z kluczem nie dotarłem, a wydawało mi się, że już wszystko mam poodkrywane. Niestety, tyleż razy poskładał mnie pierwszy boss. Wiem niby co i jak mam robić, ale max co mi się udało mi zrobić to skosić mu nieco ponad dwa z trzech prostokątów życia, co więcej mam wrażenie, że z każdą próbą robi się trudniej, bo np w pierwszych bodaj 10-ciu próbach te wysokie żółte człapaki co potrafią spowolnić bohaterkę w ogóle nie występowały, a teraz pojawiają się w co 3-ciej 4-tej komnacie. Nie wiem wobec powyższego czy nie lepszą rzeczą nie było by fpisdu zrestartowanie cyklu. Niestety, po tylu śmierciach powinien nastąpić progres, ale niestety następuje regres, tego chyba twórcy nie przewidzieli 3 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 12 lutego 2022 Autor Opublikowano 12 lutego 2022 No dziwne, ale najwidoczniej nie sprawdziłeś każdej pobocznej ścieżki. W B1 jest tak, że jedna poboczna komnata ciągnie się przez 4-5 pokoi, sprawdzaj po prostu każde wejście oznaczone trójkątem. A na samego bossa to pamiętaj, że nieraz broń na niższym poziomie z lepszym traitem da bardziej radę niż taka na wyższym. Na poziomie 5 broń będzie miała dwa traity, ale to najbardziej przydatne na Paszczomiocie niż na karabinie i pistolecie. Jak pokonasz bossa to wtedy sprawdź w bazie ile razy zginąłeś. A no i Phrike to niezły odsiewacz, tylko 57,6% graczy go pokonało. 1 Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 12 lutego 2022 Opublikowano 12 lutego 2022 13 minut temu, Square napisał: No dziwne, ale najwidoczniej nie sprawdziłeś każdej pobocznej ścieżki. W B1 jest tak, że jedna poboczna komnata ciągnie się przez 4-5 pokoi, sprawdzaj po prostu każde wejście oznaczone trójkątem. A na samego bossa to pamiętaj, że nieraz broń na niższym poziomie z lepszym traitem da bardziej radę niż taka na wyższym. Na poziomie 5 broń będzie miała dwa traity, ale to najbardziej przydatne na Paszczomiocie niż na karabinie i pistolecie. Jak pokonasz bossa to wtedy sprawdź w bazie ile razy zginąłeś. A no i Phrike to niezły odsiewacz, tylko 57,6% graczy go pokonało. Dokładnie w punkt. Taki samym odsysaczo-odsiewaczo-wyjaśniaczem był np Murai tj pierwszy boss z Ninja Gaiden, jak grałem kiedyś ongi na pierwszym xboxie. Pamiętam, że scurwysyna nie mogłem pokonać przez bite 2 miesiące (!!!). Lałem krokodyle łzy, ale się na niego uparłem, bo gra sama w sobie była wyśmienita. Stało się tak, że jak w końcu znalazłem na niego sposób to grę skończyłem dosłownie niemal na jednym ciągu i do dzisiaj NG uważam za najlepszą grę w jaką kiedykolwiek grałem. Returnal też jest bardzo dobry i wciągający, dlatego póki co nie rezygnuję. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 12 lutego 2022 Opublikowano 12 lutego 2022 (edytowane) Bierz ten pistolecik co przed pierwszym bossem jest Tym sie szybko z nim rozprawisz. Przy ktoryms zgonie dla jaj sobie go wzialem i poszedl za pierwszym razem. Edytowane 12 lutego 2022 przez sajmon34 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi