Skocz do zawartości

Returnal

Square

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o przypadek jeżeli zginiesz po zebraniu kluczy, ale przed otwarciem drzwi. Ale takie coś to w sumie bardzo mało prawdopodobne chyba, że specjalnie teleportujesz się gdzie indziej niż trzeba.

Opublikowano

Boss z biomu nr 4 ubity przy pierwszym podejściu, Zgniły Pluj na 18 levelu i nawet nie musiałem korzystać z apteczki, bo pasek życia dosłownie mu znikał w oczach. 

Wkroczyłem do 5 biomu i zawiesiłem cykl.

Jestem ciekaw co się będzie działo teraz, po tym co pisaliście na temat tego biomu będę grał bardzo ostrożnie :)

Opublikowano

Ten nowy "biom" czy jak nazwać tę wieżę to jest coś zajebistego:cool:. Ciężko teraz byłoby mi wrócić do robienia normalnych biomów, a chciałem "naprawić" zbugowanego na premierę trofika z act 2 i dopiero szukać fragmentów do act 3 (mam chyba 4 z 6). Zamiast tego pojadę chyba drugi ending w wieży :D. 6 maczków zdobyta, pierwszy ending też, ale padam coś na 3cim poziomie wieży, wiem, noob ze mnie :D. 

Super tryb idealnie pasujący do tej gry, najlepsze darmowe dlc ever. 

Spokojnie zapłaciłbym za nie 89 zł, w niczym nie odstaje od płatnych dlcków do innych gier. 

Ten gameplay loop w Returnalu jest niepodrabialny :dance2:.

Opublikowano

Jakieś porady na 6 biom? 

Do tej pory przeleciałem przez większość biomów, łącznie z 5-tym, który nie był dla mnie jakimś wyzwaniem, ale 6ty z ilością mobków i milionem pokoików to jakieś przegięcie. Jakoś źle mi się gra w tym biomie :facepalm:

Powiedzcie, czy jak w 6 biomie znalazłem kluczyk i otworzyłem wrota do bossa, to będzie to już permanentne i teraz będę mógł robić speedrun do niego?

Na razie zrobiłem do niego jedno podejście, ale przez ciężką przeprawę przez biom straciłem full życia i apteczek i walczyłem z 1/4 integralności :( 

Opublikowano (edytowane)

Tak, w 6 biomie będziesz już miał odblokowany most do bossa. Ale nadal czeka Cię skok z sali z fabrykatorami w dół do sali z zieloną wieżą ;]

Dasz radę, na pocieszenie dodam że boss w tym biomie jest najłatwiejszy.

Edytowane przez Rtooj
  • Plusik 1
Opublikowano

To dobrze wiedzieć :)

Mój plan to zebrać apteczki w biomie 4, potem znaleźć karabinek / pustkostrzał w biomie 6 na odpowiednim levelu i wtedy speedrun do bossa. 

2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Dopasiony Hollowseeker w B6 sprawi, że możesz strzelać obok wrogów, a pękać i tak będą jak piniaty. Boss jest chyba najłatwiejszym z dotychczasowych, więc powinieneś się poradzić. 

W tym podejściu, które teraz zrobiłem sprawiał wrażenie łatwego, ale miałem beznadziejną broń, która słabo sobie radziła z dystansowymi atakami (nie pamiętam, która to była dokładnie broń, ale strzelała rakietami, które w końcowej fazie opadały i ledwo zabierały życie bossowi). 

Opublikowano

No cóż, było do przewidzenia, mało która gra zasługuje na wszystkie pochwały tego świata. Ci ludzie mają taki kredyt zaufania pewnie od Sony, że kolejna gra będzie już wkraczała na salony z pompą godną Horizona.

Opublikowano
28 minut temu, MBeniek napisał:

wróciłem do returnala i gram głównie w wieżę. :usmiech:

To graj tak aby pojawić się na liście z wynikami :P

Ja po skończeniu wieży gram więcej w coop, ale z randomami to różnie bywa. Wczoraj np trafiłem na jednego co potrzebował pomocy z drugim bossem, ale wszędzie się śpieszył, że nie mogłem nawet na spokojnie posprawdzać skrzynek czy zebrać pojedynczy przedmiot, bo ciągle mnie przenosiło. To się wkurzyłem i po pierwszej fazie Ixiona wyszedłem z gry jak miał mało życia :kaz:zgon murowany, więc dobrze mu tak.

• Lubię! 2
Opublikowano

Jest trudniej, ale jednocześnie dużo łatwiej, już bez wchodzenia w jakieś szczegóły, ale samo to że przeciwnicy nie skupiają się tylko na tobie plus można się podnosić ułatwia strasznie grę. No i dużo innych rzeczy.

Opublikowano

Bioss biomu 6 ubity, wspaniała gra… 

Rzucilem się na niego z karabinkiem i bez żadnej apteczki, w zasadzie miałem taki run rozpaczy i poleciałem bardziej poćwiczyć jego ataki - najłatwiejszy boss w grze, każda faza praktycznie taka sama, ale satysfakcja po przejściu gry przeogromna. 

Rozumiem, ze teraz do znalezienia mam fragment słońca w każdym z biomów?

Dodatkowo pograłem chwile w wieże syzyfa i ten dodatek jest genialny… tylko zauważyłem, ze nie można w nim wstrzymać cyklu… czemu tak? 

Ocena gry? 10/10 i chyba tylko Elden jest w stanie mnie po tym mesjaszu wciągnąć :)