messer88 6 582 Opublikowano 27 września 2022 Opublikowano 27 września 2022 Ruchy? Nowe bombki są spoko, szczególnie ta rozdzielająca się na pobliskich przeciwników. Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 27 września 2022 Opublikowano 27 września 2022 No to właśnie. Tylko nowe bomby doszły? Cytuj
messer88 6 582 Opublikowano 27 września 2022 Opublikowano 27 września 2022 Tak dwa nowe skille tam są w drzewku do odblokowania. Wydaje mi się że na trailerze coś z łukiem chyba jeszcze miało być. Odpalę na wieczór i spróbuje do Taro dojść to zobaczymy jak będzie. Cytuj
Rotevil 124 Opublikowano 27 września 2022 Opublikowano 27 września 2022 (edytowane) Czekałem specjalnie na tego patcha no i jest, tylko coś mi świta, że ten najwyższy poziom trudności był wcześniej zablokowany? Wziąłem ten mistrzowski, zobaczymy jak mi pójdzie, chyba, że mi odradzacie? . Cutscenki są też chyba w 60 fps bo wcześniej były chyba w 30 fpsach. Edytowane 27 września 2022 przez Rotevil Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 27 września 2022 Opublikowano 27 września 2022 Master odblokowywał się dopiero po przejściu gry. Cytuj
Rotevil 124 Opublikowano 27 września 2022 Opublikowano 27 września 2022 No to fajnie Spróbuje na tym najtrudniejszym i tak dawno nie rzucałem kurwami na lewo i prawo, trochę brakuje mi tych emocji . Cytuj
messer88 6 582 Opublikowano 27 września 2022 Opublikowano 27 września 2022 Cutscenki nie są w 60, widać. Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 27 września 2022 Opublikowano 27 września 2022 Te próby to masakra na Mistrzowskim aby skończyć w czasie. Cytuj
messer88 6 582 Opublikowano 27 września 2022 Opublikowano 27 września 2022 Ja robiłem tylko pierwsza z łukiem to czas mam minuta i 2 sekundy. Dużo nie brakuje xD Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 27 września 2022 Opublikowano 27 września 2022 Pierwsze ze strzelaniem łatwe. Ale walkę zrobiłem w 2m30s. W drugim zestawie pierwsza walka łatwa, ale w drugiej miałem 11 minut jak zginąłem w piątej rundzie, a dodatkowy cel jest za 8 minut Zmieniłem na hard i dwa pierwsze zestawy poszły w całości. Za pierwszy dostaje się bardzo dobry amulet jak zrobimy dodatkowe cele. Cytuj
messer88 6 582 Opublikowano 28 września 2022 Opublikowano 28 września 2022 Aaa czyli jest coś więcej. Co robi ten amulet? Cytuj
Rotevil 124 Opublikowano 2 października 2022 Opublikowano 2 października 2022 Ukończyłem wczoraj i piękna to była przygoda, zmieniłem jednak tego mastera na wysoki poziom trudności i chyba niepotrzebnie, bo jedynie problemy sprawił mi Taro, ale to raczej standard w takich grach, gdzie masz słaby poziom na początku. W ogóle jest to dla mnie najlepszy boss pod kątem walki i klimatu. Warto było się na początku uczyć parowania i go maksować, bo pięknie gra za to wynagradza. Fajnie by było, gdyby dali kiedyś jakieś dlc, ponieważ ta zimowa kraina pod koniec aż się o to prosi i byłem trochę rozczarowany, że nie było nic tam więcej. Następną grę tego studia biorę w ciemno. 2 Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 3 października 2022 Opublikowano 3 października 2022 Taro na Masterze w NG+ padł. Ogólnie nie wydaje mi się aby było jakoś bardziej trudniej niż w zwykłej grze, mając wszystkie ataki dostępne jest się dość potężnym, więc większe ilości i mocniejsi wrogowie jakoś to balansują. Te dzieci stworki co się do nas doczepiają najbardziej chyba wkurzają, bo ten mały samuraj jest dość znośny. Ciekawe czy jacyś nowi przeciwnicy dojdą jeszcze później. Spoiler Oj nawkurzałem się, ale po iluś tam razach spróbowałem ominąć dodatkową fazę i poszło łatwo. Bez tego walka zdecydowanie trudniejsza niż Taro. Już zakładam grając na Masterze, na bank będzie fajnie. 3 Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 7 października 2022 Opublikowano 7 października 2022 New Game+ na Mistrzowskim poziomie pękło. Bardzo fajnie, że dodali ten tryb, szkoda jedynie, że tak późno. Ogólnie to mając do dyspozycji cały wachlarz umiejętności Keny plus bonusy ze świecidełek, przeciwnicy padają bardzo szybko. Jedyna trudność jest wtedy jak mamy na raz do czynienia z dużą ilością wrogów, a o to w NG+ łatwo, bo starcie są pozmieniane, przeciwnicy których poznajemy później pojawiają się wcześniej plus może ich być więcej. Starcia z bossami mają nowe fazy i ataki, ogólnie jest bardzo fajnie. Część szefów jest odczuwalnie trudniejsza (np Warrior), a część łatwiejsza (ostatni boss) niż w zwykłej grze. Nowe bomby są OP i polecam używać ich regularnie. Parry jest jeszcze bardziej przydatne. Ostatnia piątka bossów w spoilerze jakby ktoś chciał. Spoiler Po zrobieniu i zebraniu wszystkiego, w sklepie brakuje mi 7 czapek (6x 100 kryształów, 1x 10). Nie wiem czy nie są one z wersji Deluxe czy może będą dodane później. Cytuj
Słupek 2 182 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Kena nie miała być rocznym exem a później wyjść na xboxy? Cytuj
Paolo de Vesir 9 222 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Były tylko rozważania, nic oficjalnego i z racji tego, ze minął rok od premiery - nie napalałbym sie zbytnio na port. 1 Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Nie. Jedynie na pierwszym zwiastunie było info "console ex for limited time, also on PC". Ostatnio była premiera na Steam, o innych konsolach cisza. 1 Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 20 października 2022 Opublikowano 20 października 2022 Nowe czapki do odblokowania. To z tego co pamiętam zostaje jedna ukryta na kiedyś tam (dziwne). Zostają jeszcze 4 nowe, bo trzy to są te co rok temu. Cytuj
Rtooj 1 663 Opublikowano 23 października 2022 Opublikowano 23 października 2022 Grę w końcu skończyłem bardzo przyjemna przygoda, trochę może miejscami zbyt infantylna, ale za to bossowie pod koniec równoważą to wyzwaniem dla prawdziwych mężczyzn. Złego Rota pokonałem za pierwszym razem mając milimetr energii, spociłem się jak mysz. Teraz chwilkę polatam po lokacjach i poszukam znajdziek. Pytania: 1) wszystkie skrzynie i wisiory znajdę przez maskę? Duży zasięg jest tej maski? 2) czy te dodatkowe amulety z DLC na osobnej zakładce zostały umiejscowione w świecie jako dodatkowe skrzynie? Bo znalazłem parę w starych lokacjach. Grało się świetnie, system trochę drewniany, skakanie komiczne, ale tak naprawdę poza idiotycznym pływaniem wszystko było ok. Grafika robi wrażenie, najbardziej podczas przemierzania tej dużej połączonej krainy. Mam wielką nadzieję że robią sequel, bo po dopieszczeniu wszystkich rzeczy, to będzie wielki hit. Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 23 października 2022 Opublikowano 23 października 2022 1. Nie wiem bo użyłem jej tylko z trzy razy w podstawce. Jakby się dało w niej poruszać to by była bardziej przydatna. 2. Niektóre są z Wyzwań, niektóre ze skrzyń, a niektóre za losowe pojedynki czy wyzwania strzeleckie w lokacjach. Jeden dodatkowy rząd jest do odblokowania w NG+. 1 Cytuj
Rtooj 1 663 Opublikowano 23 października 2022 Opublikowano 23 października 2022 1 minutę temu, Square napisał: 1. Nie wiem bo użyłem jej tylko z trzy razy w podstawce. Jakby się dało w niej poruszać to by była bardziej przydatna. 2. Niektóre są z Wyzwań, niektóre ze skrzyń, a niektóre za losowe pojedynki czy wyzwania strzeleckie w lokacjach. Jeden dodatkowy rząd jest do odblokowania w NG+. Brakuje mi jeszcze jednej umiejętności za 400, amulety też wymagają trochę exp., do tego brakuje ok. 13 rotów, czy uzyskam to wszystko podczas przeszukiwania lokacji, czy się nie da w pierwszym przejściu? Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 23 października 2022 Opublikowano 23 października 2022 Chyba nie, ale amuletów nie musisz odblokowywać jak ma np słaby efekt. Na resztę starczy punktów. Roty i czapki możesz zebrać wszystkie. Kilka czapek dochodzi w NG+. Cytuj
Rtooj 1 663 Opublikowano 23 października 2022 Opublikowano 23 października 2022 Dzięki, dzisiaj znalazłem skrzynię z czapką halloweenową, to pewnie jakaś świeża. Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 23 października 2022 Opublikowano 23 października 2022 Jak nie zebrałeś tych rok temu to masz 6 łącznie. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 7 listopada 2022 Opublikowano 7 listopada 2022 W dniu 14.06.2020 o 10:59, Ma_niek napisał: Przeciez to tez wychodzi na xboxa tylko pozniej Dużo później? Bo już się zaczynam niecierpliwić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi