Skocz do zawartości

Kena: Bridge of Spirits

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ogólnie jest piękna gra i sam klimacik wylewa się z ekranu, ale to pozory bo przy pierwszym przejściu też trochę się napociłem z niektórymi bossami :) 

Opublikowano (edytowane)

Hmmm, nie pamiętam który jak się nazywa. Walki z bosami w Kenie są zdecydowanie głównym punktem programu, może kiedyś spróbuję jeszcze na najwyższym poziomie trudności. Ten na którym grałem za pierwszym razem (jeden niżej od najwyższego) był bardzo wymagający.

Edytowane przez dominalien
Opublikowano

Kena ? mega gierka. Bez wielkiego świata, bez online pierdół, śliczna, skondensowana, czasami wymagająca, ale nie frustrująca. Dla mnie to taka modelowa gra video.  

Kena ? mega gierka. Bez wielkiego świata, bez online pierdół, śliczna, skondensowana, czasami wymagająca, ale nie frustrująca. Dla mnie to taka modelowa gra video.  

Były jakieś wzmianki o drugiej części? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nic tak nie motywuje do ogrania gry jak to, że wypada z plusa. Trzech bossów za mną, walki dość wymagające, spodziewałem się czegoś łatwiejszego. Grafika kolorowa i przyjemna dla oka, lokacje dość liniowe, ale pare poukrywanych pokemonów i znajdziek znalazłem. Muzyczka też wpada w ucho, na ten moment nie ma się raczej do czego przyczepić.

Niech ktoś mi powie jak się robi screenshoty, bo jak wciskam przycisk to mi najpierw pauzuje gre:newell:

195ba6ae60a18-screenshotUrl.thumb.jpg.0b17425e3de95c90c885bd4672580cb0.jpg

• Plusik 1
Opublikowano

Jak zrobisz tę drugą opcję screenshotowania, to powinno działać. Już nie pamiętam, jak się które ustawienie nazywało. Jak ustawisz w menu PS5 tak jak w Switchu, że klik to screenshot, trzymanie to więcej opcji, to się robi screenshot, albo odwrotnie. Plus można nagrać video ostatniej minuty i robić screenshota puszczając dopiero to video hehe. Czemu całe create nie działa jak w każdej innej grze to nie wiem, ale w ten sposób można nadal cyknąć screenshot danego momentu.

• Plusik 1
Opublikowano

Trudny to jest dopiero zabawa na całego ale z tego co pamiętam musisz przejść raz grę żeby go odblokować, ale fakt przy pierwszym przejściu nie jest to spacerek :) 

Opublikowano

Skończone. Przyjemny tytuł, długość idealna, nie zdążył znudzić. Walka dopiero nabrała rumieńców po odblokowaniu łuku i bomb.

Gra podobno bardzo dobrze się sprzedała, a nadal żadnej zapowiedzi nowego tytułu od twórców.