MYSZa7 8 962 Opublikowano 25 czerwca 2020 Opublikowano 25 czerwca 2020 "wszystko" jeszcze widzę, że wierzy w Horizona 2 na premierę PS5 Cytuj
Perez 1 817 Opublikowano 26 czerwca 2020 Autor Opublikowano 26 czerwca 2020 Nowy numer od dzisiaj w sprzedaży. Wydanie w wersji papierowej do nabycia w punktach z prasą na terenie kraju, a jak ktoś sobie życzy e-wydanie to zapraszamy na http://shop.psxextreme.pl/. Cytuj
kotlet_schabowy 2 734 Opublikowano 27 czerwca 2020 Opublikowano 27 czerwca 2020 Zapowiada się spoko, trochę już poczytałem (Cyberpunk, TloU2- tu myślę, że ciekawszą lekturą będzie zgrentgen za miesiąc) Kurde nawet nie zwróciłem uwagi, że są dwie okładki, ot wziąłem numer ze stoiska bez większego rozkminiania, jak się okazało, trafiłem na zdecydowanie gorszy (ta morda z lewej strony xd), drugi wariant, ale trudno. Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano 27 czerwca 2020 Opublikowano 27 czerwca 2020 Najlepiej wypieprzyć oceny z recenzji. Od dawna "głośne tytuły AAA" są oceniane od minimum 8/10 Oczywiście co jakiś czas znajdą się wyjątki. Niestety część recenzentów (nie tylko PE mam na myśli) reaguje bardzo emocjonalnie jeśli chodzi o "głośne tytuły AAA"/ich ulubione serie. Jasne recenzent też człowiek, ale mimo wszystko fajnie by było gdyby bardziej krytycznym "okiem" oceniali długo wyczekiwane gry. Dlatego mam nadzieje że ZGRENTGEN będzie się rozrastał. Mam na myśli np; 2 gry w numerze. Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 27 czerwca 2020 Opublikowano 27 czerwca 2020 A ja mam pytanko natury wizualnej, bo tym razem coś mało rozkmin o coverze. Art na okładce miał wyjść w druku taki ciemny? Dorwalem w sklepie wersję nie z gitarą, tylko tą drugą, i na pierwszy rzut oka nie widać co właściwie jest na okładce, poza napisami. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 27 czerwca 2020 Opublikowano 27 czerwca 2020 kurde, myślałem ze tekst o gazetkach będzie dotyczył polskich pism, ale ok, przeczytam całość już na papierze. Cytuj
aux 3 809 Opublikowano 28 czerwca 2020 Opublikowano 28 czerwca 2020 Ja też myślałem, tak jakoś z automatu jak słyszę że gazetki to widzę Bajtka, SS i ŚGK Ale bardzo mnie cieszy że to tekst o zagranicznych gdyż słabo znam temat, a nasze polskie dość dobrze omówiono w ostatnich latach. Recka TLOU2 mnie rozczarowała, liczyłem na mięsisty, rzeźnicki tekst, a dostałem chłodne ogólniki. Albo Butch się starzeje, albo Sony narzuciło restrykcje. Tyle że to nie jest recka przedpremierowa. No nic, bardzo liczę na Zgrentgen o TLOU2. Teraz biorę się za materiały o Cyberpunku i Dying Light. Ogólnie bardzo ciekawy numer. Jeszcze na koniec pochwalę kącik Myszaqa, dzięki niemu poznałem kilka fajnych horrorów o których nie miałem pojęcia. PS: Kurde, wszędzie ta ciemna okładka, nie tak miało być, nie tak PS2: Przesuńcie wstępniak w lewo! Od kilku numerów brakuje prawego marginesu i można przez przypadek urwać okładkę! Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 28 czerwca 2020 Opublikowano 28 czerwca 2020 cholera, teraz tak patrzę i zastanawiam się, jakim cudem mogłem zamówić wersję z ciemniejszą kładką no nieważne, w każdym razie dawno tak nie czekałem na nowy numer - z tego co widzę, to jest sporo ciekawych tekstów, luksus Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 29 czerwca 2020 Opublikowano 29 czerwca 2020 Właśnie przechodzę mały remoncik na chacie i wpadł mi w ręce randomowy stary numer szmatławca , jprdl jaki ten papier w nowych numerach to (pipi) obesrane to ja nie wie. Do dobrego się człowiek przyzwyczaja ale i do złego jak widać też. Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 29 czerwca 2020 Opublikowano 29 czerwca 2020 18 godzin temu, Ludwes napisał: cholera, teraz tak patrzę i zastanawiam się, jakim cudem mogłem zamówić wersję z ciemniejszą kładką zamówiłem ciemną, a ostatecznie dostałem tą, na której Ellie gra na gitarze nie wiem, jak to się stało, ale dzięki Cytuj
LeifErikson 1 116 Opublikowano 29 czerwca 2020 Opublikowano 29 czerwca 2020 3 godziny temu, Wojtas1986 napisał: Właśnie przechodzę mały remoncik na chacie i wpadł mi w ręce randomowy stary numer szmatławca , jprdl jaki ten papier w nowych numerach to (pipi) obesrane to ja nie wie. Do dobrego się człowiek przyzwyczaja ale i do złego jak widać też. Ja akurat lubię obecny papier. Jest taki dość miękki i lekki, przez co wygodnie sie Szmatlawca trzyma. Ale fakt, ze walorów kolekcjonerskich przez to nie ma, bo po intensywnej lekturze wygląda mizernie. Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 30 czerwca 2020 Opublikowano 30 czerwca 2020 Te wszystkie felietony to super rzecz. Trochę śmiesznie jedynie, że Mazzi pisze, że pierwsze TLoU pojawiło się na PS4 w 2017 roku, a Marcellus dokładnie ten sam rok podaje jako datę premiery GTA V na PS4/XO. No ale ogólnie ok! 1 Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 1 lipca 2020 Opublikowano 1 lipca 2020 Butcher piszący, że nie wie czy wziąć ps5 na premierę, bo samotna Aloy może nie wystarczyć.... Cytuj
PiotrekP 1 882 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 Numer z prenumeraty szedł tydzień i to jedyny minus. Bo okładka z gitarą, a pismo wygląda jak prosto z drukarni. Większość przeczytana w upalne niedzielne popołudnie. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 10 lipca 2020 Opublikowano 10 lipca 2020 Ciekawe skąd te wnioski redaktora że horizon 2 wyjdzie na premierę ps5 xD Sam numer naprawdę spoko. Przeczytałem już większość felietonów i bardzo mi sie podobał szczególnie Walkiewicza. Sobek w dziale filmowym widzę spore wykopaliska robi. Jak nie ma pomysłu mogę kilka dobrych rzeczy polecić . Artykuł o prasie growej bardzo ciekawy. Nie wiem czemu niektórzy mają ból tyłka o recenzje the last of us 2. Ja tam wolę jak recenzuje to osoba co darzy daną serie uczuciem. I tak recenzje są subiektywne i nikt tego nie zmieni. A czasem jak gra jest zła to fan lepiej wytknie problemy z nią niż osoba nie obeznana z wcześniejszymi grami. A że the last of us 2 to gra bardzo dobra to i ocena wysoka. Cytuj
number_nine 1 344 Opublikowano 10 lipca 2020 Opublikowano 10 lipca 2020 2 godziny temu, blantman napisał: I tak recenzje są subiektywne i nikt tego nie zmieni 2020 i ludzie dalej nie kumają, że recenzja powinna być rzetelna. Jak autorowi brakuje rzetelności przez klapy na oczach czy z miłości do serii, to nie powinien danego tytułu recenzować. I nie mówię tu o przypadku TLoU tylko ogólnie. 6 Cytuj
Pix 971 Opublikowano 13 lipca 2020 Opublikowano 13 lipca 2020 Nie byłem gotowy na felieton Zaxa. Coś o rybich penisach i o tym, że chciałby zagrać w erpega, w którym może zapładniać samice rekinów. Niesamowity człowiek. 1 Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano 13 lipca 2020 Opublikowano 13 lipca 2020 (edytowane) W dniu 10.07.2020 o 12:01, number_nine napisał: 2020 i ludzie dalej nie kumają, że recenzja powinna być rzetelna. Jak autorowi brakuje rzetelności przez klapy na oczach czy z miłości do serii, to nie powinien danego tytułu recenzować. I nie mówię tu o przypadku TLoU tylko ogólnie. Dokładnie Szczególnie jest to widoczne w "głośnych"/wyczekiwanych tytułach. I co "najlepsze" dotyczy to redaktorów którzy już kilkanaście lat piszą recenzje. Nie tylko PE mam na myśli. Czasami "łapię się za głowę" gdy recenzent nic nie wspomina o problemach technicznych gry, np; słaby frame rate/długie loadingi i wlepia 9/10 bo gra ma cudowną fabułę/system itp. Albo czasem coś wspomni, ale i tak ocena jest skrajnie wysoka. Świetnym przykładem są recenzje Dark Souls i Tekken 7. Gry które pod względem "technicznym" są max przeciętne dostają skrajnie wysokie oceny 9/10 lub 10/10). Edytowane 13 lipca 2020 przez Alastor84 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi