zdrowywariat 373 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 (edytowane) Chyba o to chodzi, żeby pracować w teamie, w którym wszyscy są zgodni, co do fabuły, postaci. Skoro nam - w większości - nie chce się w to grać, to co w takim razie czuli developerzy, którzy musieli pracować nad czymś, co i im się w założeniach nie podobało? Może nie tylko nadgodziny były powodem toksycznego środowiska (według plotek), czy odejście niektórych osób, a niezgodność, co do tego, w którym kierunku studio ma zmierzać. Prawdziwego przywódcę poznaje się po tym, że bierze, to co najlepsze od każdego w teamie, zamiast pchać na chama swoją, jedyną, słuszną wizję. Ależ jestem zły. Mnie tanim szokowaniem nie kupią. Edytowane 24 czerwca 2020 przez zdrowywariat Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 Życzę im powodzenia w przyszłych grach z tym człowiekiem u sterów Cytuj
Gość Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 Godzinę temu, zdrowywariat napisał: Jeśli chodzi o Abby to najpierw powinniśmy ją polubić, jeszcze przed zabiciem Joela, a nie na odwrót. No to jest jeden z poważniejszych błędów twórców. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 (edytowane) 28 minut temu, Pupcio napisał: Życzę im powodzenia w przyszłych grach z tym człowiekiem u sterów Nie strasz! R.I.P. Naughty Dog 1984 - 2020, choć rak zaatakował już po 2013. I U4 było jakie było, bo powstawało w bólach. Edytowane 24 czerwca 2020 przez zdrowywariat Cytuj
namo83 1 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 Robię nowągrę+ Idąc Ellie nie zwracałem potrzebnej uwagi na zabijanych Wilków, nie zdawałem sobie sprawy z "drugiej strony medalu". Scenariusz to arcydzieło. Joel to przemytnik, negatywny charakter, który wiele lat po stracie córki, wbrew woli podejmuje się przemycenia Ellie. Obserwujemy jego przemianę, gdy wraca w nim ojcostwo/człowieczeństwo, co ma tragiczne dla świata konsekwencje - w ostatnim momencie zabija lekarza i ucieka z Ellie, wirus wygrywa, świat dalej w chaosie. No i się okazuje że zabity Świetlik miał córkę Abby, która wpada w ządzę zemsty. Jest żolnierzem WLF, zbiera ekipę, szuka sladów mordercy ojca. Co ważne, motywacje są jasne, cel ustalony, stara sie nie czynić postronnych ofiar. Jest odwrotnością Ellie. Zbiegiem okoliczności odnajduje chama, ubija kijem, zamyka rozdział. No niestety dzieje się to na oczach Ellie. Nie znała przyczyny, a jedynie skutek. Ponownie mamy temat zemsty, toksycznej, bezsensownej, mnożącej jedynie kolejne ofiary. Ellie idzie do celu po trupach, kosztem zarówno obcych jak i najbliższych. Prawda dotarła do niej dosłownie w ostatnim momencie. Liczyłem na jej smierć, zostało tylko pocieszenie że została zupełnie z niczym. Relacje Abby-Owen-Mel, historia Lva, kolejne mistrzowskie wątki. 11/10. 1 1 1 Cytuj
Shago 3 567 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 (edytowane) Godzinę temu, zdrowywariat napisał: Chyba o to chodzi, żeby pracować w teamie, w którym wszyscy są zgodni, co do fabuły, postaci. Skoro nam - w większości - nie chce się w to grać, to co w takim razie czuli developerzy, którzy musieli pracować nad czymś, co i im się w założeniach nie podobało? Pracownicy to jedno, ale ja się serio pytam jakim cudem te wszystkie recenzje rzucają 10 na prawo i lewo, skoro użytkownicy i niezależni Youtuberzy w recenzjach mówią jak jest naprawdę. Gdzie te wszystkie media? Serio kosztem lojalki czy cholera wie co trzeba było odyebać taką szopkę? Co to w ogóle za recenzja, gdzie dostało się milion obostrzeń o czym nie można mówić i pisać? Edytowane 24 czerwca 2020 przez Shago 4 Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 Szczerze - mi się podobało U4. Trochę miało dziwnych momentów, ale było bardzo dobre. Nie wiem czy nie jest tak, że 2 nie spodoba się głównie osobą, które uwielbiał jedynkę z uwagi na postacie. Jeśli ktoś lubi szokowanie (nawet tanie) i w sumie postacie go mało obchodziły, nie "zżył" się z nimi to może nie jest źle? Jak ktoś przymknie oko na niekonsekwencje to może nie jest tak źle. Sam nie wiem jakbym do tego poszedł jakby nie zobaczył leaków. Na pewno bym gierkę kupił. Ale wiedząc, że nie cierpię zakończeń, które są mega negatywne to raczej by mnie to odrzuciło. Plus zmiana perspektywy na Abby pewnie by mnie odrzuciła. No i tak jak pisze @Shago - jakim cudem to ma na meta 95 i tyle jest 10/10? Nie wiem co tu zadziałało - cenzura? Lojalki? Może to, że zobaczyli, że jest lgbt, więc to musi być dobre? Wewnętrzne hajpowanie? Już też poza oceną, mało kto mówił, że po prostu fabułą może się nie podobać. Nie że zła, ale po prostu - że może nie podpasować. Ktoś porównał do Last Jedi - podobny poziom żenady. 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 5 minut temu, Shago napisał: Pracownicy to jedno, ale ja się serio pytam jakim cudem te wszystkie recenzje rzucają 10 na prawo i lewo, skoro użytkownicy i niezależni Youtuberzy w recenzjach mówią jak jest naprawdę. Gdzie te wszystkie media? Serio kosztem lojalki czy cholera wie co trzeba było odyebać taką szopkę? Co to w ogóle za recenzja, gdzie dostało się milion obostrzeń o czym nie można mówić i pisać? Nie mam już reakcji. Moim zdaniem to największy wałek w historii. I mój największy zawód. Myślę, że Neil to jakiś narcystyczny pojep, który nie liczy się ze zdaniem innych, dlatego gdy zaczął przejmować kontrolę nad ND niektórzy się zawinęli, na przykład Amy i Bruce. Myślę nawet, że Bruce nie chciał tworzyć sequela, a nowe IP, wierzę że nie chciał tego ruszać. I jeszcze ta Anita, którą Neil się zachwyca, a może owinęła go wokół palca, więc łykał jej durne pomysły bez popity. Nie wiem, czy w ogóle skończę drugą część. Chcę zapomnieć, jak najszybciej, jak gdyby nigdy nie powstała. Dziwię się, że niektórzy się podniecają fabułą, tak tak kwestia gustu, jepać taki gust. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 I dodajmy jeszcze do tego - to się świetnie sprzeda. Jeśli już to może się odbić na następnej grze ND. Czyli za 7 lat. Chyba, że ludzie zwroty będą robić. Cytuj
teddy 6 884 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 30 minut temu, zdrowywariat napisał: Nie mam już reakcji. Moim zdaniem to największy wałek w historii. I mój największy zawód. Myślę, że Neil to jakiś narcystyczny pojep, który nie liczy się ze zdaniem innych, dlatego gdy zaczął przejmować kontrolę nad ND niektórzy się zawinęli, na przykład Amy i Bruce. Myślę nawet, że Bruce nie chciał tworzyć sequela, a nowe IP, wierzę że nie chciał tego ruszać. I jeszcze ta Anita, którą Neil się zachwyca, a może owinęła go wokół palca, więc łykał jej durne pomysły bez popity. Nie wiem, czy w ogóle skończę drugą część. Chcę zapomnieć, jak najszybciej, jak gdyby nigdy nie powstała. Dziwię się, że niektórzy się podniecają fabułą, tak tak kwestia gustu, jepać taki gust. Patrzac po jego ostatnich tweetach to wydaje sie strasznym narcyzo bufonem. No i kazda osoba ktora traktuje sarkesian inaczej niz mema nie powinna byc brana na powaznie 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 16 minut temu, Rozi napisał: Oczekuję przeprosin. Już dawno przyznałem się do błędu, ale tak miałeś rację i inni. Najgorsze jest to, że szkoda mi widoków, ponoć niezłych retrospekcji, czy walki z patrolami z psami, czy podchodów z bliznami, no ale nie mogę się już trzeci dzień przemóc, żeby grę załączyć. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 Ostatni rozdział po farmie juz leciałem na easy bo miałem dosyć. Planowałem zostawić gre w kolekcji, ale nie chce do niej wracac, wiec chyba pojdzie do żyda. Cytuj
Faka 3 993 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 Nieźle wyru.chał graczy na 250 zł za ideologię. Co się obłowił to jego. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 A gracze dalej pre-orderują Cytuj
teddy 6 884 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 Part 2 na pewno sprzeda sie rewelacyjnie. O tych leakach pewnie nie wiedzialo zbyt duzo osob i tak, ale stawialbym ze przy nastepnym tytule jakies korporacyjne overlordy beda patrzec drunkmanowi na lapy bo moze nie byc tak rozowo Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 Najlepiej by było jakby odszedł. Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 Kuźwa drugą retrospekcja, patrzę w pamiętnik Ellie, a tam znowu że jakaś typiara ja pocałowała, natężenie homo w obozie jest kurewskie duże. I ten dialog o komiksie kapitan jakąś tam załatwia kolesia bo zasłużył. Takich smaczków jest sporo Anita (pipi) ci w dupę. Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 Dalej w retrospekcji koleś w liście zastrzeliłem ja, siebie nie bo jestem tchórzem Co tu się odjaniepawla. Po choj mężczyźni Cytuj
Gość suteq Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 3 godziny temu, zdrowywariat napisał: I U4 było jakie było, bo powstawało w bólach. U4 bylo zayebiste przecież. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 Najlepsze Uncharted. Nadal mi nikt nie wyjasnil po co byla ta cringowa scena ruchanska. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 1 minutę temu, suteq napisał: U4 bylo zayebiste przecież. nie było Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 1 minutę temu, Shen napisał: Najlepsze Uncharted. Nadal mi nikt nie wyjasnil po co byla ta cringowa scena ruchanska. Po to, żeby Sutek mógł poznać wierzenia i cele Abby. Pewnie mu stanął nawet. U4 było bardzo super. Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 Lost legacy najlepsze uncharted 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 24 czerwca 2020 Opublikowano 24 czerwca 2020 (edytowane) 5 minut temu, Rozi napisał: Po to, żeby Sutek mógł poznać wierzenia i cele Abby. Pewnie mu stanął nawet. No akurat uważam, że ta scena była kompletnie z dupy. 7 minut temu, blantman napisał: nie było Sorry blantman, ale podobały ci się ostatnie Asasyny więc ciężko brać twoje zdanie na poważnie. to był żart żebyś się zaraz znowu nie zagotował Edytowane 24 czerwca 2020 przez suteq Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi