Square 8 512 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 1 godzinę temu, YETI napisał: Ciekawe co najlepsze studio developerskie w branży dostarczy wraz z nowym IP Remastera TLoU i tryb multi za trzy i pół bomby każde dostaniesz, a nie nowe IP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 953 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 54 minuty temu, Square napisał: Remastera TLoU i tryb multi za trzy i pół bomby każde dostaniesz, a nie nowe IP. Frakcje 2, jezuśku przenajświętszy, mesjsza multi nadchodzi, znów lata grania, a później nowe IP, niesamowite studio. Jeszcze Barlog robi nowe IP, ależ piękne czasy nadchodzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Tylko coś nie mogą nadejść Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Ciekawe czy się wyrobią się na premierę PS6. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 953 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Pupcio, wyobraź sobie, jakie te Frakcje 2 muszą być dopieszczone, skoro tyle czasu przy tym siedzą i tyle ludzi przy tym dłubie. Będzie cudownie, ND znów uratuje gatunek gier multiplayer 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Ciekawe czy się wyrobią się na premierę PS6. Na premiere PS5 Pro to juz na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Tyle czasu siedzą bo chujki zaczęły dopiero tworzyć Multi jak zobaczyli że ZDENERWOWALI graczy. Mimo wszystko wciąż czekam bo Multi w jedynce było wspaniałe Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 9 minut temu, YETI napisał: Będzie cudownie, ND znów uratuje gatunek gier multiplayer xd Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 953 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 2 minuty temu, Pupcio napisał: Tyle czasu siedzą bo chujki zaczęły dopiero tworzyć Multi jak zobaczyli że ZDENERWOWALI graczy. Mimo wszystko wciąż czekam bo Multi w jedynce było wspaniałe Te fragmenty, które wyciekły, to jest kod który istniał sporo przed premiera gry. Multiplayer był oficjalnie zapowiedziany wraz z pierwszą zapowiedzią gry. Opcje są dwie, albo gra naprawdę się tak rozrosła (stawiam ze to będzie oddzielny produkt), albo kasowali to po drodze kilkakrotnie. 3 minuty temu, ASX napisał: xd Grałeś w multi mesjasza jedynkę? Nie, to wypad czyścić kible na kajucie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 zapytałbym raczej czy ty grałeś w jakiekolwiek multi od czasu Tlou na PS3 , bo takie teksty że: 7 minut temu, ASX napisał: ND znów uratuje gatunek gier multiplayer sugerują że przespałeś ostatnie 8 lat i straciłeś kontakt kontakt z rzeczywistością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 953 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 11 minut temu, ASX napisał: zapytałbym raczej czy ty grałeś w jakiekolwiek multi od czasu Tlou na PS3 , bo takie teksty że: sugerują że przespałeś ostatnie 8 lat i straciłeś kontakt kontakt z rzeczywistością. Grałem i większość to strata czasu. Najlepsze multi w jakie grałem, TLoU, Resistance 1, Halo2/3, Girsy1/3, Uncharted 2/4, BF4, Apex. Możliwe, że o czymś zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Nie no, wypadałoby w końcu coś wydać, bo na PS5 jest bieda jeśli chodzi o porządne, skillowe multi. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 (edytowane) ANTYMONOPOLOWY im nie pozwala. Edytowane 29 listopada 2021 przez LiŚciu Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 953 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Nie no, wypadałoby w końcu coś wydać, bo na PS5 jest bieda jeśli chodzi o porządne, skillowe multi. W produkcji jest kilka tytułów nastawionych na multi, min. jedno od Firewalk (twórcy Destiny, Apex), czy Devation (byli pracownicy Treyarch). GG drugi projekt też oparty jest multi (ludzie od R6 Siege). Sony wie, że przespało na tym polu, a kasa z gier multi jest ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 8 minut temu, LiŚciu napisał: ANTYMONOPOLOWY im nie pozwala. *whisker nie lubi tego* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 4 minuty temu, YETI napisał: Sony wie, że przespało na tym polu, a kasa z gier multi jest ogromna. I z tego też powodu znowu wywalają multi w remasterze Uncharted. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Być może baza graczy jest na tyle niska, że im się to zwyczajnie nie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 40 minut temu, YETI napisał: Grałem i większość to strata czasu. Najlepsze multi w jakie grałem, TLoU, Resistance 1, Halo2/3, Girsy1/3, Uncharted 2/4, BF4, Apex. Możliwe, że o czymś zapomniałem. no i czym wyróżnia się "mesjasz ratujący branże" na tle tych gier? TLoU1 było bardzo fajną grą i być może druga część też taka będzie, jak już kiedyś tam wyjdzie. Ale to żaden "mesjasz" jak próbujesz to przedstawiać który "ratuję branże" tylko po prostu jedna z wielu gier, która nawet na konsolach Sony, nie cieszyła się jakąś największą popularność, nie mówiąc już o innych systemach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Popularność chyba jest średnim wyznacznikiem w grach multi. Czy fortnite i cod to najlepsze Multi na świecie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 Popularność jest czymś co takie multi trzyma przy życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 No i Multi Tlou dalej żyje, nie ma problemów ze znalezieniem graczy. Ale wiele osób chciało by już przesiadki na Frakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 42 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Popularność jest czymś co takie multi trzyma przy życiu. No i Multi tlou ma się świetnie do tej pory więc chyba jest popularne. Nawet bym powiedział że musi być skoro te sc0rwensyny z sony nie zamknęły serwerów A przecież to ich ulubione hobby po godzinach pracy Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 29 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2021 do tlou2 nie ma multi bo się musieli skupić tam wszyscy żeby nam zaserwować taką wybitną fabułę i super postacie, doceńmy to! Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Czezare 1 450 Opublikowano 18 grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2021 (edytowane) Kilka dni temu ukończyłem kampanię singlową TloU2 i chciałbym się z Wami podzielić wrażeniami. Choć piszę w wątku spoilerowym to i tak dodatkowo ostrzegam, aby mojego posta nie czytały osoby, które nie zagrały i nie chcą sobie psuć wrażeń z przechodzenia pełniaka dwójki. Miejmy to za sobą. Tlou 2 uważam za jedną z najwybitniejszych gier w jakie grałem, a już na pewno najbardziej brutalnych i dosadnych i do tego najdłuższych. Fabuła jest też aż do przesady dorosła, również w sferze językowej (wugaryzmy) i przez to kompletnie nie nadaje się do tego, aby grali w nią nieletni, bo może ona po prostu skrzywić dziecku psychikę. Przesadzam? Moim zdaniem nie. Co do gameplayu jest to mniej więcej to samo co co w jedynce, tylko mam wrażenie, że jest to bardziej usprawnione i płynniejsze. Zniknęło na szczęście to osławione podstawianie kibli, aby wydostać się z danego obszaru. Eksploracja jest świetna, szukanie znajdziek nie nuży, super też się strzela i używa broni nazwijmy to białej z towarzyszeniem kapitalnej animacji. Mimika twarzy postaci, ich gra aktorska są absolutnie topowe i w żadnej innej grze nie widziałem lepszej. Graficznie oczywiście superb i moim zdaniem dobrze zrobiłem nie czekając na dedykowaną wersję na PS5. To co widać plus 60 fps aż nadto wystarczy. Wiem ile hejtu wylało się na twórców z powodu rozwiązań fabularnych, postaci (np Abby) oraz to jak gra się zakończyła. Moim zdaniem zarzuty są całkowicie nieuzasadnione. Jestem wręcz pod ogromnym wrażeniem odwagi ND jak daleko się posunęli. Pierwszy zarzut graczy: JAK ONI ŚMIELI UŚMIERCIĆ ŚWIĘTEGO, A PRZYNAJMNIEJ BŁOGOSŁAWIONEGO UKOCHANEGO JOELA !! Lament i gównoburza w tym temacie przypomina mi pierwszy sezon GoT, kiedy po ukatrupieniu Neda Starka mnóstwo internetowej dzbanerii wylało swoje szambo na youtubie w postaci różnorakich protestów i petycji. Jak oni (twórcy filmu i Martin) śmieli uśmiercić tak prawego, wspaniałego bohatera! Jeszcze moment, a padło by określenie wspaniałego amerykańskiego patrioty (sic!). Przy tym od razu gracze kierują swoją nienawiść (wracam do TloU2) w kierunku Abby, jakim prawem zabiła Joela, skoro on i Tommy uratowali jej życie. W tym miejscu mogę jedynie przypomnieć, że Ellie w jedynce również zaszlachtowała gościa, który uratował jej żywot. To, że okazał się kanibalem to już inne zagadnienie. Zarzut graczy drugi: jak twórcy śmieli wprowadzić jako drugą grywalną postać umięśnioną, pozbawioną cycków i wdzięków Abby, a dla mnie jest to najbardziej pozytywna i ulubiona postać w grze! Ona jako jedyna (pomimo wcześniejszego zamordowania Joela) potrafiła się zreflektować i nie zabić Liny będącej w ciąży. Miała też największego pecha mając nadzieję ułożenia życia opiekując się małym Chinolem trafiła do obozu pracy prowadzonego przez zdeprawowanych policjantów. I wreszcie zarzut graczy trzeci, chyba największy: jak ND ośmieliło się przedstawić tak pesymistyczne zakończenie!! Chcieliby oni zobaczyć główną bohaterkę Ellie jak przy dźwiękach patetycznej muzy, po wywarciu słusznej zemsty na wrogach odjeżdża na koniu w ramionach ukochanego mężczyzny w stronę zachodzącego słońca. A tu dupa! Jest wszystko na odwrót. Ellie utraciwszy partnerkę odchodzi na piechotę w ciszy całkowicie przegrana z przetrąconą psychiką fizycznie okaleczona, gdyż brak dwóch palców uniemożliwia jej nawet grę na ukochanej gitarze. Nie udało jej się też zabić Abby, choć bardzo tego pragnęła. Poza tym odchodzi w ostatniej scenie na wschód!! To też jest symbolem jej porażki, klęski jej i całkowicie wynaturzonego, zdeprawowanego świata , w którym przyszło jej żyć. Na koniec zostawiam sobie omówienie wątków LGBT. Tu przed zagraniem miałem największe obawy czy nie dokonano w tym temacie przegięcia w postaci jakiś propagandowych zadęć, ale nie! Wszystko jest podane w sposób nie nachalny, delikatny. Jest to o wiele ciekawsze i oryginalniejsze niż do porzygu serwowane w milionie gier i filmów wątki przewidywalnej miłości hetero. Reasumując: gra szalenie mi się podobała, wstrząsnęła mną i zachwyciła. Jak już wspomniałem od jej ukończenia minęło kilka dni, a ja wciąż o niej myślę. Nie wiem czy dojdzie do kontynuacji tej historii. Sony na pewno obserwuje słupki sprzedaży i hejt graczy i może nie dać Dickmanowi aż takiej swobody twórczej na przyszłość. Oby tak się nie stało. Moja ocena: 10/10 Edytowane 18 grudnia 2021 przez Czezare 10 5 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 747 Opublikowano 19 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2021 Ciezko sie nie zgodzic, mam dokladnie takie same odczucia, a mowi to ktos, dla kogo jedynka to duzo gorsza gra overall. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 19 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2021 20 minut temu, Nyu napisał: Ciezko sie nie zgodzic, mam dokladnie takie same odczucia, a mowi to ktos, dla kogo jedynka to duzo gorsza gra overall. To jest poza dyskusją i nie ulega najmniejszej wątpliwości. Dwójka jest grą znacznie lepszą od jedynki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi